Rövid összefoglalás

Fedezd fel Magyarországot nevű túrasorozatunkban hazánk neves régióit járjuk végig. Megismerjük azok természeti, gasztronómiai és történelmi értékeit. Mindezt kis csoporttal, kényelmes szállásokon.

Ezen a hétvégén látványos panoráma ösvényeken át jutunk a Mecsek bérceire, időutazást teszünk Pécs hangulatos utcáin, s persze részt veszünk egy elmaradhatatlan villányi pincelátogatáson és borkóstolón. Tarts velünk a Dél-Dunántúlra és fedezd fel hazánk legszebb tájait!

Túra részletes leírása

 • 1. nap 2020.10.03. szombat Túra a Mecsekben, majd villányi borkóstoló

  A reggeli órákban indulunk Budapestről és egy jó 3 órás utazást követően érkezünk meg a Mecsek déli lábához, ahonnan kiindulva teszünk egy könnyedebb, ám annál szebb kilátópontokat nyújtó túrát a Misina-Tubes-gerincen.

  A Pécsi TV torony és a Kis-Tubes érintésével érkezünk meg a tervezett NATO-lokátor miatt ismertté vált Tubes-csúcsára. A János-kilátóból ismét gyönyörködhetünk a dél-dunántúli vidék látványában. Batyus ebédünket elfogyasztva innen indulunk vissza az autóinkhoz, majd egyenes a Pécs belvárosában lévő szállásunkra utazunk.

  Gyors rendezkedést követően azonban pirvát buszos transzferrel egyből Villányba utazunk, ahol elsőként egy finom estebéddel indítjuk a villányi gasztronómiai kalandozásainkat. A nap zárásaként hazánk egyik legkiválóbb borvidékének szőlőnedűit ismerhetjük meg a Gere-Schubert Pincészet borászainak köszönhetően. A tartalmas borkóstoló és pincelátogatás mellett arra is lesz lehetőség, hogy a magunk tempójában fedezzük fel a villányi pincesor kínálatát. Visszatérve Pécsre, akár még egy fakultatív sétát is tehetünk a gyönyörűen kivilágított belvárosi utcákban.

  Túra nehézsége: távolság: 9 km; menetidő: 4-4,5 óra; összes emelkedés: 330 m; összes ereszkedés 330 m

 • 2. nap 2020.10.04. vasárnap Városnézés, és túra a Mecsekben

  Kényelmes reggelit követően Pécs utcáit járva fogjuk felfedezni a város gazdag évszázados történelmi értékeit, nevezetességeit. A Széchenyi-tér környéki látnivalók mellett természetesen a Zsolnay-negyedben is teszünk egy sétát. Egy ebéddel feltöltjük energiaraktárainkat, majd a közeli Kővágószőllősre utazunk. Innen kiindulva teszünk ismét egy könnyedebb túrát, ezúttal a Mecsek legkülönlegesebb sziklaformáihoz, a Babás Szerkövekhez és a Zsongor-kőhöz – mindkét helyről csodálatos kilátás nyílik a környező tájra. A Jakab-hegy tetején megtekinthetjük az egykori Pálos-kolostor romjait. A már ismert útvonalon visszaereszkedünk autóinkhoz és hazai élményekben gazdagon Budapest felé utazunk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

  Túra nehézsége: távolság: 7 km; menetidő: 4 óra; összes emelkedés: 430 m; összes ereszkedés: 430 m

Jelentkezés túrára

Amennyiben túránkra többedmagaddal szeretnél jönni, kérjük jelentkezz újra az Ő nevében is.
Megosztás