Szlovák Paradicsom téli szurdoktúra

Törlés

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

31.990 Ft

Törzsutas ár:

28.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.01.27.-2024.01.28.
Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 8

Kíváncsi vagy milyen egy szurdok télen? Kipróbálnád milyen érzés többméteres jégcsapok és zúgó vízesések mellett mászni a létrán? Ha nem ijedsz meg egy kis kihívástól, akkor téli Szlovák Paradicsom szurdoktúránkat Neked találtuk ki! A térség nyáron is elképesztően szép és izgalmas, de télen ez a látvány fokozódik. Kétnapos hétvégi túránkon ebbe a mesevilágba csöppenünk bele! Kis csapat ellenére több túravezetőt küldünk, hogy mindenkire megfelelő mértékű figyelem jusson, és tudjunk segíteni a nehéz szakaszokon.

Aktivitások:

Első nap

Hernád-áttörés

Budapestről a kora reggeli órákban indulunk Szlovákiába, ahova pár órás autózás után dél körül érkezünk meg. Rövid készülődés után bele is vetjük magunkat az erdőbe, és a szurdok fölé magasodó sziklafalhoz, a Tamásfalvi-kilátóhoz tartunk. A 660 méter magas sziklaoromról bámulatos kilátásban lesz részünk a Hernád-áttörésre, szép időben pedig akár a Magas-Tátráig is ellátni. Ezután a szurdokba ereszkedünk, ahol sziklába vájt, épített úton sétálunk a hömpölygő folyó fölött. Amennyiben a Tamásfalvi-kilátóhoz vezető út időjárási körülmények miatt nehezen járhatóvá, vagy veszélyessé válik, alternatív útvonalat választunk. Este a szállásra érve pár korsó jóféle szlovák/cseh/lengyel sörrel a kézben ismerkedünk egymással.

Túra nehézsége: 15km, 500 méter szintkülönbség

Szállás: háromcsillagos szállodában kétágyas szobákban

Második nap

Sucha Belá

Szlovákia legszebb szurdokát, a méltán híres Suchá Belát járjuk be. Utunk egy ideig a patakmederben a jégen, köveken és épített ösvényen halad, majd elkezd meredeken emelkedni. Vízesések mellett sziklákba erősített 10-15 méter magas létrákon emelkedünk egyre feljebb a szurdokban. Oldalt a sziklákat végig hatalmas jégcsapok díszítik. A táv nem hosszú, és a szint nagyrészét is létrákon tesszük meg, így ideális túra vasárnapra. Hazaindulás előtt még a parkolóban eszünk egy jót, majd irány Budapest, ahova az esti órákban érkezünk vissza.

Túra nehézsége: 11km 500m szint (fel le ugyanennyi)

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

31.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára háromcsillagos szállodában kétszemélyes szobákban
  • reggeli
  • belépő a Nemzeti Parkba
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 18-28.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. november 24-i hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • reggelin kívüli étkezéseket
  • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal. A túrát minimum 14 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 14-24 fő

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. A túrák során nincs nagy szintemelkedés, de végig patakmederben vezet utunk sziklákon vagy épített fa és fém ösvényeken. Ha a szurdok teljesen be van fagyva, a jégen a hómacska segítségével könnyen lehet haladni. Ha nincs befagyva, úgy a haladásunk sokkal lassabb lesz, mert egyensúlyozni kell a sziklákon, hogy ne merüljünk el a vízben. A szurdokokban egyes esetekben 10-15 méteres létrákon kell felmászni, így túránkat szédülésmentes és lépésbiztos túrázóknak ajánljuk!

A túrán való részvétel feltétele, hogy rendelkezz cipőre/bakancsra rögzíthető csúszásgátlóval/hómacskával! Mi egy fémfogakkal ellátott, láncos hómacskát javaslunk, mely nagy szolgálatot fog tenni neked a téli túrákon is.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Poprádon lesz háromcsillagos szállodában, ahol utasainkat 2-3 ágyas szobákba osztjuk be. Svédasztalos reggelit kapunk a szállodában. Vacsorázni szintén van lehetőségünk a szálloda éttermében, de a környéken több hely közül is választhatunk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kíváncsi vagy milyen egy szurdok télen? Kipróbálnád milyen érzés többméteres jégcsapok és zúgó vízesések mellett mászni a létrán? Ha nem ijedsz meg egy kis kihívástól, akkor téli Szlovák Paradicsom szurdoktúránkat Neked találtuk ki! Tarts velünk, ha kis csoporttal és felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Ideális program azoknak is, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrázással. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. A túrák során nincs nagy szintemelkedés, de végig patakmederben vezet utunk sziklákon vagy épített fa és fém ösvényeken. A szurdokokban egyes esetekben 10-15 méteres létrákon kell felmászni, így túránkat szédülésmentes és lépésbiztos túrázóknak ajánljuk!

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de a meleg téli túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs. Legyen technikai aláöltözeted, könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod, kamáslid. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. A farmernadrág és utcai cipő nem megfelelő viselet a magashegyi túrázáshoz. A túrán való részvétel feltétele, hogy rendelkezz cipőre/bakancsra rögzíthető csúszásgátlóval/hómacskával! Mi egy fémfogakkal ellátott, láncos hómacskát javaslunk, mely nagy szolgálatot fog tenni neked a téli túrákon is. Ha a szurdok teljesen be van fagyva, a jégen a hómacska segítségével könnyen lehet haladni. Ha nincs befagyva, úgy a haladásunk sokkal lassabb lesz, mert egyensúlyozni kell a sziklákon, hogy ne merüljünk el a vízben.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.