A Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos téli túrába. Napközben a térdig érő hóban gázolunk fenyvesek között, majd a hegygerinceken elképesztő panorámában folytatjuk utunkat. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyeket még hegymászótudás és felszerelés nélkül teljesíteni lehet. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után téli mesevilág vár ránk, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, lazítunk.

Tudnivalók

Csapat

Nagyjából 15-25 fős (létszámtól függően 1-3 túravezető), jellemzően harmincasokból álló csapat, de korra tekintet nélkül szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Anyagiak

Utazás költsége
31.990 Forint, amiben benne van:
– szállás szállóban 2-3-4 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
– reggeli 2 alkalommal
– belépők a Nemzeti Parkba
– hágóvas bérlése
– túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:
– Utazást, ami telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 8-14.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Fontos:

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz.

Túravezető

Bence

Bence a WanderWell csapat és a Hobbi Kalandorok Egyesületének vezetője. Tapasztalt túravezető, akivel leggyakrabban a Kaukázus hegyoldalain futhatsz össze. Emellett vezet csoportokat Délkelet-Ázsiába, Észak-Afrikába és nem ritkán a Magas-Tátrába is.

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.03.15.Csorba és Poprádi-tó & Zakopane

  Reggel kényelmesen, emberi időben indulunk Budapest belvárosából. Nem kell hajnal 4-kor kelned. Indulás várhatóan 08:00-kor. A Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük könnyű túránkat a téli fenyvesekben. A (valószínűleg) befagyott Csorba-tótól vezet utunk a Poprádi-tóhoz, ahol a fölénk magasodó gerincek között gázolunk át a havon, majd egy forró tea társaságában a menedékház melegéből csodálhatjuk az utánozhatatlan téli tátrai hangulatot. Túránk végeztével folytatjuk utunkat Zakopane felé, ahova az esti órákban érkezünk. Zakopane nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy téli mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Majd egy kellemes vacsora mellett és a kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét. Túra nehézsége: 9km, 300m szint

  Szállás: szállóban 2-3-4 személyes szobákban
  Ellátás: önellátó

 • 2. nap - 2019.03.16.Öt tó vidéke

  Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a “már megszokott” fenyvesek után újfent a Tátra közepében találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó gerincek árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. A tavak környékére hóba ugrálást, “vérre menő” hógolyócsatát és angyalkázást jósolnak a meteorológusok. A túra után fakultatív program Zakopaneban.
  Túra nehézsége: 16km, 1000m szint

  Szállás: szállóban 2-3-4 személyes szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 3. nap - 2019.03.17.Tarpataki-völgy

  Reggeli és gyors készülődést követően elindulunk Budapest felé, de útba ejtjük a Magas-Tátra szlovák oldalán található Tarpataki-völgyet. Túránk első (kevésbé látványos) szakaszát felvonóval is teljesítheted. A felvonó díja egy útra 8 EUR.

  Túránk kezdetén kidőlt és csupasz fák között vezet utunk a Tarpataki-völgyben, ott ahol 2004-ben súlyos vihar pusztította ki az erdők nagy részét. Ez a szakasz mérsékelten emelkedik, így könnyű terepen élvezhetjük a havas tájat. A Zamkovszky-menedékháznál idilli környezetben készülünk a meredekebb részre. Ha az elmúlt napokban elfáradtál, lehetőséged van itt bevárni a csoportot. Túránk nehezebb része következik, de a kilátás jó időben kárpótol minket. Utunkat a 2000 méteren lévő Téry-menedékházig folytatjuk, amennyiben az időjárás ezt engedi. Ha az időjárás közbeszól, túravezetőnk az utasok biztonsága érdekében a Zamkovszky- menedékháztól visszafordítja a csapatot. Budapestre az esti órákban érkezünk vissza.
  Túra nehézsége: nagyjából 15km – 1000m szint (rövidíthető)
  Ellátás:
  reggeli

   

   

Jelentkezés túrára


Megosztás