Tanzánia szafari & Zanzibár

Törlés

Fontos információk

Tanzánia

Részvételi díj:

669.990 Ft

Törzsutas ár:

619.990 Ft - 649.990 Ft

A túra időpontja:

Várólistás2024.01.27.-2024.02.05.
Nehézség 2
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Tanzánia: a szafarik, lenyűgöző élővilág, a Ngorongoro-kráter, a vadon élő állatoktól hemzsegő Serengeti Nemzeti Park, vendégszerető emberek, és a zanzibári szigetvilág otthona. 

Tölts 4 felejthetetlen napot zsiráfok, elefántok, zebrák, gnúk, oroszlánok, leopárdok és még számos más állatfaj között, miközben meglátogatod Tanzánia leghíresebb nemzeti parkjait! Megcsodáljuk a Tarangire Nemzeti Park elefántcsordáit és óriási majomkenyérfáit; felfedezzük a Ngorongoro-kráter élővilágát és többször is vadlesre indulunk a világhírű Serengeti Nemzeti Parkban.

A négynapos szafari program után pedig Zanzibárra utazunk, hogy megismerjük az Indiai-óceán egyik legszebb ékszerdobozát. Csavargunk a központ, Stone Town szűk utcáiban; fűszerültetvényt látogatunk; óriásteknősöket etetünk a Börtön-szigeten; csobbanunk a kristálytiszta, türkiz színű óceánban; hajós kirándulásra megyünk a Menai-öböl korallzátonyához, na és persze élvezzük a napsütést, pihenünk a pálmafák alatt és megkóstoljuk a helyi specialitásokat.

Első nap

Érkezés Arushába

Járatunkkal a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérre érkezünk, ahonnan Arushába megyünk, ma esti szállásunk itt található. A szobák elfoglalása után kinyújtóztatjuk a repüléstől elzsibbadt végtagjainkat, vacsora közben megismerkedünk utastársainkkal, akiknek egy része lehet, hogy pont ma ért vissza a Kilimandzsáró megmászásáról.

Szállás: hotelben 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: repülőn

Második nap

Arusha – Tarangire Nemzeti Park

Reggeli után szafari járműveinkbe szállunk és a Tarangire Nemzeti Park felé indulunk. Néhány órás autózás után elérjük a park bejáratát, és piknik ebédünket már a nemzeti parkon belül fogjuk elfogyasztani, majd vadlesre (game drive) indulunk. A Tarangire Nemzeti Park hatalmas elefántpopulációjáról és óriási majomkenyérfáiról (baobabfa) híres, amelyeket ámuldozva figyelünk járműveinkből, de időnként ne felejtsünk el felfelé is nézni – a fákon gyakran leopárdok lustálkodnak. Ezenkívül zebrákat, gnúkat, zsiráfokat, vízilovakat, antilopokat és páviánokat is megfigyelhetünk útközben. A nemzeti parkban számos madárfaj él, a ragadozók közül találkozhatunk oroszlánokkal, gepárdokkal, leopárdokkal, hiénákkal és sakálokkal a vadles során. Késő délután/kora este érkezünk szálláshelyünkre, ma garantáltan a szafari állatvilágával fogunk álmodni.

Szállás: kunyhókban (lodge)
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Harmadik nap

Tarangire Nemzeti Park – Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után ismét szafari járműveinkbe szállunk, és ma Afrika egyik leghíresebb nemzeti parkja, a Serengeti felé folytatjuk utunkat. A Serengetiben zajlik le minden évben a világ legnagyobb méretű állat migrációja: a száraz évszak során több, mint 1,5 millió gnú és 250 000 zebra vándorol végig a parkon, valamint itt található Afrika legnagyobb oroszlán populációja is. Ezenkívül több, mint 70 fajta nagytestű emlős, és több, mint 500 madárfaj él a Serengeti területén, ahol füves, erdős, folyóparti erdős, mocsaras és elszórt sziklás területek színesítik a tájat, ezzel tipikus szavannai látképet alkotva. Állatban és élményben ma sem lesz hiány!

Szállás: sátorban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Negyedik nap

Egész nap a Serengeti Nemzeti Parkban, este a Ngorongoroban

Ma korán kelünk, és egy csésze kávé vagy tea elfogyasztása után reggeli vadlesre indulunk a felkelő nap sugarait élvezve. Délig a Serengeti kellős közepén leszünk állatlesen, majd visszatérünk enni szálláshelyünkre. Innen ismét vadlesre indulunk, immár a Ngorongoro Nemzeti Park felé gurulva, ahol az éjszakát is töltjük.

Szállás: sátorban
Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

Ötödik nap

Ngorongoro Nemzeti Park – Arusha

A Ngorongoro nemzeti park nemcsak állatvilágáról, hanem különleges természeti szépségéről is híres: itt található ugyanis a világ legnagyobb inaktív, ép és kitöltetlen vulkáni kalderája. A kráter 2-3 millió évvel ezelőtt keletkezett, miután egy vulkán kitört és összeomlott, helyén pedig a kb. 600 méter mély és 260 km2 kiterjedésű kráter maradt, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

A kráter rendkívül változatos állatvilágnak ad otthont, gyakorlatilag Kelet-Afrika vadon élő állatainak szinte minden fajtája megtalálható itt. Zebrák, gazellák, gnúk, orrszarvúk, vízilovak, oroszlánok, leopárdok, elefántok és kafferbivalyok élnek a kráterben vagy annak a peremén. Szafari járműveinkkel legurulunk a kráter aljára és újabb vadles következik, melynek során ha szerencsénk van, megpillanthatjuk a Big Five-ot, azaz az öt legnehezebben elejthető és ezért legnagyobb presztízsű afrikai vadat: az afrikai elefántot, az orrszarvút, a kafferbivalyt, az oroszlánt és a leopárdot. A vadles után elfogyasztjuk piknik ebédünket, majd járműveinkkel vissza kapaszkodunk a kráter peremére, innen pedig Arusha felé folytatjuk utunkat. Ezzel 4 napos szafari programunk végére értünk, a ma esti szállásunk már Arushában lesz. Kicsit furcsa érzés úgy lefeküdni, hogy nem mászkálnak éjszaka afrikai állatok a közvetlen közelünkben!

Szállás: hotelben 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, ebéd

Hatodik nap

Repülés Zanzibárra, utazás tengerparti szállodába

Reggeli után búcsút intünk a tanzániai szárazföldnek, és helyi járattal Zanzibárra repülünk. Zanzibár az Indiai-óceánon elhelyezkedő, Tanzániához tartozó szigetcsoport, mely fehér korallhomokos partjaival, pálmafáival, türkizkék színű tengervízével és víz alatti élővilágával méltán vált a térség ékszerdobozává.

Érkezés után átutazunk a tengerparton fekvő szállodánkba, ahol a következő éjszakákat töljtük. A szállás elfoglalása után a tengerparton pihenve töltjük a nap hátralevő részét.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

Safari Blue fakultatív hajós kirándulás

A mai nap az Indiai-óceán szépségeiről szól! Reggeli után fakultatív program keretein belül egész napos hajós kirándulásra megyünk a Menai-öbölbe, ahol az egyik legszebb korallpad található. Napközben ellátogatunk a Kwela-szigetre, csobbanunk és snorkelezünk a kristálytiszta vízben, relaxálunk egy homokpadon és tenger gyümölcseit ebédelünk. A késő délutáni órákban, a napsütésben és vízben töltött nap után kellemesen elfáradva térünk vissza szállásunkra.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, (ebéd a fakultatív hajós kiránduláson)

Nyolcadik nap

Zanzibár – Fakultatív programok

Újabb nap a Paradicsomban! A mai nap is a fakultatív programokról szól: ha szeretnél, ismét hajóra szállhatsz és meglátogathatod a Mnemba-szigetet, ahol a türkiz színű vízben színes halak és delfinek között snorkelezhetsz. De természetesen lazulhatsz is az álomszép tengerparton a pálmafák alatt, hiszen a sűrű program után jól esik egy nap pihenés. 

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Kilencedik nap

Zanzibár fűszerfarm, Prison Island

Reggeli után egy fűszerültetvényre megyünk, ahol megismerkedhetünk a Zanzibáron termesztett leghíresebb fűszerekkel és egzotikus gyümölcsökkel, miközben a fűszernövény termesztés érdekességeiről és jelentőségéről is tanulunk. A fűszerfarmon megebédelünk, majd először autóba, aztán hajóba szállunk, és egy kb. fél órás hajós utazás után elérjük a Prison Islandet (Börtön-sziget), mely a szigeten található 19. századi börtönről kapta nevét. Rövid ideig ide kerültek a lázadozó rabszolgák, később azonban inkább a sárgalázban szenvedők karantén helyszíneként működött. A szigetnek ma is vannak lakói: aldabrai óriásteknősök élnek itt békében, akiknek őseit egykor a Seychelle-szigetek ajándékozta Zanzibárnak. Miután bejártuk a szigetet, megetettük és megcsodáltuk az óriásteknősöket, visszatérünk a szárazföldre, és elfoglaljuk szállásunkat Stone Townban. Vacsora előtt  felfedezzük az UNESCO Világörökségi helyszínként nyilvántartott várost, mely történelméről és építészetéről híres, és a 19. században a fűszer- és rabszolga-kereskedelem központja volt. 

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, ebéd a programon

Tizedik nap

Hazaút

Ma fájó szívvel búcsút intünk Zanzibárnak, és elindulunk hazafelé. A tanzániai szafarik állatvilágáról, Zanzibár meseszép tengerpartjairól és víz alatti kincseiről, és a helyi kultúráról még sokáig fogunk otthon sztorizgatni.

Részvételi díj

669.990 Forint helyett, ami tartalmazza:

 • Reptéri transzfereket Tanzániában, ha a csoportnak kiajánlott járattal utazol
 • 2 éjszakát Arushában, hotelben, 2-3 ágyas szobákban (párok kétszemélyes szobában)
 • Reggeliket Arushában, illetve teljes ellátást a szafari alatt (túraleírás szerint)
 • Szállást három éjszakára szafari során (1 éjszaka lodge, 2 éjszaka sátor)
 • Belépődíjakat a nemzeti parkokba
 • A szállítást Arushából a szafari program kezdőpontjáig és vissza Arushába
 • A helyi vezetők és szakács díját
 • A szafari programhoz szükséges járműveket (4X4 szafari járművek pop-up tetővel)
 • Szállást Zanzibáron: 1 éjszakát Stone Townban szállodában 2-3 ágyas szobákban, és 3 éjszakát tengerparti szállodában (párok kétszemélyes szobában)
 • A zanzibári kirándulások díját a fűszerültetvényre és a Börtön-szigetre, transzferrel együtt
 • Reggeliket Zanzibáron
 • A szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet

Nem tartalmazza:

 • A nemzetközi repülőjegyet budapesti vagy bécsi indulással (várhatóan 430.000– 460.000 Ft)
 • A tanzániai vízum díját (kb. 50 USD/fő)
 • Kilépési illetéket (kb. 25 USD/fő a reptéren, hazautazáskor fizetendő)
 • A zanzibári repülőjegyet (várhatóan 250-300 USD)
 • Személyes felszerelést (pl. hálózsák, távcső)
 • A zanzibári fakultatív programokat 
 • Költőpénzt szuvenírekre és a programban nem foglalt étkezésekre
 • Az utasbiztosítást
 • Borravalók
 • A kötelező oltások díját

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 385 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (egyoldalúan maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 16-20 fő.

Utazás nehézsége

A szafari során főleg járművekben ülünk majd, ezért különösebb fizikai erőnlétet nem igényel a túra, azonban egész napos terepjárózással kell számolni. A szafari során a járműveket csak kijelölt helyeken lehet elhagyni. A zanzibári programok szintén nem igényelnek különösebb fizikai erőnlétet. Aki szeretne csobbanni vagy snorkelezni, annak az úszni tudás javasolt. A szafari során igyekszünk minél több időt a természetben tölteni, ezért 2 éjszaka a szállásunk sátorban lesz.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?tanzania

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Arushában hotelben 2-3 ágyas szobákban szállunk meg. A szafari alatt 2 éjszakát a természet lágy ölén sátorban, egy éjszakát pedig lodge szálláson töltünk. Stone townban és a zanzibári tengerparton szállodában vagy apartmanban, 2-3 ágyas szobákban fogunk lakni.

 

Budapesti vagy bécsi indulással nemzetközi repülőjárattal, 1 átszállással utazunk Tanzániába. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

A szafari során négykerék-meghajtású, pop-up tetővel rendelkező szafari járművekkel közlekedünk. Zanzibárra közvetlen belföldi járattal utazunk. A szigeten lévő programokra helyben bérelt járművekkel megyünk, a Prison Island-re és a az egész napos tengeri kirándulás során hajózni fogunk.

Fedezd fel velünk a tanzániai szafarik bámulatos élővilágát! Tölts 4 felejthetetlen napot zsiráfok, elefántok, zebrák, gnúk, oroszlánok, leopárdok és még számos más állatfaj között, miközben meglátogatod Tanzánia leghíresebb nemzeti parkjait! Megcsodáljuk a Tarangire Nemzeti Park elefántcsordáit és óriási majomkenyérfáit; felfedezzük a Ngorongoro-kráter élővilágát és vadlesre indulunk a Serengeti Nemzeti Parkban, mely a világ legnagyobb szárazföldi emlősvándorlásának helyszíne.

A szafari program után pedig Zanzibárra utazunk, hogy megismerjük az Indiai-óceán egyik legszebb ékszerdobozát. Csavargunk a központ, Stone Town szűk utcáiban; fűszerültetvényt látogatunk; óriásteknősöket etetünk a Börtön-szigeten; csobbanunk a kristálytiszta, türkiz színű óceánban; hajós kirándulásra megyünk a Menai-öböl korallzátonyához, na és persze élvezzük a napsütést, pihenünk a pálmafák alatt és megkóstoljuk a helyi specialitásokat.

A WanderWell túrák emellett a jó ár-érték arányról ismertek, és ezt a jövőben is szeretnénk megőrizni. Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Kalandtúra azoknak, akik szeretnék felfedezni a tanzániai szafarik élővilágát, elveszni Stone Town szűk utcáiban, csobbanni a türkiz színű Indiai-óceánban és pihenni a fehér korall-homokos zanzibári tengerpartokon.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Tanzánia és Zanzibár túránk különösebb fizikai erőnlétet nem igényel. Kalandvágyra és egy nagy adag nyitottságra viszont szükség van, hiszen Tanzánia kultúrájában, szokásaiban, életmódjában, gasztronómiában és szállások minőségében merőben eltér az Európában megszokottaktól. A szafari során nagytestű és ragadozó állatokat egyaránt fogunk látni, és bár a járművekből kiszállni csak a kijelölt területeken lehet, előfordul, hogy az állatok közel kerülnek hozzánk. A szafari során két éjszakát sátorban töltünk biztonságos területen.

Oltások

Az Európából érkezőknek nincs szükségük sárgalázoltásra, azonban azok számára, akik bizonyos afrikai országokból érkeznek, azoknak kötelező a sárgalázoltás. Bár nem kötelező a sárgalázoltás, de javasolt a felvétele.

Felszerelés, eszközök

Hátizsák, túrabakancs vagy edzőcipő, nap elleni védelem (kalap, naptej, napszemüveg), távcső, hálózsák, kulacs, kényelmes ruházat, fényképezőgép, szúnyogriasztó, túranadrág, réteges öltözék (a szafari során hideg tud lenni éjszaka), elemlámpa vagy fejlámpa, túraszandál, saját snorkel felszerelés (ha van), a szafarira lehetőleg terepszínű ruházat, Zanzibárra vállat és térdet takaró kendő, ha olyan helyre megyünk, ahol a muzulmán vallás iránti tisztelet megköveteli a viselését, készpénz, gyógyszerek, egyéb személyes felszerelés.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.