Kolumbia

Törlés

Fontos információk

Kolumbia

Részvételi díj:

499.990 Ft

Törzsutas ár:

459.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.03.21.-2023.04.01.
Nehézség 3
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Átfogó kalandutazás Kolumbia híres kávé régiójába, Medellín “favelláiba”, a Karib-tenger ékkövébe, és a dzsungel mélyén lévő Elveszett Városhoz. 

Túránk során a lehető legszínesebb ízelítőt kapjuk Kolumbiából: utunkat a nyüzsgő nagyvárosban, Bogotában kezdjük, melyet kulturális jelentősége miatt sokszor Dél-Amerika Athénjaként emlegetnek. A nagyvárosi forgatag után Kolumbia híres kávé régiójába utazunk, és a romantikus kisváros, Salento környékén töltünk néhány napot. Itt bejárjuk a zöldellő növényzettel és óriási viaszpálmákkal teli Cocora-völgyet, megismerjük a kávékészítés művészetét, és természetesen meg is kóstoljuk a világ egyik legjobb minőségű kávéját. Ezután továbbutazunk Medellínbe, ahol egykor Escobar rettegett drogkartellje működött, ma már azonban inkább Botero kövérkés figurái, a fergeteges éjszakai élet, a város látképét meghatározó felhőkarcolók jutnak eszünkbe. Ellátogatunk Gautapéba, Kolumbia talán legromantikusabb városkájába is, ahol a legszínesebb koloniál építészet fogad minket. Alaptúránk utolsó napjait a Karib-tenger partján található, gyakran Miamihoz hasonlított Cartagenában töltjük, ahol nemcsak a várost, de a Karib-tenger környező szigeteit is felfedezzük hajós kirándulásunk során. 

Ha ennyi nem lenne elég, lehetőség van egy 7 napos hosszabbításra is, melynek során az alaptúra végén Cartagenaból Santa Martába utazunk, majd a Karib-térségben található Tayrona Nemzeti Parkban a természet lágy ölén, függőágyakban töltünk egy éjszakát.

Ezután következik az erőt próbáló, 4-napos Elveszett Város (Ciudad Perdida) túra. Ez a romváros Kolumbia egyik legvarázslatosabb helyszíne és leghíresebb kulturális öröksége, mely egykor a tairona indiánok lakóhelye volt, és ahova buja dzsungelen keresztül vezet a túraútvonal. Az Elveszett Város után búcsút mondunk a földi Paradicsomnak, és Santa Martába majd Bogotába utazunk, ahonnan másnap indul hazafelé tartó járatunk.

Első nap

Repülés Bogotába

Aktuális menetrendtől függően budapesti vagy bécsi indulással, egy átszállással repülünk Kolumbia fővárosába, Bogotába. A szállás elfoglalása után felfedezzük a környéket, megkóstoljuk a banánlevélbe csomagolt, változatos összetevőkkel készülő tamalest.

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: repülőn

Második nap

Bogotá városnézés

Reggeli után meglátogatjuk Kolumbia fővárosának nevezetességeit. A Plaza Bolívaron, Bogotá főterén kezdünk, majd a La Candeleria, az 1500-as években alapított óváros felé vesszük az irányt. A koloniális épületek mellett számos hangulatos kávézó és étterem található itt, valamint Bogotá leghíresebb múzeumai és néhány egyetemi épülete is ebben a negyedben helyezkedik el. Bejárjuk a kis utcákat, ebédelünk és kávézunk, kicsit már el is kap minket a latin országokra jellemző mañana életérzés.

Ha az időjárás is nekünk kedvez, felmegyünk a város fölé magasodó Monserrate-ra. A zarándokhelyként is híres hegytetőről lenyűgöző kilátás nyílik Bogotára és a környező hegyekre. Este gasztro élvezetekkel zárjuk a napot, és túravezetőnktől megtanuljuk, miért nem helyes a ColUmbia kifejezés.

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Bogotá – Kávé régió

Búcsút mondunk a fővárosi nyüzsgésnek és helyi járattal Pereirába/Armeniába repülünk, ahonnan privát transzferrel megyünk a kávé régióban fekvő Salentóba, itt töltjük a következő néhány napot. A szállás elfoglalása után felfedezzük a romantikus és természetközeli kisvárost, majd megkóstoljuk a helyi specialitást, a pisztrángot, aminek számtalan elkészítése módja van, és amit gyakran a krumplihoz hasonló ízvilágú sült főzőbanánnal tálalnak.

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Lovas túra Salento környékén és túrázás a Cocora-völgyben

Ma először lóhátra ülünk, és helyi vezetőnkkel bejárjuk Salento környékét, miközben élvezzük a kolumbiai Andok elénk táruló látványát és a természet közelségét. Majd willybe pattanunk, ami nem más, mint a helyiek által használt kifejezés az öreg jeepekre, a kávé régió tradicionális közlekedési eszközére, amivel a legnehezebben megközelíthető kávéültetvényekre is eljutottak. A willyvel érkezünk a Cocora-völgybe, ahol gyalogosan túrázunk néhány órát a zöldellő dombok és óriás viaszpálmák között. Utóbbi hivatalosan is Kolumbia nemzeti fája, és akár 45-60 méter magasra is megnőhet.

Túratáv: 10 km szint: 500 m menetidő: 3-5 óra 

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Ötödik nap

Kávéültetvény, kávékóstoló és Santa Rita vízesés

A mai délelőttöt a híresen zamatos és kiváló minőségű kolumbiai kávé megismerésével töltjük. Meglátogatjuk az egyik helyi kávéültetvényt, megismerkedünk a kávé termesztésének és készítésének technikáival, és természetesen a kóstoló sem maradhat el. 

A kávétól felpörögve vágunk neki délutáni néhány órás túránknak, amely a csodás Santa Rita vízeséshez* vezet. Nemcsak célpontunk, hanem az odavezető út is látványos, és kiélvezzük minden percét a természetben eltöltött időnek. Este pedig egy utolsó salentói vacsorával koronázzuk meg a kolumbiai kávé régióban töltött napokat.
*Ha az időjárás viszonyok nem kedveznek, akkor egy másik környékbeli túrára megyünk.

Túratáv: 8,8 km, szint: 346 m, menetidő: 3-4 óra
Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Kávé régió – Medellín

Ma elbúcsúzunk az elbűvölő Quindió megyétől, és meg sem állunk Medellínig, ahol egykor Pablo Escobar rettegett drogkartellje működött. Mára azonban rengeteg más is eszükbe jut az ide utazóknak Medellín kapcsán: a város sziluettjét meghatározó felhőkarcolók és a környező hegyvonulatok látványa; a balzsamos, tavaszias időjárás (nem véletlenül becézik az Eternal Spring, azaz az Örök Tavasz városának); a fergeteges éjszakai élet az El Poblado negyedben és a Fernando Botero művészetére jellemző dundi szobrok, hiszen a ‘legkolumbiaibb kolumbiai festő’ ebben a városban született.

Aktuális menetrendtől függően, várhatóan délután érkezünk Medellínbe, a szállásra való becsekkolás után pedig felfedezzük a környéket, folytatjuk gasztro kalandjainkat; megkóstolhatjuk a lassan főtt mondongo-t, az igazán éhesek pedig kipróbálhatják a kiadós bandeja paisa-t.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Medellín városnézés és barrio bajo (favella) látogatás

Ma felfedezzük Medellín leghíresebb látványosságait, majd egy barrioba (favellába) is ellátogatunk. A barrio bajo korábban veszélyes és kerülendő nyomornegyed volt, a város rehabilitálása során azonban – Medellín legtöbb negyedéhez hasonlóan – hatalmas változásokon ment keresztül. Ma már biztonságban bejárhatjuk a comuna utcáit; ott, ahol pár évtizede még bandaháborúk zajlottak és drogbárók tartották rettegésben a helyieket most gyermekek játszanak önfeledten a street arttal tarkított utcákon. Sétánk során megértjük, hogyan nyerhette el Medellín 25 évvel a “világ legveszélyesebb városa” után a “ világ leginnovatívabb városa” címet.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Guatapé, Medellín Szentendréje és Kolumbia legszínesebb városa

Ma egynapos kirándulást teszünk a Medellín közelében fekvő elbűvölő üdülővárosba, Guatapéba. Érkezésünk után megmásszuk a városka ikonikus látványosságát, a La Piedra sziklát. Miután eleget gyönyörködtünk az elénk táruló látványban, a belvárosban folytatjuk a napot, és Guatapé elképesztően színes házai között andalgunk. Itt mind egyes ház művészeti alkotásnak tűnik az épületek alsó részén elhelyezkedő zócalosnak köszönhetően. A szivárvány színű utcákat járva megértjük, miért vágynak sokan a medellíni nagyvárosi nyüzsiből kiszabadulva a mesterséges tóval körülvett ékszerdobozba.

Estére visszatérünk Medellínbe, és még utoljára meglátogatjuk kedvenc bárjainkat az El Poblado negyedben.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Medellín-Cartagena

Ma ismét repülőre ülünk, és egy rövid utazás után megérkezünk Cartagenába, mely leginkább egy karib-tengeri Miamihoz hasonlít tengerparti fekvésével és felhőkarcolóival. Elfoglaljuk a szállást, felfrissítjük magunkat, majd bejárjuk Cartagena fallal körülvett, bájos óvárosát és nevezetességeit. Vacsoraidőben megkóstolhatjuk a friss halból és tenger gyümölcseiből készült helyi specialitásokat, amit karibi koktélokkal öblíthetünk le.

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Hajós kirándulás a Cartagena környéki karib-tengeri szigetekre

A mai nap belekóstolunk az igazi karibi életérzésbe. Hajóra szállunk és meglátogatjuk a környék legszebb szigeteit. Sütkérezünk a napon, úszkálunk a kristálytiszta, valószerűtlenül türkiz színű vízben, a parton pedig ebédelünk, és élvezzük a friss gyümölcsöket és hűsítő koktélokat.

Délután érünk vissza Cartagenába, ahol még utoljára belevetjük magunkat a karibi éjszakába.

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Cartagena – Bogota / Cartagena szabad nap

Ma az alapprogramot választó utasainkkal elbúcsúzunk a Karib-tengertől, és visszarepülünk a fővárosba, Bogotába. Itt még lesz időnk az utolsó szuveníreket beszerezni, csapni egy utolsó közös fiestát. Közben nehezen hisszük el, hogy mennyi minden belefért a 11 napba, és mennyire sokféle arcát ismerhettük meg Kolumbiának.

A hosszabbított programon résztvevőkkel még egy teljes napot töltünk Cartagenában: felfedezzük az óváros zegzugos utcáit és lazítunk a tengerparton.

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenkettedik nap

Hazautazás / Utazás Cartagenából Santa Martába

Az alaptúrát választó utasaink ma a bogotái reptérről megkezdik hazaútjukat, a többiekkel pedig Santa Martába utazunk, itt töltjük az éjszakát a Tayrona Nemzeti Park és a 4-napos Elveszett Város túra előtt. Miután elfoglaltuk a szállást, bejárjuk Santa Marta óvárosát, és felkészülünk az elkövetkező napokra, amelyeket a természetben töltünk.

Szállás: igényes szállás  2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenharmadik nap

Santa Marta – Tayrona Nemzeti Park

Ma Santa Martából a Tayrona Nemzeti Park bejáratához utazunk, ahonnan egy gyalogtúrát teszünk a nemzeti park legcsodálatosabb részein keresztül. Túránk a tengerparton ér véget, ahol vacsora után a természet lágy ölén, függőágyakban szundikálva alszunk el, miközben kellemes karib-tengeri szellő, és a hullámok robajlása ringat minket álomba.

Ellátás: reggeli
Szállás: függőágyakban a Tayrona Nemzeti Parkban

14.-15.-16. nap

Ciudad Perdida (Elveszett Város) trekking

Reggel jeepekkel indulunk a Tayrona Nemzeti Park bejáratától a túra kezdőpontjához, El Mamey-be (Machete Paleo). A 2-3 órás utazás után ebédelünk egyet, majd megkezdjük a trekkinget. Az első kemping körülbelül 4 órás túra távolságra van, utunk a párás és buja esőerdőn keresztül vezet, melyet időnként lélegzetelállító kilátások és vízesések tarkítanak. A természet közelsége, a trópusi időjárás és a hely varázsa hamar elfeledteti velünk a 21. századi, kütyükkel és rohanással teli hétköznapokat. A kempingbe érkezés után megvacsorázunk, helyi vezetőnk pedig mesél nekünk a tairona indiánokról és a Ciudad Perdida (Elveszett Város jelentőségéről). 

Túratáv: 8-9 km  Szint: 480 m Menetidő: 4-5 óra
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás a trekking alatt: kempingben függőágyakban vagy ritkább esetben emeletes ágyakban

Másnap korán kelünk, megreggelizünk és folytatjuk túránkat, belépve az indiánok területére. Mutanshi indián település mellett elhaladva találkozhatunk is velük, és megpillanthatjuk otthonaikat. Néhány órás gyaloglás után elérjük a Buritaca folyót, amin átgázolva lehűtjük magunkat a trópusi, párás időjárásban. Tartunk egy ebédszünetet, majd folytatjuk utunkat, melynek során többször is megpillanthatjuk a Sierra Nevada de Santa Marta hegység  ikonikus vonulatát. A kempingbe érkezés után megvacsorázunk, majd a 2 nap túrázás után hamar nyugovóra térünk.

Túratáv: 15 km Szint: 700-800 m Menetidő: 8-10 óra
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Eljött a várva-várt nap, ma végre elérjük a Ciudad Perdida-t, azaz az Elveszett Várost. A túra harmadik napján is korán ébredünk, reggeli után útnak indulunk. A célunkhoz 1200 lépcsőfok vezet fel, de az egykori indián város maradványait elérve úgy érezzük, minden csepp izzadságot megért ez a varázslatos hely. Helyi idegenvezetőnkkel körbejárjuk a romvárost, megismerjük annak történetét és vezetés után megpihenve átszellemülten élvezzük a hely szakrális hangulatát és energiáit. Majd útra kelünk, és elindulunk lefelé. Ebédszünetet tartunk az előző esti kempingben, majd folytatjuk utunkat kezdőpont felé. Útközben élvezzük a minket körülvevő esőerdő elképesztően változatos élővilágát és misztikus hangulatát. Az estét ismét kempingben töltjük, vacsora után még kicsit elmélkedünk a mai nap élményeiről, de ma sem kell senkit altatni.

Túratáv: 13 km  Szint: 700 m Menetidő: 4-5 óra
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Tizenhetedik nap

Elveszett Város – Santa Marta

A már megszokott korai ébredés után reggelizünk, majd visszaindulunk El Mamey városába. Lefelé haladva még feltűnnek olyan helyszínek és látványok, amelyek a felfelé kapaszkodásnál elkerülték a figyelmünket. Folyók és vízesések keresztezik utunkat, ahol jól esik megmártózni és lehűteni magunkat. Mamey-be érkezve dél körül megebédelünk, majd jeepekkel visszatérünk Santa Martába. A természetben töltött napok után furcsa érzés visszatérni a városi civilizációba, de azért jól esik újra ágyban tölteni az éjszakát.

Túratáv: 11 km  Szint: 480 m Menetidő: 6-7 óra

Ellátás: reggeli, ebéd

Tizennyolcadik nap

Santa Marta – Bogotá

A reggelink elfogyasztása után Santa Marta repterére autózunk, majd rövid repülőúttal Bogotába utazunk. Elfoglaljuk a szállást, beszerezzük az utolsó szuveníreket, és bőséges kolumbiai lakomával zárjuk a napot.

Ellátás: reggeli

Szállás: 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenkilencedik nap

Bogotá – Budapest

Fájó szívvel és könnyes szemekkel búcsúzunk ettől a csodálatosan sokszínű országtól, amely életre szóló élményeket nyújtott az elmúlt közel három hétben.

Részvételi díj

Alapprogram (1-12. nap) díja:

499.990 Forint helyett, ami tartalmazza:

 • a reptéri transzfereket, ha a csapatnak kiajánlott járattal utazol
 • a szállásokat a programleírásban részletezve (városokban jó minőségű, legtöbbször háromcsillagos szállodákban 2-3 személyes szobákban, párok kétszemélyesben)
 • étkezéseket a programleírásban részletezve (városokban reggeli)
 • Pereira/Armenia és Salento közötti privát transzfert oda-vissza
 • a Cocora-völgyi lovaglást, túrázást és transzfert
 • a kávéültetvény látogatást és kávékóstolást
 • a Salento környéki rövid túrát
 • Pereira-Medellín buszjegyet
 • a városnézést és metrójegyet Medellínben
 • transzfert és városnézést Guatapé városában
 • Cartagena környéki hajós kirándulást a Karib-tengeren
 • a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet

Nem tartalmazza:

 • a repülőjegyeket Budapest/Bécs-Bogotá útvonalra (várhatóan 400.000-450.000 Forint egy átszállással)
 • a Kolumbián belüli repülőjáratok árait.
  Alapprogramra jelentkezők esetén: Bogota-Pereira/Armenia egy útra, Medellín-Cartagena egy útra, Cartagena-Bogotá egy útra, várhatóan 200-330 USD / fő
  Hosszabbítással együtt: Bogota-Pereira/Armenia egy útra, Medellín-Cartagena egy útra, Santa Marta – Bogotá egy útra, várhatóan 200-330 USD / fő
  Belföldi repjegyek esetén a különbség csak annyi, hogy alapprogramon résztvevők Cartagenából, míg a hosszabbítást is teljesítők Santa Martából repülnek vissza Bogotába. 
 • a városokon belüli tömegközlekedés költségeit
 • a leírásban nem említett programok, transzfer vagy ellátás költségeit
 • utasbiztosítást
 • a Santa Rita vízesés belépő díját (kb 2,5 USD személyenként)
 • a medellíni comuna helyi guide díját/borravalóját (kb 10-15 USD  személyenként)
 • a helyi guide-ok borravalóit
 • költőpénzt szuvenírekre és étkezésekre

Hosszabbítás (12-19. nap) részvételi díja:

349.990 Forint, klubtagoknak 314.990 Forint ami tartalmazza:

 • szállást a trekking során függőágyban vagy emeletes ágyon kempingben, függőágyban a Tayrona Nemzeti Parkban, igényes szállásokon 2-3 ágyas szobákban Santa Martában és Bogotában
 • ellátást a trekking során (reggeli, ebéd, vacsora)
 • helyi idegenvezetőt a 4-napos trekking során
 • az Elveszett Város belépési díjat és a helyi indián törzseknek fizetendő hozzájárulást
 • transzfert Santa Martából a Tayrona Nemzeti Parkig
 • transzfert az Elveszett Város túra kiindulásáig, majd a trekking végén transzfert vissza Santa Martába
 • transzfert a  Santa Marta reptérre, majd Bogotában a reptéri transzfert,  ha a csapatnak kiajánlott járattal utazol
 • Santa Marta – Cartagena buszjegyet
 • belépőjegyet a Tayrona Nemzeti Parkba

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 380 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-18 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A hosszabbítást minimum 10 fő befizetésével indítjuk.

Utazás nehézsége

Az alaptúrához átlagos fizikumra van szükség, különösebb edzettséget nem igényel. A kávé régióban lesz könnyebb kirándulás, illetve Guatapéban is felmegyünk a La Piedra sziklára, ezek átlagos erőnléttel teljesíthető programok, nem szükséges hozzájuk túrázási tapasztalat és jó cardio. A hosszabbítás során, a 4 napos Elveszett Város túrához azonban már szükség van jó erőnlétre és túrázási tapasztalatra. Ha heti szinten végzel cardió edzést, akkor teljesíthető lesz a trekking. Megterhelő a párás, trópusi, gyakori esőkkel megspékelt esőerdei éghajlat, amelynek köszönhetően a felfelé túrázás még nehezebbnek érződik. Kezdő túrázóknak nem javasoljuk az Elveszett Város túrát!

Kolumbia szokásaiban, életmódban és mentalitásában nagyon eltér az Európában megszokottaktól. Túránkra olyan utasokat várunk, akik megfelelően nyitottak egy teljesen más kultúra iránt, és rendelkeznek elég kalandvággyal ahhoz, hogy Kolumbiában töltsenek közel 2-3 hetet.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kolumbia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Városokban jó minőségű, legtöbbször háromcsillagos szállodákban alszunk 2-3 ágyas szobákban. Az Elveszett Város trekking során kempingekben függőágyakban vagy emeletes ágyakban alszunk, a Tayrona Nemzeti Parkban pedig szintén függőágy lesz a szállásunk.

Járattól függően budapesti vagy bécsi indulással, egy átszállással érkezünk Bogotába. Azért, hogy mind az alaptúra, mind a hosszabbítás alatt a maximumot tudjuk kihozni kolumbiai utazásunkból, rövid belföldi repülőjáratokkal fogunk közlekedni az országon belül. Így a hosszú órákon át tartó végtelennek tűnő és kényelmetlen buszos zötykölődés helyett az értékes időnket a látnivalók felfedezésével tölthetjük

Alaptúra esetén: Bogota-Pereira/Armenia oda út, Pereira/Armenia-Medellín busz, Medellín-Cartagena egy út, Cartagena-Bogotá egy út, hosszabbítás esetén pedig még egy Cartagena- Santa Marta busz és egy Santa Marta-Bogotá egyirányú repülőúttal kell számolni.

A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. Kérjük semmi esetre se vegyél repjegyet addig, amíg az iroda ezt vissza nem igazolja. A reptéri transzferek költségét csak azoknak tartalmazza a részvételi díj, akik a kiajánlott járattal utaznak. A túra indulásának visszaigazolását követően a belföldi fapados járatokra a jegyeket utasaink megvásárolhatják egyénileg, vagy partner irodánkon keresztül is.

Kolumbiai túránk során a 12 nap, illetve 18 nap alatt lehető legszínesebb képet kapod az országról. Tarts velünk, fedezd a nyüzsgő Bogotát; chillelj a zöldellő dombokkal és óriás viaszpálmákkal teli kávé régióban; túrázz az idilli Cocora-völgyben; ismerd meg az egykor rettegett, de mára elképesztő fejlődésen keresztül ment Medellínt; látogass el Kolumbia szivárványszínű városkájába, Guatapéba; élvezd a karib-tengerparti hangulatot Cartagenában és kóstolj bele az igazi karib életérzésbe a szigetek közötti hajós kiránduláson. Kóstold meg a tamalest, a bandeja paisa-t és szürcsölj koktélokat, miközben átjár a híres mañana életérzés.  A hosszabbítás során pedig járd be a tairona indiánok esőerdejét; túrázz a dzsungelen keresztül az Elveszett Város romjaihoz;  ismerkedj meg a Ciudad Perdida varázslatos történetével; gyönyörködj a Sierra Nevada De Santa Marta hegyvonulatában, és hagyd, hogy függőágyadban a karib-tengeri szellő ringasson álomba a Tayrona Nemzeti Parkban

A WanderWell túrák emellett a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Kolumbiai túránkat neked ajánljuk, ha szeretnéd minél sokszínűbb arcát megismerni a ‘Dél-Amerika Kapuja’-ként emlegetett országnak. Ha szeretnéd kimaxolni az itt töltött időt és ideális arányban kombinálni a városlátogatásokat a természetben töltött napokkal; ha szeretnél ízelítőt a nagyvárosi forgatagból, a kávé régió zamataiból és a karib-tengeri életérzésből, akkor ezt a túrát Neked ajánljuk.
A hosszabbítás pedig Neked való, ha szívesen túrázol több napon keresztül trópusi időjárásban nehezített terepen, érdekel a helyi indiánok és a romváros története, és szívesen töltesz egy éjszakát függőágyban a Tayrona Nemzeti Parkban.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Kolumbia szokásaiban, életmódban és mentalitásában nagyon eltér az Európában megszokottaktól. Túránkra olyan utasokat várunk, akik megfelelően nyitottak egy teljesen más kultúra iránt, és rendelkeznek elég kalandvággyal ahhoz, hogy Kolumbiában töltsenek közel 2-3 hetet. Az alaptúrához átlagos fizikumra van szükség, különösebb edzettséget nem igényel. A kávé régióban fogunk túrázni, illetve Guatapéban is felmegyünk a La Piedra sziklára, ezek átlagos kihívást jelentenek. A 4-napos Elveszett Város túrához azonban szükséges túrázási tapasztalat és sportos fizikum, ha rendszeresen túrázol vagy végzel cardió tevékenységet, akkor teljesíthető lesz a trekking, de a párás, trópusi éghajlat így is kihívást jelent majd a felfelé haladáskor.

Felszerelés, eszközök, oltások

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség az alaptúra során. A hosszabbításban szereplő Elveszett Város túrához a következő felszerelést javasoljuk: meleg, nedves, esős időben alkalmas öltözék, vízálló ruházat, hosszú, réteges ruházat az éjszakákra, a száraz és nedves ruháknak külön pici műanyag táska (nem biztos, hogy meg tudnak száradni a ruhák páratartalom miatt), szúnyog- és rovarriasztó, nap elleni védelem (naptej, kalap), fürdőruha, kényelmes túracipő (lehetőleg vízálló), hálózsák (opcionális), elemlámpa vagy fejlámpa (opcionális), törölköző, fürdőszobai pipereholmik, wc papír, készpénz, snackek köztes étkezésre, kulacs vízszűrő filterrel vagy víztisztító tabletta, sárgaláz elleni oltás ajánlott

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.