Szilveszteri digitális detox

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Magyarország

Részvételi díj:

Klubtag ár:

71 990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Bükknél nem is nagyon találhatnánk ideálisabb helyszínt Magyarországon, hogy elvonuljunk a világ zajától és egy jó társaságban, aktív programokkal töltsük el az év utolsó napjait. Ráadásul a digitális detox túráink stílusát követve itt is az aktív kikapcsolódásra, játékokra, beszélgetésekre és a “kütyük” nélküli szórakozásra fektetjük a hangsúlyt. Ami pedig a túrákat illeti, a négy nap során a Bükk legszebb ösvényein és látnivalói mentén fogunk túrázni.

Első nap

2021. december 30. csütörtök Budapest – Lillafüred – Bükk-fennsík

Kényelmes reggeli budapesti indulással a délelőtti órákban érkezünk meg a Bükk leghíresebb üdülőtelepülésére, Lillafüredre. Kicsiny mérete ellenére, a Szinva és Garadna összefolyásánál épült település számos látnivalóval hívogat. Itt teszünk egy rövidebb körtúrát a neoreneszánsz stílus egyik legszebb példáját jelentő Palotaszállóval szembeni magaslatra. Túránk során érintjük a híres lillafüredi vízesést, a festői Hámori-tavat és a Szeleta-barlangot is, amelyben százezer éves pattintott kőeszközöket találtak. Lillafüredről egyenesen a Bükk-fennsíkra utazunk, ahol szállásunkat elfoglaljuk.

Túra nehézsége: távolság: 7,9 km; menetidő: 4 óra; szintkülönbség: 393 m fel és 393 m le

Éjszaka: hegyi panzió, kétágyas szobákban

Második nap

2021. december 31. péntek Bükk-fennsík körtúra

Reggeli után napunkat Bükk-fennsíkon tett körtúrával indítjuk. A jávorkúti Ősfenyvesen és Csipkéskúton keresztül gyalogolva érkezünk meg a bükki síparadicsomba Bánkútra. Rövid sétára innen, a Bálvány csúcsán magasodik a felújított Petőfi-kilátó. Felmászva a toronyba nemcsak a gömbkupolás NATO-lokátor, hanem a Bükk, de tiszta időben akár a Felvidék hegyvonulatai is látszanak. Dél felé haladunk tovább, majd a víznyelőkkel tarkított tágas Nagy-mezőn érintésével érkezünk vissza a szállásunkra, ahol már vár minket a finom meleg vacsora, majd megkezdjük a “bemelegítést” a Szilveszter estére. A játékokat és a jó hangulatú beszélgetéseket csak a finom falatok és szívmelengető italok fogják csak megszakítani. Éjfélkor pedig végérvényesen búcsút intünk 2021-nek és nagy reményekkel (no, meg utazási tervekkel) belépünk a következő évbe.

Túra nehézsége: távolság: 12,4 km; menetidő: 6 óra; összes emelkedés: 514 m fel; összes ereszkedés: 514 m le

Ellátás: reggeli + háromfogásos meleg vacsora

Harmadik nap

2022. január 1. szombat Sebesvíz mésztufa vízesés, Látó-kövek, bükkszentléleki Pálos

Újévi reggelink után Jávorkút bővizű forrása mellett elhaladva víznyelők és fennsíki rétek közt sétálunk le Sebesvíz mésztufa vízesésének lépcsősorához, mely sokak szerint még a közismert Fátyol-vízesésnél is szebb. A Garadna-völgyből felkapaszkadunk a Látó-kövekhez. A kilátópont nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen tiszta időben a Magas-Tátra havas csúcsai is feltűnnek a horizonton. A panorámapontot elhagyva a Szentlélek Pálos-kolostorának romjainak érintésével leereszkedünk Ómassára. Itt erőt gyűjtünk, majd – várhatóan már szürkületben – egy erősebb kaptatón visszaérkeztünk a szállásunkra.

Túra nehézsége: távolság: 15,5 km; szintkülönbség: 725 m fel és 725 m le; menetidő: 7,5 óra

Ellátás: reggeli + háromfogásos meleg vacsora

Negyedik nap

2022. január 2. vasárnap Rejteki-tanösvény: barlangok, üveghuta és víznyelők nyomában

Reggel búcsút intünk kedves szállásadóinknak és a Bükköt átszelő szerpentinen haladva a festői szépségű szlovák faluba, Répáshutára utazunk. Záró túránk a számos érdekes látnivalóval hívogató rejteki tanösvény mentén halad. Első megállónk az inaktív forrásbarlang, a Balla-barlang; innen került elő az első magyarországi, őskőkorinak leírt embermaradvány. Utunk két csodaszép szurdokvölgyen – a Balla és a Szarvaskúti-Csúnya-völgyön – át  vezet. Közben megtekintjük a gyertyán-völgyi üveghuta maradványait, illetve a Bükk egyetlen időszakosan működő váltóforrását (amely néha víznyelőként működik). A Rejteki-kőfülke és a Pénz-pataki-víznyelőbarlang bejárata érintésével érkezünk vissza Répáshutára. A neves helyi étteremben a Felvidék legkiválóbb ízeivel ünnepelhetjük meg utunkat. Ezután búcsút intünk egymásnak, majd Eger irányába leereszkedve a Bükkből Budapest felé utazunk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: távolság: 12,2 km; szintkülönbség: 522 m fel és 522 m le; menetidő: 5,5 óra

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

79.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás 3 éjszakára hegyi panzióban, kétágyas szobákban
  • 3 reggeli
  • szilveszteri ünnepi vacsora és éjféli menü
  • háromfogásos újévi vacsora
  • túravezetés
  • szervezés

Nem tartalmazza:

  • további étkezések
  • helyszínre való utazást ami egyénileg történik, vagy budapesti indulással korlátozott számban tudunk kínálni helyet kisbuszban. Kisbuszos utazás költsége 9500 Forint / fő.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Csapat

10-12 fő Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal teljesíthető. Mint minden túrát, ezt is jobban fogod élvezni ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk 3 éjszakára hegyi panzióban lesz, ahol kétágyas szobák állnak rendelkezéseinkre. Minden szobához tartozik privát fürdőszoba.

A helyszínre való utazás egyénileg történik, vagy budapesti indulással korlátozott számban tudunk kínálni helyet kisbuszban. Kisbuszos utazás költsége 9500 Forint / fő.

Tarts velünk, ha az Óév utolsó és az Újév első napjait stílusosan, aktív programokkal és nagyszerű élményekkel szeretnéd eltölteni, amik lendületet adnak majd 2022-hez.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Programunkat leginkább azoknak ajánljuk, akik aktív kikapcsolódásra és utazásra vágynak, és mindezt kis csoportban tennék.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető. Mint minden túránkat, ezt is jobban fogod élvezni, ha az indulás előtti hónapokban legalább heti szinten végzel cardio edzéseket. Túrázási tapasztalat nem szükséges, így kezdőket is szeretettel várunk.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.