Schneeberg & Hohe Wand

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Alpok

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.04.
Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Hétvégi túránk célpontja nem más, mint az igazi magashegyi élményeket kínáló 2 076 méter magas Schneeberg impozáns csúcsa. Bemelegítés gyanánt előtte azonban még teszünk egy túrát a Hohe Wand mészkőplatójának panoráma útján és persze nem hagyjuk ki szombat este a hamisítatlan osztrák menedékházi hangulatot sem.

A Bécsi-Alpokhoz tartozó Hohe Wand a magyar határtól legközelebb fekvő alpesi hegyvonulat, ami lényegében egy függőleges mészkőfallal körbevett erdővel borított fennsík. Valamennyi évszakban változatos programlehetőségeket kínál családoknak, hegyi sportok kedvelőinek kezdve a kirándulástól, a via ferrátázáson át egészen a siklóernyőzésig.

A Schneeberg az Alpok legkeletibb hegytömbje, ami már valódi magashegyi látványt és élményeket nyújt. A 2076 méter magas Klosterwappen élesen, mintegy 1500 méterre emelkedik ki a környező tájból. A csúcsra számos, különböző nehézségű útvonal vezet fel. Kitettségének köszönhetően a csúcsrégióban évszaktól függetlenül erősek a széláramlatok. Tiszta időben határtalan körpanoráma fogadja a csúcsmászókat.

Aktivitások:

Első nap

Hohe Wand

6:00-kor találkozunk az XI. kerületi Őrmező P+R parkolóban. Rövid megállókkal a délelőtti órákban érkezünk meg a bécsiek és – a határhoz való közelsége miatt – a magyarok egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, a Hohe Wand mészkőfennsíkjára. A másnapi csúcsmászásra felkészülendő, itt teszünk egy látványos, de nem megerőltető körtúrát jelzett turistaösvényeken, számos csodálatos panorámát nyújtó kilátóponttal. Kirándulásunk során érintjük a Große Kanzel 1 052 méteres csúcsát is, ahonnan szép időben akár a Rax-Alpok és a Schneeberg hegytömbje is felbukkan. A mészkőfennsík peremén vezető panoráma úton haladunk tovább a Luf vendégház irányába, ahová egy rövidebb ereszkedést, majd emelkedést követően érkezünk. Itt ízletes osztrák hegyi falatokkal feltöltjük energia raktárunkat, majd visszatérünk az autóinkhoz. Mielőtt azonban elhagynánk a fennsíkot, egy rövid kitérőt teszünk a Hohe Wand 120 méter magas sziklafala fölé kinyúló Skywalkkilátóhoz. Innen már egyenes út vezet a Schneeberg lábához, ahonnan egy bő órás emelkedéssel az esti órákban érkezünk meg hegyi szállásunkra. Az estét ismerkedéssel, beszélgetéssel, pihenéssel és persze finom ételek-italok társaságában ívással töltjük.

Túra nehézsége: 11 km; menetidő: 5 óra; összes emelkedés: 500 m fel és le

Szállás: menedékház

Második nap

Schneeberg

Korai kelést és egy tartalmas reggelit követően összekészítjük felszerelésünket búcsút intve vendéglátóinknak elindulunk, hogy meghódítsuk az Alpok legkeletibb kétezresét. Utunk a hegytömb északi oldalában erdészeti úton és hangulatos ösvényeken vezet magas fenyőfák árnyékéban. Fokozatosan rákanyarodunk a hegytömb nyugati oldalára, s megkezdjük intenzív emelkedésünket a Fisherhüttéhez. Gyors szusszanást követően átsétálunk a Klosterwappen 2 076 méter magasan lévő csúcskeresztjéhez, ahonnan szép idő esetén elképesztő kilátás nyílik a környező hegyvonulatokra. A csúcscsokik elfogyasztását és a fotók elkészítését követően a már ismert útvonalon visszaereszkedünk az Edelweißhüttéhez. Itt finom ételek és italok társaságában ünnepelünk, majd visszaereszkedünk a sípálya mentén az autóinkhoz. Gyors rendezkedést követően elindulunk Budapestre, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: 15 km; menetidő: 8-9 óra; összes emelkedés: 860 m; összes ereszkedés: 1 200 m
Ellátás: reggeli

Utazás költsége

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára hegyi menedékházban matraclágerben
  • tartalmas reggeli
  • belépő a Hohe Wand Nemzeti Park területére utasoknak és autóknak
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 6-10.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket.

Zsombor

Zsombor

Zsombor több mint 6 éves túravezetői és túraszervezői tapasztalattal rendelkezik. Szűnni nem akaró szenvedélye az iszlám világ. Marokkótól Afganisztánon át Indonéziáig, Boszniától Irakon át Szudánig vitte őt a kíváncsiság. Célja, hogy az évtizedes személyes tapasztalatait és tudományos ismereteit felhasználva olyan utakat szervezzen, amelyek során az iszlám világnak azt az izgalmas oldalát mutathatja be utastársainak, amiről a médiában keveset hallani.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell