Digitális detox Lappföldön

Törlés

Fontos információk

Finnország

Részvételi díj:

349.990 Ft

Törzsutas ár:

319.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2024.01.28.-2024.02.03.Várólistás2024.02.11.-2024.02.17.
Nehézség 4
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Egyhetes digitális detoxra indulunk a finn Lappföldre, ahol bázisunk egy hangulatos faház lesz a fenyvesek közepén. Nappal hótalppal túrázunk, vagy motoros, esetleg kutyaszánon fedezzük fel a vadont. Esténként hol a sarki fényt csodáljuk, hol pihenésképp a kandalló előtt társasjátékozunk, beszélgetünk, szaunázunk. Szakadj ki a szürke hétköznapokból, hagyd hátra pár napra az e-maileket, a határidőket, a mókuskereket, és add át magad a felfedezés örömének. Tarts velünk, és járd be az érintetlen, hófödte lappföldi vadont.

Első nap

Budapest – Helsinki – Rovaniemi 

Budapestről helsinkii átszállással utazunk Rovaniemibe, ahova várhatóan kora este érezünk. Innen bérelt autóinkkal pár órás utazás jutunk el szállásunkhoz. Ha szerencsénk van, már az első éjszakán láthatjuk az Aurora Borealist!

Második nap

Hótalpas túrák és közösségi főzés

Ma megismerkedünk a hótalp használat és a téli lappföldi túrázás szabályaival, alapjaival. Délelőtt egy könnyű, de csodaszép túrára indulunk a közeli erdőségekben. Késő délután érünk vissza a faházba, ahol a már bekészített alapanyagokból csapatként, együtt főzünk vacsorát. Ki-ki a tudásának és lelkesedésének megfelelő részt vállal a munkából. A jó hangulatú vacsorát kis pihenés követi, majd ha az előrejelzések sarki fényt jeleznek, a nyomába eredünk.

Harmadik nap

Motorosszán túra

Ma motorosszánokra pattanunk és egy kb. 3 órás túrát teszünk a közeli erdőkön át. A szán használatát könnyű elsajátítani, de azok, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal, vagy nem mernek egyedül menni, szintén kipróbálhatják a havon való száguldást mások mögött ülve. Ezt követően felfedezzük a környéket, ismét felcsatoljuk hótalpainkat, és túrázunk egyet mielőtt visszatérnénk a faházba. Este a sarki fény jelentéseket böngészve lessük az alkalmat, hogy becserkészhessük az Aurora Borealist.

Negyedik nap

Hótalpas túra

Nagyjából 1-1,5 órás autózást követően látványos egésznapos hótalpas túrát teszünk egy közeli hegyen, aminek a magaslatairól szép időben belátni Lappföld jelentős részét. Kedvező időjárási körülmények esetén a finn erdőkben rendszeresen előforduló épített fa pihenőházakban grillezhetünk. Este a fárasztó nap után a kandalló mellett chillezünk.

Ötödik nap

Kutyaszán, grillezés, rénszarvasok

Mivel az előző nap fárasztóra sikerült, ma pihenősebbre vesszük a figurát. Délelőtt kutyaszán túrán veszünk részt, ahol a helyiek bevezetnek minket a husky tartás és idomítás évezredes múltjába. A kutyaszán túra közben tradícionális lappföldi kunyhóban pihenünk meg a tűz mellett, ahol meleg teát szürcsölgetve hallgathatjuk a túravezetők történeteit. Délután a husky tábort követően lehetőség van egy rénszarvas farmra is ellátogatni. Ha időnk engedi, még egy grillezés is belefér a napba. Este ha az előrejelzések bíztatóak sarki fényre vadászunk.

Hatodik nap

Hótalpas túra a Korouoma-kanyonban

Ismét egésznapos túrára vállalkozunk, a Korouoma-kanyonba vezet majd utunk, ahol először már ismerősnek mondható fenyvesek között baktatunk. Kisvártatva beérünk egy szurdokba, ahol magas jégfalak mentén túrázhatunk. A fárasztó túra után ismét a sarki fény nyomába eredünk.

Hetedik nap

Hazautazás

Aktuális menetrendtől függően Finnair járattal utazunk haza Budapestre. Érkezés várhatóan késő délután, vagy este.

Részvételi díj

349.990 Forint helyett, ami tartalmazza:

 • szállás kényelmes faházban (kétszemélyes szobák, szauna, felszerelt konyha, közösségi tér, kandalló, közös fürdők és mosdók)
 • alapanyagok közösségi vacsorához második napon
 • bérelt autók és üzemanyag
 • belépők Nemzeti Parkokba
 • hótalpak bérleti díja
 • idegenforgalmi adók
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Helsinki – Rovaniemi útvonalra Finnair légitársasággal (200.000-230.000 Forint / fő poggyásszal)
 • motorosszán (130-155 EUR) és kutyaszán (120-135 EUR) túrák részvételi díja
 • étkezést az első napi közösségi vacsorán túl
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes ár 40%-a fizetendő, majd a fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig kell rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk (maximum 8%-ig egyoldalúan). Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Átlagos létszám: 12-20 fő. A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Kis csapat, nagy kaland! A csapat mérete nem túl kicsi, nem túl nagy. Nem túl kicsi, így ekkora társaságból már biztosan találsz olyanokat, akikkel egyezik az érdeklődésed és egy hullámhosszon vagy, viszont nem túl nagy, ezért az egyén nem veszik el a tömegben.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Azok számára, akik legalább heti szinten végeznek cardio edzést, csak az extrém időjárási körülmények okozhatnak kihívást. A túrák alapvetően könnyűek, nincs nagy szintemelkedés , de a magas hóban való haladás nehezebb, és jobban megterheli a térdet, mint a rendes túrázás, így a hótalpas túrákat nem ajánljuk azoknak, akik sérüléssel bajlódnak.

Ruházat, felszerelés

Nappal -5 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, de szélsőséges időjárás esetén -15 fokra is hűlhet. Éjszaka -15 és 0 fok között várható.

Ha túrázásról van szó, nincs olyan, hogy rossz időjárás, csak rossz öltözködés. Minden téli túra kulcsa a réteges öltözködés. Amikor mozogsz, kimelegszel, amikor megállsz, fázni fogsz. Ezért folyamatosan le/felkerül egy réteg. Fontos, hogy a külső réteg legyen víz és szélálló.

Felsőtest: három réteg
aláöltözet (gyapjú, ha nem vagy izzadós, műszálas, ha izzadós vagy), meleg polár pulóver, meleg szélálló és jól szigetelő kabát! Kabát lehet például síkabát, ami jól állja a szelet és nem nedvesedik át.

Alsótest: minimum két réteg
aláöltözet, szélálló meleg bélelt nadrág (akár sínadrág)
Láb: hótaposó, vagy bőr/műbőr vízálló bélelt túrabakancs, meleg gyapjú zokni, amiből a hátizsákban mindig legyen egy pár tartaléknak.
Fej: napszemüveg, símaszk, meleg, fület jól eltakaró vastag sapka, sál
Kéz: egy vékony kesztyű, és egy vastag, meleg kesztyű

A ruházattal kapcsolatban bővebb tájékoztatásért bátran kérd segítségünket.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?finnorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egy erdei faház lesz, ami nagyjából 20km-re fekszik a legközelebbi nagyobb településtől. A faház fel van szerelve a szükséges konyhai eszközökkel, így probléma nélkül tudunk magunkra főzni. Kétszemélyes szobák, két fürdőszoba, egy étkező, egy szauna, és egy társalgó található a házban, ahol 6 éjszakát töltünk el. Programunkat egy általunk már bejáratott faház elhelyezkedéséhez igazítottuk. Amennyiben a szállás rajtunk kívül eső okból változna (pl. vis maior körülmények miatt megközelíthetetlen, stb.), úgy egy kategóriájában megegyező, hasonló stílusú és felszereltségű házat választunk, és fenntartjuk a jogot, hogy a programok helyszínét is változtassunk Lappföldön belül, de a programpontok és az aktivitások jellege mindenképpen megmarad.

Budapestről helsinkii átszállással, Finnair légitársasággal utazunk Rovaniemibe. A szükséges létszám elérését követően adunk ajánlatot utasainknak csoportos repjegyre. Amennyiben egyénileg utaznál, kérjük mindenképp várd meg, amíg a túra indulását visszaigazoljuk, és a csoportos foglalást véglegesítjük.

Lappföldön bérelt autókkal fogunk közlekedni.

Egyedülálló kalandtúra a finn vadonban. Tölts el egy hetet egy erdei faházban, csodálatos környezetben. Próbáld ki a kutya és motorosszánt, hótalpazz Lappföldön, és ha szerencséd van, a sarki fény alatt túrázhatsz. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Programunkat leginkább azoknak ajánljuk, akik aktív kikapcsolódásra és utazásra vágynak, és mindezt kis csoportban tennék. Mivel egy hétig “össze leszünk zárva” egy faházban, olyan kalandorok jelentkezését várjuk, akik utastársaik iránt toleránsak, elfogadóak, és nyitottak.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. A magas hóban való haladás nehezebb, és jobban megterheli a térdet, mint a rendes túrázás, így a hótalpas túrákat nem ajánljuk azoknak, akik sérüléssel bajlódnak. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy teljesíteni tudod a programot, jelentkezés előtt kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesebb tájékoztatást nyújthassunk.

Repülőjegy

Budapestről helsinkii átszállással, Finnair légitársasággal utazunk Rovaniemibe. Miután visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését, utasaink vehetik egyénileg a repjegyet, vagy választhatják az általunk kiajánlott csoportos jegyet. Csoportos jegyre a csoport betelését, vagy a jelentkezési időszak lejáratát követően kérünk le, és küldünk utasainknak ajánlatot.

Felszerelés és eszközök

Kérjük jelentkezés előtt olvasd át a tudnivalók végén szereplő listát az ajánlott ruházatról.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.