Kis-Viszóka-csúcs

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magas-Tátra

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Érdeklődsz a magashegyi túrák és a hegymászás iránt? Kétnapos túránk egyaránt kiváló választás a tapasztalt túrázóknak, és azok számára is, akik még csak ismerkednek a hegyek világával. Egy út alatt megtapasztalhatod mindazt, amit a Magas-Tátra kínál. Csodaszép fenyvesek, gigászi, égbe nyúló sziklafalak, egy 2429méteres csúcs meghódítása, és éjszakázás közel kétezer méteren menedékházban. A legjobbat a végére hagytuk: szép időben olyan naplementében lehet részed, ami több utasunk szerint “nem evilági”.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Ótátrafüred – Rabló-ház

Kora reggel indulunk el Budapestről a Magas-Tátra irányába. Néhány óra autózás után leparkolunk Ótátrafüreden, majd a hátunkra kapjuk mindazt, amire a következő másfél napban szükségünk lesz, és elindulunk a hegyek és a kalandok felé. Tarajka (1275m) érintésével jutunk el a híres Tarpataki-vízeséshez, ahol hosszú percekig kattoghatnak majd a kamerák. Meredek emelkedő után a fenyvesből kiérve utunkat a Nagy-Tarpataki-völgyben folytatjuk gigászi gerincek között. A törpefenyőket lassan felváltják a sziklák, és a kopár köves hegyoldalon egyszer csak megpillantjuk szállásunkat, a Hosszú-tavi menedékházat, másnéven Rabló-házat. (1960m) Vacsora előtt még sétálunk egyet a szomszédos hegyi tavak partján. Jó időben elképesztő látványban lehet részünk, ahogy a nap lenyugszik a Magas-Tátra fölött.
Túra nehézsége: 10 km, szint: 1000 m, idő: 5 óra

Szállás: menedékház
Ellátás: önellátó

Második nap

Rovátka-hágó – Kis-Viszóka – Sziléziai-menedékház – Budapest

Először egy laktató reggelivel töltjük fel az akkumulátorokat, aztán megkezdjük az emelkedést a Rovátka-hágóba (2288m), majd rögtön utána a Lengyel-nyereg (2200m) kerül fel a meghódított helyek listájára. A csúcscsokikat a Kis-Viszóka (2429m) tetején fogyasztjuk el. Innen már többnyire csak lefelé vezet az út. Végigsétálunk a Felkai-völgyön, megcsodálva lentről a Tátra legmagasabb pontját, a Gerlachfalvi-csúcsot, a Felkai-tavat és a sajátos növényvilággal rendelkező Virágoskertet. A Sziléziai menedékház (1676m) teraszán kicsit rápihenünk majd visszatérünk a kocsikhoz Ótátrafüredre.
Túra nehézsége: 14 km, szint: 700 m, idő: 7 óra

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára turistaházban
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • egyéb ellátást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség, autópálya-, parkoló- és egyéb díjak nagyjából 6.000-10.000 Forint között várható fejenként. Az összeg természetesen függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

A túrák átlagos fizikummal, egy kevés merészséggel és egy kis kitartással teljesíthetőek. A láncos-sziklás részek miatt a lépésbiztonság és a szédülésmentesség fontos követelmény. Mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket.

Doki

Doki

Doki szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell