Madeira

Törlés

Fontos információk

Madeira

Részvételi díj:

309.990 Ft329.990 Ft

Törzsutas ár:

289.990 Ft - 309.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.03.09.-2024.03.16.Nyitott2024.05.25.-2024.06.01.Early bird2024.06.22.-2024.06.29.Early bird2024.07.13.-2024.07.20.Early bird2024.08.17.-2024.08.24.
Nehézség 5
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 9

Madeira, ez a minden kontinenstől távol eső parányi sziget a túrázók Mekkája. Egész évben kellemes éghajlata, buja növényzete, könnyen megközelíthető káprázatos magashegységei, a végtelen óceán állandó látványa, Jurrasic Parkra hajazó dzsungelei, keresztbe-kasul futó történelmi vízvezeték rendszere, a szigetlakók nyugodt ritmusa könnyen rabul ejti az ember szívét.

Túránk során bejárjuk Madeira legnevezetesebb túraútvonalait, megismerkedünk a sziget történelmével és kultúrájával, felfedezzük fővárosának, Funchalnak óvárosát és káprázatos parkjait, meglátogatjuk nyugalmas kisvárosait, és természetesen a végtelen óceánban való fürdés sem fog elmaradni.

Első nap

Érkezés Funchalba

Preferáltan Budapestről közvetlen járattal érkezünk Madeirára. Érkezésünk után elfoglaljuk pazar szállásunkat és próbálunk felocsúdni a bámulatból, hogy hova is érkeztünk. Aktuális menetrendtől függően várhatóan este, vagy éjjel érkezünk Madeirára.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Második nap

São Lourenço félsziget

Panorámás reggelink után nekivágunk első túránknak, amely Madeira legkeletibb csücskébe, a São Lourenço félszigetre vezet minket. A félsziget természetvédelmi terület, mivel számos endemikus növény- és állatfajnak otthona. Utunk végig kiépített ösvényen vezet. A terep ugyan könnyű, de a számtalan természeti látnivaló miatt lassú haladásra van kilátás. A félsziget végéből visszatekintve már Madeira magashegységeit is megcsodálhatjukTúránk végeztével lehetőségünk lesz fürödni a tengerben Madeira egyik legszebb tengerpartján.

Túra nehézsége: 7km, 420m fel, 420m le

Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Harmadik nap

Vereda do Larano

Az előző napi ráhangolódás után ezúttal már egy kicsit izgalmasabb terepre merészkedünk. A sziget északi oldalán emelkedő meredek sziklafalakon túrázunk, amelyek látványa a nyílt óceánnal ötvözve magával ragadó élményt nyújt. Külön érdekessége túránknak, hogy az általunk is bejárt szűk ösvényeket használták a sziget egykori lakói is a falvak közötti átjárásra. Túránk vége felé fantasztikus rálátásunk lesz a már megismert São Lourenço félszigetre is.

A kimerítő túra után pedig lehetőségünk lesz a sziget egykori fővárosának, Machiconak a homokos strandján megmártózni a tengerben.

Túra nehézsége: 14.5km, 460m fel, 250m le

Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Negyedik nap

Pico Arieiro és Pico Ruivo

Ma a csúcsra törünk! Túránkat a sziget harmadik legmagasabb pontján, Pico do Arieiro kilátójában kezdjük. Innen egy varázslatos úton jutunk el a sziget legmagasabb pontjára, az 1.862 méteren lévő Pico Ruivo csúcsára. A túra során elképesztő panorámák, hegyi képződmények és szubtrópusi babérlombú örökzöld erdők várnak ránk. Helyenként keskeny ösvény vezet minket a kétoldalt tátongó szakadék felett.

A Pico Ruivo csúcsáról megkezdjük ereszkedésünket, és egy pazar túraösvényen találjuk magunkat, amelyen csak kapkodjuk a fejünket, ugyanis jobb oldalán Madeira csipkés hegyvidéki “gyomrába” leshetünk be, bal oldalán fantasztikus tengerparti látvány tárul elénk. Érezzük, ezt a túrát még sokáig fogjuk emlegetni!

Túránkat követően rövid kitérőt teszünk Santana kisvárosában, amely jellegzetes házikóiról nevezetes.

Túra nehézsége: 9km, 600m fel, 650m le

Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Ötödik nap

Pihenőnap

A mai napon pihentetjük fáradó túracipőinket, és egy varázslatos körutat teszünk a sziget nyugati felén. Utunk első állomása a lélegzetelállító Apácák völgye lesz. A völgy fölé tornyosuló sziklafalon lévő kilátóból csodálhatjuk meg ezt a paradicsomi környezetet, ahova a 16. században a sziget apácáit menekítették a francia kalózok elől. Ezután egy egykori halászfaluba látogatunk el, amely gyönyörű fekvése és a mai napig használatban lévő színes halászhajók miatt a sziget egyik legszebb kisvárosa. A fáma szerint Churchill szívét is rabul ejtette, ezért gyakori vendég volt itt. Körutunkat a közeli Cabo Girão kilátóban folytatjuk, ahol egy 580m magas sziklafal tetejéről csodálhatjuk meg a sziget déli partjait és a végtelen óceánt. A nap utolsó célpontja a sziget észak-nyugati csücske, ahol vulkáni sziklák által határolt természetes medencékben fürödhetünk.
Programunk késő délután ér véget. A nap hátralevő részét Funchal meghitt kikötőjének és óvárosának felfedezésével töltjük. De persze lehetőség lesz szállásunk teraszán üldögélve, a kilátásban gyönyörködve átélni a naplementét egy(-két) pohár bor társaságában.

Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Hatodik nap

Levada do Caldeirão Verde és Inferno

Pihenőnapunk után leghosszabb túránknak vágunk neki, amely egy levada (hagyományos vízelvezető csatorna) mentén halad egy varázslatosan buja erdő és a meredek lefutású hegyek mélyére. Nem véletlen, hogy gyakran emlegetik az elénk táruló látványt a helyi Jurassic Parknak. Izgalmas túránk nem lesz mentes a méretes vízesésektől, és időnként fejlámpánkra is szükségünk lesz.

Túra nehézsége: 22.3km, 130m fel, 130m le

Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Hetedik nap

Funchal

Utolsó teljes napunk Madeirán a főváros, Funchal alaposabb megismerésére ad alkalmat. Délelőtt idegenvezető segítségével merülhetünk el a város gazdag történelmében egy pár órás séta keretében. Aki inkább az adrenalin szintjét növelné, az opcionálisan délelőtti canyoning túrán vagy bálnalesen vehet részt.

Délután pedig szabad program keretében élvezhetjük ki Funchal pazar adottságait. Fantasztikus botanikus kertjét, nyugalmas kikötőjét és sétálóutcáit, számos elbűvölő parkjainak valamelyikét, vagy akár a felvonóval megközelíthető történelmi Monte kisvárost.

Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2 ágyas szobákban

Nyolcadik nap

Hazautazás

Fájó szívvel és rengeteg szép élménnyel búcsúzunk ettől a kicsi, mégis varázslatos szigettől, Madeirától.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj:

329.990 Forint a márciusi és a májusi turnus esetében,

329.990 Forint helyett early bird időszakban a nyári (június, július, augusztus) turnusok esetében 2024. január 31-ig 309.990 Forint, ami tartalmazza:

  • reptéri transzferek Madeirán
  • szállás 7 éjszakára négycsillagos szállodában 2 személyes szobákban
  • reggeli (7x) minden Madeirán töltött napunkon
  • közlekedés Madeirán privát busszal
  • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

  • repjegy Budapest – Funchal (korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 120.000-160.000 Forint)
  • utasbiztosítást
  • költőpénzt (nagyjából 50.000 – 70.000 Forint)
  • fakultatív programok (bálnales ~40-50 EUR vagy canyoning ~60 EUR)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 14-22 fő.

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti szinten végeznek cardio edzéseket. Kezdő túrázók számára is ideális program, amennyiben az utazást megelőző hónapokban aktívan, legalább heti rendszerességgel sportolnak.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?portugalia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Kalandtúránk teljes időtartamára Funchalban szállunk meg egy jó minőségű, négycsillagos szállodában, kétszemélyes szobákban. Szállásunk jó elhelyezkedésének köszönhetően könnyen elérhetőek boltok, éttermek. Az igényes kivitelezéshez és jó elhelyezkedéshez pazar panoráma társul, így a fárasztó túrák után jó hangulatban, csodaszép közegben pihenhetjük ki magunkat.

Preferáltan Budapestről Wizzair légitársasággal utazunk Madeirára. A túra indulásához szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyet. Amennyiben igényled, partnerirodánk tud segíteni a jegyvásárlásban. Kérjük semmi esetre se vásárolj repjegyet azelőtt, hogy irodánk visszaigazolná a túra indulását. Mivel a COVID óta a menetrendek folyamatosan változnak, és túránkat a fapadosok menetrendjéhez igazítottuk, fenntartjuk a jogot, hogy menetrendváltozás esetén 3 nappal módosítsuk az indulási/érkezési dátumot. A túra itinerét a menetrendváltozás módosíthatja, de ilyen esetben sem változik a túra tartalma, csupán a programpontok cserélődhetnek fel.

A reptéri transzfereket azok számára tartalmazza a túra ára, akik a csoportnak kiajánlott járattal utaznak. Ha Te másik járattal utaznál, esetleg pár nappal korábban szeretnél megérkezni, kérjük jelezd nekünk. Ebben az esetben a reptéri transzfer, és a program megkezdéséig az összes költség téged terhel.

Kalandtúránk során a sziget legismertebb ösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi madeirai hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk az örök tavasz szigetén!

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Madeirai kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni a sziget természeti értékeit. Kalandtúránk során Madeira legismertebb ösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi madeirai hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk az örök tavasz szigetén!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti szinten végeznek cardio edzéseket.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.