Rólunk

A wanderwell.hu oldalt a Hobbi Kalandorok Egyesületének tagjai üzemeltetik. 


Hobbi Kalandorok Egyesülete
Nonprofit egyesületünk célja, hogy megismertessük világunk eldugott pontjait és a miénktől különböző kultúrákat az erre fogékony olvasókkal. Magazinunkkal, valamint ingyenes vagy nonprofit programjainkkal a természetjárás és az aktív utazás népszerűsítése a célunk. Ezenfelül blogunk lehetőséget biztosít utazótársainknak, hogy vendégposztok formájában rajtunk keresztül népszerűsítsék saját blogjaikat, így még több embert motiválhatnak hasonló kalandok átélésére. Egyesületünkbe a tagfelvétel átmenetileg szünetel, de programjainkon bárki részt vehet.

Az egyesületen belül megalakult a WanderWell csapat, amit tapasztalt túravezetők, természetjárók és kalandorok alkotnak. Az általuk szervezett túrák utazási irodán keresztül zajlanak, mivel ezek az utak rendszerint távoli országokba mennek. Az iroda vagyoni biztosítéka (is) garancia arra, hogy a csapat ép bőrrel megússza 🙂

WanderWell csapat
Mi vagyunk a hétköznapok szürke figurái, akik 8-tól 5-ig az íróasztal előtt ülnek, de szívük mélyén már új kalandokra szomjaznak. Évi huszonvalahány szabadnapunkat szeretnénk a lehető legemlékezetesebben kihasználni. Fontos számunkra a kényelem, ezért az általunk szervezett csoportos túrákon nem alszunk 6-8 fős kollégiumi szobákban, ugyanakkor szívesen sátrazunk hegytetőn, sivatagban, ha a kaland úgy kívánja.

Csapatunk Grúziában!

Utazási filozófiánk részét képezi a kényelem és a kaland közötti balansz. Számunkra egy hétig a tengerparton feküdni nem jelent kikapcsolódást, így túráinkon folyamatosan aktív programokkal találkozhatsz. Mindezek ellenére sem hullaként, hanem felfrissült lélekként térsz vissza a hétköznapokba.

Szervezéskor törekszünk a lehető legjobb ár-érték arányú kínálatokat kiválasztani. Mit jelent ez? Szívesen fizetünk 5-10.000 Forinttal többet egy klimatizált, jó állapotban lévő autóért, amivel 1000 km-t teszünk meg pár nap alatt az észak-afrikai dűnéken, minthogy ekkora összeget spórolnánk egy klíma nélküli, kétes műszaki állapotban lévő járművön. Tehát nem pusztán az árat, hanem az értéket is nézzük. Mindezek mellett kerüljük a felesleges luxust, így hotelszobáinkhoz általában nem jár Jakuzzi sajnos.

Sűrűn utazunk olyan országokba, amelyeket nem kapott még fel az ipari turizmus, de azért a közkedvelt úti célnak számító régiókban is megtaláljuk az igazán autentikus és kalandos helyeket.

Fontosnak tartjuk, hogy túráinkon ne csak a szervezés és a program legyen kiváló, de a társaság is. Ennek érdekében azokkal, akikkel nincs jó élményünk, nem utazunk többet. Életkor, vallási és politikai hovatartozás lényegtelen, de legyél rugalmas, kíváncsi és toleráns.

Kapcsolatfelvétel