Horvátország & Bosznia

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Horvátország & Bosznia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

76.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Népszerű 4 napos túránk alatt Horvátország és Bosznia méltán híres nemzeti parkjait és egy-két olyan, kevésbé ismert szegletét járjuk be, melyekről talán még ti se sokszor hallottatok. Utunkat a világhírű Plitvicei-tavaknál kezdjük, Boszniában folytatva felkeressük az elfeledett Una-völgyét ahol raftingolunk egyet a névadó folyón és élvezzük a bosnyák vendéglátást remek helyi ételekkel és finom sörökkel, közös grillezéssel. Majd visszatérünk Horvátországba, hogy a tengerparttal párhuzamosan futó Velebit-hegységet is bejárjuk. Túrázunk az Észak-Velebit Nemzeti Park fantasztikus mészkő sziklavilágában, és nem sokak által ismert, ám annál szebb panorámát kínáló szakaszain is. Az itt készült fotókhoz a horvát tengerpart panorámája szolgál majd háttérként.

Aktivitások:

Első nap

Plitvicei-tavak

Korán reggel, 5 órakor indulunk Budapestről. Az egész délutánt tehát Horvátország talán leghíresebb nemzeti parkjában töltjük, ahol elsétálunk a legszebb vízesésekhez, kristálytiszta medencékhez és gyönyörű kilátópontokhoz. Túránk végeztével autóinkba szállunk és a nagyjából 1 órára fekvő Bihácsba utazunk, szállásunk tehát már a szomszédos Boszniában lesz.

Túratáv: nagyjából 6-7 km, 200 m szint, 4-5 óra
Szállás: apartmanokban, 2-3-4 személyes szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Rafting az Unán

Izgalmas nap elé nézünk, ugyanis a kevesek által ismert Una-völgyét fedezzük fel egy raftingtúra keretében. Némi felkészülés után 4-5 személyes raftokba szállunk, hogy az Una folyásának legizgalmasabb részén egy közel 20 km hosszú raftingtúrát tegyünk egészen Lohovo településéig. Az első szakaszon a horvát-bosnyák határon kanyarog majd folyónk, magát mélyen bevésve a kanyonba. Itt tehát fel kell készülni keményebb zúgókra és szebbnél-szebb vízesésekre, de alapvetően a rafting túra közepes kategóriájú és kezdők által is simán teljesíthető. Loskunban tartunk egy pihenőt, majd az utolsó szakaszon az Una is lelassul, így mi is kicsit ellazulva érkezünk majd meg Lohovóba. A délután hátralévő részét grillezéssel töltjük, és lehetőségünk lesz mélyebb barátságot kötni a bosnyák ételekkel, italokkal.

Rafting nehézség: közepes, táv: 20 km, kb. 4-5 óra vízállástól függően
Szállás: apartmanokban, 2-3-4 személyes szobákban
Ellátás: reggeli és vacsora

Harmadik nap

Észak-Velebit Nemzeti Park, Mali Rajinac (1699 m)

A reggeli után elhagyjuk Boszniát, és visszatérünk a szomszédos Horvátországba, hogy megcsodáljuk az ország legfiatalabb nemzeti parkjának, viszonylag kis területen összpontosuló, rendkívül gazdag karszt alakzatait, valamint különlegesen színes növény és állatvilágát. Engedünk a csábításnak, és felkapaszkodunk a hegység legmagasabb pontjára, a Mali Rajinac csúcsára. A kilátás szemet gyönyörködtető, körben a szabdalt felszínen erdők, füves rétek és izgalmas mészkő formák váltakoznak. A túra után nem is távolodunk el messzire, az éjszakát egy környékbeli panzió barátságos falai között töltjük.

Túra: 11 km, 550m, 5-6 óra
Szállás: panzióban, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Észak-Velebit Nemzeti Park, Veliki Zavižan (1676 m)

A Veliki Zavižan, egy borókával benőtt sziklaorom, az egyik legnépszerűbb célpont a Velebit északi részén, és nem véletlenül. Izgalmas, de nem megerőltető túra során jutunk fel a csúcsra, ahonnan a fehér szigetekkel tarkított kék Adria csodálatos tájai tárulnak elénk. Útközben szigorúan védett növények között haladunk. A túra után a Zavižan-menedékház teraszán kicsit rápihenünk a ránk váró autózásra, és a megkóstoljuk a környező mezőkön termő aromás növényekből készült teát, majd érzékeny búcsút veszünk a Velebit hegyeitől és megindulunk hazafelé.

Túra: 5 km, 350 m, 4 óra
Ellátás: reggeli

Részvételi díj

84.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállást Bihács közelében apartmanokban 2 éjszakára, 2-3-4 személyes szobákban, Horvátországban pedig panzióban 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban (párok kétszemélyesben)
 • rafting az Una-folyón (helyi vezetők, felszerelés, oktatás, transzfer)
 • reggelit 3 alkalommal
 • grillezést Boszniában
 • Plitvicei-tavak Nemzeti Park belépőt
 • Észak-Velebit Nemzeti Park belépőt
 • a programban szereplő túrákat
 • a túravezetést és a szervezést

Nem tartalmazza:

 • a belépőt, melynek tájékoztató ára: Una Nemzeti Park – kb. 5 EUR
 • az utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége (benzin, autópálya és parkolási díjak), ami 18.000-25.000 Forint körül várható, és ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.
 • az étkezéseket a megjelöltön túl

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 390 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

18-24 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

A program átlagosan sportos fizikumot kíván. A Plitvicei-tavaknál illetve az Una-völgyében a kisebb sétáink nem jelentenek nagy kihívást, csak úgy, mint a kezdőknek is bátran ajánlott rafting az Una folyón. Az Észak-Velebit Nemzeti Parkban túráinkon fel kell készülnünk a nehezebb, sziklás terepre, a nagyobb szintemelkedésekre és a gyakran előforduló, erős szélviharokra. Extrém esetben a tenger felől fújó szél akár annyira erős is lehet, hogy utolsó napi túránkat nem tudjuk biztonságban megtartani. Ez esetben a túravezető döntése minden túrázóra kötelező érvényű, az elmaradt programot adott esetben pedig egy hasonló értékűvel helyettesítjük.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Bihács közelében apartmanokban 2 éjszakára, 2-3-4 személyes szobákban, Horvátországban pedig panzióban 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban lesz. Párokat kétszemélyes szobákba osztjuk be.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha aktívan töltenéd el a négynapos húsvéti hosszú hétvégét. Mindezt kis csapattal, felkészült vezetőkkel, kényelmes szálláson.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hasonló, egész napos aktív testmozgást, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen túrázol és/vagy sportolsz. A raftinghoz semmilyen vadvízi előélet nem szükséges, kezdők is belevághatnak a programba, az úszni tudás és a vízbiztonság viszont alapkövetelmény.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A program átlagosan sportos fizikumot kíván. A Plitvicei-tavaknál illetve az Una-völgyében a kisebb sétáink nem jelentenek nagy kihívást, csak úgy, mint a kezdőknek is bátran ajánlott rafting az Una folyón. Az Észak-Velebit Nemzeti Parkban túráinkon fel kell készülnünk a nehezebb, sziklás terepre, a nagyobb szintemelkedésekre és a gyakran előforduló, erős szélviharokra. Extrém esetben a tenger felől fújó szél akár annyira erős is lehet, hogy utolsó napi túránkat nem tudjuk biztonságban megtartani. Ez esetben a túravezető döntése minden túrázóra kötelező érvényű, az elmaradt programot adott esetben pedig egy hasonló értékűvel helyettesítjük.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. A raftinghoz csak fürdőruha és törülköző szükséges, a többi felszerelést biztosítjuk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.