Azori-szigetek

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Portugália

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

434.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 8

Párás köderdők, buja növényzet, geotermikus mezők, azúrkék tavak, hatalmas bálnák, gyarmati városok. Ennyiről már valószínűleg mindenkinek világos, hogy az Azori-szigetekről van szó. Ez a kis szigetcsoport az Atlanti-óceánon Európa, Afrika és Amerika közé beékelődve a természet és kaland kedvelőknek maga az Éden.

Kalandtúránkat Sao Miguelen, a szigetcsoport legnagyobb és leglátogatottabb szigetén kezdünk. Innen áttesszük székhelyünket Picora, ahol feltúrázunk Portugália legmagasabb pontjára, a Pico vulkán 2351m magas csúcsára. Utazásunk következő állomása Faial a hortenziák, buja erdők, és zöld legelők szigete lesz. Kalandtúránkat egy lisszaboni éjszakával koronázzuk meg.

Első nap

Kiutazás

Aktuális menetrend szerint, várhatóan Bécsből vagy Budapestről utazunk egy átszállással Ponta Delgadaba, ahova az esti órákban érkezünk.

Második nap

Caldeira Velha, Lagoa do Fogo, Caldeiras, Ribeira Grande, Santa Barbara tengerpart

Reggelit követően elindulunk a szállásról a sziget belseje felé. Először Caldeira Velha termálforrásaihoz utazunk: a szunnyadó vulkán oldalában még ma is forró a talaj, ez a geotermikus hő fűti az itt fakadó hőforrásokat, melyeknek a vize kis tavakban gyűlik össze. Következő állomásunk Lagoa do Fogo, avagy a „Tűz tava” türkizkék vizét ölelő, egykori vulkán kalderájának peremére . Bakancsot húzunk, és a göcsörtös, szakállzúzmókkal borított hanga-fák között letúrázunk a krátertóhoz.

Innen a szomszédos völgy bejáratához gurulunk. Itt egy jó 30 m-es vízeséssel nyit a szurdokvölgy, melyen keresztül túrázunk fel, a hegyek irányába. Az erdő alatt még ma is forrong a talaj: itt-ott a buja növényzet közül gőzfelhők, és széndioxidos gázkitörések eregetik párapamacsaikat az erdő lombjai között.

Ezután legurulunk a szomszédos Ribeira Grandeba, ahol szabad program keretében ki-ki felfedezheti a városka hangulatos utcáit, vagy akár sétálhatunk is egyet a szörfösök paradicsomaként ismert Santa Barbara beachen.

A késő délutáni órákban érkezünk vissza Ponta Delgadaba, ahol mindenki választhat a steakek és tengeri herkentyűk bőséges választékából.

Lagoa do Fogo bemelegítő túra: ~4 km, szintemelkedés: 200 m le és fel, menetidő: ~2 óra.

Harmadik nap

Lagoa di Azul, Mosteiros

Mai napon a szigetek jelképének számító kalderatavakhoz utazunk. Sete Cidades városka mellett egy hatalmas vulkáni kalderában terül el a zöld vizű Lagoa di Verde, és a türkizkék Lagoa di Azul.

Gyalogtúránk egy fenyvesek közt megbújó krátertó partján, a Lagoa do Canario mellett indul. Egy szurdokban kanyargó levada mentén túrázunk, majd kikapaszkodunk a kaldera peremére, ahonna gyönyörű kilátás tárul elén Sete Cidades-al, és a két krátertóval. Innen indul a panorámaút, végig a kaldera peremén, magasan a tavak felett. Balról a tavak, jobbról a smaragdzöld legelők alatt a végtelen Atlanti-óceán kísér egész délelőtt.

Délután a hegyek lábánál, egy kis halászfaluban pihenjük ki a túra fáradalmait, ahol több helyi kis étteremben kóstolhatjuk a tenger gyümölcseit – vagy éppen strandolhatunk a sziklatornyokkal megtűzdelt parton.

Túra nehézsége: táv 12 km  szintemelkedés: 120 m fel, 480 m le  menetidő: ~4 óra

Negyedik nap

Cha Goreana teaföldek, Lagoa das Furnas

A szigetek esőáztatta, ködös északi oldalán a speciális helyi klímának köszönhetően már évszázadok óta termesztenek teát – melyek szinte Európa egyetlen teaföldjei.

Mára már csak két kisebb gazdaság működik: mi ebből látogatjuk meg a régebbi ültetvényt, ahol bár már részlegesen gépesítve, de napjainkban is nagy odafigyeléssel termesztik ezeket a térdig érő cserjéket.

Innen a sziget szívébe, a termálvizek városába, Furnasba utazunk. A délelőtti órákban lesétálunk a sziget egyik legszebb smaragdzöld krátertavához, megnézzük a gőzkitöréseket, és szemügyre vesszük, hogyan készül az étel, amit majd vacsorára fogyasztunk el. A feltörő forró gőzök áthevítik a talajt, amibe ásnak egy gödröt. Ebbe a gödörbe helyezik a különféle zöldségekkel és hússokkal megtöltött edényeket, melyekben a 6-8 óra leforgása alatt összepárolódnak az összetevők.

Furnas kisvárosában szabad program keretében elmerülhetünk a különleges helyi termálban, vagy ha mozgásra vágyunk, körbetúrázhatjuk a tavat.

Vacsorára elfogyasztjuk a gödörben készült specialitásokat, majd a lakoma után visszautazunk Ponta Delgadaba.

Ötödik nap

Faial de Terra szurdokvölgy, Nordeste

Ma a sziget egy kevésbé látogatott részére utazunk. Povacao városkát elhagyva meredek szerpentineken kapaszkodunk fel a hegyek oldalára, ahol hátrahagyjuk autóinkat. Innen a patakot követve egy mély szurdokban túrázunk. Ahogy haladunk lefelé, elhagyunk néhány romantikus vízimalom romot, majd a szurdok egyre jobban összeszűkül, és végül a szurdokba ömlő vízesések alatt találjuk magunkat.

A völgy végén az óceán partján egy hangulatos halászfalu fogad, ahol egy helyi fogadóban próbálhatjuk ki a tradicionális helyi kajákat.

Ezután a sziget keleti oldalán, több panoráma-kilátóval megtűzdelt hegyi úton kerüljük meg a szigetet.

Még benézünk egy „vízimalom” parkba, ahol több, ma is működőképes hagyományos vízimalom fogad virágzó rododendron bokrok között, egy hatalmas vízesés alatt. Paradicsomi hely egy molnárnak…

Túra nehézsége: táv: 6 km, szintemelkedés: 380 m le, 80 fel, menetidő: ~4 óra

Hatodik nap

Bálnales és utazás Picora

Reggel egy fakultatív program keretében lesétálunk Ponta Delgada kikötőjébe, ahol már vár minket egy halászhajó, melynek fedélzetéről fedezhetjük fel az Azori-szigetek különleges tengeri élővilágát. Mivel az Azori a tápanyagban dús Azori hidegáramlat mentén fekszik, a bálnák vonulásuk során mindig útba ejtik, így a világ egyik „legbálnabiztosabb” régiója. Több bálnafajjal, ámbráscetekkel, delfinekkel találkozhatunk a szigeteket ölelő óceánban.

Délben kiutazunk a reptérre, hiszen délután indul tovább kis légcsavaros gépünk az Azori-szigetek központi csoportjában fekvő Pico-szigetre.

Hetedik nap

Pico csúcs – Portugália teteje

Portugália legmagasabb pontja nem a szárazföldön, hanem itt, Pico szigetén emelkedik egy hatalmas,  2351 m magas vulkáni kúp formájában. Mai nap ide túrázunk fel. Elhagyva a göcsörtös hangabokrokat megszilárdult, változatos formájú lávaárakon haladunk egyre feljebb, míg el nem érjük a kaldera peremét. Innen egy erős emelkedővel jutunk fel a központi lávadóm tetejére, ahol kitárul előttünk a világ. Körben Pico-sziget smaragdzöld legelői, és a távolban a szomszédos szigetek az óceán végtelen kékjében: Sao Jorge, Terceira és Faial, a holnapi túránk célpontja.

Miután megmelengettük kezünket a csúcson feltörő forró gőzben, és elfogyasztottuk a csúcscsokikat, elindulunk lefelé.

A délutáni órákban szállásunkon már egy sör mellett gyönyörködünk a csúcs látványában.

Túra nehézsége : táv: 10 km, menetidő: 8 óra, szint: 1200 m fel, 1200m le

Nyolcadik nap

Reggel az első komppal áthajózunk a szomszédos sziget, Faial fővárosába, az egykor nyüzsgő kikötővárosba, Hortába, ami 15 ezres lakosságával ma is a szigetek egyik legnagyobb városa.

Horta magán hordozza a gazdag gyarmati múlt örökségét: csodálatos templomok, hangulatos épületek, macskaköves utcácskák – és sok-sok látnivaló.

Szállásunk elfoglalása után nekivágunk a hortenziák szigetének.

A szebbnél szebb kilátópontokkal tarkított északi oldal magaspartján utazunk egészen a sziget legnyugatibb pontjáig, mely a közelmúltban nőtt a szigethez, egy vulkánkitörésnek köszönhetően. Túrázunk egyet a friss vulkáni tájon, majd megnézzük felülről is a vulkáni hamu borította szirteket.

Az estét Horta hangulatos kis utcáin töltjük.

Kilencedik nap

Faial Caldeira , Levada túra, majd a varadouroi sziklamedencék

Reggel újra nekivágunk a hegynek, és egy levadához, azaz a hegy forrásainak vizét összegyűjtő, a hegy oldalán kanyargó csatornához utazunk. Túránk a csatornát követi végig, kacskaringózva keresztül fenyveseken, hangaerdőkön, legelőkön.

Délben legurulunk a sziget déli partjára, ahol egy hangulatos családi vendéglőben elfogyasztott ebéd után strandolunk egyet a part sziklái között kialakult természetes sziklamedencékben.

Délután felautózunk a sziget központjában ezer méteres magasságba emelkedő vulkáni kalderához. A reggeli fényekben túrázunk egyet a kráter peremén, melyről végig jó kilátás nyílik a Faial szigetére, és a szomszédban magasodó Picora, és a kaldera belsejében kéklő tavakra.

Kaldera-túra: táv: 7 km, menetidő: 2-3 óra, szint: 200 m

Levada-túra: táv: 7 km, menetidő: 3 óra, szint: 100 m

Tizedik nap

Horta – Lisszabon

Délelőtt még van lehetőségünk bejárni Horta elbűvölő kis utcáit, beszerezhetjük a szuveníreket, és még utoljára ihatunk egy csésze kávét a Pico vulkán panorámájában. A délutáni órákban indul gépünk vissza Lisszabonba, ahol a búcsú éjszakánkat töltjük.

Tizenegyedik nap

Hazautazás

Lisszabonból az aktuális menetrend függvényében, várhatóan reggel indulunk haza Bécsbe vagy Budapestre, ahova a délutáni, vagy kora esti órákban érkezünk.

Részvételi díj

459.990 Ft, ami tartalmazza:
 • szállások háromcsillagos szállodákban és apartmanhotelekben 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyes szobákban)
 • reggeli 9 alkalommal
 • szigeteken való közlekedés bérelt privát busszal (fenntartjuk a változtatás jogát, hogy bérelt személyautókkal közlekedünk)
 • Nemzeti Park belépők
 • kompjegy Pico és Faial között
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest / Bécs – Ponta Delgada és Lisszabon – Budapest / Bécs útvonalra (várhatóan 240.000 – 280.000 Forint / fő poggyásszal)
 • repjegy Ponta Delgada – Pico és Horta – Lisszabon útvonalra (várhatóan 95.000-120.000 Forint / fő poggyásszal)
 • Pico vulkántúra engedélyek 25 EUR (helyszínen fizetendő)
 • reggelin túli étkezések
 • fakultatív programok (bálnales, fürdők ~50-100 EUR)
 • költőpénz (60.000 – 90.000 Ft)
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 430 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Átlagos csoportméret: 15-23 fő. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel a Pico csúcstúrát leszámítva. A Picora átlagosnál valamivel sportosabb fizikummal kényelmesen fel lehet jutni. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente legalább egyszer végeznek cardio edzéseket. Gyengébb fizikumú utasaink is feljuthatnak a Picora, de részükről több kitartásra és akaratra van szükség. Mivel körtúra, akár be is várhatják a társaikat egy szép panorámaponton.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?portugalia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink háromcsillagos szállodákban és apartmanhotelekben lesz, ahol utasainkat privát fürdőszobás, két és háromágyas szobákban helyezzük el. Reggelit 9 alkalommal tartalmazza a részvételi díj. Egyéb étkezésekre éttermekben lesz lehetőségünk.

Mivel utazásunkhoz legalább 5 repjegyre van szükség, mindenkinek javasoljuk, hogy irodánk által kiajánlott csoportos jegyekkel éljen. A maximális csoportlétszám elérését követően, az aktuálisan legjobb menetrendre kérünk le csoportos árat. Kérjük, ha mégis egyénileg utaznál, mindenképp várd meg, hogy a csoportnak megvegyük a repjegyeket.

Kalandtúránk során az Azori-szigetcsoport három szigetét is bejárjuk. Sao Miguelen, a szigetcsoport legnagyobb és leglátogatottabb szigetén kezdünk. Innen áttesszük székhelyünket Picora, ahol feltúrázunk Portugália legmagasabb pontjára, a Pico vulkán 2351m magas csúcsára. Utazásunk következő állomása Faial a hortenziák, buja erdők, és zöld legelők szigete lesz. Kalandtúránkat egy lisszaboni éjszakával koronázzuk meg.

A szigetek legismertebb ösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi Azori hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Azori-szigetek kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik nem csupán a főszigetet szeretnék felfedezni ebben a csodálatos szigetvilágban. Sao Miguel mellett felmegyünk Pico tetejére, a 2351 méteres vulkán csúcsára, valamint bejárjuk Faial hortenziákkal, buja erdőkkel, és zöld legelőkkel tarkított szigetét is. Kalandtúránkat egy izgalmas lisszaboni éjszakával koronázzuk meg.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel a Pico csúcstúrát leszámítva. A Picora átlagosnál valamivel sportosabb fizikummal kényelmesen fel lehet jutni. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente legalább egyszer végeznek cardio edzéseket. Gyengébb fizikumú utasaink is feljuthatnak a Picora, de részükről több kitartásra és akaratra van szükség. Mivel körtúra, akár be is várhatják a trásaikat egy szép panorámaponton.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.