Omán & Egyesült Arab Emírségek

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Omán

Egyesült Arab Emírségek

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

369.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 6

Omán nem csak a magyar utazók körében számít mind a mai napig egy kevéssé ismert, titokzatos utazási célpontnak. Bár az Arab-félsziget keleti csücskében fekvő szultánság a régió turisztikai szempontból leggazdagabb országa, mégis egy ománi utazás hatalmas felfedezői élményt nyújt, hiszen relatívan kevés turista látogat el oda. A szultánság a kőolajból és földgázból származó hatalmas állami bevételek ellenére sem tért rá a szomszédos Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emírségek megalomán “fejlődési” útjára, hanem megőrizte régi báját és hagyományait. Az omániak is így reklámozzák magukat: “Minden, ami nem Dubai!”. S Ománnak pont ez az erőssége!

Miközben az ország rendkívül fejlett, modern, tiszta és kimagaslóan biztonságos, úton-útfélen tapasztalhatjuk és átélhetjük az évszázados arab és a rendkívül sokszínű és különleges ománi tradíciókat. A csodálatos természeti szépségek megannyi természeti programot kínálnak: sivatagozás aranyszínű és vöröses homokdűnéken, hegyi túrázás Arábia Grand Canyonjában, tengeri fürdőzés az Indiai-óceánban, csobbanás az égszínkék vízű vádikban, teknősles a tengerparton és még sorolhatnánk. A tekintélyt parancsoló erődök, az impozáns mecsetek, a hangulatos városok és hegyi falvak, valamint azok mindennapjai visszarepítenek minket a múltbéli Arábia mesés világába. S mindeközben a rendkívül barátságos, kedves és vendégszerető omániak mindent megtesznek azért, hogy az odalátogatókkal megoszthassák szeretett országuk szépségeit, különlegességeit és hangulatát.

A Perzsa-öböl őrének is nevezett országba addig érdemes tehát ellátogatni, amíg a turisták áradata nem pusztítja el ezt érintetlenségét, nyugalmát, a helyiek tisztességét és a ma még megtapasztalható varázsát, ahol a mesés Kelet nyitja ki előttünk kapuit. Fedezd fel hát velünk egy csodálatos természetközpontú utazás keretében a mesés és gazdag Arábia ékkövét és éld át velünk az igazi sivatagi utazás kalandját!

Azon utasainknak, akiknek még nem volt lehetőségük személyesen is megtapasztalni a szomszédos Egyesült Arab Emírségek pompáját, az ománi utazást követően egy kétnapos hosszabbítást is kínálunk, mely során Dubai és Abu Dhabi metropoliszait ismerjük meg testközelből. A két város ugyan nem számít egy klasszikus kalandutazás célpontjainak, mindazonáltal ez a két nap segíthet abban, hogy teljesebb képet és személyes élményeket kapjunk az Öböl-menti országok különleges mindennapjaiból.

Első nap

szombat Budapest – Maszkat

Repülőjáratunk menetrendjétől függően elutazunk Budapestről, és egy közel-keleti átszállással Maszkat felé repülünk.

Második nap

vasárnap Maszkat városnézés

Repülőjáratunk függvényében, várhatóan a hajnali órákban érkezünk meg Maszkatba. Egész napunkat az arab világ egyik leghangulatosabb fővárosának felfedezésére szánjuk. Ellátogatunk a grandiózus Qaboos szultán nagymecsetbe, illetve a világhírű előadóknak és előadásoknak otthont adó Királyi Operaház épületét is megnézzük. A Bait al-Zubairben egy színvonalas tárlat segítségével ismerkedhetünk meg Omán gazdag múltjával és tradícióival. Ezután az impozáns szultáni palotához sétálunk. Felfedezőutunkat a Mutrah negyedben folytatjuk, ahol a tengerparti sétányt, egy erődöt, valamint az igazi közel-keleti hangulatot árasztó szúkot járjuk be. Itt aztán nehéz ellenállni a szebbnél-szebb portékát csábításának! Ráadásul itt már lesz lehetőségünk megkóstolni az ízletes és erős ománi kardamonos kávét is. Napunkat lehetőleg egy tradicionális ománi étteremben zárjuk, ahol a finom falatok mellett utastársainkkal is megismerkedünk.

Harmadik nap

Wadi Bani Awf (Kis Kígyó kanyon), Bilad Sayt, Jebel Shams

Korai reggelit követően bepakolunk bérelt terepjáróinkba és megkezdjük az utazást a Hajar-hegység északi völgyei felé. Elhagyva a főutat kezdetét veszi utazásunk leglátványosabb szakasza: átkelés a Hajar-hegységen a Wadi Bani Awf szerpentines, lélegzetelállító panoráma útján. A késő délelőtti órákban érkezünk meg a Little Snake Canyonhoz, ahol helyi vezetőink kíséretében egy könnyedebb canyoningozásban vehetünk részt. (Azon utasaink, akik nem szeretnének részt venni a canyoning programon, Omán egyik legfotogénebb hegyi településén, Bilad Sayt településen tehetnek egy hosszabb kirándulást és ismerkedhetnek meg az ománi vidék érdekességeivel, mindennapjaival.) Kiadós estebédet követően követően folytatjuk kacskaringós utunkat,majd az estét egy autentikus vendégházban töltjük a közel 400 éves Al-Hamrában.

Negyedik nap

kedd Wadi Ghul túra, Al-Hamra, Jabrin-erőd, Bahla, Nizwa

A reggelt már az Arábia Grand Canyonjának is nevezett Wadi Ghul peremén töltjük. Al-Khateem faluból indulunk el a kanyon oldalába vájt ösvényen; egyes pontokon az alattunk lévő canyon elérheti az akár 1000 méteres mélységet is. Célpontunk a szintén a sziklafalba épített, mára elhagyatottá vált As-Sab falucska lesz. Az elhagyott házak felett rövid mászással egy természetes medence érhető el. Innen a már ismert útvonalon térünk vissza autóinkhoz. (Túratáv: 8 km; Szintmelkedés: 200 méter fel, 200 méter le; Menetidő: 3-4 óra). A délutáni órákban érkezünk meg Nizwába. Nizwa, vagy ahogy sokszor nevezik “Az Iszlám Gyöngye” Omán egyik legnépszerűbb és valóban egyik legelragadóbb városa. Miközben hűen őrzi tradícióit, évről-évre egyre több látogatót vonz magához a tekintélyt parancsoló XVII. századi erődítményével és az ország legrégibb szúkjával. A mesebeli szúkban lesz lehetőségünk különféle datolyából készült termékek kóstolására és persze vásárlására is. Miután bebarangoltuk a nizwai óváros sikátorait, szállásunkra utazunk.

Ötödik nap

szerda Ibra, Wahiba-dűnék

Nizwát elhagyva ellátogatunk az ország egyik legimpozánsabb erődjéhez, a Jabrin erődhöz. Innen egy hosszabb autózás vár ránk. Ibra városában fogunk megállni ebédelni, majd folytatjuk utunkat az aranysárgás-vöröses színű homokjáról ismert sivatagba, a Wahiba-dűnékhez. Terepjáróinkkal a sivatag belső részére „dűnerallyzunk”, ahol épített sátrakból álló táborban már várnak beduin szállásadóink. Felmászva a környező homokdűnékre, végig nézünk egy gyönyörű sivatagi naplementét, megvacsorázunk, majd a csillagos égbolt alatt élvezzük a csendes és nyugodt sivatagi éjszakát.

Hatodik nap

csütörtök Wahiba-dűnék, Wadi Bani Khalid, Sur, Ras al-Jinz Teknősfarm

Kora reggel kelünk, hogy a sivatagi napfelkeltét már a homokdűnékről csodálhassuk végig. Fenséges látvány, ahogy a nap emelkedésével percről-percre változik a homokdűnék színe. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszasétálunk táborunkba, megreggelizünk, majd útnak indulunk a Wadi Bani Khalid felé. Ez Omán egyik legcsapadékosabb völgye. Rengeteg ember lakik itt, az oázisban fekvő kis falvakban, melyeket nagy kiterjedésű ültetvények és pálmafaligetek öveznek. Ebben a csodálatos völgyben indulunk el egy rövid sétára a kristálytiszta vízű, mély medencék felé, ahol meg is mártózhatunk a hűsítő vízben. A bátrabbak a fürdés mellett bekúszhatnak a denevérek-lakta Muqal-barlangba is. Ebédet követően Szinbád feltételezett szülővárosa, Sur felé vesszük az irányt. A természetes lagúna mentén fekvő, kitűnő stratégiai helyzettel megáldott Sur városa a híres dhow hajók készítésének egyik fő helye évszázadok óta. Itt sétálunk egyet a tengerparton a kikötőt védő erődök tövében és ellátogatunk az utolsó hajókészítő üzemhez. Surból Omán és az Arab-félsziget legkeletibb csücskébe utazunk. Esti fakultatív program keretében ellátogathatunk a ras al-jinz-i teknősfarmra, ahová évente kb. 20.000 teknős érkezik, hogy lerakja tojásait. Ha szerencsénk van, akkor végig kísérhetjük, ahogy a teknősök lerakják tojásaikat a homokba, s talán még kis teknősökkel is összefuthatunk.

Hetedik nap

péntek Ras al-Hadd, Wadi Shab, Bimah Sinkhole, Muszkat

Reggeli után Omán talán legismertebb és legvarázslatosabb vádijához, a Wadi Shab-hoz utazunk. A hatalmas sziklafalakkal, pálmafákkal és kisebb vízesésekkel övezett vízfolyáson az első métereket csónakkal tesszük meg a túránk kiindulópontjáig. Innen szárazföldön folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökség részét is képező falaj csatornarendszer mentén. Egyre mélyebbre törünk a vadregényes szurdokvölgyben. Bő órás kirándulás után érkezünk meg arra a helyre, ahol meg is mártózhatunk a türkizkék kristálytiszta vizű vádiban. Sőt, rövid úszást követően akár egy 4 méter hosszú, szűk járaton keresztül beúszva egy gyönyörű vízalatti barlangba is bemerészkedhetünk, ahol aztán kedvünkre ugrálhatunk a frissítő vízbe. Az újabb fantasztikus vádiélményeink után visszamegyünk autóinkhoz. (Túratáv: 8 km; Szintemelkedés: 100 méter fel, 100 méter le; Menetidő: kb. 4 óra csobbanással együtt) Ebédet követően a Dibab falu melletti Bait al-Afreetnak (A Démon Háza) nevezett mészkőformációhoz utazunk. Ez nem más, mint egy 40 méter átmérőjű és 20 m mély kör alakú beszakadt barlangból megmaradt mélyedés, melynek alján egy zöldeskék vizű tó található. Ezután visszautazunk Muszkatba, ahol egy búcsúvacsorát követően felkészülünk a hazautazásra.

Azokkal, akik a hosszabbításra is jelentkeztek, éjszaka Dubai felé vesszük az irányt.

Nyolcadik nap

szombat Muszkat – Budapest / Muszkat – Dubai, Dubai városnézés

Azon utastársaink, akik csak az ománi alapprogramra érkeztek, a kora hajnali órákban felszállnak Muszkatból, és járatuktól függően egy átszállással a délelőtti/kora délutáni órákban megérkeznek Budapestre.

A többiekkel, akik a hosszabbításon is részt vesznek, a reggeli órákban érkezünk meg Dubaiba, ahol egy reggelivel indítjuk a hosszú napunkat. A napunk első részében Dubai esetenként már túlzott pompájáról ismert városrészeit fedezzük fel. Hol is kezdhetnénk ezt, mint a világ legmagasabb épületénél, a 828 méter magas Burj Khalifánál?! A 124. emeletről lenyűgöző kilátás nyílik a folyamatosan épülő és terjeszkedő sivatagi óriásvárosra. (Akik nem kívánnak felmenni a toronyba, a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Dubai Mallban, illetve a Dubai Fountain körül csatangolhatnak.) Az alapítóról, Zayed sejkről elnevezett 2×7 sávos sugárúton tovább haladva a régi arab szúk és a velencei csatornák hangulatát idéző Madinat Jumeirahba teszünk egy rövidebb kitérőt. A következő állomásunk a világhíres pálmasziget lesz, aminek külső ívéről tekinthetünk vissza a város jelképére, a Burj al-Arab vitorlaalakú, hétcsillagos szállodára. Ezután az egyik homokos strandon meg is mártózunk a Perzsa-öböl kellemesen meleg vizében. A nap hátralévő részében Dubai történelmi negyedét fedezzük fel. A luxust jobbára nélkülöző, de annál autentikusabb közel-keleti hangulatot árasztó negyed igazi kontrasztot fog jelenteni korábban látottak után. Az Al-Fahidi erődben található Dubai Múzeumban egy színvonalas tárlaton keresztül megismerkedünk a város múltjával és az elmúlt évtizedekben bejárt, elképesztő fejlődési útjával. Miután elfoglaltuk a szállásunkat, egy közeli étteremben megvacsorázunk.

Kilencedik nap

vasárnap Abu-Dhabi városnézés, Dubai

Korai reggelit követően az ország fővárosába, Abu Dhabiba utazunk. Noha a főváros kevésbé hivalkodó, mint Dubai, látni fogjuk, hogy a pompa és fényűzés itt is úton-útfélen jelen van. Első megállónk a Zayed sejk nagymecset lesz. A „leg”-ek egész sorát felvonultató, hófehér márványból épített, elképesztően impozáns nagymecset egyszerűen beszippant minket. Elegendő időt hagyunk magunknak, hogy ezt az építészeti csodát igazán be tudjuk fogadni. Ezt követően kimegyünk a tengerparti sétányra, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a tengerparti felhőkarcoló sorra. Ebédet követően emirátusi tartózkodásunk csúcspontjaként a szavakkal leírhatatlan pompájú Al-Watan elnöki palotában látogatunk el. Innen Dubai felé vesszük az irányt. Vacsorát követően kiutazunk a repülőtérre, és felkészülünk a hazautazásra.

Tizedik nap

hétfő Dubai, Budapest

Aktuális menetrendtől függően szabad program. Várhatóan vagy reggel, vagy kora délután felszállunk Dubaiból, és járatunktól függően egy átszállással a délelőtti/kora délutáni órákban megérkezünk Budapestre.

Részvételi díj

399.990 Forint, ami tartalmazza:

 • szállásokat: jó minőségű hotelekben (Muscat, Nizwa, Ras al-Hadd), autentikus vidéki szálláson (Al Hamra), sivatagi beduin sátorban (Wahiba-dűnék) 2-3 fős szobákban
 • reggeliket, illetve a Wahiba-dűnéknél és Ras al-Haddben vacsorákat
 • országon belüli valamennyi közlekedést bérelt járművekkel, az összes üzemanyagdíjat, valamint az Ománon belüli utazással összefüggő kiadásokat
 • Wadi Shab hajókázást
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezést

Nem tartalmazza:

 • repjegyet Budapest-Maszkat-Budapest (korábbi tapasztalatok alapján Turkish Airlines társasággal 250.000-300.000 Forint poggyásszal)
 • a fakultatív canyoningozáshoz szükséges felszerelést és a helyi idegenvezetést (létszámtól függően 20-25 OMR / fő) vagy falu túrát (10 OMR/fő)
 • belépők (attól függően hány helyre szeretnél bejönni, aktuális árfolyamtól függően ~15.000 Forint, ami lehet nulla is, ha kihagyod a belépős helyeket)
 • költőpénzt
 • az étkezéseket a felmentetteken kívül
 • az utasbiztosítás díját

Hosszabbítás költsége minimum 11 fő esetén

119.990 Forint, tartalmazza:

 • szállást: jó minőségű hotelben (Dubai) 2-3-4 fős szobákban
 • reggelit
 • országon belüli valamennyi közlekedést bérelt járművekkel, az összes üzemanyagdíjat, valamint az utazással összefüggő kiadást
 • az éjszakai buszjegy árát Maszkat-Dubai útvonalon
 • magyar nyelvű túravezetés és szervezést

Nem tartalmazza:

 • repjegyet
 • az étkezéseket a feltüntetetteken kívül
 • az utasbiztosítás díját
 • a belépőt a Burj Khalifába (nagyjából 169 AED) és egyéb belépőket
 • költőpénzt

Fontos! Kérjük, figyelmesen olvasd el az alábbiakat!

A Burj Khalifába óránként meghatározott számú jegyet lehet vásárolni. Mivel a belépők kiadása fizetési sorrendben történik (a világ minden tájáról jelentkező turisták részére), ezért nagyon fontos, hogy időben jelezd felénk, hogy fel szeretnél-e menni a Burj Khalifába vagy sem. A jegyek lefoglalása akkor történik, amikor elértük a hosszabbítás indításához szükséges minimum létszámot! A jegyeket a hosszabbítás előlegével egyidejűleg kell befizetni! Amennyiben ezek után az utat valamilyen okból lemondani kényszerülsz, akkor a belépő árát, mivel az nem lemondható és nem átruházható, sajnos mi sem tudjuk visszatéríteni. A hosszabbítást csak abban az esetben tudjuk indítani, ha a beutazási szabályok lehetővé teszik. 

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

A részvételi díjat 480 Forint / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát legalább 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos csoportlétszám 10-18 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 7/10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A Kis Kígyó kanyonban tett túra egy egyszerűbb canyoning túrának felel meg, ahol a technikásabb szakaszokon kötelek és beépített pallók segítik a biztonságos tovább haladást, továbbá helyi túravezetők kísérnek minket. A Wadi Ghul túrán nincsenek közvetlenül veszélyes szakaszok, de a stabil lépésbiztonság és szédülésmentesség fontos! Bár Omán és az Egyesült Arab Emírségek a világ leggazdagabb országai közé tartoznak, a szervezés során az adott helyszín legjobb ár-érték arányú szálláshelyeit, illetve járműveit válogattuk ki. Így biztosítva van az elvárható kényelem és minőség, viszont nem fizetünk nagyságrendekkel többet felesleges luxusért.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/oman
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyesult-arab-emirsegek

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink jó minőségű hotelekben (Muscat, Nizwa, Ras al-Hadd), egyszerű hegyi szálláson (Jebel Shams) lesznek. Egy éjszakát sivatagi beduin sátorban (Wahiba-dűnék) 2-3-4-5 fős szobákban töltünk.

Budapestről egy isztambuli átszállással várhatóan Turkish járattal utazunk Maszkatba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak. Ománban bérelt terepjárókkal közlekedünk, amiket mi magunk vezetünk.

Túravezetőd az Iszlám világ és Omán kiváló ismerője. Számtalan alkalommal fordult már meg az Arab-félszigeten, de kalandozott Észak-Afrikától a Közel-Keleten át egészen a Távol-Keletig.

Tarts velünk, ha nem csak látni, de érteni is szeretnéd Ománt!

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék felfedezni egy csodálatos természetközpontú utazás keretében a mesés és gazdag Arábia ékkövét és átélni velünk az igazi sivatagi utazás kalandját!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 7/10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A Kis Kígyó kanyonban tett túra egy egyszerűbb canyoning túrának felel meg, ahol a technikásabb szakaszokon kötelek és beépített pallók segítik a biztonságos tovább haladást, továbbá helyi túravezetők kísérnek minket. A Wadi Ghul túrán nincsenek közvetlenül veszélyes szakaszok, de a stabil lépésbiztonság és szédülésmentesség fontos!

Repülőjegy

Budapestről egy isztambuli átszállással várhatóan Turkish járattal utazunk Maszkatba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Felszerelés, eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.