Peru

Törlés

Fontos információk

Peru

Részvételi díj:

599.990 Ft

Törzsutas ár:

549.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2024.05.10.-2024.05.24.
Nehézség 7
Kalandfaktor 10
Kényelmi együttható 6

Vagány túra azoknak, akik a maximumot szeretnék kihozni kéthetes utazásukból; akik szeretnének bakancslistás perui helyszíneket bejárni és autentikus élményekben elmerülni, és akik számára a közepes nehézségű, többnapos trekking-túrázás is vonzó kihívásnak tűnik. 

A belföldi repülőjáratoknak hála nem töltünk felesleges időt utazással; a végtelenül hosszú és kényelmetlen buszon zötykölődés helyett értékes időnket a látnivalók felfedezésével töltjük. 

Emellett az aránytalanul drága, és véleményünk szerint túlságosan turistás Inca-trail helyett a sokkal kevésbé forgalmas, de nem kevésbé látványos Salkantay-ösvényt választjuk, hogy felmásszunk a Machu Picchuhoz.

Tarts velünk, kapaszkodj fel az Andok emelkedőire; csodáld meg a Machu Picchut napfelkeltekor; túrázz a világ egyik legmélyebb kanyonában; barátkozz lámákkal; ismerd meg az inkák varázslatos világát és történelmét; mászd meg a mesebeli Szivárvány-hegyet; sétálj hangulatos koloniál városokban;  kóstold meg a cevichét és a pisco sourt, miközben magával ragad Peru sokszínűsége.

 

Első nap

Érkezés Limába 

Kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Az időeltolódásnak köszönhetően járatunktól függően valószínűleg még aznap este megérkezünk Peru fővárosába, Limába. Szállásunk egy kényelmes és színvonalas háromcsillagos szálloda lesz, hogy megfelelően ki tudjuk pihenni a hosszú utazást, és másnap újult erővel vághassunk neki a kéthetes kalandtúránknak!

A szállás elfoglalása után rövid sétát teszünk. Megmozgatjuk a lábainkat és felfedezzük a környéket, majd a perui konyha remekeinek egyikével zárjuk a napot.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Második nap

Lima

A mai napot Lima felfedezésével töltjük, és igyekszünk minél előbb felvenni a perui ritmust. Ellátogatunk a piacra, ismerkedünk a helyi ízekkel és sétálunk a parti sétányon, a Malecón de Mirafloresen.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Lima – Arequipa

Magunk mögött hagyva Lima nyüzsgő városát, Arequipába repülünk

Arequipa sok–sok látnivalót tartogat számunkra. Igazi, hamisítatlan, dél-amerikai koloniális épületek között bolyongva töltjük a napot. A Plaza de Armas-on kezdünk, majd tovább haladunk a Katedrális felé. Elsétálunk a Santa Catalina kolostorhoz, útközben megjutalmazzuk magunkat a frissen készített gyümölcslevek valamelyikével, miközben betekintést nyerünk a perui hétköznapokba.

Vacsoraidőben tovább ismerkedhetünk Peru gasztronómiájával. Szerencsések lehetünk, hiszen Dél-Amerika egyik legváltozatosabb gasztronómiával rendelkező országában utazhatunk.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

4-5. nap

Kétnapos túra a Colca-kanyonban

Nekivágunk a Colca-kanyonnak, amit szinte minden Peruba utazó felkeres, de a legtöbben csak egy kilátópontig mennek busszal. Kalandhajhászok lévén ezzel nem elégedhetünk meg, és bakancsainkat (na meg térdeinket) tesztelve elindulunk a meredek sziklafalakon kanyargó ösvényen. Pazar kilátásban lehet részünk a felhők között, miközben Andoki kondorok csapdosnak hatalmas szárnyaikkal alig pár méterre felettünk.

Az éjszakát a kanyon mélyén kiépített hangulatos táborban töltjük. Emlékezetes estének nézünk elébe a világ negyedik legmélyebb kanyonjának fenekén.

Túratáv: 14 km, szint: 1400 méter le, Menetidő: 7-8 óra
Szállás: bungallókban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Hajnalban napkelte előtt indulunk és egy nagyon meredek ösvényen kikecmergünk a kanyonból. Cabanacondéban megreggelizünk, megnézzük az ébredő falut. A nap jól megérdemelt pihenője a közeli termálfürdőben lesz, ahol fáradt izmainkat kicsit ellazíthatjuk, majd Chivay-ban ebédelünk. Délután visszatérünk Arequipába, ahol még elveszhetünk kicsit a város forgatagában és megünnepelhetjük, hogy megmásztuk a világ egyik legmélyebb kanyonját.

Túratáv: 5 km, szint: 1200 méter fel, Menetidő: 3 óra
Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli 

Hatodik nap

Cusco

Ha választanunk kellene egy helyet, ahová bármikor visszamennénk, akkor Cusco biztosan a top 10-ben lenne. Reggel érkezünk repülővel, majd együtt fedezzük fel a várost.

Kihagyhatatlan látnivalóként megnézzük a Plaza de Armast, a Katedrálist, a 12 sarkú követ, a Coricancha Nap Templomát és a San Blas negyedben iszunk egy kávét. Az inka emlékek mindenhol ott vannak, csak észre kell vennünk őket.

Már most feltérképezzük, hol érdemes majd az ajándékokat beszerezni. Mai nap még nem tanácsos a CUY-t (tengeri malac) kipróbálni. Azt hagyjuk inkább a Machu Picchu utánra…

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Cusco körüli inka örökségek

Akklimatizációnk következő napján további ősi inka romokat látogatunk meg. Buszba szállunk és a Szent-völgy falvaiban töltjük a napot. A számos megálló közül kiemelkedő élmény lesz Ollantaytambo, az egyik legfontosabb inka város és az egyetlen hely, amely megőrzi régi inka városképet. Morayban pedig tanulmányozhatjuk az inkák mezőgazdaságát: több mint 4000 fajta burgonyával kísérleteztek, melyeket a különböző tengerszint feletti magasságokban lehet termeszteni. Végül pedig leteszteljük mennyire használ a coca tea a magashegyi betegségre, és ha szerencsénk van kergetőző lámákat is láthatunk. Az estét pedig már a hosszú trekkingre való készülődéssel töltjük.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

8-9-10. nap

Salkantay trekking

Egy igazi Peru élményhez hozzátartozik egy több napos hegyi túra is. Mi ezt azonban nem a turistáktól hemzsegő, és egyébként is brutálisan drága Inca-trailen tesszük meg. Ehelyett a sokkal kevésbé forgalmas, de nem kevésbé látványos Salkantay ösvényt választjuk. A Salkantay hegyet az egyik fő istenségnek tekintették az inkák, aki az időjárást és a termékenységet ellenőrzi a Cuzcótól nyugatra eső térségben.

Gyalogosan közelítjük meg a Machu Picchut. Túránk során helyi szervezők gondoskodnak ellátásunkról és a sátrainkról és egy helyi túravezető is elkísér minket a magashegyi túrára.

Kora reggel indul a transzferünk a Salkantay trek kezdő pontjához, útközben Mollepatában tartunk egy kávészünetet, majd röviddel ezután elkezdjük napi túránkat. Soraypampa elérése után a lenyűgöző Humantay tó felé vesszük az irányt. 2 órás emelkedő után elérjük a tavat, ahol elegendő időnk lesz betelni a csodával. Cuzco környékén az egyik legszebb kilátás tárul elénk. 2 órás ereszkedő után érjük el mai szállásunkat. Kint töltött éjszakáink során érdemes a csillagos eget kémlelni és kihasználni a fényszennyezés mentes környezetet.

Túratáv: 6-7 km, szint: 350 méter fel, 250 méter le
Szállás: Kempingben sátor
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Második napon korán kelünk és reggeli után elindulunk a Salkantay-hágó felé. 3-4 órás kaptató után érjük el a 4650m magasan fekvő hágót, ahonnan a látkép lenyűgöző. Salkantay, Humantay, Tucarhuay és Pumasillo hófödte csúcsai is látszanak.

Ebédig 2 órát gyalogolunk lefelé, majd egy kis pihenő után felkészítjük magunkat a mai utolsó 3 órás távra. A vegetáció megváltozik és megcsodálhatjuk a perui köderdők egyikét. Párás és meleg időre számíthatunk, tipikus dzsungel növényzettel. Elképesztő, hogy mennyire változatos ez a túra…

Túratáv: 20 km, szint: 630 méter fel, 1700 méter le
Szállás: Kempingben sátor
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Harmadik napon tovább ereszkedünk lefelé. A Santa Teresa-völgyén keresztül trópusi erdőben sétálva töltjük a napot. Kávé és banán ültetvények között, vad orhideák és vízesések mellett haladunk el.

Kiértünk a civilizáció szélére. Innen megyünk Santa Teresába a Hidroelectrica vonatállomásig, ahol a sínek mellett még egy 3 órás gyaloglás vár ránk Aguas Calientes, melyet manapság Machu Picchu Pueblonak hívnak. Vacsoráig szétnézhetünk a városban, vagy meglátogathatjuk a termál fürdőt, mely kellemes időtöltés a 3 napos túrázás után.

Túratáv: 15-16 km, szint: 8mm méter le, 160 méter fel
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora
Szállás: hostelben 2-3-4 ágyas szobákban

Tizenegyedik nap

Machu Picchu

Eljött a várva várt nap! Hajnalban kelünk, hogy a napfelkeltét már Machu Picchun nézhessük. Aguas Calientesből busszal érjük el a bejáratot. Itt vezetőnk rengeteg érdekes dolgot elmond nekünk az inkákról, miközben körbesétáljuk az UNESCO világörökségi helyszínt. Miután búcsút intünk a Machu Picchu varázslatos hangulatának, busszal visszamegyünk Aguas Calientesbe, majd egy 2,5 órás séta után a Hidroeletrica állomásnál felszállunk Cuzcóba tartó buszunkra.

Túratáv: 10 km szint: 400 méter fel és le
Ellátás: reggeli
Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban

Tizenkettedik nap

Maras

Bár kalandtúránk java már mögöttünk van, azért a mai napra is maradt még felfedezni való. Fakultatív program keretén belül a Marasi sólepárlóban 2000-3000 sómedencét csodálhatunk meg. Megéri sétálni a lepárlók között és szemügyre venni a kristályosodó só formációit. A szivárgó sós vizet fogják fel ezekben a medencékben és a víz elpárolgása után begyűjtik a sót.

Akik szeretnék a mai napot kicsit lazábbra venni, azok választhatják a pihenést vagy felfedezhetik Cusco kevésbé ismert zugait.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenharmadik nap

Szivárvány-hegy

Ki ne ismerné a Szivárvány hegyet? Hajnalban indulunk, hogy még egy 5000 méter feletti csúcsra is feltehessük a lábunkat.

2 órás utazás után megállunk reggelizni és megisszuk a nélkülözhetetlen coca teánkat. Még 1 óra zötykölődés és elérjük a 4600 m-en fekvő parkolót, ahonnan megkezdjük a mai túrát, aminek végén jöhetnek a nélkülözhetetlen szelfik.

Az utunk során végig helyiek fognak minket kísérni és ajánlgatják lovaikat, így aki elfáradt vagy erősebben sújtja a magashegyi betegség, ezzel a segítséggel fel tud jutni. Este öt óra körül érkezünk vissza Cuzcoba, ahol a teljesítményünket egy tökéletes Pisco sourral ünnepeljük.

Túratáv: 10 km, szint: 500m fel-le
Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, ebéd

Tizennegyedik nap

Cusco – Lima

Búcsút veszünk Cuzcótól és visszarepülünk Limába. A nap hátralevő részében beszerezzük a szuveníreket, megkóstolunk mindent, amit eddig nem mertünk, majd egy felejthetetlen estével búcsúzunk Perutól.

Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenötödik nap

Hazautazás

Járatunktól függően elhagyjuk Perut, és megkezdjük hazautunkat Magyarország felé, ahová várhatóan másnap érkezünk.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

599.990 Ft , ami tartalmazza:

 • a reptéri transzfereket, ha a csapatnak kiajánlott járattal utazol
 • a szállásokat a programleírásban részletezve (városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban 2-3 személyes szobákban [párok kétszemélyesben], trekking során sátorban)
 • étkezéseket a programleírásban részletezve (trekkingek során reggeli, ebéd, vacsora, városokban reggeli)
 • teherhordók és helyi túravezetők díjai a trekkingek során
 • belépők a Colca-kanyonba
 • termálfürdő használatát Colca-kanyon túra második napján
 • Salkantay-trail belépők és egyéb díjak
 • Machu Picchu belépés díját és a helyi guide-ot
 • ellátást a Salkantay trail során: 3 reggeli, 3 ebéd, 3 vacsora
 • belépőt a Humantay-tóhoz a Salkantay trail során
 • transzfert a leírásban szereplő programokhoz 
 • belépőket a Szent-Völgy helyszíneire
 • belépőt a Szivárvány-hegyhez
 • a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet

Nem tartalmazza:

 • repülőjegyek a Budapest – Lima útvonalra (korábbi tapasztalatok alapján 410.000 – 480.000 Ft / fő)
 • repülőjegyeket Perun belül Lima – Arequipa , Arequipa – Cusco , Cusco – Lima útvonalra (várhatóan ~300-400 USD/fő)
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt szuvenírekre és étkezésre (kb. 200 – 280 USD vérmérséklettől függően)
 • borravalókat a Salkantay-os vezetőknek (45-50 USD utasonként)
 • fakultatív félnapos kirándulást a Marasi sólepárlókhoz és a helyszíni belépőket (kb. 35-40 USD belépőkkel, transzferrel)

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 370 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Utazás nehézsége

Perui utunk egy kalandos, vagány túra, ahol szükség van sportos, aktív erőnlétre. A túrákat úgy válogattuk össze, hogy azok az aktív életet élőknek ne okozzanak gondot, de még nekik is szükségük lesz kitartása és túrázási tapasztalatra is, hiszen többször túrázunk nehéz, sziklás terepen is. Túráink úgy vannak felépítve, hogy folyamatosan akklimatizálódjunk a tengerszint feletti magassághoz, így jó eséllyel senkinek se fog gondot jelenteni a legnehezebb túránk, amikor a Salkantay-ösvényen jutunk fel a Machu Picchu-hoz. A többnapos trekking során a felszerelésünket hordárok hozzák, így csak kis zsákkal fogunk túrázni, nem kell 10-15kg-ot cipelnünk.

Mind a szállások, mind a járművek tekintetében ár-érték arányban a legjobbat választottuk. Városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban alszunk 2-3 ágyas szobákban, hogy kipihentek legyünk a túrákra. A Colca-canyon során egy éjszakát 3-4 személyes bungallókban alszunk, Salkantay trekking során sátrakban és/vagy bungallókban alszunk majd a természetben.

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 16-20 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság, valamint rendelkezik elégséges fizikummal.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?peru

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink a programleírásban részletezve – városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban 2-3 személyes szobákban (párok kétszemélyesben), trekking során sátorban lesznek.

Budapestről egy átszállással repülünk Limába, majd a túra végén onnan is repülünk haza. Azért, hogy minél inkább kimaxoljuk a Peruban töltött két hetet, az országon belül is repülni fogunk (Lima-Arequipa, Arequipa-Cuzco, Cuzco-Lima) Így a 10-15 órán tartó végtelenül hosszú és kényelmetlen buszos zötykölődés helyett az értékes időnket a látnivalók felfedezésével tölthetjük. A többnapos túrázásokra is kipihentebben érkezünk, ha nem kell előtte órákig a buszon hajtogatni magunkat.

A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Peru természeti szépségeivel, inka örökségeivel, gasztronómiájával, koloniális építészetével és hamisítatlan latin életérzésével nemcsak a spanyol hódítókat, de a 21.századi kalandorokat is teljesen lenyűgözi. Tarts velünk, kapaszkodj fel az Andok emelkedőire, túrázz a világ egyik legmélyebb kanyonában, barátkozz lámákkal, ismerd meg az inkák varázslatos világát és történelmét, kóstold meg a cevichét és a pisco sourt, miközben magával ragad Peru sokszínűsége.

A WanderWell túrák emellett a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének bakancslistás perui helyszínekben és autentikus élményekben elmerülni, és akiknek a közepes nehézségű, többnapos túrázás is vonzó kihívásnak tűnik.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A 4-napos Salkantay trek és a 2-napos Colca-canyon túrához elengedhetetlen a sportos fizikum, hiszen szintben és távban nem kezdő túrákról van szó, ráadásul a magaslati körülmények is terhelik a szervezetet. Ha heti többször végzel sporttevékenységet, teljesíthető a túra. A megfelelő mértékű kalandvágy és más kultúrák iránti nyitottság is szükséges, hiszen európai kultúrában felnőve érhet minket némi kultúrsokk a perui utazás során.

Felszerelés, eszközök

Salkantay-trek és a Colca-canyon túrákhoz alapvető túrázós felszerelés mellett a következő dolgokat javasoljuk: kényelmes túracipő, nap elleni védelem (kalap, naptej, napszemüveg), réteges öltözet (a magas hegyek között egyik pillanatról a másikra tud változni az időjárás és a hőmérséklet), vízálló felszerelés (esőkabát, vízálló nadrág, stb.), fejlámpa vagy elemlámpa, kis törölköző, rovarriasztó spray, sapka, kesztyű, fürdőruha, kulacs, túrabot (lehet a helyszínen is bérelni, de a Machu Picchuhoz nem lehet bevinni), hálózsák -5 °C-ig (bérelhető a trek elején).

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.