Grúzia

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Grúzia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

299.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Grúzia az európai és ázsiai kultúrák állandó olvasztótégelye, a vadkelet kapuja, posztszovjet mennyország azok számára, akik „valami mást” keresnek. Groteszk változatosság és kifogyhatatlan mennyiségű természeti gyönyör egy háromnegyed Magyarországnyi területbe zsúfolva.

10 napos ottlétünk alatt kimaxoljuk a Kaukázust, bejárjuk Grúzia legfőbb látványosságait és eljutunk pár turisták által csak kevésbé ismert zugba is. Utazásunk igazi kalandtúra lesz! Lovagolunk vadregényes tájakon, sziklába vájt városokat járunk be, csónakokkal szállunk alá a Martvili-kanyonnak, terepjárókkal kaptatunk fel festői, félig-meddig off-road terepen, ezeréves erődrendszerek és elnéptelenedett falvak mentén túrázunk a Kaukázus gyomrában, ahol minden egyes kő mesél. Mindezt kényelmes és igényes környezetben. Országon belül jó minőségű busszal utazunk, szállásaink pedig a városokban belvárosi háromcsillagos szállodák, falvakban pedig felújított jó minőségű vendégházak lesznek.

Első nap

Enguri és Mestia

Délelőtt érkezünk meg Kutaiszibe. Kisbusszal Északnak vesszük az irányt a hegyekkel körülölelt Svaneti tartományba, ami Grúzia talán legkülönlegesebb vidéke. Az elszigeteltségnek köszönhetően a mai napig fennmaradt az ott élő szvánok egyedülálló kultúrája. Falvaik fölé magasló tornyokon egyből megakad az utazó szeme. Ezek a gyakran több mint 700 éves építmények részben a vérbosszú miatt épültek. Felső Svaneti falvai az UNESCO világörökség részét képezik.

A déli napsugarakat Zugdidiben köszöntjük, majd megállunk a gigantikus Enguri gátnál, ami az egykori Szovjetúnió legnagyobb betongátja volt. Innen folytatjuk utunkat belső Svanetibe. 3-4 ezer méteres csúcsok között kanyargó szerpentinről csodálhatjuk a táj szépségeit. Többször tartunk pihenőt útszéli fogadókban így a nap közepére már teljesen beszív minket a hely egyedülálló atmoszférája.

Délután érkezünk meg Mestiába és egyből elfoglaljuk igényes szállásunkat. Bejárjuk a falut és környékét, felmegyünk egy szván toronyba, majd a nap hátralévő részét a pihenésnek szenteljük.

Szállás: felújított, színvonalas falusi vendégházban 2-3 személyes szobákban

Második nap

Lovastúra Ushgulinál

A napot egy bőséges grúz reggelivel kezdjük.  Az asztal megpakolva sajtokkal, túróval, kefirrel, kubdarival, dzsemmel és még sok mással, hogy feltöltődhessünk és legyen energiánk a túra során. Mestiában újra buszra szállunk és pár óra alatt a világ egyik legszebb útjaként számon tartott ösvényen eljutunk Ushguliba, ami a legmagasabban lakott európai település. Ide sem sok turista jár, így autentikus környezetben élhetjük át a szván falu atmoszféráját. Rövid bóklászás után megérkeznek értünk a grúz komák lovaikkal, mi pedig nyergelés után már indulunk is a Shkhara-gleccser felé. A lovastúra nem igényel lovagló tudást, de aki fél a lovaktól az választhat gyalogos és terepjárós változatokból is. A nap végére visszatérünk Mestiába és pár korsó lágy orosz/grúz sör mellett a Kaukázus pompás látványa mellett pihenhetjük ki az elmúlt napok eseményeit.

Szállás: felújított, színvonalas falusi vendégházban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Chalaadi-gleccser, Koruldi fennsík, grúz lakoma

Szokásos grúz reggelinket követően Delicákkal (terepjárók) eldöcögünk a falu szélétől félórányira található hídig, ahonnan kb. 3-4 órás túrát teszünk a fölénk magasodó Chalaadi-gleccserhez. Utunk gyönyörű fenyvesben kezdődik, majd a sebesen robogó folyó mellett köves talajon vezet egyre feljebb. A gleccser lábánál a panorámában gyönyörködve piknikezünk, majd az ismert útvonalon visszatérünk a buszhoz. Túra nehézsége: 6km , 350m szintben fel és le

Kis pihenőt követően terepjáróinkkal meredek kaptatón jutunk fel a Mestia fölé magasodó Koruldi fennsíkra. Itt egy kilátónál kiszállunk az autóból, és miután kigyönyörködtük magunkat, könnyű panoráma túrát teszünk a fennsíkon, melynek nehézségét az aktuális csapat fizikumához igazítunk. Körülüttönk a Kaukázus égbe nyúló csúcsai és a fennsík fűtengere. Lélegzetelállító látvány, melyet biztosan sokáig emlegetünk még. Túra nehézsége: csapat fizikumától függően 4-8km, 200-700m szintben fel és le

Az éjszaka bekapcsoljuk a party üzemmódot, ugyanis grúz vendéglátóink suprával kedveskednek nekünk. A supra lakomát jelent, amit rendszerint élőzene kísér. Többfogásos terülj terülj asztalkám mellett szólnak a grúz népdalok, mi pedig végigkóstolhatjuk a borokat, amire oly büszkék.

Szállás: felújított, színvonalas falusi vendégházban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli és vacsora

Negyedik nap

Martvili és Okatse-kanyon

Buszunkkal indulunk Kutaiszi irányába, de útba ejtünk pár kanyont is…. és milyen jól tesszük! Első állomásunk a Martvili-kanyon, ahol rövid csónaktúra után bejárjuk a turistaösvényt is. Miután kigyönyörködtük magunkat továbbállunk az Okatse-kanyonba, ami nem kevésbé látványos. Tériszonyosoknak ez jó bátorságpróba, ugyanis a kanyon sziklafalába erősített vas “kalitkában” megyünk egy darabig, alattunk pedig sok méternyi szakadék. A túrák nem megerőltetőek, átlagos fizikummal teljesíthetőek. Késő délután érkezünk Kutaiszibe, ahol miután elfoglaltuk szállásunkat, szemügyre vesszük a környék ivóit.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Uplitsikhe és Gori

Délelőtt meglátogatjuk Sztálin szülővárosát Gorit, és az ott létrehozott múzeumot, amiben a generalisszimusz személyes tárgyai mellett gyerekkori házába is bepillanthatunk. Utunkat keleti irányba folytatjuk és lehetőségünk lesz Uplitsikhe barlangvárosát bejárni, ami az egyik legrégebbi település Grúzia területén. Késő délután érkezünk Tbiliszibe, ahol valamelyik szimpatikus tetőteraszon, a város panorámájába feledkezve, egy pohár bor kíséretében relaxálhatunk.

Szállás: 3 csillagos hotelben 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Grúz hadiút és Juta völgye

Újra Északnak tartunk, vissza a Nagy-Kaukázus hegyvonulatai közé. A grúz hadiúton haladunk Kazbegi (Stepantsminda) irányába. Kis időre lepihenünk az orosz-grúz barátság emlékműnél, ahol tetszetős kilátás fogad minket.

Juta falut kora délután érjük el, ahonnan 2-3 órás túra vár ránk a fölénk magasodó Kaukázus csúcsai között. A kaukázusi Dolomitoknak nevezett hegygerincig vezet utunk, ahol egy meseszép kis tónál piknikezünk. Innen indulunk vissza szállásunkra.

Szállás: vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Truso-völgy

Egész napos túrázás a program. Terepjárókkal hatolunk be a Kaukázus vadregényes völgyeibe. Elhagyatott vidékeken járunk majd több százéves erődrendszerek, elnéptelenedett falvak mentén. Könnyű, szintemelkedés nélküli völgytúra lesz festői környezetben, ahol minden egyes kő mesél. A túra hosszú, de mivel emelkedő nincs, ezért átlagos fizikummal is könnyen teljesíthető. Túránk végén terepjáróinkkal felmegyünk a Kazbegi fölé magasodó Szentháromság templomhoz és onnan csodálhatjuk a Kazbek csúcsa mögé elbújó napot. Túra nehézsége: csapat fizikumától függően 10-16 km, 200m szintben fel és le

Szállás: felújított falusi vendégház 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

A túráról készítettünk egy mutatós drónvideót is:

Nyolcadik nap

Tbiliszi

Reggel felmegyünk a falu fölé magasodó Szentháromság templomhoz, ami ilyenkor csodálatos fényárban úszik, majd Tbiliszi felé vesszük az irányt, és útba ejtünk pár igencsak mutatós helyet, amit nem lenne érdemes kihagyni. Tbiliszibe délután érkezünk, majd a délutánt városnézéssel töltjük. Végigjárjuk a kötelezőket és a turisták által kevésbé ismert helyeket is. A délután hátralevő részét a pihenésnek szenteljük.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Tbiliszi

Az elmúlt 8 nap meglehetősen intenzív volt, így Tbilisziben ezen a napon is rövid városnézéssel folytatjuk a programot. Délelőtt az erre fogékonyakkal beülünk a város kénes termálfürdőjébe lazulni, akinek viszont gasztronómiai élvezetekre van inkább szüksége kedvére válogathat a környék nagyszerű éttermeiből és borászataiból. Szállásunk remek elhelyezkedésének köszönhetően semmi sincs messze, minden gyalogosan kényelmesen elérhető az óvárosban. Aki a szabad program helyett inkább a bandával sétálna, annak lehetősége van ellátogatni a város legnagyobb bolhapiacára, majd a túravezető remek helyismeretének köszönhetően megismerheti a város legjobb romkocsmáit.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Kutaiszi

Tbilisziből visszatérünk Kutaiszibe. Felsétálunk a város fölé magasodó Bagrati székesegyházba, majd bevetjük magunkat a helyi piac bugyraiba, ahol mindenki beszerezheti a számára kedves szuveníreket. Grúz borok, sajtok, gyümölcsök, relikviák tömegét szeretnék ránksózni a kufárok. Városnézés után koccintunk párat, felidézzük az elmúlt napok kalandjait és fájó szívvel felkészülünk a hazatérésre.

Szállás: belvárosi háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Hazatérés

A hajnali órákban indul gépünk Kutaisziből Budapestre. Reggel még munkaidő előtt hazaérünk, így az igazán kemények ezt a napot már a munkahelyükön folytathatják

Részvételi díj

329.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállások jó színvonalú vendégházakban, szállodákban 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben)
 • reggeli 9 alkalommal
 • országon belüli közlekedés jó minőségű busszal
 • lovastúra
 • supra (autentikus grúz lakoma zenészekkel)
 • terepjárózás több alkalommal
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest- Kutaiszi útvonalra (várhatóan 80.000 – 130.000 Forint / fő)
 • belépők (~50 GEL)
 • költőpénz ( 50.000 – 70.000 Ft)
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 410 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor ( egyoldalúan maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Átlagos csoportméret: 12-22 fő. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Ennyi szabadság kell hozzá:

Májusi/júniusi turnushoz 6, a többihez 7 nap szabadság kell.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. Mind a szállások, mind a járművek tekintetében ár-érték arányban a legjobbat választottuk. Így biztosítva van az elvárható kényelem és minőség, viszont nem fizetünk nagyságrendekkel többet felesleges luxusért.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?georgia-gruzia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink grúz átlaghoz képest jó minőségű, felújított és jó elhelyezkedésű vendégházakban, és 3* szállodákban lesznek. Utasainkat 2-3 ágyas szobákban helyezzük el. Párokat kétszemélyesbe rakjuk. Fontos számunkra, hogy a fárasztó napok után kényelmes környezetben lazíthassunk, hogy másnap megújultan és frissen vághassunk neki az aznapi kalandoknak.

Budapestről Kutaiszibe Wizzair járattal megyünk. Mindegyik turnusunkra a szombati járattal megyünk, és másfél héttel később a keddi géppel utazunk haza. Utasaink a repjegyet önállóan vásárolják meg miután visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését. Amennyiben igényt tartasz rá, repjegyekkel foglalkozó partnerirodánk tud segíteni a jegyek megvásárlásában.

Grúzia Európa és Ázsia között, nagyhatalmak ütközőzónájában fekszik, így az évezredek alatt különböző népek és kultúrák olvasztótégelye lett. Rendkívüli természeti adottságai mellett kultúrája, történelme, és gasztronámiája is egyedülálló. Utazásunk során a gyalogtúrázáson, lovas és terepjárós túrákon túl nagy hangsúlyt fektetünk a helyiek autentikus megismerésére. Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Grúziát, a Kaukázus egyedülálló ékszerdobozát! 

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Grúzia Európa és Ázsia határán fekszik, így a helyiek életvitele és kultúrája nagyban eltér a Magyarországon megszokottaktól. Olyan utastársak jelentkezését várjuk, akik kíváncsiak, érdeklődőek, és a mainstream látnivalókon túljutva szeretnék felfedezni a Kaukázust. Utazásunk során a gyalogtúrázáson, lovas és terepjárós túrákon túl nagy hangsúlyt fektetünk a helyiek autentikus megismerésére. Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Grúziát, a Kaukázus egyedülálló ékszerdobozát!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatos mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. A túrák átlagos fizikummal teljesíthetőek. Gyengébb fizikummal is végig lehet menni rajtuk, de a helyenként meredek kaptatók a kevésbé sportos utasaink számára fárasztóak lesznek. Kis kitartással ezek a szakaszok is teljesíthetőek, de több helyen meg lehet pihenni, és akár bevárni a csapatot, mert a túráink körtúrák. Amennyiben sérüléssel, vagy betegséggel küzdesz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesebb tájékoztatást adhassunk.

Repülőjegy

Budapestről Kutaiszibe Wizzair járattal megyünk. Mindegyik turnusunkra a péntek esti járattal megyünk, és másfél héttel később a kedd hajnali géppel utazunk haza. Utasaink a repjegyet önállóan vásárolják meg miután visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését. Amennyiben igényt tartasz rá, repjegyekkel foglalkozó partnerirodánk tud segíteni a jegyek megvásárlásában.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.