Csehország – all in

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Csehország

Részvételi díj:

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Mi jut eszünkbe először Csehország hallatán? Nagy valószínűséggel a világhíres és több száz éves múltra visszatekintő sörkultúra. Ám a csehek gazdagsága nemcsak a sörök terén kiemelkedő, sőt! A páratlan természeti látnivalók és a középkori hangulatot árasztó városok tovább gazdagítják a csehországi élményeket. Ezt szem előtt tartva állítottuk össze ezt a cseh természeti-kulturális-gasztronómiai utazásunkat is.

A Cseh Paradicsom felszíni sziklacsodái nemcsak a geológusokat ejtik ámulatba. A Sumava Nemzeti Park őszi színekben pompázó végtelen erdőségében túrázva is meg fogjuk érteni, miért nevezik Európa Zöld Szívének. Prága és Český Krumlov UNESCO Világörökség részét képező, elragadó belvárosai a gazdag történelmi múltat regélik. S mi az, ami a múltat a jelennel, a természetet a kultúrával összeköti? Bizony a sörkultúra. Így az út során a kóstolás mellett természetesen a sörgyártás évszázados hagyományaival és modern eljárásaival is megismerkedünk.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Cseh Pradicsom: Porladó-sziklák túra

Hosszú nap áll előttünk, így már a kora reggeli órákban elhagyjuk Budapestet, hogy délben már Rumcájsz hazájában, a Jičín melletti Porladó-sziklák (Prachovské skaly) köszönthessenek minket. Az elképesztő homokkő- és sziklaformák tövében és tetején, szűk hasadékokban, puha, homokkal és fenyőtűvel borított hangulatos ösvényeken bolyongunk, elképedve a természet alkotóművészetében. A Cseh Paradicsom melletti szállásunkat az esti órákban foglaljuk el. Az ismerkedési estet ízletes falatok és a helyi sörök társaságában tartjuk meg.

Távolság: 6 km; Menetidő: 3-4 óra; Szintkülönbség: 360 m fel és le

Szállás: háromcsillagos hotel

Második nap

Cseh Paradicsom: Hrubá Skála túra – Prága

Napunkat a Cseh Paradicsom legérdekesebb területén, a Turnovtól délre elterülő Hrubá Skála sziklabirodalmában kezdjük. A bizarr sziklaalakzatok lábainál és tetején vezető zegzugos ösvények labirintusszerűen hálózzák be a sziklavárost. A homokkő tornyok, sziklakapuk, és a szűk hasadékok mellett a néhol szürreális látvány értékét a lélegzetelállító kilátópontok és két impozáns várkastély is növeli. Eltelve a Cseh Paradicsom látványával Prágába utazunk és elfoglaljuk szállásunkat.

Távolság: 10 km; Menetidő: 6 óra; Szintkülönbség: 450 m fel és le

Szállás: háromcsillagos hotel
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Prága

Egy teljes nap Prágában. Gyalogosan és a közlekedést igénybe véve fedezzük fel a főváros ismert és kevésbé ismert történelmi, kulturális, valamint gasztronómiai értékeit. Természetesen a listáról nem hiányozhat a sörkóstolás sem, ahol mélyebben is megismerkedhetünk a sörkultúra múltjával és jelenével. A sörfőzde látogatás és sörkóstolás fakultatív programként válaszható.

Szállás: háromcsillagos hotel
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Sumava Nemzeti Park

Búcsút intve a fővárosnak, nyugat felé a német határhoz utazunk. Itt található – a cseh oldalon – a Sumava Nemzeti Park, amely a határ túlsó oldalán folytatódó Bajor Erdővel együtt alkotja Európa Zöld Szívét. Az elnevezés nem véletlen: a végtelen erdő Közép-Európa legnagyobb összefüggő erdőterülete. Az ősz csodálatos színekbe öltözteti a helyenkén az alaszkai vadont idéző erdőt, ahol mi is túrázunk egyet az egyik legszebb tengerszem, a Plešné-tó érintésével. A túra után a Český Krumlov közeli szállásunkra utazunk.

Távolság: 12 km; Menetidő: 5-6 óra; Szintkülönbség: 550 m fel és le

Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Český Krumlov – Budapest

délelőttöt Dél-Csehország leghangulatosabb városának, a Moldva kettős kanyarulatánál fekvő Český Krumlov bebarangolásával töltjük. A történelmi belváros méltó módon viseli lassan három évtizede az UNESCO Világörökségi címet. A városnéző séta során visszarepülünk a középkorba: az ódon utcák, tekintélyt parancsoló várak és régi sörfőzdék mintha mit sem változtak volna az elmúlt évszázadokban. Egy finom ebédet követően búcsút intünk Český Krumlovnak és Csehországnak és csodálatos élményekkel (no meg finom sörökkel feltankolva) elindulunk hazafelé. Budapestre a közlekedési viszonyoktól függően az esti órákban érkezünk.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

149.990 Forint, ami tartalmazza:

  • 3 éjszaka szállás háromcsillagos hotelekben és 1 éjszaka panzióban 2-3 fős szobákban
  • reggeli 4 alkalommal
  • belépő a Porladó sziklák sziklavárosába
  • utazás létszámtól függően kis vagy nagy busszal
  • szervezés és túravezetés

Nem tartalmazza:

  • fakultatív belépőket a városnéző séták során Prágában és Český Krumlovban
  • sörfőzde látogatás és sörkóstolás
  • reggelin kívüli étkezéseket
  • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

16-29 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen túrához, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel edzéseket. 

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/csehorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink 3 csillagos szállodák lesznek, amikben 2-3 ágyas szobák állnak rendelkezésünkre. Egy éjszakát 3 csillagos panzióban töltünk. Minden szobához tartozik privát fürdőszoba és reggelit is kapunk a szállásokon.

 

Létszámtól függően mikrobuszokkal vagy egy nagy busszal utazunk Budapestről Csehországba.

5 napos természeti-kulturális-gasztronómiai utazásra hívunk Csehországba. Megcsodáljuk a Cseh Paradicsom Porladó-szikláit, túrázunk a Sumava Nemzeti Park végtelen erdőségében, bejárjuk Prága és Český Krumlov belvárosait, és nem utolsó sorban a sörkóstolás sem marad ki. Tarts velünk, ha aktívan töltenél el pár napot felkészült túravezető és egy remek csapat társaságában.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető. A 3. napi túra a távolságot és a szintemelkedést tekintve egy nehezebb túrának számít. De mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket. 

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.