Kuba

Törlés

Fontos információk

Kuba

Részvételi díj:

459.990 Ft

Törzsutas ár:

419.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2023.07.01.-2023.07.12.Nyitott2023.10.28.-2023.11.08.
Nehézség 3
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Kuba, ahol megállt az idő. A fantasztikus karibi szigetország elkápráztat városaival, gazdag kulturális emlékeivel, fehér homokos tengerpartjaival és latin ritmusával. 

A Karibi-térség legnagyobb szigete merőben más, mint szomszédjai, és sokkal több a hófehér homokos strandoknál. Történelme élő legendává tette, a szocreál retro hangulat keveredik itt a déli szenvedéllyel, és a letűnt koloniál idők rusztikus bájával.

Az autentikus Kuba programunk ideális azok számára, akik szeretnék felfedezni Kuba gyöngyszemeit a Vinales – Trinidad –Havanna háromszögben, és szeretnének elszökni a szürke hétköznapokból a karibi napsütésbe. Akik egy kis időutazásra vágynak, és még meg szeretnék nézni Kuba varázslatos, felemás szocialista világát, a 40-es évek autóival és gyönyörű koloniális városaival, mielőtt az végleg eltűnik. Ideális utazás azoknak, akik alig várják, hogy kirándulhassanak a dzsungellel borított hegyekben, belecsobbanhassanak a vízesések hűs tavaiba, kiülhessenek a dohányültetvényekhez elszívni egy kubai szivart, megkóstolhassák a csodálatosabbnál csodálatosabb koktélokat és átjárja őket az élő salsa zene ritmusai.

 

Első nap

Budapest – Havanna

Várhatóan a délutáni órákban érkezünk repülővel Havannába, Kuba fővárosába. Elfoglaljuk a szállásunkat a családi házakban (casa particular) Havanna belvárosában. Ha még erőnk engedi, akkor megkóstolgatunk egy-két pohár rumot és vacsorázunk valahol a környéken.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: repülőn

Második nap

Havanna

A mai napot Havannának szenteljük, az egyik leggyönyörűbb gyarmati stílusú városnak a világon. Megnézzük az óváros a híres tereit (Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza Vieja) és felfrissülünk a Központi Parkban. Beköszönünk Hemingway kedvenc helyeire: a La bodegita del Medioba, ahol a mojito koktél a mai napig ugyanazon recept alapján készül, mint amit egykor a világhírű amerikai író is iszogatott, és a La Floridita bárba, ahonnan a Daiquiri koktél indult világhódító útjára. Végigszáguldunk Havannán egy igazi oldtimerrel és elveszünk a szűk havannai utcákban, tereken.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Havanna – Vinales, Valle de Silencio lovastúra

Vendéglátóink által készített reggelink után a fővárosból a varázslatos Vinales felé indulunk. A Vinales-völgyet a zöld, buja növényzet, a dohány- és gyümölcsültetvények, valamint a különösen kedves helyiek jellemzik..Ellátogatunk egy család dohányültetvényére, ahol megmutatják, hogy hogyan termesztik a dohányt és hogyan készítenek belőle szivart. Kiülünk a kertbe és meg is kóstoljuk a híres terméküket. Akinek ízlett, lehetősége lesz vásárolni is tőlük, hogy a termelőket támogassuk. Innen elkirándulunk a Valle de Silencio-hoz, vagyis a ,,Csend völgyébe”, ahol megtapasztalhatjuk, hogy mi az igazi nyugalom. A trópusi vörös talajú ösvényeken tett sétánk során igazán közel kerülünk a természethez, miközben bejárjuk a prehisztorikus kúphegyeket és a közelben lévő barlangokat

Este a város központjában belehallgathatunk az élő kubai zenébe egy-két koktél társaságában.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Strandolás a Karib-tenger partján

Ha már a Karib-térségben vagyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a fehér homokos tengerparti élményt. Belecsobbanunk a kristálytiszta vízbe, kifekszünk a fehér homokos strandra a pálmafák alá és elkortyolgatunk egy finom mojitot. Feltöltődünk és csak élvezzük a békés karibi életet. Este visszatérünk Vinalesi szállásunkra, útközben megcsodáljuk a naplementét és még egy csodálatos estét ebben a paradicsomban töltünk.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Vinales – Havanna 

Reggeli után visszautazunk a fővárosba, majd meglátogatjuk a világhírű Havanna Rum gyárát, ahol megnézzük, hogy hogyan készülnek a rumok és természetesen meg is kóstolgatjuk őket a túra végén. Sétálunk egyet a Maleconon, délután pedig  szabad program lesz, így mindenki visszatérhet a kedvenc helyére vagy új részeit is felfedezheti a nyüzsgő és bájos Havannának.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Escambray-hegység, Trinidad

A fővárosból reggel átutazunk Trinidadba, amely város méltán az UNESCO Világörökségének része. Útközben megállunk az Escambray-hegységben, ahol feltúrázunk a vibrálóan zöld, buja trópusi növényzettel övezett El Nicho vízeséshez. Sétánkon számtalan kisebb vízesés mellett is elhaladunk, melyek tiszta és hűvös vizében mi is lehűtjük magunkat.

Délután érkezünk Trinidadba, ahol a szállás elfoglalása után bele is vetjük magunkat a gyönyörűséges gyarmati város felfedezésébe. A naplementében végigsétálunk az óváros macskaköves útján, megpihenünk hangulatos terein, vagy felmehetünk a Brunet Palota tetejére, ahonnan az egész város belátható. Este felélénkül az élet, a bárok életre kelnek, a központban megnézzük, hogy milyen az autentikus Casa de la Musica, a bátrabbak táncolhatnak egyet a helyiekkel egy finom Mojito elfogyasztása után.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Trinidad, Playa Ancón

A mai napot a strandolás és a pihenés jegyében fogjuk tölteni. Leautózunk a Playa Ancónra, Trinidad legszebb tengerparti szakaszára, ahol a fehér homokos karibi tengerpart fogad minket. Koktélozunk és csak úgy élvezzük az életet! Délután – akinek még van ereje – járhat egy kört Trinidadban, sétálhat egyet a környéken, vagy felmehet a város melletti hegyre, hogy onnan csodálja meg a karibi naplementét.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Trinidad szabad programok

Reggeli után mindenki kedvére töltheti el a napot Trinidadban és környékén. Aki szeretne, ellátogathat a térség egykori leghíresebb cukornádültetvényére, a Los Ingenios völgybe. Az UNESCO világörökségi helyszínen megismerhetjük a kubai cukornádültetvények és az ezekhez szorosan kapcsolódó rabszolgaság történetét, bejárhatjuk az ültetvényházak maradványait.

Aki inkább Trinidadban maradna, az sem fog unatkozni, hiszen számos múzeum, szuvenírbolt és étterem várja az idelátogatókat. Aki pedig a mai napot is strandolással töltené, az egy rövid taxiút után ismét a Karib-tenger partján sütkérezhet. 

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Topes de Collantes, Salto de Caburní

Reggeli után nekiindulunk a mai túránknak, ami a Topes de Collantesből indul és leereszkedünk a Salto de Caburní vízeséshez. A túra egy dzsungelen visz minket át, ahol útközben különleges mészkősziklák lábánál haladunk el. A vízesés egy kristálytiszta tóba érkezik, mely vizében úszunk egyet, miközben feltöltődünk, hogy visszafelé megmásszuk az utat, ahol leereszkedtünk. Visszatérünk Trinidadba és a vacsora után belevetjük magunkat a kubai éjszakai életbe.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Trinidad – Cienfuegos – Playa Larga

Reggel útnak indulunk Trinidadból Cienfuegosba, a kevésbé ismert, ezáltal kevésbé turistás, de annál gyönyörűbb apró koloniális városba. A város építészetére jelentős volt a francia behatás, az ennek köszönhető különleges szépsége miatt pedig a „Dél gyöngyeként” is szokták emlegetni. Cienfuegosban töltünk néhány órát, itt is ebédelünk, majd a Zapata- félsziget szélén található tengerpart, Playa Larga felé indulunk, ahol szállásunk található. Délután még jut idő strandolára, vacsorára pedig megkóstolhatjuk a helyi hal- és tenger gyümölcsei specialitásokat.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Playa Larga – Havanna

Reggeli után lesz idő egy utolsó tengerparti lazulásra, aki pedig inkább aktívan töltené a délelőttöt, az felfedezheti a környékbeli nemzeti parkot.

Délután visszaindulunk Havannába, hogy elbúcsúzzunk ettől a gyönyörű várostól, országtól. Még mindenkinek lesz ideje venni apróságokat, rumot az otthoniaknak. Este még benézhetünk a Casa de la Musicába vagy csak sétálhatunk egyet a Maleconon, hallgatva a tenger morajlását.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Tizenkettedik nap

Havanna – Budapest

Eljött a búcsú ideje. Utolsó itteni, autentikus kubai reggelink után járattól függően hazaindulunk.

Részvételi díj

459.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek Kubában, ha a csoportnak ajánlott járattal utazol
 • szállások (jó minőségű casa particular, családi házak, 2-3 ágyas szobákban)
 • reggeli 10 alkalommal
 • Kubán belüli közlekedést: a csoport méretétől függően privát busszal vagy autókkal
 • Havannában oldtimer autós városnézés
 • Havanna rumgyár belépő
 • Topes de Collantes belépő
 • El nicho vízesés kirándulás
 • Vinalesben lovas túra
 • belépő a Vinales nemzeti parkba
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Havanna (1 átszállással 390.000-480.000 Forint korábbi tapasztalatok alapján)
 • vízum (turistakártya), aminek beszerzésében és kitöltésében az iroda segít
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (75.000 – 100.000 Forint egyéb belépőkre, fakultatív programokra, étkezésre)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám: 10-16 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Kuba egy egzotikus karibi ország, de ha kényelmes tengerparti lazulásra vágysz egy trópusi szigeten, akkor neked nem ezt a túrát ajánljuk. Szocialista országként Kubában az áru-és ételválaszték messze nem olyan széles, mint Nyugat-Európában, és sok, számunkra hétköznapinak számító termék időközönként nem kapható a boltokban. Ezt a kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni egy egzotikus, szocialista országot; és szeretnék azt autentikus módon, a helyiek hétköznapjaiba belelátva felfedezni.

Repülőjegy

Utazásunkhoz irodánk a minimális létszám átlépését követően ad egy csoportos ajánlatot. Utasaink dönthetnek úgy, hogy elfogadják, de vásárolhatják a repjegyeket egyénileg is arra a járatra, amit mi javasoltunk, vagy akár másik járatra is, aminek érkezési ideje nagyjából egybeesik a csoportéval.

Ha egyénileg vásárolod a repjegyeket, kérjük mindenképp egyeztess velünk a kiszemelt járattal kapcsolatban. Semmiképp se vegyél repjegyet azelőtt, hogy visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését. Amennyiben előbb érkeznél, tovább maradnál Kubában, segítünk a transzfer és a szállások szervezésében.

Időjárás

A várható hőmérséklet 27-33 fok között mozog júliusban. A várható hőmérséklet 24-29 fok között mozog novemberben. Júliusi túránk a száraz évszakra esik, novemberi túránk az esős évszak végére esik. Monszunszerű esőzésre már csak ritkán vagy egyáltalán nem kell számítani. Kisebb záporok viszont előfordulhatnak, melyek nem egész naposak, sokkal inkább jönnek-mennek és nem zavarják az utazásunkat.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kuba#

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink úgynevezett casa particularok lesznek, tehát családi házakban, lakásokban kialakított vendégházakban és apartmanokban fogunk megszállni. Így a lehető legközelebb kerülünk a kubai életérzéshez. Szállásadóink kedvesek, és vendégszeretőek. A szállásokon 2-3 ágyas szobák állnak majd rendelkezésünkre.

Budapestről vagy Bécsből egy átszállással utazunk Havannába. Miután a csoport eléri a végleges létszámát, irodánk ad csoportos ajánlatot repjegyre. Amennyiben számodra úgy kedvezőbb, vásárolhatod a repjegyet egyénileg is. Ebben az esetben kérjük mindenképp egyeztess az irodával, mielőtt megvennéd a repjegyet. Kubán belül oldtimer autókkal és kisbuszokkal fogunk közlekedni.

Fedezd fel Kuba valódi arcát! Kis csoportos kalandtúra a leghangulatosabb vidéki kisvárosokba, dohányültetvényre, dzsungelbe, és meseszép tengerpartokra. Merülj el a hamisítatlan latin életérzésben, éld meg és kóstold meg az igazi Kubát!

Kuba egy egzotikus karibi ország, de ha kényelmes tengerparti lazulásra vágysz egy trópusi szigeten, akkor neked nem ezt a túrát ajánljuk. Szocialista országként Kubában az áru-és ételválaszték messze nem olyan széles, mint Nyugat-Európában, és sok, számunkra hétköznapinak számító termék időközönként nem kapható a boltokban. Ezt a kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni egy egzotikus, szocialista országot; és szeretnék azt autentikus módon, a helyiek hétköznapjaiba belelátva felfedezni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Neked ajánljuk kubai túránkat, ha szeretnéd a szigetet autentikus formában, a helyiekkel érintkezve felfedezni, és nem csak a tengerpart érdekel. Fontos leszögezni, hogy a kubai mentalitás nagyban eltér a Magyarországon megszokottól, így nagyfokú rugalmasságra van szükség az utazás során. Kubai kalandtúránkat nem ajánljuk 14 éven aluli gyerekeknek. Kuba egy egzotikus karibi ország, de ha kényelmes tengerparti lazulásra vágysz egy trópusi szigeten, akkor neked nem ezt a túrát ajánljuk. Szocialista országként Kubában az áru-és ételválaszték messze nem olyan széles, mint Nyugat-Európában, és sok, számunkra hétköznapinak számító termék időközönként nem kapható a boltokban. Ezt a kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni egy egzotikus, szocialista országot; és szeretnék azt autentikus módon, a helyiek hétköznapjaiba belelátva felfedezni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumra nincs szükség, az utazás átlagos erőnléttel teljesíthető.

Felszerelés, eszközök

Alapvető túra és utcai ruházat elegendő, speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.