Kanári-szigetek kalandtúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Kanári-szigetek

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 10
Kényelmi együttható 9

10 napos túránk a Kanári-szigetek két legcsodálatosabb szegletébe, Tenerifére és a csak kevesek által látogatott La Palmára kalauzolja a kalandvágyó WanderWell csapatot! A Kanári-szigetek Spanyolország egy autonóm területe, ami jóval közelebb van Afrikához, mint Európához. Elhelyezkedésének köszönhetően egész évben kiváló túrázó és strandidő jellemzi.

Tenerife sokunkban úgy él, mint egy turistaparadicsom, ahol a homokos tengerparton szállodák sora fogadja a látogatókat. Sajnos a turisták java csak ezt látja. Pedig az örök tavasz szigete jóval több ennél és a hozzánk hasonló kalandhajhászokat is elkényezteti. Európában egyedülálló kanyonok, óceáni panorámát ígérő gerinctúrák, égbe nyúló sziklafalak, a sziget fölé tornyosuló Teide vulkán, és autentikus, apró hegyi falvak a legjobb spanyol borokkal… ez vár rád Tenerifén, nem a szállodasor!

La Palma pedig, amit a helyiek csak “Isla Bonitának”, az az a “Szép szigetnek” neveznek, amolyan rejtett kincs. Babérlombú és tűlevelű erdők, fekete vulkáni homok, lélegzetelállító túraútvonalak, és a szigetek legjobb rumfőzdéje vár rád! Egy teljes utazást feleslegesnek érzünk rászánni, ugyanis természeti látnivalói 4 napban bejárhatók, de kiegészítésnek a tenerifei kalandtúránk után tökéletes helyszínt ad!

Utazásunkat teljes mértékben az aktív kikapcsolódásnak szenteljük. Az Anaga köddel borított völgyei felett, a hegygerincen túrázva mesés kilátásban lesz részünk az óceánra. Felmászunk Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb csúcsára, a Teide vulkánra, ahol menedékházban el is töltünk egy éjszakát, hogy másnap reggel a napfelkeltében gyönyörködhessünk. Szűk kanyonban próbálhatod ki az egyik legizgalmasabb módját a természetjárásnak, a canyoningot! Százméteres sziklafalak mellett kajakozunk az óceánon, majd a kalandokat egy hűsítő koktél mellett idézzük fel valamelyik homokos tengerparton. Csatlakozz csapatunkhoz és járd be velünk az örök tavasz szigetét úgy, ahogy az ide látogatók közül csak kevesen.

Aktivitások:

Első nap

Kiutazás Budapest – Tenerife

Liszt Ferenc reptérről induló közvetlen Wizzair járattal, vagy költségtakarékos megoldásként átszállással megyünk Tenerifére. Este 10 óra körül érkezünk meg a szálláshoz, kipakolunk, majd az első korty spanyol sörök/borok kíséretében megismerkedünk egymással.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban

Második nap

Túrázás az Anaga-hegységben

A reggeli elfogyasztását követően a sziget észak-keleti csücskébe indulunk, ahol az Anaga-hegység vár ránk. A Kanári-szigetek egyik legkülönlegesebb helye ez. Babérlombú erdőkön át vezet utunk, a völgyeket ellepik az óceán felől érkező felhők. Többek szerint az Azori-szigetekhez, Madeirához, vagy egyenesen Új-Zélandhoz hasonló táj ez. Túránk kiindulópontja egy apró hegyi falu lesz, ahonnan felkapaszkodunk a hegygerincre és a felhők felett, az óceánra néző mesés panorámában sétálhatunk. Rálátásunk van a hegyoldalakban elszórt apró falvakra, a sziklaszirtekre épített világítótornyokra, de megpillanthatunk a távolban tengerjáró hajókat is.

A hegygerincről leereszkedünk egy eldugott, turisták által csak ritkán érintett tengerpartra, ahova egy többnyire lakatlan falun keresztül jutunk le. A tengerparton piknikezünk, a délután folyamán pedig visszasétálunk a völgyön át a parkolóhoz.
Túra nehézsége: 9km hosszú – 700m fel, 700m le szintben – 6-7 óra piknikkel együtt 

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Canyoning túra

Tenerife nyugati partjainál, egy aprócska hegyi falu mellöl indul canyoning túránk, amit képzett helyi túravezetők segítségével teljesítünk. Tenerife egyik legizgalmasabb canyoning útvonala ez. Felvesszük neoprém ruházatunkat, a beülőt és a sisakot, majd nekivágunk a nagyjából 4 órás kalandnak. Utunk a patak mentén sűrű nádasban vezet mielőtt beérnénk a hatalmas sziklák közé. Kis séta után már el is érjük az első ugró, majd az első köteles ereszkedőpontot. Ugrásoknál 2-8 méter magasból landolunk mély medencékben, de bizonyos helyeken természetes csúszdákat is igénybe veszünk. A patak teljesen simára csiszolta a követ, így biztonságosan több méter magasból csúszhatunk rajta egyenesen a medencékbe. Igazán különleges helyszín, az adrenalinlöket pedig még különlegesebbé teszi. Helyenként  10-20 méteres magasságból ereszkedünk le kötélen, aminek használatát a túravezetők a túra elején megtanítják. Mindenféle előképzettség nélkül teljesíthető tehát, viszont szükség van jó adag bátorságra és sportos fizikumra is. Ugyanis a canyoning alatt nagyjából 600 métert megyünk le szintben, amit utána visszafelé is meg kell tennünk. Amikor elérjük a kanyon alját a zsákból előbányásszuk a túraruhát és nekivágunk az emelkedőnek. A sziklaszirtről bámulatos kilátás nyúlik a kanyonra és az óceánra, de az ösvényt (így magát a canyoningot is) csak szédülésmentes utasoknak ajánljuk! Fontos: a canyoning extrém sportnak számít. Túravezetőink felkészültek, hetente többször visznek csoportokat ide, de sérülés bármikor, bárkivel előfordulhat. Ennek tudatában vállald.

Amennyiben a canyoningot kihagynád, lehetőséged van meglátogatni a Loro Parqueot, ami Európa egyik legszínvonalasabb állatkertje, vagy kipróbálhatod bátorságodat a Siam Parkban, amit többször választottak a világ legjobb csúszdaparkjának. Ezen felül választhatsz még alternatív programnak túrázást és strandolást is. A canyoning tehát egy fakultatív program.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Teno és La Orotava

A canyoning után kicsit visszaveszünk a tempóból. Könnyű túrát teszünk a sziget nyugati csücskében lévő Teno-hegységben, ahol emberméretű kaktuszok között sétálhatunk újfent óceáni panorámában. Tenerife egyik legtöbbet fotózott világítótornyát is szemügyre vesszük, majd a délután hátralévő részét La Orotavában, a sziget legszebb gyarmatosítás korabeli óvárosában töltjük, gasztro élvezeteknek hódolva.

Túra nehézsége: csapattól függően 6-10km 2-400m szintemelkedéssel

Szállás: háromcsillagos hotelben 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Masca

Újra a sziget déli részén túrázunk. Célunk ezúttal Tenerife egyik leghíresebb és legszebb túraútvonala, ami Masca faluból indul és a vége a völgyeken, szurdokokon keresztül az óceánpart. A túra végén azoknál a gigantikus sziklafalaknál találjuk magunkat, ahol később kajakozni is fogunk. Innen csónakkal juthatunk vissza Los Gigantesbe.
Túra nehézsége csúcsra: 5km hosszú – 500m le, 160m le, 5 óra +vízitaxi

Fontos: jelenleg Masca túraútvonalat lezárták, hogy restaurálni tudjanak pár szakaszt. Valószínűleg érkezésünkig újra kinyitják, de ha mégsem, úgy egy alternatív, hasonlóan hosszú és nehéz túraútvonalat választunk.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Tengeri kajaktúra és strandolás

A sziget déli részén vágunk neki  2-3 órás kajaktúrának. A part, ami mentén kajakozunk, a Los Gigantes, vagyis “A hatalmasok” nevet kapta. Nem véletlenül… helyenként 500 méteres sziklafalak tornyosulnak fölénk. Bámulatos látvány, egyik irányban a hatalmas sziklák, másik irányban a végtelen óceán. Kajaktúránk során lehetőségünk van sznorkelezni (szabad tüdős merülés), hogy jobban szemügyre vegyük a tengeri élővilágot. A túra után Costa Adeje homokos partjain pihenjük ki az elmúlt napokat. Fakultatív programként benevezhetsz bálna és delfinlesre, de akár sznorkelezhetsz is. Este természetesen a pohár fenekére nézünk és megízleljük hogyan mulatnak a kanárik.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Teide

A délelőttöt hesszeléssel, készülődéssel töltjük, majd napközben indulunk a Teide lábához. A parkolóból gyalog túrázunk fel a 3260 méter magasan található menedékházba. A hotelből csak a legszükségesebbeket hozzuk, egy éjszakát töltünk a Teidén. Túránk eleinte holdbéli tájakon vezet. Kopár, sivatagos, köves terep ez, ami pár km után elkezd meredeken emelkedni. Napfelkelte előtt már elérjük a menedékházat, így a látványt már egy üveg sörrel, borral a kezünkben csodálhatjuk. Éjszaka a Teidéről pompás panoráma terül elénk a szigetre és a csillagos égboltra.
Túra nehézsége: 9km hosszú – 950m fel,  4-5 óra megállókkal, fotózással (nem sietünk)

Szállás: Igényesen felszerelt menedékházban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Teide utáni lazulás

Hajnalban kelünk, irány a 3718 méteres csúcs! Jól felöltözünk, mert Tenerife más pontjaival ellentétben itt hideg lesz! A csúcson ér minket a napfelkelte, aminek látványát garantáltan sosem feledjük! A felhők fölött várjuk a napot, aminek egy részét vörösen világítja be, másikra pedig a Teide vet hatalmas árnyékot. Káprázatos látvány az Atlanti-óceán csúcsán. Ha már kigyönyörködtük magunkat, elindulunk a felvonókhoz, majd vissza az autókhoz.
Túra nehézsége csúcsra: 2km hosszú – 460m fel, 460m le, 2 óra

A Teidét elhagyva a szálláshoz megyünk, ahonnan tisztálkodás után indulunk is tovább Tenerife egyik legszebb strandjára, Playa de Las Teresitasra! Mivel a szigeten természetesen csak fekete, vulkáni homok található, ide a Szaharából hoztak fehér homokot. Ezen a meseszerű helyen pihenjük ki a Teidét. Egy délután erejéig a trópusokon érezhetjük magunkat. Itt ér véget tenerifei túránk. Azoktól, akik nem jönnek tovább La Palmára, könnyes búcsút veszünk, és egy jeges koktél mellett felidézzük az elmúlt napok kalandjait.

A La Palmás csapattal átrepülünk a “Szép szigetre”, és folytatjuk utunkat tűlevelű erdőkben, fekete homokon sétálva.

Ellátás: nincs – reggelit magunkkal vitt alapanyagokból állítjuk össze a menedékházban
Szállás: 
hosszabbításon résztvevőknek La Palmán jó minőségű hotelben vagy apartmanokban 2-3 személyes szobákban

Kilencedik nap

Taburiente kráter

La Palma két legszebb túraútvonalát válogattuk össze nektek a hosszabbításra, és ezek közül az első a Taburiente kráter peremén vezet. A sziget fölé magasodó, 8km átmérőjű kráterről elképesztő látvány tárul elénk, ahogy felhők között/felett, tűlevelű erdőkben, gyantaillattal körülvéve túrázunk. 1800m magasra megyünk, ahonnan rálátunk a kráterre és a sziget déli részére. Túránk után késő délután még lehetőségünk lesz strandolni a fekete homokos parton.

Túra nehézsége: 10-14km, 600-900m szintemelkedés a csapat erőnlététől függően

Szállás: háromcsillagos hotelben , vagy jó minőségű apartmanokban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

A vulkánok útja

“A vulkánok útja” nevet viselő túrútvonal vár ránk, mely a sziget közepéből egy hegygerincen visz el minket a déli csücsökig. Az első kilométereken látványos fenyvesekben sétálunk, ami egy korábbi erdőtűz miatt még bizarrabb látványt nyújt. Fekete homok, fekete, megégett törzsű fák, rikitó zöld lombok. A fenyvesekből felkapaszkodva szunnyadó vulkáni kráterek egész során kell túljutnunk, miközben minden oldalról bombáz minket La Palma a maga elképesztő panorámájával. A túra javarészt lefelé megy, így a hosszú táv ellenére sem fárasztó, ellenben rendkívül látványos. Végül egy apró faluban lyukadunk ki, ahol a fáradalmakat kedvenc kanári-szigeteki borunkat gyártó pincészetnél pihenjük ki.

Túra nehézsége: 18km, 700m szintben felfelé, 1400m lefelé

Szállás: háromcsillagos hotelben , vagy jó minőségű apartmanokban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Santa Cruz óvárosa és egy rumfőzde

Kanári-szigeteki kalandunkat egy pihenőnappal zárjuk, melynek során Santa Cruz de La Palma óvárosát, a tőle Északra fekvő sziklás partokat, és a térség legjobb rumfőzdéjét vesszük górcső alá. Hatalmas banán és cukornád ültetvényeken keresztül vezet utunk apró partmenti falvakhoz, ahol egy pohár jófajta kanári borral vehetünk búcsút ettől a fantasztikus szigettől.

Szállás: háromcsillagos hotelben , vagy jó minőségű apartmanokban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Alapprogram

169.990 Forint, ami tartalmazza:

 • Szállást 3 csillagos hotelben 2-3 személyes szobákban, egy éjszakát pedig a Teidén menedékházban)
 • reggeli 6 alkalommal
 • közlekedés szigeten belül bérelt autókkal/kisbusszal
 • üzemanyag
 • kajaktúra/li>
 • felvonó díja Teidéről lefelé
 • magyar nyelvű túravezetés és helyi idegenvezetők

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest- Tenerife (South) útvonalra (Ha a közvetlen Wizzair járatra túl drágák a jegyek, átszállásos lehetőségünk is van – retúr ár kb. 50-100.000 Forint között mozog)
 • Masca csónakázás (fakultatív) 10 EUR
 • canyoning túra helyi túravezetőkkel 65-80 EUR a résztvevők számától függően

Hosszabbítás

89.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállás (3 csillagos hotelben 2-3 személyes szobákban, vagy jó minőségű apartmanokban kis létszám esetén)
 • reggeli 4 alkalommal
 • közlekedés szigeten belül bérelt autókkal/kisbusszal
 • üzemanyag
 • magyar nyelvű túravezetés és helyi idegenvezetők

Nem tartalmazza:

 • repjegy Tenerife – La Palma útvonalra (kb. 30-70 EUR / fő)
 • étkezéseket reggelin kívül

Mivel utazásunk frekventált időpontra esik, jelentkezz mielőbb! A Teidére való feljutáshoz hónapokkal előre be kell adnunk az igényt, valamint a repjegy árak is hajlamosak nagyon magasra emelkedni az indulásunk előtti hónapokban. Jelentkezéskor a teljes ár 40%-a fizetendő, majd a fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kell rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamon tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Marita

Marita

Marita kiskora óta örökmozgó, kíváncsi és kalandor lélek. Első hátizsákos túrájára 1 évesen ment, csak akkoriban még ő utazott a szülei hátizsákjában. A világ számos helyén megfordult: mászott vulkánt Guatemalában, sátorozott a dzsungelben Hondurasban, végiglovagolta a dohányültetvényetek Kubában, búvárkodott a Hawaii szigetek partjainál, körbe lakókocsizta Európát és végigette a Közel-Kelet piacait. Mindig kész egy jó kis sörözésre, kávézásra csoki tortával, vagy egy jó vörösbor mellett megbeszélni az élet nagy dolgait.

Csapat

8-16 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik megfelelő fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

4 nap

Szállások és a szolgáltatás színvonala

Kanári-szigeteki utazásunkat is a WanderWellre jellemző igényességben szervezzük. Kis csapattal megyünk, így a túravezető minden utasra maximálisan oda tud figyelni. 3 csillagos, jó elhelyezkedéső szállodákban, vagy szintén jó minőségű apartmanokban szállunk meg. A szállás kategóriája a csapat méretétől függ. Túravezetőd nem csak Tenerifét és La Palmát ismeri töviről hegyire, de számos latin országban élt és utazott már. Így nem csak a panorámában gyönyörködhetsz, hanem érdekes infókban, történetekben is bővelkedhetsz.

Utazás nehézsége

Aktív életmódot és közepesen jó fizikumot igényel. Akkor jelentkezz erre az útra, ha rendszeresen jársz túrázni és minimum heti egyszer sportolsz. Nincs szükséged speckó képességekre (falmászás, kötélhasználat), de a canyoning során elengedhetetlen a bátorság és a szédülésmentesség. A túravezető instrukcióit betartva biztonságos a túra, de helyenként 6-8 méteres sziklafalakról kell majd beleugranod a vízbe. A Teide csúcsmászáshoz engedélyt kell igényelni, amiből csak limitált számmal adnak ki. Népszerű túra, így hónapokkal előre kell kérvényezni. Jelentkezz időben, hogy biztosan feljuss!

A WanderWell túrák a jó ár-érték arányról, kis csapatlétszámról, és felkészült túravezetőkről ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell