Szilveszter Kubában

Törlés

Fontos információk

Kuba

Részvételi díj:

459.990 Ft

Törzsutas ár:

419.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2023.12.27.-2024.01.06.
Nehézség 3
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Ha te is unod a december végi szürke és hideg hétköznapokat, és mindig is arról álmodoztál, hogy az év végét egy messzi, egzotikus helyen töltöd az itthonitól teljesen eltérő környezetben, akkor neked ajánljuk szilveszteri kubai kalandtúránkat.

A lenyűgöző karibi szigetország ámulatba ejt városaival, történelmével, fehér homokos tengerpartjaival és latin dallamaival. Kuba azonban jóval több, mint egy trópusi nyaralóhely: szocialista országként igazi időutazást nyújt, ahol a retro hangulat keveredik a gyönyörű koloniális építészettel és a déli életérzéssel.

Az autentikus Kuba kalandtúránk ideális utazás azoknak, akik szeretnék felfedezni Havanna, Trinidad és Vinales környékét, és akik alig várják, hogy kirándulhassanak a dzsungellel borított hegyekben, belecsobbanhassanak a vízesések hűs tavaiba, kiülhessenek a dohányültetvényekhez elszívni egy kubai szivart, megkóstolhassák a híres koktélokat és átjárja őket az élő salsa zene ritmusa.

 

Nulladik nap

Budapest – Havanna

Indulás Budapestről Kubába.

Első nap

Érkezés Havannába, városnézés

Reggeli járattal érkezünk Havannába, ahol elfoglaljuk belvárosi szállásainkat casa particularokban (családi magánszállások). Felfrissítjük magunkat és a délutánt havannai városnézéssel töltjük. Felkeressük az óváros legszebb tereit (Plaza de Armas, Plaza Vieja, Plaza de la Catedral), majd igazi kubai oldtimerekkel száguldunk végig a szűk utcákon. Természetesen a világhírű havannai rum múzeumba is ellátogatunk, ahol megismerjük a rum készítés titkait és meg is kóstolhatjuk a nemzeti italt. Az estét vacsorával és útitársaink megismerésével töltjük.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: repülőn

Második nap

Havanna – Vinales

Reggeli után Havannából a festői Vinales-völgybe utazunk. A térség a buja zöld növényzetről, valamint a dohány- és gyümölcsültetvényekről híres.

Lovastúra keretein belül járjuk be a környéket, ellátogatunk a Valle de Silencioba, azaz a Csend völgyébe, illetve egy helyi dohányültetvényre. Itt megismerkedünk a dohánytermesztés és szivarkészítés művészetével, és meg is kóstoljuk a híres kubai szivart.

Az estét a város központjában kubai dallamokat hallgatva és koktélokat kortyolgatva töltjük.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Strandolás a Karib-tenger partján

Természetesen a Karib-térségben a fehér homokos tengerparti strandolás sem maradhat ki. A mai napot a kristálytiszta vízben úszkálva, a pálmafák alatt pihenve és mojitót kortyolgatva töltjük, kiélvezve a karibi életet. Miután kipihentük magunkat a tengerparton, visszatérünk vinalesi szállásunkra és élvezzük a vidéki Kuba békéjét.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Vinales – Havanna 

Reggeli után búcsút intünk a varázslatos Vinales-völgynek, és a visszatérünk a fővárosba. Délután felkeressük Hemingway kedvenc bárjait; a La Bodegita del Mediot, ahol a mojito receptje született, és az El Floriditát, ahonnan a daiquiri koktél származik. Sétálunk a Maleconon és belevetjük magunkat a pezsgő Havannai estébe.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Ötödik nap

El Nicho vízesés, Trinidad

Reggel Trinidadba utazunk, útközben megállunk az Escambray-hegységben, ahol feltúrázunk a trópusi környezetben megbúvó El Nicho vízeséshez. Itt le is hűthetjük magunkat a kristálytiszta vízben, mielőtt folytatjuk utunkat Trinidad felé.

Szállásunk elfoglalása után felfedezzük a gyönyörű gyarmati várost, mely méltán vált UNESCO Világörökségi helyszínné. Megcsodáljuk a hangulatos tereket és sétálgatunk az óváros macskaköves utcáin. Este ellátogathatunk a Casa de la Musicába, ahol néhány mojito elfogyasztása után akár a helyiekkel is táncra perdülhetünk.

Túra nehézsége: táv: kb. 2-3 km, szint: 60-80 m fel

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Hatodik nap

Trinidad, Playa Ancón

A mai nap ismét a strandolásról szól. A közeli Playa Ancónra, Trinidad legszebb tengerpartjára utazunk. Fehér homokos part, hívogatóan kéklő víz  és hűsítő koktélok – ennél ideálisabban nem is telhetne a január eleje!

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Trinidad szabad nap

A reggelit követően mindenki szabadon töltheti el a napot Trinidadban és környékén. Számos múzeum, étterem, bár és szuvenírbolt közül válogathatunk, aki pedig a mai napot is strandolással töltené, az egy rövid taxizás után ismét a Karib-tenger partján pihenhet.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

Topes de Collantes, Salto de Caburní

Reggeli után a Topes de Collantes természetvédelmi területre utazunk, ahol a Salto de Caburní vízeséshez túrázunk.

Mészkősziklák között, dzsungelen keresztül haladunk, mígnem elérjük a kristálytiszta tóba torkolló vízesést. Itt úszunk egyet, majd visszakapaszkodunk ott, ahol leereszkedtünk.

Visszautazunk Trinidadba, ahol vacsora után még táncolhatunk egyet a kubai éjszakában.

Túra nehézsége: táv: kb. 6-7 km, szint: 500 méter le-fel

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Trinidad – Cienfuegos – Playa Larga

Reggel Trinidadból Cienfuegosba utazunk, melyet különleges gyarmati építészete miatt a „Dél Gyöngyszemeként” emlegetnek Kubában. Sétálgatunk, megebédelünk, majd a Zapata-félsziget mellett található Playa Largára utazunk, ahol az éjszakát töltjük. Délután jut idő strandolásra, a napot pedig egy hangulatos tengerparti vacsorával zárjuk.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Tizedik nap

Playa Larga – Havanna

Délelőtt lehetőség van felfedezni a környékbeli nemzeti parkot, de természetesen a tengerparti pihenésre is jut idő. Délután Havannába utazunk, ahol még mindenkinek lesz ideje elbúcsúzni kedvenc helyszíneitől, illetve beszerezni a szuveníreket, rumot az otthoniaknak. Az estét közös búcsúvacsorával koronázzuk meg.

Éjszaka: casa particular 2-3 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

Havanna – Budapest

Búcsút intünk Kubának, és járatunk menetrendjétől függően hazaindulunk, ahova másnap érkezünk meg.

Részvételi díj

459.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek Kubában, ha a csoportnak ajánlott járattal utazol
 • szállások (jó minőségű casa particular, családi házak, 2-3 ágyas szobákban)
 • reggeli 10 alkalommal
 • Kubán belüli közlekedést: a csoport méretétől függően privát busszal vagy autókkal
 • Havannában oldtimer autós városnézés
 • Havanna rumgyár belépő
 • Topes de Collantes belépő
 • El nicho vízesés kirándulás
 • Vinalesben lovas túra
 • belépő a Vinales nemzeti parkba
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Havanna (1 átszállással 650.000-780.000 Forint a szilveszteri időszakban)
 • vízum (turistakártya), aminek beszerzésében és kitöltésében az iroda segít
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (85.000 – 100.000 Forint egyéb belépőkre, fakultatív programokra, étkezésre)
 • Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám: 10-16 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság.

Utazás nehézsége

Különösebben sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra, természeti sétákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen.

Kuba egy egzotikus karibi ország, de ha kényelmes tengerparti lazulásra vágysz egy trópusi szigeten, akkor neked nem ezt a túrát ajánljuk. Szocialista országként Kubában az áru-és ételválaszték messze nem olyan széles, mint Nyugat-Európában, és sok, számunkra hétköznapinak számító termék időközönként nem kapható a boltokban. Ezt a kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni egy egzotikus, szocialista országot; és szeretnék azt autentikus módon, a helyiek hétköznapjaiba belelátva felfedezni.

Repülőjegy

Utazásunkhoz irodánk a minimális létszám átlépését követően ad egy csoportos ajánlatot. Utasaink dönthetnek úgy, hogy elfogadják, de vásárolhatják a repjegyeket egyénileg is arra a járatra, amit mi javasoltunk, vagy akár másik járatra is, aminek érkezési ideje nagyjából egybeesik a csoportéval.

Ha egyénileg vásárolod a repjegyeket, kérjük mindenképp egyeztess velünk a kiszemelt járattal kapcsolatban. Semmiképp se vegyél repjegyet azelőtt, hogy visszaigazoltuk a szükséges létszám elérését. Amennyiben előbb érkeznél, tovább maradnál Kubában, segítünk a transzfer és a szállások szervezésében.

Időjárás

A száraz évszak november közepétől áprilisig tart, ezért decemberben csak elvétve kell záporokra számítani. A nappali hőmérséklet 23-28 °C körüli.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kuba#

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink úgynevezett casa particularok lesznek, tehát családi házakban, lakásokban kialakított vendégházakban és apartmanokban fogunk megszállni. Így a lehető legközelebb kerülünk a kubai életérzéshez. Szállásadóink kedvesek, és vendégszeretőek. A szállásokon 2-3 ágyas szobák állnak majd rendelkezésünkre.

Budapestről vagy Bécsből egy átszállással utazunk Havannába. Miután a csoport eléri a végleges létszámát, irodánk ad csoportos ajánlatot repjegyre. Amennyiben számodra úgy kedvezőbb, vásárolhatod a repjegyet egyénileg is. Ebben az esetben kérjük mindenképp egyeztess az irodával, mielőtt megvennéd a repjegyet. Kubán belül oldtimer autókkal és kisbuszokkal fogunk közlekedni.

Fedezd fel Kuba valódi arcát! Kis csoportos kalandtúra a leghangulatosabb vidéki kisvárosokba, dohányültetvényre, dzsungelbe, és meseszép tengerpartokra. Merülj el a hamisítatlan latin életérzésben, éld meg és kóstold meg az igazi Kubát!

Kuba egy egzotikus karibi ország, de ha kényelmes tengerparti lazulásra vágysz egy trópusi szigeten, akkor neked nem ezt a túrát ajánljuk. Szocialista országként Kubában az áru-és ételválaszték messze nem olyan széles, mint Nyugat-Európában, és sok, számunkra hétköznapinak számító termék időközönként nem kapható a boltokban. Ezt a kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni egy egzotikus, szocialista országot; és szeretnék azt autentikus módon, a helyiek hétköznapjaiba belelátva felfedezni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Neked ajánljuk kubai túránkat, ha szeretnéd a szigetet autentikus formában, a helyiekkel érintkezve felfedezni, és nem csak a tengerpart érdekel. Fontos leszögezni, hogy a kubai mentalitás nagyban eltér a Magyarországon megszokottól, így nagyfokú rugalmasságra van szükség az utazás során. Kubai kalandtúránkat nem ajánljuk 14 éven aluli gyerekeknek. Kuba egy egzotikus karibi ország, de ha kényelmes tengerparti lazulásra vágysz egy trópusi szigeten, akkor neked nem ezt a túrát ajánljuk. Szocialista országként Kubában az áru-és ételválaszték messze nem olyan széles, mint Nyugat-Európában, és sok, számunkra hétköznapinak számító termék időközönként nem kapható a boltokban. Ezt a kalandtúránkat azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerni egy egzotikus, szocialista országot; és szeretnék azt autentikus módon, a helyiek hétköznapjaiba belelátva felfedezni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumra nincs szükség, az utazás átlagos erőnléttel teljesíthető.

Felszerelés, eszközök

Alapvető túra és utcai ruházat elegendő, speciális felszerelésre nincs szükség.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.