Zakopane & a Magas-Tátra legszebb tóvidékei

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magas-Tátra

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.05.
Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos túrába. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyek a Tátra legszebb tóvidékeire kalauzolnak minket. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után igazi mesevilág vár ránk itt, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, lazítunk.

Aktivitások:

Első nap

Tátra főgerinc & Zakopane

Indulás várhatóan 05:30-kor Budapest belvárosából. A Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük első túránkat. Felvonóval megyünk fel a Tátra főgerincére, ahol szép időben elképesztő panoráma fogad minket. A felvonótól kiindulva a gerincen túrázunk, majd elkezdünk ereszkedni, és apró tavak mellett érkezünk meg a környék leghangulatosabb menedékházába. Itt legurítunk pár pohár sört/teát/forrócsokit, majd folytatjuk utunkat vissza a parkolóba.

Zakopane, ahova az esti órákban érkezünk, nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy igazi mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Egy kellemes közös vacsora mellett, kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét. Túra nehézsége: 11 km, 200m szintben fel, 1100m szintben le – kb. 5-6 óra

Szállás: szállóban 2-3személyes szobákban
Ellátás: vacsora

Második nap

Öt-tó vidéke

Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a “már megszokott” fenyvesek után újfent a Tátra közepén találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó hegygerinc árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. Az Öt-tó vidéke a Lengyel-Tátra talán legszebb útvonala. Innen ereszkedünk le Zakopane leghíresebb tavához, a smaragd vizű Morskie Okohoz.

A túra után fakultatív program Zakopaneban.
Túra nehézsége: 16km, 1000m szint

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Csorba-tó és Poprádi-tó

Fájó szívvel hagyjuk el Zakopanet, de a mai túra egészen biztosan kárpótol minket a búcsúért. A Magas-Tátra szlovák oldalán barangolunk ma, ahol a kiindulópontunk a méltán híres Csorba-tó lesz. Hesszelünk kicsit a tóparton, majd a fenyvesek közé vetjük magukat. Kényelmes erdei túraútvonal vezet minket a sziklás hegyekkel körülölelt Poprádi-tóig. Itt a parton fekvő menedékházban megebédelünk, majd miután kiélveztük a látványt, visszamegyünk az autókhoz.

Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.
Túra nehézsége: nagyjából 9km – 300m szint
Ellátás: 
reggeli

Utazás költsége

34.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás jó minőségű szállóban, szaunával, 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • idegenforgalmi adó
  • reggeli 2 alkalommal
  • lengyel fogásokból álló vacsora az első este
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Felvonó árát ( 75 – 110 PLN – nagyjából 6.000-9.000 Forint ). A felvonó ára időszakonként eltérő és érkezésünkig változhat. Erre ráhatásunk nincsen.
  • Utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 8-14.000 Forint között várható, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Nagyjából 15-27 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek cardio edzéseket.

Hunor

Hunor

Hunor a WanderWell csapat egyik legtapasztaltabb túravezetője. 5 évig élt Japánban, majd vitorlással utazta be Délkelet-Ázsiát és Óceániát. Utazásai során hátizsákos túrázóként sok időt töltött el még Ausztráliában és Új-Zélandon.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell