Kaçkar-hegység

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Kaçkar-hegység

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2019.08.16. - 2020.08.25.
Nehézség 7
Kalandfaktor 9
Kényelmi együttható 8

Olyan utazást keresel, ahol ismeretlen, ezáltal szinte érintetlen vidéken túrázhatsz? Az Alpok csúcsaival vetekedő, bámulatos hegyek között barangolhatsz a zavaró tömeg nélkül, ahol a városok fényeitől távol, ragyogó csillagos égbolt alatt a szabadban töltheted az éjszakát? Ahol a hegyvidéki falvak nyugalmát és végül egy világváros nyüzsgését is megtapasztalhatod? Ha igen, akkor ne is keress tovább.

A Fekete-tenger partjától indulva bejárjuk Törökország alpesi mesevilágát, felfedezzük a vidék falvait, várait, többnapos trekkinget teszünk a Kaçkar-hegységben, majd utunk végén Isztambul pezsgő életébe is belevetjük magunkat.

Aktivitások:

Első nap

2019. augusztus 16. Budapest-Trabzon

Repülővel érkezünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Trabzonba, a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosba, majd elfoglaljuk szállásunkat és körbenézünk a környéken. Este egy finom kebab tálat eszünk, ismerkedünk a török konyhával.

Szállás: háromcsillagos hotelben

Második nap

2019. augusztus 17. Rize, Sahın Tepesi

Reggeli után ellátogatunk a szintén tengerparti, ám már a hegyek között fekvő Rize városa fölött emelkedő teaültetvényekre. Barangolunk a teacserjék között, majd egy pár csésze Rize çay-t vagyis rizei teát rendelünk a körpanorámás teázóban a Sahın Tepesi tetején, miközben gyönyörködünk a Fekete-tenger és a Kaçkar-hegység adta látványban. Elindulunk Çamlıhemşinbe, ahol részt vehetünk egy rafting túrán. Este elutazunk az alpesi hangulatú, békés kisvárosba, Ayder yaylasıbe, ahol egy vendégházban alszunk. Gyalog megtett táv: kb. 5 km, szint 500 m

Szállás: igényes vendégházban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

2019. augusztus 18. Ayder yaylası, túrázás a hegyekben

Reggel körbenézünk a városban, ami Zermatt vagy Chamonix száz évvel ezelőtti hangulatához hasonlítható a hegyoldalba épített, az időjárás elemeivel folytatott harctól sötétre edződött faházakkal, széles, zöld legelőkkel, istállókkal. Feltöltjük készleteinket, hogy a következő napokban se éhezzünk, majd elindulunk a tavak felé. Dél körül, kora délután elérjük Kavron pásztortanyáját. Itt frissítjük magunkat, pihenünk. Délután még közel 700 méter szint vár ránk, szépen felbaktatunk a Büyükdeniz-tóhoz, ami a környék legnagyobb tengerszeme, partján több endemikus, vagyis csak itt élő növényfajjal. A tónál sátrat állítunk, majd itt éjszakázunk.
Túra nehézsége: 14 k m, szintemelkedés 1500 m.

Szállás: sátor/bivak

Negyedik nap

2019. augusztus 19. Túrázás a hegyekben – Oküzatağı-tó, Kavrun völgye

Reggel érdemes korán kelni, hogy megcsodáljuk, ahogy a felkelő nap sugarai a körülöttünk lévő háromezres csúcsokat szépen beragyogják. Nem sietjük el az indulást, mert egy könnyebb napnak nézünk elébe. A Mezovit-hágó felé vesszük az irányt, tovább emelkedünk, majd még 300 méter szintet veszünk fel, míg átmegyünk az Oküzatağı tóhoz. Utunkat gyönyörű zöld legelőkön át és sziklás ösvényeken haladva tesszük meg, mintha csak az Alpokban járnánk. Dél körül, délután pihenünk egyet. Innen visszább ereszkedünk a Kavrun völgyébe, majd a folyót követjük egészen a Kavrun-hágóig, ahol éjszakázunk.
Túra nehézsége: 10 km, szintemelkedés: 800 m

Szállás: sátor/bivak

Ötödik nap

2019. augusztus 20. Túrázás a hegyekben – Samistal yaylası

A legszebb, legkitettebb napunk következik. Nem kevesebb mint 5 háromezres csúcsot érintünk egy nap alatt, azonban nem lesz olyan megerőltető, mint ahogyan hangzik. Innen Samistal yaylasıba, egy kis hegyi pásztortanyába ereszkedünk, ami egy széles, lankás hegygerincen fekszik, csodás kilátást nyújtva a környék hegyeire és völgyeire. Az éjszakánkat is itt, a pásztorok között töltjük.
Túra nehézsége: 13 km, szintemelkedés: 1100 m

Szállás: sátor/bivak

Hatodik nap

2019. augusztus 21. Túrázás a hegyekben – Yaylaköy

Még fél napot túrázunk, miközben átszeljük a Palovit folyó völgyét és a Horon-hágót. Yaylaköy falujába érünk le, ahol újra a civilizációban találjuk magunkat. Nem szívesen megyünk el a hegyekből, mert annyira bámulatba ejtett minket a Kaçkar-hegység, de már jólesik megpihenni. Ezúttal kényelmesen zuhanyozhatunk, hotelben alszunk.
Túra nehézsége: 20 km, szintemelkedés: 600 m

Szállás: igényes vendégházban

Hetedik nap

2019. augusztus 22. Utazás a völgyekben, Pokut yaylası

A mai napon belevetjük magunkat a török hegyi pásztorok világába. A Kackar-hegység völgyeiben utazunk faluról-falura, feltöltjük magunkat finomabbnál
finomabb török ételekkel, teával és hegyi forrásvízzel, viaduktokat és várakat látogatunk meg. Este felmegyünk Pokut yaylasıbe, a környék legszebb pásztortanyájára, ahol a tágas fennsíkon éjszakázunk, ezúttal újra sátorban.
Túra nehézsége: kb. 5 km, szintemelkedés: 500 m

Szállás: sátor/bivak
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

2019. augusztus 23. Trabzon, Sümela Kolostor

Visszatérünk a tengerparti Trabzonba, ahol dél körül eloglaljuk a szállásunkat, majd elindulunk a Sümela Kolostorba. A kolostor 1200 méter magasan, egy sziklafalba vájva fekszik, alatta sűrű erdő helyezkedik el, melyben sebes vizű patakok futnak. A kolostort eredetileg a negyedik században emelték, azonban a történelem viszontagságai során többször lerombolták és újjáépítették. Miután az egész komplexumot végigjártuk, elindulunk vissza a szállásunkra.

Gyalog megtett táv: kb. 5 km, szintemelkedés: 300 m

Szállás: háromcsillagos hotel
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

2019. augusztus 24. Utazás Isztambulba

Délelőtt megy a gépünk Isztambulba, választhatunk a 9:30-as és a 11:20-as indulás között. A csendes hegyvidéki napok és Isztambul sokszínű kavalkádja között éles a kontraszt, de a város hangulata mindenkit azonnal magával ragad. Kora délután elfoglaljuk a szállásunkat, majd felfedezzük a várost, együtt meglátogatjuk a Sultanahmet mecsetet és az Ayasofyát, Isztambul legikonikusabb épületeit.
Gyalog megtett táv: kb. 5 km, szintemelkedés nincs.

Szállás: háromcsillagos hotel
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

2019. augusztus 25. Isztambul, utazás haza

Délelőtt felfedezzük Isztambult, majd részt veszünk egy Boszporusz hajótúrán. Két kontinens között szeljük a hullámokat, miközben a nyüzsgéstől távolabb, a vízről csodáljuk meg a világváros csodálatos épületeit, a hidakat. Délután indulunk az Atatürk repülőtérre és a késő délutáni órákban, gondolatainban Törökország varázslatos vidékeivel és kultúrájával térünk haza.

Utazás költsége

149.990 Forint, ami tartalmazza:

  • túravezetés és szervezés
  • a rafting túrá
  • a Sümela Kolostor belépőjét
  • az Ayasofya belépőjé
  • a Boszporusz hajótúrát
  • szállásokat háromcsillagos szállodákban és vendégházakban
  • a törökországi repülőtéri transzfereket és a teljes közlekedést

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítást
  • repülőjegyet Budapest – Isztambul – Trabzon útvonalra (110-140.000 Ft poggyásszal Turkish Airlines)
  • étkezéseket, kivéve ahol jelöltük

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Repjeggyel kapcsolatos, és egyéb tudnivalókért fusd át a Gyakran ismételt kérdéseket

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

A kiírt árat 55 Ft / 1 TL árfolyamig tudjuk tartani. Árfolyam emelkedés esetén az ÁSZF-ben és az utazási szerződésben rögzítettek szerint járunk el.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Utazás nehézsége

A Kaçkar-hegységben tett túránk nem jelent különösebb technikai kihívást, kötéltechnikás
mászásra sehol sem lesz szükségünk. A veszélyforrások azonban ezzel nem szűnnek meg, ennek megfelelően a magashegyekbe is érvényes extrémsport utasbiztosítás megkötése kötelező. Fit kondícióra szükség lesz, hogy 4 napot tudjunk túrázni a hegyekben, napi 14 km-es átlag távolsággal és 1000 m átlag szintemelkedéssel. Akkor jelentkezz, ha legalább heti kétszer végzel cardio edzést (futás, bicikli, stb.).

Viktor

Viktor szenvedélye a mászás, a fotózás és az utazás. 7 éves kora óta mászik és járja a hegyeket, ott érzi igazán otthon magát. Harmadik éve szervezi a KisGeri 24-et, hazánk egyetlen sziklamászó- és Highline fesztiválját. Szereti a kitettséget, a hatalmas tereket.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell