Nepál & Tibet

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Nepál & Tibet

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2019.10.18. - 2019.11.03.
Nehézség 8
Kalandfaktor 10
Kényelmi együttható 8

Kalandtúra a nepáli Himalájától a tibeti fővárosig

Régóta álmodoztál már a misztius Tibetről és arról, hogy a Himalájában túrázol miközben már nem is tudod, hogy az oxigén hiányától vagy a látványtól áll el a lélegzeted? Akkor itt az ideje, hogy idén kihúzd a bakancslistádon és velünk tarts egy igazán izgalmas kalandra.

Ez a 2 hét igazán egyedülállóan lett összeállítva hiszen magashegyi túrát kombináltunk nektek egy tibeti körtúrával. Élményeinket a Langtang régióban kezdjük egy magashegyi túrával ami majdnem 5000 méterig visz. Ez a régió egy igazán alábecsült része a Himalájának. Elképesztően szép, viszont sok más mainstream túraútvonallal ellentétben itt tömegnek nyoma sincs.

A nepáli gyalogtúra után bejárjuk a misztikus Tibetet, amit a mai napig csak kevesen láthattak. Amennyiben nincs tapasztalatod magashegyi túrázásban, magyar túravezetőnk segít a felkészülésben és a felszerelés kiválasztásában. Az utazásra magyar túravezetőt küldünk, viszont végig helyi idegenvezetőkkel és túravezetőkkel dolgozunk.

Aktivitások:

Első nap

2019.10.18. Indulás Budapestről – utazás

Menetrend szerinti járattal indulunk Budapestről, a napot és az éjszakát repülőn töltjük.

Második nap

2019.10.19. Érkezés Katmanduba

Repülővel érkezünk Katmanduba, ahol helyi túravezetőnk már várni fogja az izgatott csapatot. Transzfer a hotelba, ahol lepihenünk, majd átbeszéljük az előttünk álló utazás programját, fontos tudnivalókat, információkat. Ma lesz lehetőségünk beszerezni vagy bérelni a még hiányzó felszereléseket is.

A nap további részében felfedezzük a világ egyik legkülönlegesebb fővárosát, a mindig nyüzsgő Katmandut. Megannyi étterem, kifőzde várja, hogy megkóstoljuk a helyi fogásokat, magunkban szívjuk az ételek és a Himalája édes illatát. A szállásunknak is otthont adó Thamel városrész Katmandu hátizsákos turistanegyede, egyben egy hatalmas bazár, ahol éjszaka pezsdül fel igazán az élet. Belevetjük magunkat a forgatagba, hogy megismerjük Nepálnak ezt az oldalát is, mielőtt a békés óriások, a Himalája hegyei felé vesszük az irányt.

Szállás: teaházban

Ellátás: reggeli

Harmadik nap

2019.10.20. Katmandu – Syabru Besi

Hosszú út áll előttünk, így mai kalandunkba már korán reggel belevágunk.  Helyi busszal elindulunk Syabru Besibe, az 1600 méteren fekvő hegyi kisvárosba. Észre sem vesszük az út hosszúságát, hiszen miközben csacsogunk és ismerkedünk, a táj körülöttünk folyton változik, buszunkkal egyre beljebb szerpentinezünk a hegyekbe. Syabru Besi a Langtang Nemzeti Park szélén fekszik, így tökéletes kiindulópontja a védett terület felfedezésének. A Langtang Nemzeti Park a nepáli Himalája esszenciája: ideális helyszín a világ legmagasabb hegységének megismerésére, ha hosszú hetek-hónapok helyett röviebb időt tudunk eltölteni a hegyekben, de nem a turistahordák útvonalain szeretnénk egymás sarkára lépni. A fenséges csúcsoknak, a tamangok vendégszeretetének és a hangulatos teaházban eltöltött éjszakánknak köszönhetően ráhangolódunk Nepál és a Himalája rezgéseire.

Szállás: teaházban

Ellátás: reggeli

Negyedik nap

2019.10.21. Syabru Besi – Lama Hotel

Syabru Besiből gyalog indulunk tovább. Átkelvén a Bhote Koshi folyó igen izgalmas függőhídján a Langtang-völgybe jutunk. Immár a völgy névadó folyóját követjük felfelé, miközben sűrű rhododendron-, babmusz- és tölgyerdőkön keresztül vezet utunk, néha egy-egy kisebb hegyi falut is érintve. 5-6 órás túrázás után érkezünk meg a 2470 méteren fekvő Lama Hotelbe, mely nevével ellentétben tulajdonképpen egy falu. Elfoglaljuk szállásunkat, majd este egy finom tea mellől együtt élvezzük a házból nyíló kilátást a Naya Kang (5844m) és Langtang II (5696m) csodás hegycsúcsaira.

Túra hossza: 5-6 óra

Szállás:  teaházban

Ellátás: nincs

Ötödik nap

2019.10.22. Lama Hotel – Langtang

A mai napon sokat kapaszkodunk felfelé, hogy elérjünk az 1000 méterrel feljebb fekvő Langtang faluba. Fáradalmainkat kárpótolja a csodás kilátás a Langtang Lirung (7227m) hegységre, útközben pedig jakokkal és kecskékkel is lepacsizhatunk.  A falu felé közeledve feltűnnek a sztúpák sziluettjei az örökhó fedte csúcsok előtt, és meghalljuk az imazászlók lobogását a szélben. Ezen a varázslatos helyen töltjük éjszakánkat.

Túra hossza:  5-6 óra

Éjszaka: teaházban

 Ellátás: nincs

Hatodik nap

2019.10.23. Langtang – Kyanjin Gompa

A Langtang folyó mentén kapaszkodunk felfele, a fák már eltűnnek és igazi magashegyi környezetben folytatjuk utunka. Láthatjuk a régi Langtang falut, amit örökre elpusztított a 2015-ös földrengés; szomorú romjai emlékeztetnek bennünket a természet sokszor könyörtelen erejére. Mai túránk során sok kaptató és lejtmenet váltja egymást, így unatkozni biztosan nem fogunk. Kyanjin Gompához érkezve Langtang-hegyvidék havas csúcsai fogják uralni az eget, többek között a Dorje Lakpa (6966m), és Langshisa Ri (6560m). Túránk után ismerkedünk a helyiek szokásaival, megnézhetjük hogyan készítik az itteni sajtot és joghurtot, sőt meg is kóstolhatjuk őket.

Túra hossza:  3-4 óra

Éjszaka: teaházban

Ellátás: nincs

Hetedik nap

2019.10.24. Kyanjin Gompa: pihenőnap opcionális túrákkal

A mai nap a csapat a kedvétől és erejétől függően alakul. Pihenhetünk a szállasunkon, felfedezhetjük a gompa környékét, opcionális túrát tehetünk a Kyanjin Ri csúcsára (4773 méter, 3-4 órás körtúra) vagy akár felmehetünk a Tserko Ri-re (4984 méter, 9-10 órás körtúra).  Mindkét csúcsról teljes,  360 fokos körpanorámát csodálva kapkodhatjuk a levegőt. A Himalája hófödte 7-8 ezres hegyeinek látványa mellett a magunkban hordozott problémák eltörpülnek, a sziklákon süvítő szél pedig kisöpri lelkünkből a terheket. Feltöltődve, új erőre kapva térünk nyugovóra.

Túra hossza: Kyanjin Ri 3-4 óra, Tserko Ri 9-10 óra

Szállás: teaházban

Ellátás:  nincs

Nyolcadik nap

2019.10.25. Kyanjin Gompa – Rimche

Immár jól megérdemelt lefelé tartó szakasz következik a Langtang folyó mentén. Ismét rhododendron- és tölgyerdőkön keresztül vezet utunk a 2470 méteren fekvő Rimche településére, ahol a mai éjszakát töltjük, mielőtt visszatérnénk Syabru Besi-be.

Túra hossza: 6-7 óra

Szállás: teaházban

Ellátás:  nincs

Kilencedik nap

2019.10.26. Rimche – Syabru Besi

Továbbra is lefelé menetelünk, miközben a környezet egyre üdébbé, zöldebbé válik. Egy helyi népcsoport, a tamangok falvain keresztül vezet utunk, így – hacsak néhány órára is – de bepillantást nyerhetünk a számunkra oly idegennek tűnő mindennapjaik életébe.  A 2015-ös földrengés ezt a vidéket érintette a legsúlyosabban, a helyreállítás még azóta is tart, így helyiek minden erre a vidékre utazót nagyon boldogan fogadnak. Túránk után buszra szállunk és a Kerung határhoz utazunk.

Túra hossza: 6-7 óra

Szállás: teaházban

Ellátás:  nincs

Tizedik nap

2019.10.27. Kerung – Tingri – Lhatse

Ma elindulunk a nagy tibeti kalandunkra!  5-6 órás utazás vár rank, de unatkozni biztos nem fogunk, hiszen az utat környező hegyek látványába könnyen belefeledkezünk: buszunkból megcsodáljuk a Langtang, Gaurisankar, Melungtse és Khumbu Himal havas csúcsait is. Az első állomásunk a hatalmas és zord tibeti fennsíkon, 5200 méteres tengerszint feletti magasságban, a Lalung-hágó, ahol lélegzetelállító kilátásban lehet részünk (és nem az oxigénhiány miatt), miközben kicsit kinyúztóztatjuk a lábainkat. A hágóból Tibet legmagasabb csúcsára, a Shisapagmára is pillanást vethetünk.  A pihenő után továbbautózunk Lai Tingri falujáig, ahol a Mount Everest és Cho Oyu csúcsainak kulisszáiban költjük el ebédünket.

Szállás: vendégházban

Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

2019.10.28. Túra a Mount Everest alaptáborába

Reggeli után ismét hosszabb utat teszünk meg busszal. Délután ellátogatunk a 4980 métes tengerszint feletti magasságával a világ legmagasabban fekvő kolostorába, a Rongpuk-kolostorba. Hajdan ez volt az Everest déli oldalán élő sherpák zarándokhelye, de az 1920-as évektől hagyományosan az Everest-expedíciók is meglátogatják. A kolostor mindössze 8 km-re van a Rongpuk-gleccsertől, ami mellet az alaptábor is található. Innen már elképesztő a felénk tornyosuló Everest látványa, melyet mindannyian őszinte áhítattal csodálunk meg. Miután hosszú percekig belefeledkeztünk a látványba, majd jól kifényképezkedtük magunkat és mindenkinek lemerült az eleme, elindulunk szállásunk felé.

Túra hossza: 4-5 óra

Szállás: vendégházban

Ellátás: reggeli

Tizenkettedik nap

2019.10.29. Shigatse – Gyantse

Shigatse városának felfedezésével indítjuk a napot, majd autóba ülünk és 3 órás utazás után megérkezünk Gyantse-ba. Ellátogatunk a Pelkhor-kolostorba, hogy közelebbről is megcsodáljuk a legnagyobb tibeti sztúpát, a Kumbum-ot. A sztúpa 9 emeletes és minden szintnek megvan a maga kápolnája, valamint tulajdonképpen egy 3 dimenziós mandala is, ami a buddhista univerzumot ábrázolja. Maga a Kumbum szó “100.000 szent kép”-et jelent, és habár nem fogjuk megszámolni az összes képet, de jó párat közelebbről is szemügyre veszünk.

Szállás: vendégházban

Ellátás: reggeli

Tizenharmadik nap

2019.10.30. Gyantse – Lhasa

Reggel korán kelünk, hiszen hosszú nap elébe nézünk: Lhasáig 7-8 órás utazás vár ránk. A mellettünk elsuhanó táj gyönyörű, ugyanis 3 db 5000 m feletti hágón is átkelünk. Útközben megállunk egy kis sétára és fényképezésre a csodás türkíz színű Yamdrok Yumtso-tónál. A tavat csodás hófödte csúcsok övezik, amelyek közül kiemelkedik a Szent Nyenchen Khangsar (7191m).

Szállás: vendégházban

Ellátás: reggeli

Tizennegyedik nap

2019.10.31. Lhasa

Lhasa Tibet spirituális fővárosa, melyet a következő két napban helyi túravezető segítségével alaposan megismerünk. A Drepung kolostorban kezdünk, ami egyike a 3 nagy Gulung kolostornak Tibetben, melyek a legújabb tibeti buddhizmust tanítják. 1416-ban alapították, és valaha a világ legnagyobb kolosotora volt, nem egyszer akár 10.000 szerzetesnek is otthont adott. Meglátogatjuk a Sera kolostort is, ami szintén Gulung kolostor és a 15. század elején alapították. A legérdekesebb látványosság a szerzetesek vagy szerzetespalánták megbeszélése a filozófikus kérdésekről délután 3 és 5 között, melyet mi is megtekinthetünk. Tibet jelképét, a Dalai Láma hajdani téli palotáját a Potala Palotát is bejárjuk. A sziklaszirtre felhúzott épület büszkén uralja a városképet, impozáns látványa szinte minden utcából megcsodálható.

Szállás: hotelben

Ellátás: reggeli

Tizenötödik nap

2019.11.01. Lhasa

A hotelben elköltött reggeli után folytatjuk lhasai városnézésünket. Sok helyet meglátogatunk tibeti túravezetőnkkel, aki minden titkot elmesél a városról. Megnézük a Jokhang-templomot is, amit a hetedik században alapítottak azzal a céllal, hogy a buddhizmust hirdesse. A templomban látható a 12 éves Buddha Sakyamunkit ábrázoló szobor,mely talán a legszentebb szobra a tibeti buddhizmusnak. Az épület körül található a Barkhor bazár, ahol lehet alkudni szinte mindenre, többek között Buddha képekre, fafaragásokra, szőnyegekre vagy akár yak koponyára is. Részt vehetünk egy  kora-n is a helyiekkel és zarándokokkal, amikor egy szent hely körül mennek körbe imákat, mantrákat mormolva, vagy a meditáció részeként imakerekeketet forgatnak.

Szállás: hotelben

Ellátás: reggeli

Tizenhatodik nap

2019.11.02. Utazás Lhasából

Testileg talán kissé elfáradva, de spirituálisan és lelkileg maximálisan feltöltődve búcsút intünk a Himalája hegyeinek és megkezdjük utazásunkat haza Magyarországra. A napot és éjszakát repülőn töltjük.

Tizenhetedik nap

2019.11.03. Érkezés Budapestre

Szívünkben az elmúlt két hét varázslatos emlékeivel megérkezünk Budapestre.

Ennyi szabadság kell hozzá: 9 nap

Utazás költsége

Alapprogram költsége 499.990 Ft, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek
 • szállások egyszerű falusi vendégházakban és teaházakban
 • étkezések a programleírásban jelölt napokon
 • közlekedés Nepálon és Tibeten belül busszal
 • teherhordók, helyi idegenvezetők túrák során
 • Everest alaptábor engedély
 • WanderWell túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Katmandu és Lhasa – Budapest útvonalra
 • vízumok (Nepál 25 USD, Kína 85 USD)
 • túraengedélyek 40 USD
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 327 Ft / 1 EUR és 290 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Utazás nehézsége

Átlagosnál sportosabb fizikumot igénylő túra. Akkor jelentkezz, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket. Szállásaink egyszerű vendégházak lesznek. 2-4

Egyedülálló program, amiben egy út alatt lesz lehetőséged felfedezni Nepál egy kevésbé ismert, de csodálatos túraútvonalát, valamint Tibetet, melyet csak oly kevesen láthatnak. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd igazi hegyi ember, aki a Himalájába már haza jár.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell