Indonézia – Bali & Komodo

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Indonézia – Bali & Komodo

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 3
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 5

Három indonéz sziget egy út alatt! 11 napos programban ötvöztük Bali csodálatos rizsteraszait és kulturális látnivalóit, Nusa Penida égig érő sziklafalait, meseszép partjait, vízalatti buddhista szentélyét, valamint Komodo hatalmas varánuszokat rejtő apró szigeteit, melyeket egy kétnapos hajókirándulás során járunk be.

Jelentkezési határidő: 2019.08.24.

Aktivitások:

Első nap

Érkezés Balira

Járatunk függvényében érkezünk meg az Istenek szigetére, ahol a napot pihenéssel és az ázsiai időjáráshoz, időeltolódáshoz való alkalmazkodással töltjük. Szállásunk Ubudban, Bali spirituális központjában lesz.

Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
Ellátás: repülőn

Második nap

Majomerdő és Tirta Empul

Csodálatos környezetben ébredünk. A medence mellett már készül a reggeli kávénk. A szálló dolgozói viszik a felajánlásokat a házi oltárhoz. Füstölők égnek, madarak csiripelnek. Az Istenek szigetéből béke és álhatatosság árad, ami érződik a helyieken, a természeten, a templomokon. A nap során végigjárjuk a Szent Majomerdőt, pár hozzánk közel eső kisebb és templomot, majd végezetül a Tirta Empulba érkezünk, ami híres az itt található medencékről, és a gyógyító, szent vizéről. A balinéz hinduk rituálisan mosdanak és imádkoznak itt. Útközben megállunk egy sétára a Tegalalang rizsteraszon is, majd ha kedvünk tartja elmerülhetünk az éjszakában Ubudban.

Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Nung nung vízesés

Utunk ma a Nung Nung vízeséshez vezet, ahol könnyű túrát teszünk az erdőben. A sziklák között jutunk le a vízeséshez, ahol a bátrabbak akár úszhatnak is. Még a vízesés előtt megállunk szintén rövid túrára a hatalmas Jatiluwih rizsteraszokon, valamint betekintünk a Danu Bratan nevű vízi Siva szentélyhez. Kellemesen fárasztó nap sok sétával csodaszép környezetben.

Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Batur vulkán

Választhatsz, hogy a mai napot pihenéssel és Ubud további bejárásával töltöd, vagy inkább hajnalban kelsz, feltúrázol a Batur vulkán tetejére még sötétben, és megvárod a napfelkeltét. A túra átlagos fizikummal teljesíthető, de vannak benne meredek szakaszok, így biztosan el fogsz fáradni. A napfelkelte után a hegytetőn reggelizünk, pihenésképp pedig egy vulkáni termálvízben “pezsgőfürdőzünk”. Ha inkább a pihenés mellett döntenél, részt vehetsz egy frissítő jógaórán Ubudban, ellátogathatsz egy helyi piacra, vagy akár masszíroztathatsz is.

Túratáv: nagyjából 7km, szintben 600m – 5 óra

Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Nusa Penida

Balitól pár kilométerre található Nusa Penida szigete. Sokan a Penidáról készült képek miatt döntenek úgy, hogy ellátogatnak Balira, és megérkezésükig nem is tudják, hogy két külön szigetről van szó. A két szigetet rendelkezésre álló idő függvényében valóban érdemes egy út alatt meglátogatni, hisz Penida hatalmas sziklafalai és eldugott homokos partjai mesébe illőek. Ezen a napon motoros hajóval átugrunk Penidára, és elkezdjük az ismerkedést a szigettel. Az egyik legtöbbet fotózott parthoz, a Kelingkinghez megyünk, ahol akár a naplementét is bevárhatjuk. Este a homokos parton kellemes italok társaságában firtatjuk az élet értelmét.

Szállás: csoport méretétől függően háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban, vagy apartmanokban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Nusa Penida legszebb partjai

A helyiek által mindennap használt kis motoros hajóval kelünk ma vízre. Célunk, hogy bejárjuk Nusa Penida legszebb partszakaszait. Az alkalmas helyeken békatalpba bújunk, és alámerülünk, hogy a tengeri élővilágot közelről csodálhassuk. Kis szerencsével a halakon túl teknősökkel és rájákkal is találkozhatunk. Miután tüdőnk hozzászokott a merülésekhez, egy víz alatti buddhista szoboregyüttest is bejárhatunk. A tengeri kalandokat elképesztően szép fehér homokos parton pihenhetjük ki, egy hideg sörrel a kézben.

Szállás: csoport méretétől függően háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban, vagy apartmanokban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Újra Balin

Egy reggeli sétát követően elhagyjuk Nusa Penidát, és székhelyünket ideiglenesen újra áttesszük Balira. A sziget déli részén található Kuta parton szállunk majd meg. Innen indulunk felfedezni Bali déli részét. A közös program után ha kedved támad, befizethetsz egy búvárkodásra, vagy akár szörfözhetsz is. Ez egy lazítós átkötő nap, ugyanis holnap Denpasarból repülünk. Ha esetleg az erős szél és nagy hullámok miatt nem tudnánk ezen a napon átjönni Nusa Penidáról, abban az esetben sem borul a további menetrendünk ennek köszönhetően.

Szállás: háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Labuan Bajo

Labuan Bajora repülünk át Denpasarból. Érkezésünk után átvesszük a szállást, és a környék felfedezésére indulunk. Megkóstoljuk a kikötőben a tengeri herkentyűket, sétálunk egyet a város határában, és megkeressük a legszebb kilátópontokat.

Szállás: csoport méretétől függően háromcsillagos jó minőségű szállodában 2 ágyas szobákban, vagy apartmanokban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Kétnapos hajós túra Komodon

Kétnapos hajós túrára indulunk a gyönyörű indonéz szigetvilágban. A Komodói sárkányok otthonában vagyunk. Meglátogatjuk őket az erre a célra elkülönített vadasparkban, de a szabadban is látni lehet őket a kisebb szigeteken. Komodo az egyik legszebb búvárhely Indonéziában, így a hajónkról újra és újra víz alá megyünk. Nem is kell mélyre merülnünk, hogy elképesztő tengeri élővilágot láthassunk. Kikötünk továbbá a legszebb partokon, hogy a szigetek tetejére sétálva beláthassuk a szigetvilágot. Az éjszakát a hajón hálókabinokban töltjük.

Szállás: hajón
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Tizedik nap

Hajós túra

Hihetetlen érzés reggel arra ébredni, hogy ringatózik alattad a hajó, a kabinból kilépve pedig a felkelő nap sugarai árasztják el a szigetvilágot. Utazásunk egyik fénypontja ez. Mérhetetlen szabadság tölt el minket, amit megkoronázunk egy csodálatos reggelivel és egy reggeli úszással. A mai napot az előzőhöz hasonlóan a kisebb szigetek felfedezésével, sznorkelezéssel, pihenéssel, esetleg kalózkodással töltjük. Délután érkezünk vissza Labuan Bajora, ahonnan átrepülünk Balira.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban
Ellátás: reggeli, ebéd, uzsonna

Tizenegyedik nap

Bali tartaléknap

A mai nap amolyan pótnap, arra az esetre, ha időjárás miatt vagy más nem várt okból megcsúsznánk (pl.: járattörlés Komodo és Bali között). Így nem kell kihagyni semmit a programból, ha ez megtörténne és a nemzetközi járatunk elérése sem kerül veszélybe.

Balin ezen a napon beszerezheted a szükséges szuveníreket, jógázhatsz, befizethetsz rafting túrára, vagy a csoporttal tartva bejárhatod a sziget nyugati partját. A repülőjárattól függően ezen a napon este, vagy másnap reggel utazunk haza Budapestre.

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban vagy repülőn
Ellátás: reggeli

Tizenkettedik nap

Utazás haza

Repjegy vásárláskor a legkedvezőbb járatot választjuk ki. Ettől függően 31-én este, vagy elsején reggel utazunk el. Magyarországra várhatóan elsején délután, vagy késő este érkezünk meg.

Utazás költsége

379.990 Forint, ami tartalmazza:

 • transzferek Indonéziában, ha a csapattal utazol
 • szállások (jó minőségű háromcsillagos szállodákban kétágyas szobákban, 1 éjszakát pedig hajón hálófülkében)
 • reggeli minden nap
 • ebéd és vacsora a hajós kiránduláson Komodon
 • közlekedés kisbusszal vagy autókkal helyi sofőrökkel
 • egynapos hajós túra Nusa Penidán
 • kétnapos hajós kirándulás Komodon
 • sznorkelezéshez szemüveg, pipa, uszony
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Denpasar útvonalra ( 2 átszállással 200.000-250.000 Forint nagyjából)
 • repjegy Denpasar – Labuan Bajo útvonalra (közvetlen járattal 50.000-75.000 Forint
 • belépők (kb. 15.000 Forint), Batur vulkán túra (jelentkezők létszámától függően 12.000-18.000 Forint)
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (nagyjából 60.000 – 80.000 Forint)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamon tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

András

András

András dolgozott az USA-ban, majd élt Kolumbiában 2 évet, ami alatt végérvényesen beleszeretett az utazásba és a latin kultúrába. Utazásai viszont nem álltak meg az amerikai kontinens határainál. Otthonosan mozog Délkelet-Ázsia országaiban is, ahol 2018-ban egy 4 részes dokumentumfilm sorozatot forgatott társaival Indonéziában helyi törzsekről.

Csapat

8-14 fő. Kis csapat, nagy kaland! Kortól függetlenül szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Ennyi szabadság kell hozzá:

8 nap

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot nem igényel, de 11 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

A WanderWell túrák a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Balit, Komodot és Nusa Penidát.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell