Garda-tó via ferrata és gyalogtúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Olaszország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

161.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Hatnapos kalandtúrára hívunk Olaszország legnagyobb és legszebb fekvésű alpesi tavához, a Garda-tóhoz. Tarts velünk, ha vonzanak a hegyek és a sziklák, valamint szeretnéd kipróbálni a mászás egy biztonságosabb, de ettől függetlenül adrenalindús módját. A program során három napon via ferrázátunk, egy napon pedig gyalogtúrázunk a gyönyörű alpesi tó felett emelkedő hegyekben. Egyedülálló látkép, amire számíthatsz: a tó kristálytiszta vize, vízparti pálmafák és a tavat körülvevő sziklás hegycsúcsok. A nap végén a tó partján, egy frissen sült pizza mellett pihenhetjük ki a kalandos túrákat.

Aktivitások:

Első nap

Utazás a Garda-tóhoz

Kora reggel indulunk el Budapestről. Szlovénián keresztül, szinte végig autópályán haladva késő délutánra megérkezünk a Garda-tó közelében fekvő szállásunkra. Egy rövid séta, vacsora és egy közös koccintás melletti ismerkedős beszélgetés fér bele az estébe, melynek során egyeztetjük a következő napok részletes programját is.

 

Második nap

Két ferrata egy nap alatt

Mai terveink között két ferrata is szerepel. Az első célpontunk megközelítése közben egyre közelebbről látjuk a középkori Drena várkastély 25 méter magas tornyát. Azonban mielőtt elérnénk leparkolunk, és egy rövid sétával a magas sziklafalak között kanyargó Rio Sallagoni szűk szurdokát közelítjük meg. Itt még a legmelegebb napokon is kellemesen hűvös van, mert a szurdok mélyén sajátos mikroklíma uralkodik. A ferrata többnyire a szikla oldalában halad, de néha a hegyi patak medre mellett sétálunk, és olyan is van, hogy a víz fölött átívelő drótkötél hídon egyensúlyozunk. A szurdok felső végén kimászva meglepetésszerűen az autóból már megcsodált várkastélyhoz jutunk, ahova egy frissítő után akár be is látogathatunk. 

Nehézség: könnyű (B/C), egy rövid, közepesen nehéz résszel (C)
Szint: 180/200 m,
Idő: 2-3 óra

Egy rövid sziesztát követően egy hűsítő vízesés mellett futó közepesen nehéz ferrata-val folytatjuk. Egy rövid séta után máris a Ballino-völgyben állunk, a Rio Ruzza vízesés aljában. A meredek sziklafalon a függőleges szakaszokat két kötélhíd színesíti. Az útvonal a vízesés közvetlen közelében halad, szinte megérinthetjük a völgybe lendületesen lezúduló áradatot. Egy erdei ösvényen jutunk vissza a kiindulási pontra. Este egy pizzával és egy sörrel koronázhatjuk meg a napot.

Nehézség: közepesen nehéz (C)
Szint: 140/390 m,
Idő: 3-4 óra

Harmadik nap

Cima Capi – Cima Rocca

Az első napon egy igazi klasszikus ferrata útvonalat járunk végig. Sokáig egy hosszú gerincen egyensúlyozunk majd, ahonnan káprázatos kilátásban lesz részünk a Garda-tó mélykék víztükrén szörfözőkre és kite-ozókra. A mászós szakaszokat időről-időre rövid sétálósok váltják fel, lehetőséget adva a pihenésre. A csúcscsokikat a Cima Capi 909 méter magas csúcsán fogyasztjuk majd el. Ha nem csökkent a lelkesedésünk, és csúcscsokiból is marad még, akkor egy kis kitérővel a 100 méterrel még magasabb Cima Rocca tetejére is felkapaszkodhatunk. A lefelé vezető úton is lesznek könnyű drótkötéllel biztosított szakaszok. 

A megpróbáltatásokat tóparton fekvő Riva del Garda belvárosában sétálva és fagylaltozva pihenjük ki. A hangulatos óváros, a színes házak, a keskeny utcácskák és a tó felé nyitott főtér, valamint a látképet keretező magas sziklafalak egyedülálló látványt nyújtanak.

Nehézség: A/B-B (könnyű)
Szint: 500/850 m
Idő: 6-7 óra

Negyedik nap

Gyalogtúrák: Monte Altissimo di Nago és Monte Baldo

Már a mai gyalogtúráink autós megközelítése is élmény lesz a Monte Baldo hegytömb oldalában vezető szerpentinen. Délelőtt a Graziani menedékháztól indulunk el a dallamos nevű Monte Altissimo di Nago 2079 magas, tökéletes körpanorámát nyújtó csúcsára. Pihenésképpen a hegytetőn épült hüttében megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat.

Táv: 8,5 km, Szint: 450 m, Idő: 3-4 óra

Talán még a délelőtti látványt is felülmúlja az, amit a híres Ventrar sziklák alatt futó panorámaösvényen látunk majd. Az út végén az 1700 méter magasságban lévő kilátópontról térképszerűen rajzolódik ki az alattunk elterülő táj. Most másik oldalról vesszük szemügyre a Garda-tó környékét. Ha alaposan körülnézünk, akkor felfedezhetjük az előző napokban meghódított csúcsokat is. Mellettünk siklóernyősök készülődnek majd a repülésre, közelről alaposan megfigyelhetjük majd a felszállást megelőző rituáléjukat.

Táv: 5 km, Szint: 350 m, Idő: 2-3 óra

Ötödik nap

Monte Albano

A közeli Mori melletti Monte Albano-ra felvezető, 1976-ban készült, igazi klasszikusnak számító vasalt úttal koronázzuk meg Garda-tónál töltött napokat. Ez volt az egyik első sportos ferrata az Alpokban. A 2014 felújított útvonal az egyik leglátványosabb a környéken, pedig errefelé elég sok az esélyes induló ebben versenyszámban. A meredek felszökkenések között több kitett, szellős traverz (keresztezés) is nehezíti a mászást, amelyekből madártávlatból nyílik kilátás Mori háztetőire. 

Nehézség: C/D (közepesen nehéz)
Szint: 210/510 m
Idő: 5 óra

A megpróbáltatásokat a Garda-tó fővárosának számító Riva del Garda belvárosában sétálgatva és fagylaltozva pihenjük ki. A hangulatos óváros, a színes házak, a keskeny utcácskák és a tó felé nyitott főtér, valamint a látképet keretező magas sziklafalak egyedülálló látványt nyújtanak.

 

Hatodik nap

Hazautazás Budapestre

Egy kényelmes reggeli után búcsút veszünk a Garda-tótól és a környező hegyektől, és elindulunk hazafelé. Az esti órákban érünk vissza Budapestre.

Részvételi díj

179.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás 4 fős, fürdőszobás apartmanokban
  • ferráta felszerelés (sisak, beülő, Y-kantár)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 36.000-54.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. júliusi hazai hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • utasbiztosítás
  • ellátást

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 14 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-20 fő. Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá

3 nap

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. A túrák során jó erőnlétre és kitartásra lesz szükség. A ferráta útvonalak technikailag közepesen nehezek (B-C), végig jól biztosítottak, de esetenként nagy mélység felett vezetnek, ezért nem lebecsülendőek. Akár bevállalós kezdő ferrátázók is csatlakozhatnak a csapathoz, de a szédülésmentesség, a lépésbiztonság és a bevethető karizom mindenki számára alapfeltétel.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/olaszorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Az öt éjszakát a Garda-tó partjának közelében fekvő igényes szálláson, 4 fős, 55 nm-es, fürdőszobás, teraszos, apartmanházakban töltjük. Az apartmanokhoz 2 hálószoba, nappali/étkező, fürdőszoba, konyha és terasz is tartozik. A jól felszerelt konyhában elektromos főzőlap, serpenyők, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és kávéfőző is segít abban, hogy elkerüljük az éhhalált.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Ha vonzanak a hegyek és a sziklák, valamint szeretnéd kipróbálni a mászás egy biztonságosabb, de ettől függetlenül adrenalindús módját, tarts velünk a Garda-tóhoz. A program során három napon via ferrázátunk, egy napon pedig gyalogtúrázunk. A ferrata utak közepesen nehezek, de akár bevállalós kezdő ferrátázók is csatlakozhatnak. Túravezetőid tapasztalt mászók, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Leginkább olyanoknak ajánljuk ezt a túrát, akik voltak már ferrátázni, és ismerik a határaikat. A ferrata utak közepesen nehezek, de akár bevállalós kezdő ferrátázók is csatlakozhatnak.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A túra átlagos fizikummal, egy kevés merészséggel és egy kis kitartással teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Lépésbiztonság és szédülésmentesség feltétel! Mint minden magashegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen végzel cardio edzéseket.

Felszerelés, eszközök

Átlagos túraruházat szükséges. A ferrátához mi biztosítjuk a felszerelést (Y kantár, beülő, sisak). Egy pár kesztyűre (pl. biciklis vagy konditermi kesztyűre) szükség lesz, hogy a sziklába fúrt vasak ne sértsék fel a bőrt.

Covid

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.