Rövid összefoglalás

Három indonéz sziget egy út alatt! 11 napos programban ötvöztük Bali csodálatos rizsteraszait és kulturális látnivalóit, Nusa Penida égig érő sziklafalait, meseszép partjait, vízalatti buddhista szentélyét, valamint Komodo hatalmas varánuszokat rejtő apró szigeteit, melyeket egy kétnapos hajókirándulás során járunk be.

Jelentkezési határidő: 2019.08.24.

 

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.10.21. Érkezés Balira

  Járatunk függvényében érkezünk meg az Istenek szigetére, ahol a napot pihenéssel és az ázsiai időjáráshoz, időeltolódáshoz való alkalmazkodással töltjük. Szállásunk Ubudban, Bali spirituális központjában lesz.

  Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
  Ellátás: repülőn

 • 2. nap - 2019.10.22. Majomerdő és Tirta Empul

  Csodálatos környezetben ébredünk. A medence mellett már készül a reggeli kávénk. A szálló dolgozói viszik a felajánlásokat a házi oltárhoz. Füstölők égnek, madarak csiripelnek. Az Istenek szigetéből béke és álhatatosság árad, ami érződik a helyieken, a természeten, a templomokon. A nap során végigjárjuk a Szent Majomerdőt, pár hozzánk közel eső kisebb és templomot, majd végezetül a Tirta Empulba érkezünk, ami híres az itt található medencékről, és a gyógyító, szent vizéről. A balinéz hinduk rituálisan mosdanak és imádkoznak itt. Útközben megállunk egy sétára a Tegalalang rizsteraszon is, majd ha kedvünk tartja elmerülhetünk az éjszakában Ubudban.

  Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 3. nap - 2019.10.23. Nung nung vízesés

  Utunk ma a Nung Nung vízeséshez vezet, ahol könnyű túrát teszünk az erdőben. A sziklák között jutunk le a vízeséshez, ahol a bátrabbak akár úszhatnak is. Még a vízesés előtt megállunk szintén rövid túrára a hatalmas Jatiluwih rizsteraszokon, valamint betekintünk a Danu Bratan nevű vízi Siva szentélyhez. Kellemesen fárasztó nap sok sétával csodaszép környezetben.

  Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 4. nap - 2019.10.24. Batur vulkán

  Választhatsz, hogy a mai napot pihenéssel és Ubud további bejárásával töltöd, vagy inkább hajnalban kelsz, feltúrázol a Batur vulkán tetejére még sötétben, és megvárod a napfelkeltét. A túra átlagos fizikummal teljesíthető, de vannak benne meredek szakaszok, így biztosan el fogsz fáradni. A napfelkelte után a hegytetőn reggelizünk, pihenésképp pedig egy vulkáni termálvízben “pezsgőfürdőzünk”. Ha inkább a pihenés mellett döntenél, részt vehetsz egy frissítő jógaórán Ubudban, ellátogathatsz egy helyi piacra, vagy akár masszíroztathatsz is.

  Túratáv: nagyjából 7km, szintben 600m – 5 óra

  Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 5. nap - 2019.10.25. Nusa Penida

  Balitól pár kilométerre található Nusa Penida szigete. Sokan a Penidáról készült képek miatt döntenek úgy, hogy ellátogatnak Balira, és megérkezésükig nem is tudják, hogy két külön szigetről van szó. A két szigetet rendelkezésre álló idő függvényében valóban érdemes egy út alatt meglátogatni, hisz Penida hatalmas sziklafalai és eldugott homokos partjai mesébe illőek. Ezen a napon motoros hajóval átugrunk Penidára, és elkezdjük az ismerkedést a szigettel. Az egyik legtöbbet fotózott parthoz, a Kelingkinghez megyünk, ahol akár a naplementét is bevárhatjuk. Este a homokos parton kellemes italok társaságában firtatjuk az élet értelmét.

  Szállás: csoport méretétől függően háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban, vagy apartmanokban
  Ellátás: reggeli

 • 6. nap - 2019.10.26. Nusa Penida legszebb partjai

  A helyiek által mindennap használt kis motoros hajóval kelünk ma vízre. Célunk, hogy bejárjuk Nusa Penida legszebb partszakaszait. Az alkalmas helyeken békatalpba bújunk, és alámerülünk, hogy a tengeri élővilágot közelről csodálhassuk. Kis szerencsével a halakon túl teknősökkel és rájákkal is találkozhatunk. Miután tüdőnk hozzászokott a merülésekhez, egy víz alatti buddhista szoboregyüttest is bejárhatunk. A tengeri kalandokat elképesztően szép fehér homokos parton pihenhetjük ki, egy hideg sörrel a kézben.

  Szállás: csoport méretétől függően háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban, vagy apartmanokban
  Ellátás: reggeli

 • 7. nap - 2019.10.27. Újra Balin

  Egy reggeli sétát követően elhagyjuk Nusa Penidát, és székhelyünket ideiglenesen újra áttesszük Balira. A sziget déli részén található Kuta parton szállunk majd meg. Innen indulunk felfedezni Bali déli részét. A közös program után ha kedved támad, befizethetsz egy búvárkodásra, vagy akár szörfözhetsz is. Ez egy lazítós átkötő nap, ugyanis holnap Denpasarból repülünk. Ha esetleg az erős szél és nagy hullámok miatt nem tudnánk ezen a napon átjönni Nusa Penidáról, abban az esetben sem borul a további menetrendünk ennek köszönhetően.

  Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
  Ellátás: reggeli

  Tanah Lot Bali Indonézia csoportos utazás

 • 8. nap - 2019.10.28. Labuan Bajo

  Labuan Bajora repülünk át Denpasarból. Érkezésünk után átvesszük a szállást, és a környék felfedezésére indulunk. Megkóstoljuk a kikötőben a tengeri herkentyűket, sétálunk egyet a város határában, és megkeressük a legszebb kilátópontokat.

  Szállás: csoport méretétől függően háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban, vagy apartmanokban
  Ellátás: reggeli

 • 9. nap - 2019.10.29. Kétnapos hajós túra Komodon

  Kétnapos hajós túrára indulunk a gyönyörű indonéz szigetvilágban. A Komodói sárkányok otthonában vagyunk. Meglátogatjuk őket az erre a célra elkülönített vadasparkban, de a szabadban is látni lehet őket a kisebb szigeteken. Komodo az egyik legszebb búvárhely Indonéziában, így a hajónkról újra és újra víz alá megyünk. Nem is kell mélyre merülnünk, hogy elképesztő tengeri élővilágot láthassunk. Kikötünk továbbá a legszebb partokon, hogy a szigetek tetejére sétálva beláthassuk a szigetvilágot. Az éjszakát a hajón hálókabinokban töltjük.

  Szállás: hajón
  Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

 • 10. nap - 2019.10.30. Hajós túra

  Hihetetlen érzés reggel arra ébredni, hogy ringatózik alattad a hajó, a kabinból kilépve pedig a felkelő nap sugarai árasztják el a szigetvilágot. Utazásunk egyik fénypontja ez. Mérhetetlen szabadság tölt el minket, amit megkoronázunk egy csodálatos reggelivel és egy reggeli úszással. A mai napot az előzőhöz hasonlóan a kisebb szigetek felfedezésével, sznorkelezéssel, pihenéssel, esetleg kalózkodással töltjük. Délután érkezünk vissza Labuan Bajora, ahonnan átrepülünk Balira.

  Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
  Ellátás: reggeli, ebéd, uzsonna

 • 11. nap - 2019.10.31. Bali tartaléknap

  A mai nap amolyan pótnap, arra az esetre, ha időjárás miatt vagy más nem várt okból megcsúsznánk (pl.: járattörlés Komodo és Bali között). Így nem kell kihagyni semmit a programból, ha ez megtörténne és a nemzetközi járatunk elérése sem kerül veszélybe.

  Balin ezen a napon beszerezheted a szükséges szuveníreket, jógázhatsz, befizethetsz rafting túrára, vagy a csoporttal tartva bejárhatod a sziget nyugati partját. A repülőjárattól függően ezen a napon este, vagy másnap reggel utazunk haza Budapestre.

  Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban vagy repülőn
  Ellátás: reggeli

 • 12. nap - 2019.11.01. Utazás haza

  Repjegy vásárláskor a legkedvezőbb járatot választjuk ki. Ettől függően 31-én este, vagy elsején reggel utazunk el. Magyarországra várhatóan elsején délután, vagy késő este érkezünk meg.

Megosztás