Rövid összefoglalás

A Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos túrába. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyek a Tátra legszebb tóvidékeire kalauzolnak minket. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után igazi mesevilág vár ránk itt, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, lazítunk.

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2020.10.23. péntek Tátra főgerinc & Zakopane

  Indulás várhatóan 05:30-kor Budapest belvárosából. A Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük első túránkat. Felvonóval megyünk fel a Tátra főgerincére, ahol szép időben elképesztő panoráma fogad minket. A felvonótól kiindulva a gerincen túrázunk, majd elkezdünk ereszkedni, és apró tavak mellett érkezünk meg a környék leghangulatosabb menedékházába. Itt legurítunk pár pohár sört/teát/forrócsokit, majd folytatjuk utunkat vissza a parkolóba.

  Zakopane, ahova az esti órákban érkezünk, nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy igazi mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Egy kellemes közös vacsora mellett, kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét. Túra nehézsége: 11 km, 200m szintben fel, 1100m szintben le – kb. 5-6 óra

  Szállás: szállóban 2-3személyes szobákban
  Ellátás: vacsora

 • 2. nap - 2020.10.24. szombat Öt-tó vidéke

  Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a “már megszokott” fenyvesek után újfent a Tátra közepén találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó hegygerinc árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. Az Öt-tó vidéke a Lengyel-Tátra talán legszebb útvonala. Innen ereszkedünk le Zakopane leghíresebb tavához, a smaragd vizű Morskie Okohoz.

  A túra után fakultatív program Zakopaneban.
  Túra nehézsége: 16km, 1000m szint

  Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 3. nap - 2020.10.25. vasárnap Csorba-tó és Poprádi-tó

  Fájó szívvel hagyjuk el Zakopanet, de a mai túra egészen biztosan kárpótol minket a búcsúért. A Magas-Tátra szlovák oldalán barangolunk ma, ahol a kiindulópontunk a méltán híres Csorba-tó lesz. Hesszelünk kicsit a tóparton, majd a fenyvesek közé vetjük magukat. Kényelmes erdei túraútvonal vezet minket a sziklás hegyekkel körülölelt Poprádi-tóig. Itt a parton fekvő menedékházban megebédelünk, majd miután kiélveztük a látványt, visszamegyünk az autókhoz.

  Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.
  Túra nehézsége: nagyjából 9km – 300m szint
  Ellátás:
  reggeli

   

Megosztás