Fátra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

49.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Kihasználjuk az ősz utolsó napjait és Szlovákia egy kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, ennek ellenére magával ragadóan szép térségébe utazunk. Háromnapos túránk helyszínei a Kis és Nagy-Fátra, ahol látványos mészkősziklák, narancssárga rétek, és ezer színben pompázó erdők várnak ránk.

Aktivitások:

Első nap

Ostrá

Budapest belvárosából indulunk reggel, és délben már a Nagy-Fátra legszebb ösvényén kaptatunk felfelé. Célunk az Ostrá nevű csúcs, ami szlovákul élest jelent. Nevét külalakjáról kapta, ugyanis sziklái nyílhegyet formázva törnek az ég felé. Sziklákon átmászva jutunk fel a csúcsra, ahonnan szép időben káprázatos kilátás lesz a jutalmunk a fárasztó túráért. Miután kiélveztük a látványt visszaereszkedünk autónkhoz, és tovább indulunk szállásunkra. Ott egy kellemes szlovák sör társaságában megismerkedünk a csapattal és elkezdjük az alapozást a hétvégi kalandokra.

Túra nehézsége: nagyjából 10km, 800m szint fel és le – kb. 5 óra

Szállás: panzióban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Diery-szurdok és Velky Rozsutec

Ezúttal a Kis-Fátra ikonikus csúcsát és a hegység legszebb szurdokát fedezzük fel. Reggelink után autóba pattanunk és kis utazás után már a Diery-szurdok létrákkal és pallókkal tűzdelt sziklás szurdokában mászunk felfelé. A szurdokban csörgedező patak adja az aláfestést mesebeli túránkhoz. A sziklák közül hamarosan kiérünk egy erdei ösvényre, ahonnan meredek út vezet a Velky Rozsutec 1610 méteres csúcsára. Talán már klisének hangzik, de a fárasztó túra ismét meghálálja önmagát egy káprázatos panorámával a csúcsról. A Rozsutecről leereszkedünk, majd visszaautózunk szállásunkra, ahol a már jól ismert sörök mellett, egy méretes adag sztrapacska mellett születnek új barátságok.

Túra nehézsége: nagyjából 12km 950m szint fel és le – kb. 6-8 óra

Szállás: panzióban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Gerinctúra a Kis-Fátrában

Erre a napra levezetésnek egy könnyebb, de nem kevésbé látványos túrát tartogatunk. Ezúttal felvonóval jutunk fel a Kis-Fátra gerincére, ahol a Nagy és Kis-Kriván csúcsok között látványos túrát teszünk a narancssárgán izzó füves, néhol pedig sziklás útvonalon. A délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova várhatóan 20-22 óra között érkezünk meg.

Túra nehézsége: nagyjából 10km 400m szint fel és le, kb. 4-5 óra

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

54.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás panzióban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • idegenforgalmi adó
  • reggeli 2 alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Felvonó árát (15 EUR – nagyjából 5700 Ft), amit a helyszínen vásárolunk meg
  • Egyéb ellátást
  • Utazást, ami korábban jól bevált telekocsi rendszerben zajlik majd. Ha tudsz autót hozni és jól vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. A sofőrök és a túravezetők nem fizetnek az üzemanyagba. Amennyiben nincs elég autós jelentkező, úgy kisbuszt bérlünk és azzal utazunk. A leutazás költsége és a parkolási díjak összesen 22.000-32.000 Forint lesz, ami a jelentkezők létszámától és az autók fogyasztásától is függ. A várható útiköltséget a 2023. augusztusi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Nagyjából 15-25 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk egyszerű, de kényelmes panzióban lesz, ahol 2-3 ágyas szobák állnak rendelkezésünkre. Párokat kétszemélyes szobákba osztjuk be. A szálláson szombaton és vasárnap reggelit is kapunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha aktívan töltenéd el a 3 napos hosszú hétvégét a hegygerincek tetején. Kihasználjuk az ősz utolsó napjait és Szlovákia egy kevésbé ismert, kevésbé forgalmas, ennek ellenére magával ragadóan szép térségébe utazunk. Mindezt felkészült túravezetőkkel kényelmes szálláson.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.