Magas-Tátra & Szlovák Paradicsom

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magas-Tátra

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.06.
Nehézség 6
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Négynapos túra, amiben ötvöztük a Magas-Tátra legszebb hegygerinceit, hágóit, és völgyeit,  valamint a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park szurdokait, létráit, láncait.

Sokszor hangoztatjuk, nem kell átrepülni a világot ahhoz, hogy bámulatos és izgalmas helyeket lássunk. Ez a program ékes bizonyítéka ezen állításunknak. A Magas-Tátra a világ legkisebb kiterjedésű magashegysége, ez viszont nem vesz el érdemeiből.. sőt, csak annyit jelent, hogy a gyönyör koncentráltabb!

A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park szurdokaiban láncok, létrák és padlók segítségével tudunk haladni, így ott nem egy szimpla gyalogtúrára kell számítani, annál sokkal izgalmasabb terepet választottunk erre a hétvégére.

Aktivitások:

Első nap

Hernád-áttörés

Budapestről kora reggel indulunk Szlovákiába, ahova pár órás autózás után dél körül érkezünk meg. Rövid készülődés után bele is vetjük magunkat az erdőbe, és a szurdok fölé magasodó sziklafalhoz, a Tamásfalvi-kilátóhoz tartunk. A 660 méter magas sziklaoromról bámulatos kilátásban lesz részünk a Hernád-áttörésre, szép időben pedig akár a Magas-Tátráig is ellátni. Ezután a szurdokba ereszkedünk, ahol sziklába vájt, épített úton sétálunk a hömpölygő folyó fölött. Kényelmes de látványos túra, ami megalapozza négynapos kalandunkat. Este a szállásra érve pár korsó jóféle szlovák/cseh/lengyel sörrel a kézben ismerkedünk egymással. Túra nehézsége: 15km, 500 méter szintkülönbség

Szállás: háromcsillagos szállodában két és háromágyas szobákban

Második nap

Malompataki-völgy és Lorenz-hágó

A Magas-Tátra egyik legszebb völgytúrája a mai, ami a Csorba-tótól indul. Kezdetben fenyőerdőkön keresztül vezet utunk, majd a táj egyre sziklásabbá válik. A Fátyol-vízesésnél láncok segítségével küzdjük le a sziklákat, innen pedig már csak pát méter és egy csodaszép hegyi tónál találjuk magunkat. A tó partjáról belátni a Csorba-tó vidékét, és a Magas-Tátra alatt elterülő síkságot. Utunk a hegygerinc felé vezet, ahol a Lorenz-hágón át meredek sziklás ösvényen, kőbe épített vasak és láncok segítségével kelünk át a hegyen. Itt ismét lélegzetelállító panoráma tárul elénk, és megkezdjük az ereszkedést a hegy túlsó oldalán. Kora este érkezünk vissza a parkolóhoz, ahol kedvenc éttermünkben megkóstolhatjuk a Tátra egyik legfinomabb sztrapacskáját, majd indulunk vissza szállásunkra. Túra nehézsége: 19km 1000m szint (fel le ugyanennyi) 

Szállás: háromcsillagos szállodában két és háromágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Batizfalvi-tó

Újra a Magas-Tátra hegyvonulatai között találjuk magunkat. Ezúttal egy kicsit könnyebb ösvényt választottunk levezetésnek a Lorenz-hágó után. A Magas-Tátra kevésbé felkapott útvonala ez, ahol a legtöbb túrázótól távol élvezheted a hegyet és a természetet. Gyönyörű kis tavak érintésével, hol köves hegyi utakon, hol erdők között vezet az ösvény. Pihenésképp piknikezhetünk egy tó partján, vagy valamelyik erdei házban is. Túra nehézsége: 14km 850m szint 

Szállás: háromcsillagos szállodában két és háromágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Suchá Belá szurdok

Szlovákia legszebb szurdokát, a méltán híres Suchá Belát járjuk be. Utunk egy ideig a patakmederben, köveken és épített ösvényen halad, majd elkezd meredeken emelkedni. Vízesések mellett sziklákba erősített 10-15 méter magas létrákon emelkedünk egyre feljebb a szurdokban. Hol köveken egyensúlyozunk, hol fából vagy fémből készült padlón haladunk, miközben lábunk alatt zúg a patak. A táv nem hosszú, és a szint nagyrészét is létrákon tesszük meg, így ideális levezető túra. Hazaindulás előtt még a parkolóban eszünk egy jót, majd irány Budapest, ahova az esti órákban érkezünk vissza. Túra nehézsége: 11km 500m szint (fel le ugyanennyi)

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

59.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás három éjszakára háromcsillagos szállodában, két és háromágyas szobákban (párok kétszemélyesben)
  • svédasztalos reggeli 3 alkalommal
  • túravezetés és szervezés
  • illetékek és belépők Nemzeti Parkokba

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezéseket
  • utasbiztosítást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 9.000-12.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 337 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap júliusi, 0 nap augusztusi csoportnak

Utazás nehézsége

Átlagosnál picit jobb fizikummal teljesíthető utazás. Akkor jelentkezz, ha heti 1-2 alkalommal végzel cardio edzéseket. Ha a túrát megelőző 1 hónapban odafigyelsz erre, akkor már biztosan tudod abszolválni. A program egyetlen nehezebb szakasza a Lorenz-hágón való átkelés. Itt meredek emelkedőre, és egy rövid szakaszon sziklába épített láncos “mászásra” kell számítani. Kis bátorsággal biztonságosan teljesíthető ez is. Túravezetőd tapasztalt mászó és túrázó. Mindenben a segítségedre lesz, de kérjük nagyon súlyos tériszonnyal ne jelentkezz erre a túrára.

Doki

Doki

Doki szabadidejét mindig a sport, az utazás, a túrázás és a hegymászás töltötte ki. A világ számos pontján megfordult: járt Afrikában, kalandozott a Távol-Keleten, búvárkodott a Csendes-Óceánban. Evezett tengeren, tavon és vadvízen. Mászott hegyet a Himalájában, sziklát a Tátrában, jeget az Alpokban.

A WanderWell túrák a jó ár-érték arányról, kis csoportlétszámról, felkészült vezetőkről ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Túravezetőd a Magas-Tátra kiváló ismerője, a kis csapatlétszám miatt pedig mindenkire maximálisan oda tud figyelni.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell