Gyakran ismételt kérdések

Egyedül, vagy többen?
Utazásainkra sokan egyedül csatlakoznak, tehát ne tántorítson el, hogy nem ismersz senkit. Mivel a program meglehetősen szelektálja az utastársakat, szinte biztos, hogy találkozol a csoportban olyanokkal, akikkel egy hullámhosszon lesztek. Emellett a túravezetők is azon munkálkodnak, hogy a csapatnyi random emberből a kalandtúra végére egy összetartó banda szülessen. Természetesen ez a hosszabb útjainknál jobban kijön, mint egy kétnapos hétvégi túrán. Ha egyedül érkezel, egy veled korban és nemben megfelelő útitárssal fogunk társítani, és nem szükséges felárat fizetned a szobákért. Természetesen arra is van lehetőség, hogy egyedül legyél egy szobában, ennek viszont felára van és mértéke túránként eltér. Kérjük ezzel kapcsolatban érdeklődj egy ügyintézőnknél.

Kiknek ajánljuk?
Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy kalandtúráink legtöbb esetben olyan régiókba viszik a csoportot, ahol a tömegturizmus nincs jelen, a helyiek gondolkodásmódja pedig gyökeresen eltér a miénktől. Így legjobb tudásunk ellenére is felmerülhetnek váratlan helyzetek. Ezeket a túravezetők minden esetben megoldják, tőled csak türelmet és rugalmasságot kérünk!

Hétvégi túráinknál, mivel jellemzően magashegyekben kirándulunk, az időjárás döntő tényező lehet. Amennyiben a túravezető úgy ítéli meg, hogy nem biztonságos az előre kiírt útvonal, jogában áll változtatni azon az utasok épségét szem előtt tartva.

Programjainkra az utastársaik és a helyi kultúra iránt nyitott, elfogadó, kíváncsi, lelkes, fiatalos gondolkodású, és rugalmas kalandorok jelentkezését várjuk! Kérjük akkor jelentkezz, ha megítélésed szerint ezek igazak rád. Utasaink jellemzően 30 és 55 év közöttiek, de amennyiben a fentiek igazak rád, bátran jelentkezz attól függetlenül, hogy beleesel-e ebbe a sávba. Tapasztalatunk szerint nem a kor, hanem a gondolkodásmód az elsődleges.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat
Utazásaink egytől-egyig aktív programok. Kínálatunkat viszont úgy alakítottuk ki, hogy a kezdő utazóktól egészen a tapasztalt kalandorokig mindenki megtalálja, amit keres. Bátran tarts velünk tehát, ha nem volt még hasonló utazásban részed!

Kérjük, minden programnál olvasd el a nehézséggel kapcsolatos tudnivalókat, hogy biztosan olyan útra jelentkezz, amit teljesíteni tudsz.

Repjegy
Utazási irodánk alapvetően nem foglalkozik repjegyek értékesítésével, de mindenben tudunk, és szeretnénk is segítséget nyújtani utasainknak. Azokra az utazásokra, ahova Budapestről közvetlen fapados járattal lehet kiutazni, utasaink egyénileg vásárolják a repjegyet a megadott járatra. Amennyiben szeretnéd, mi is meg tudjuk venni Neked, de ennek 10.000 Forint az adminisztrációs költsége.

Azokra az utazásokra, ahova nem fapados járattal utazunk, a minimális létszám átlépését követően partnerirodánk ad csoportos ajánlatot utasainknak, akik dönthetnek úgy, hogy élnek az ajánlattal, de akár megvásárolhatják egyénileg is a jegyet. Ha egy másik járatra kedvezőbb árat találsz, nincs akadálya, hogy azzal utazz. Legtöbb esetben a túravezető a helyszínen várja a csapatot, így le tudjuk menedzselni a különböző érkezési időpontokat. Fontos viszont, hogy a transzfer költségét csak azoknak az utasoknak tartalmazza a túra ára, akik az ajánlott járattal jönnek, vagy érkezési idejük azzal 1 órán belül van. Fontos: amennyiben másik járattal utazol mint az ajánlott, kérjük mindenképp konzultálj velünk mielőtt megveszed. Semmiképp se vásárolj repjegyet azelőtt, hogy visszaigazoltuk volna a túra indulását! 

Repjegyeket nem építjük bele a túra árába, mert ezek tőlünk teljesen függetlenek. Mivel kis csoportos utazásokat szervezünk, nem indítunk charter járatokat, és nem vásárolunk fel előre repjegyeket. A túra indításához szükséges minimális létszám átlépését követően vesszük meg a repjegyeket az aktuálisan legjobb árú járatra, figyelembe véve az átszállási időt is.

Felszerelés, eszközök, oltások

A túraleírás “Ár és tudnivalók” fülén minden esetben részletezzük, ha az adott programhoz speciális felszerelésre vagy ruházatra, esetleg kötelező oltásra van szükség. Minden más esetben az adott túra viszonyaihoz, és az adott éghajlathoz illő sport/túraruházat szükséges.