Rövid összefoglalás

Tenerife sokunkban úgy él, mint egy turistaparadicsom, ahol a homokos tengerparton szállodák sora fogadja a látogatókat. Pedig az örök tavasz szigete jóval több ennél és a hozzánk hasonló kalandhajhászokat is elkényezteti. A Kanári-szigetek Spanyolország egy autonóm területe, ami jóval közelebb van Afrikához, mint Európához. Elhelyezkedésének köszönhetően egész évben kiváló túrázó és strandidő jellemzi.

Utazásunkat teljes mértékben az aktív kikapcsolódásnak szenteljük. Az Anaga köddel borított völgyei felett, a hegygerincen túrázva mesés kilátásban lesz részünk az óceánra. Felmászunk Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb csúcsára, a Teide vulkánra, ahol menedékházban el is töltünk egy éjszakát, hogy másnap reggel a napfelkeltében gyönyörködhessünk. Szűk kanyonban próbálhatod ki az egyik legizgalmasabb módját a természetjárásnak, a canyoningot! Százméteres sziklafalak mellett kajakozunk az óceánon, majd a kalandokat egy hűsítő koktél mellett idézzük fel valamelyik homokos tengerparton. Csatlakozz csapatunkhoz és járd be velünk az örök tavasz szigetét úgy, ahogy az ide látogatók közül csak kevesen.

FONTOS: A Teidére való feljutáshoz engedélyt kell igényelnünk a spanyol hatóságoktól! Ezt érdemes több hónappal a mászás előtt megtenni, mert csak limitált számban adnak ki és népszerű túra. Jelentkezz mielőbb!

Túra részletes leírása

 • 1. nap - 2019.04.29.Kiutazás Budapest - Tenerife

  Liszt Ferenc reptérről induló közvetlen Wizzair járattal megyünk Tenerifére. A reptéren már vár ránk kisbuszunk, ami elviszi a csapatot a hotelhez. Este 10 óra körül érkezünk meg, kipakolunk, majd az első korty spanyol sörök kíséretében megismerkedünk egymással.

  Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban

 • 2. nap - 2019.04.30.Túrázás az Anaga-hegységben

  A reggeli elfogyasztását követően buszunkkal a sziget észak-keleti csücskébe indulunk, ahol az Anaga-hegység vár ránk. A Kanári-szigetek egyik legkülönlegesebb helye ez. Babérlombú erdőkön át vezet utunk, a völgyeket ellepik az óceán felől érkező felhők. Többek szerint az Azori-szigetekhez, Madeirához, vagy egyenesen Új-Zélandhoz hasonló táj ez. Túránk kiindulópontja egy apró hegyi falu lesz, ahonnan felkapaszkodunk a hegygerincre és a felhők felett, az óceánra néző mesés panorámában sétálhatunk. Rálátásunk van a hegyoldalakban elszórt apró falvakra, a sziklaszirtekre épített világítótornyokra, de megpillanthatunk a távolban tengerjáró hajókat is.

  A hegygerincről leereszkedünk egy eldugott, turisták által csak ritkán érintett tengerpartra, ahova egy lakatlan falun keresztül jutunk le. A tengerparton piknikezünk, a délután folyamán pedig visszasétálunk a völgyön át a buszhoz.
  Túra nehézsége: 9km hosszú – 700m fel, 700m le szintben – 6-7 óra piknikkel együtt 

  Túra után buszunkkal visszatérünk a hotelhez, ahol egy kiadós vacsora mellett tovább mélyítjük barátságunkat a spanyol borokkal és sörökkel.

  Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
  Ellátás: reggeli

   

 • 3. nap - 2019.05.01.Canyoning túra

  Tenerife nyugati partjainál, egy aprócska hegyi falu mellöl indul canyoning túránk, amit képzett helyi túravezetők segítségével teljesítünk. Tenerife egyik legizgalmasabb canyoning útvonala ez. Felvesszük neoprém ruházatunkat, a beülőt és a sisakot, majd nekivágunk a nagyjából 4 órás kalandnak. Utunk a patak mentén sűrű nádasban vezet mielőtt beérnénk a hatalmas sziklák közé. Kis séta után már el is érjük az első ugró, majd az első köteles ereszkedőpontot. Ugrásoknál 2-8 méter magasból landolunk mély medencékbe, de bizonyos helyeken természetes csúszdákat is igénybe veszünk. A patak teljesen simára csiszolta a követ, így biztonságosan több méter magasból csúszhatunk rajta egyenesen a medencékbe. Igazán különleges helyszín, az adrenalinlöket pedig még különlegesebbé teszi. Helyenként  10-20 méteres magasságból ereszkedünk le kötélen, aminek használatát a túravezetők a túra elején megtanítják. Mindenféle előképzettség nélkül teljesíthető tehát, viszont szükség van jó adag bátorságra és sportos fizikumra is. Ugyanis a canyoning alatt nagyjából 600 métert megyünk le szintben, amit utána visszafelé is meg kell tennünk. Amikor elérjük a kanyon alját a vízhatlan túrazsákból előbányásszuk a túraruhát és nekivágunk az emelkedőnek. A sziklaszirtről bámulatos kilátás nyúlik a kanyonra és az óceánra, de az ösvényt (így magát a canyoningot is) csak szédülésmentes utasoknak ajánljuk! Fontos: a canyoning extrém sportnak számít. Túravezetőink felkészültek, hetente többször visznek csoportokat ide, de sérülés bármikor, bárkivel előfordulhat. Ennek tudatában vállald.

  Amennyiben a canyoningot kihagynád, lehetőséged van meglátogatni a Loro Parqueot, ami Európa egyik legszínvonalasabb állatkertje, vagy kipróbálhatod bátorságodat a Siam Parkban, amit többször választottak a világ legjobb csúszdaparkjának. Ezen felül választhatsz még alternatív programnak túrázást és strandolást is.

  Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 4. nap - 2019.05.02.Tengeri kajaktúra és strandolás

  A sziget déli részén vágunk neki  2-3 órás kajaktúrának. A part, ami mentén kajakozunk, a Los Gigantes, vagyis “A hatalmasok” nevet kapta. Nem véletlenül… helyenként 500 méteres sziklafalak tornyosulnak fölénk. Bámulatos látvány, egyik irányban a hatalmas sziklák, másik irányban a végtelen óceán. Kajaktúránk során lehetőségünk van sznorkelezni (szabad tüdős merülés), hogy jobban szemügyre vegyük a tengeri élővilágot. A túra után Costa Adeje homokos partjain pihenjük ki az elmúlt napokat. Fakultatív programként benevezhetsz bálna és delfinlesre, de akár sznorkelezhetsz is. Este természetesen a pohár fenekére nézünk és megízleljük hogyan mulatnak a kanárik.

  Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 5. nap - 2019.05.03.Teide

  A délelőttöt hesszeléssel, készülődéssel töltjük, majd napközben indulunk a Teide lábához. A parkolóból gyalog túrázunk fel a 3260 méter magasan található menedékházba. A hotelből csak a legszükségesebbeket hozzuk, egy éjszakát töltünk a Teidén. Túránk eleinte holdbéli tájakon vezet. Kopár, sivatagos, köves terep ez, ami pár km után elkezd meredeken emelkedni. Napfelkelte előtt már elérjük a menedékházat, így a látványt már egy üveg sörrel, borral a kezünkben csodálhatjuk. Éjszaka a Teidéről pompás panoráma terül elénk a szigetre és a csillagos égboltra.
  Túra nehézsége: 9km hosszú – 950m fel,  4-5 óra megállókkal, fotózással (nem sietünk)

  Szállás: Igényesen felszerelt menedékházban
  Ellátás: reggeli

 • 6. nap - 2019.05.04.Teide

  Hajnalban kelünk, irány a 3718 méteres csúcs! Jól felöltözünk, mert Tenerife más pontjaival ellentétben itt hideg lesz! A csúcson ér minket a napfelkelte, aminek látványát garantáltan sosem feledjük! Ha már kigyönyörködtük magunkat a látványban, elindulunk a felvonókhoz, majd vissza az autókhoz.
  Túra nehézsége csúcsra: 2km hosszú – 460m fel, 460m le, 2 óra


  A Teidét elhagyva a szálláshoz megyünk, ahonnan tisztálkodás után indulunk is tovább Tenerife egyik legszebb strandjára, Playa de Las Teresitasra! Mivel a szigeten természetesen csak fekete, vulkáni homok található, ide a Szaharából hoztak fehér homokot. Ezen a meseszerű helyen pihenjük ki a Teidés túrát. Egy délután erejéig a trópusokon érezhetjük magunkat.

  Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
  Ellátás: nincs – reggelit magunkkal vitt alapanyagokból állítjuk össze a menedékházban 

 • 7. nap - 2019.05.05.Masca

  Újra a sziget déli részén túrázunk. Célunk ezúttal Tenerife egyik leghíresebb és legszebb túraútvonala, ami Masca faluból indul és a vége a völgyeken, szurdokokon keresztül az óceánpart. A kajaktúráról ismerős sziklafalaknál találjuk magunkat, ahonnan vízitaxival jutunk el a közeli városba.
  Túra nehézsége csúcsra: 5km hosszú – 500m le, 160m le, 5 óra +vízitaxi

  Fontos: jelenleg Masca túraútvonalat lezárták, hogy restaurálni tudjanak pár szakaszt. Valószínűleg érkezésünkig újra kinyitják, de ha mégsem, úgy egy alternatív, hasonlóan hosszú és nehéz túraútvonalat választunk.

  Este szállásunk környékén egy erre alkalmas helyen megtartjuk a búcsúestet, felidézzük az elmúlt napok kalandjait és a hátunkra vesszük a tenerifei éjszakát.

  Szállás: háromcsillagos szállodában 2-3 fős szobákban
  Ellátás: reggeli

 • 8. nap - 2019.05.06.Tenerife South - Budapest

  Utolsó napunk az örök tavasz szigetén. Mivel gépünk csak késő este indul, ezért napközben lehetőségünk van még strandolni, vagy bevásárolni szuvenírekből.

  Ellátás: reggeli

Jelentkezés túrára


Megosztás