La Isla de las Muñecas 

Egyesek szerint hátborzongató, mások szerint bámulatosan egyedülálló.
La Isla de las Muñecas egy sziget tele elhasznált, elkorhadt, halálra ítélt babák százaival. Kialakulásának zavarba ejtő története éppolyan furcsa, mint maga a jelenség.

Több mint 50 éve Julian Santana elhagyta a családját és egy szigetre költözött, a Teshuilo tó mellé. A férfi szerint egy kislány belefulladt a sziget tavába, míg mások (Julian rokonai is) azt állítják, hogy ez csupán a férfi képzelgése. Ettől függetlenül ennek az eltűnt léleknek ajánlotta fel az életét, amit sokan különlegesnek és elragadónak, míg mások hátborzongatónak tartottak. A vélt vagy valós haláleset hatására babák százait gyűjtötte össze és akasztotta fel egy-egy faágra, így az egész szigetből egy furcsa, rémisztő, babák lakta csodaországot varázsolt.

Kezdetben a csatornákból és a kukákból szedte ki a babákat. Santana ezeket annak ellenére, hogy koszosak és többnyire sérültek voltak nem alakította át és nem hozta helyre hibáikat, hanem inkább a legmélyebb elfogadással csodálta a hiányzó szemeiket, kezeiket, lábaikat. Nem számított, hogy milyen állapotban voltak, minden egyes babának örült. Még ha egy jó állapotban lévőt talált, akkor is a szél és az időjárás megtépázta szegényt, így végül az sem különbözött a többitől. A férfi később már az általa termelt javakat is elcserélte a helyiekkel babákra.

A kunyhója tele volt olyan egyedekkel, akikre fejdíszt, napszemüveget és egyéb kiegészítőket aggatott. Annak ellenére, hogy a legtöbben ijesztőnek találták a szigetet, ő igenis szépnek látta a babáit. Szívesen fogadott látogatókat, akiket körbevezetett a birodalmában és még egy kis díjat is felszámolt a fényképek készítéséért.

2001-ben Julian Santana holttestét ugyanott találták meg, ahol állítása szerint a fiatal lány meghalt. Feltehetőleg ő (is) a tóba fulladt.

Te is tehetsz egy kört ebben a hátborzongató csodaországban. Mexikóváros déli részétől (Embarcadero Cuemanco) 17 mérföldnyire található. A 4 órás körutazás 14000 mexikói peso-ba kerül, ami megközelítőleg 75 amerikai dollár.

További információk: http://www.isladelasmunecas.com/

Forrás: https://www.atlasobscura.com/places/la-isla-de-las-munecas
Megosztás