Rövid összefoglalás

Kezdők számára is teljesíthető, de gyakorlottabbak számára is izgalmas téli túra a Magas-Tátra szlovák oldalán. Szállásunk magashegyi menedékházban lesz, ahonnan szép időben káprázatos kilátás nyílik a hegyekre és az alattuk elterülő völgyekre.

A helyek száma erősen korlátozott. Jelentkezési sorrendben tudjuk elvinni az érdeklődőket. 

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.03.02. Budapest - Ótátrafüred

  Reggeli, de nem hajnali indulás Budapestről. Dél körül érkezünk Ótátrafüredre, ahol rövid készülődés után nekivágunk a hegynek. Túránk első (kevésbé látványos) szakaszát felvonóval is teljesítheted. A felvonó díja egy útra 8 EUR.

  Túránk kezdetén kidőlt és csupasz fák között vezet utunk a Tarpataki-völgyben, ott ahol 2004-ben súlyos vihar pusztította ki az erdők nagy részét. Ez a szakasz mérsékelten emelkedik, így könnyű terepen élvezhetjük a havas tájat. A Zamkovszky-menedékháznál idilli környezetben készülünk a meredekebb részre. Túránk nehezebb része következik, de a kilátás jó időben kárpótol minket. Az estét 2015m magasan fekvő menedékházban töltjük. Lehetőség van itt vacsorát és reggelit is vásárolni. Az estét sörözéssel, beszélgetéssel, társasjátékkal töltjük egymás és pár pohár Tatratea társaságában.
  Túra nehézsége: nagyjából 9km – 1000m szint 

  Fontos: amennyiben a kedvezőtlen időjárás nem teszi lehetővé a biztonságos túrázást, túravezetőnk a Zamkovszky-menedékháztól visszafordítja a csapatot. Ilyen esetben szállóban vagy apartmanokban alszunk egy közeli faluban.

 • 2. nap - 2019.03.03. Ótátrafüred - Csorba-tó környéke - Budapest

  A napfelkelte a felhők fölött ér minket. Káprázatos kilátás mellett szürcsölhetjük reggeli forró kávénkat, vagy teánkat, ha az időjárás is úgy akarja. Reggelit követően lesz időnk fotózni és kiélvezni a tájat, majd lassan elkezdünk ereszkedni. A tegnap már megismert útvonalon térünk vissza Tarajkára, ahol a Jégtemplomban megcsodálhatjuk a 18.000 jégtömbből épített mesterművet a 25 méteres átmérőjű kupola alatt.

  Rövid séta után a jégtemplomból visszaérünk a parkolóba, ahonnan autóinkkal nagyjából 25-30 perc alatt jutunk el a Csorba-tóhoz. A tavat körbejárjuk és megkeressük a legideálisabb fotó szpotokat. Dél körül indulunk vissza Magyarországra, hogy kora estére megérkezzünk Budapestre.

   

Megosztás