Rax kezdő via ferrata

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

31.490 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 5

Mindig is érdekelt a hegymászás és a magashegyi túrázás világa? Vonzanak a kitett szirtek és a mély szakadékok? Egy kezdők számára is ideális via-ferrata túrára invitálunk Ausztriába a Rax-Alpokba, ahol próbára teheted bátorságodat, melyet a hegyek elképesztő látvánnyal, és örök élménnyel jutalmaznak!

Aktivitások:

Első nap

Höllental (Pokol-völgy)

Kora reggel indulunk el Budapestről Ausztria irányába. Néhány óra autózás után elérjük a túra kiindulópontját. A parkolóban a hátunkra kapjuk a felszerelést, és elindulunk a sziklák és a kalandok felé. Kezdésnek a Rax egyik legkedveltebb ferrátáját választottuk. Az útvonal a széles, mindkét oldalon magas sziklafalakkal szegélyezett Höllental (Pokol-völgy) bal oldalán vezet, végig pazar panorámát biztosítva. A klasszikus vonalvezetésű, gondosan biztosított túra jó belépőszint a kezdő ferrátázók számára is. A szállás éttermében a megérdemelt vacsora és remek sörök várnak ránk. A ház melletti sziklán rövid, gyakorlása kiválóan alkalmas, változatos nehézségű drótköteles utakat építettek ki, ahol a vezetők felügyelete mellett mindenki kedvére gyakorolhatja a mászást. Nehézség: B (könnyű) Szint: 350/720m Idő: 4-5 óra

Szállás: hütte
Ellátás: önellátó

Második nap

Egésznapos ferrata, majd utazás haza

Ismét a Pokol-völgyében kezdjük a túrát, de ezúttal mélyebbre merészkedünk. Ma a Rax túlzás nélkül legnagyszerűbb ferráta kombinációja vár ránk. Az útvonal a számos kitett szakasz miatt rendkívül látványos, de technikailag a kezdők számára is simán teljesíthető. A változatos mászás végén egy kilátópontról a csúcscsokik elmajszolása után elkészíthetjük a környék emblematikus képeslap-fotóit. Egy impozáns vízesés mellett vezető izgalmas létrasor segítségével ereszkedünk vissza a völgybe. Délután hazafelé vesszük az irányt és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. Nehézség: B (könnyű) Szint: 420/1150m Idő: 6-7 óra

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

Júniusi dátum esetén 31.990 Forint, augusztusi dátum esetén 34.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára turistaházban (matraclager)
  • reggeli vasárnap
  • túravezetés és szervezés
  • via-ferrata szett (sisak, beülő, Y kantár)

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezések
  • utasbiztosítás
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha tudsz autót hozni és vezetsz, azt kérjük tüntesd fel a jelentkezésnél. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 16.000-24.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. március havi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 13 fő befizetésével indítjuk. Átlagos csoportlétszám: 15-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Utazás nehézsége

A túra átlagosan sportos fizikummal teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Lépésbiztonság és szédülésmentesség feltétel! A ferrata (klettersteig) útvonalak kezdőknek vannak összeválogatva, de haladók számára is ajánlott túra, hisz a látvány elképesztő! Mint minden magashegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen végzel cardio edzéseket.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ausztria

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk magashegyi menedékház (hütte) lesz, ahol 20 fős hálóteremben emeletes ágyakon alszunk. A hüttében van lehetőség zuhanyozni, és finom vacsorát is rendelhetünk. A hütte autóval megközelíthető, így a felszerelésünk azon részét amire nincs szükségünk a túrán, a szálláson hagyhatjuk. Túráink a hütte közeléből indulnak.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Ha vonzanak a hegyek és a sziklák, valamint szeretnéd kipróbálni a mászás egy biztonságosabb, de ettől függetlenül adrenalindús módját, tarts velünk erre a kezdő via ferrata programra. A helyszín ideális kezdők számára. A ferrata utak könnyűek, de a kilátás bámulatos. Túravezetőid tapasztalt mászók, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Kezdő via ferrata túránkat azoknak ajánljuk, akik ismerkednek a műfajjal, és szeretnék kipróbálni ezt a sportot. Bár a ferrata utak könnyűek, a haladók számára is élvezetes program, mivel túráink meseszép panorámában vezetnek.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

A túra átlagosan sportos fizikummal teljesíthető. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. Lépésbiztonság és szédülésmentesség feltétel! A ferrata (klettersteig) útvonalak kezdőknek vannak összeválogatva, de haladók számára is ajánlott túra, hisz a látvány elképesztő! Mint minden magashegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha rendszeresen végzel cardio edzéseket.

Felszerelés, eszközök

Átlagos túraruházat szükséges. A ferrátához mi biztosítjuk a felszerelést (Y kantár, beülő, sisak). Egy pár kesztyűre (pl. biciklis vagy konditermi kesztyűre) szükség lesz, hogy a sziklába fúrt vasak ne sértsék fel a bőrt.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.