Kezdők számára is teljesíthető, de gyakorlottabbak számára is izgalmas téli túra a Magas-Tátra szlovák oldalán. Szállásunk magashegyi menedékházban lesz, ahonnan szép időben káprázatos kilátás nyílik a hegyekre és az alattuk elterülő völgyekre.

A helyek száma erősen korlátozott. Jelentkezési sorrendben tudjuk elvinni az érdeklődőket. 

Tudnivalók

Csapat

Nagyjából 12-16 fős társaság.

Anyagiak

Utazás költsége
14.990 Forint, amiben benne van:
– szállás menedékházban vagy rossz idő esetén hasonló árszínvonalú szállóban/apartmanban
– túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:
– Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 7 – 14.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.
– Hágóvasak vagy csúszásgátlók bérlését. A túrához nem elengedhetetlen, de javasolt a hágóvas vagy csúszásgátló használata. Kötözős hágóvasat a legtöbb túrabakancsra rá lehet tenni. Használatát pedig a túravezető megtanítja. Hágóvas bérleti díja 1500-3000 Forint között mozog per fő a hétvégére. Hágóvasakat nem irodánktól, hanem tőlünk független partnerektől tudtok bérelni.
– Felvonó díját a túránk első szakaszára. Ez opcionális. Alapesetben gyalog tesszük meg a távot, de kényelmesebb utastársaink választhatják a felvonót is, ami egy útra 8 EUR. Az ár tájékoztató jellegű, annak változásáért (mivel nincs ráhatásunk) felelősséget nem vállalunk.
– Reggelit és vacsorát. Reggelit 5 EUR, vacsorát és reggelit 14 EUR áron vásárolhatsz a menedékházban, de akár hozhatsz is magaddal.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Szervező: 

Utazás szervezője a WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Jelentkezés menete: 

A “Jelentkezem a túrára” gombra kattintással jelezheted érdeklődésed. Mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot és elküldjük e-mailben az utazási szerződést. A túrára a jelentkezésed akkor válik hivatalossá, ha a szerződést aláírva visszajuttattad hozzánk, és a túra díját befizetted.

Utazás nehézsége

A programot kezdők is teljesíthetik, de amennyiben nem voltál még télen magashegységben, kérjük informálódj (akár nálunk) a szükséges ruházattal kapcsolatban. A túrát átlagos fizikummal teljesítheted, de mint minden magashegyi programot, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz.

Túravezető

Doki

Doki szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.03.02.Budapest - Ótátrafüred

  Reggeli, de nem hajnali indulás Budapestről. Dél körül érkezünk Ótátrafüredre, ahol rövid készülődés után nekivágunk a hegynek. Túránk első (kevésbé látványos) szakaszát felvonóval is teljesítheted. A felvonó díja egy útra 8 EUR.

  Túránk kezdetén kidőlt és csupasz fák között vezet utunk a Tarpataki-völgyben, ott ahol 2004-ben súlyos vihar pusztította ki az erdők nagy részét. Ez a szakasz mérsékelten emelkedik, így könnyű terepen élvezhetjük a havas tájat. A Zamkovszky-menedékháznál idilli környezetben készülünk a meredekebb részre. Túránk nehezebb része következik, de a kilátás jó időben kárpótol minket. Az estét 2015m magasan fekvő menedékházban töltjük. Lehetőség van itt vacsorát és reggelit is vásárolni. Az estét sörözéssel, beszélgetéssel, társasjátékkal töltjük egymás és pár pohár Tatratea társaságában.
  Túra nehézsége: nagyjából 9km – 1000m szint 

  Fontos: amennyiben a kedvezőtlen időjárás nem teszi lehetővé a biztonságos túrázást, túravezetőnk a Zamkovszky-menedékháztól visszafordítja a csapatot. Ilyen esetben szállóban vagy apartmanokban alszunk egy közeli faluban.

 • 2. nap - 2019.03.03.Ótátrafüred - Csorba-tó környéke - Budapest

  A napfelkelte a felhők fölött ér minket. Káprázatos kilátás mellett szürcsölhetjük reggeli forró kávénkat, vagy teánkat, ha az időjárás is úgy akarja. Reggelit követően lesz időnk fotózni és kiélvezni a tájat, majd lassan elkezdünk ereszkedni. A tegnap már megismert útvonalon térünk vissza Tarajkára, ahol a Jégtemplomban megcsodálhatjuk a 18.000 jégtömbből épített mesterművet a 25 méteres átmérőjű kupola alatt.

  Rövid séta után a jégtemplomból visszaérünk a parkolóba, ahonnan autóinkkal nagyjából 25-30 perc alatt jutunk el a Csorba-tóhoz. A tavat körbejárjuk és megkeressük a legideálisabb fotó szpotokat. Dél körül indulunk vissza Magyarországra, hogy kora estére megérkezzünk Budapestre.

   

Jelentkezés túrára


Megosztás