Tenerife

Törlés

Fontos információk

Spanyolország

Részvételi díj:

239.990 Ft

Törzsutas ár:

199.990 Ft - 219.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.05.05.-2024.05.12.
Nehézség 7
Kalandfaktor 10
Kényelmi együttható 9

7 napos kalandtúránk a Kanári-szigetek legizgalmasabb szegletébe, Tenerifére kalauzolja a kalandvágyó WanderWell csapatot! A Kanári-szigetek Spanyolország egy autonóm területe, ami jóval közelebb van Afrikához, mint Európához. Elhelyezkedésének köszönhetően egész évben kiváló túrázóidő jellemzi. Szokás az örök tavasz szigeteként emlegetni.

Tenerife sokunkban úgy él, mint egy turistaparadicsom, ahol a homokos tengerparton szállodák sora fogadja a látogatókat. Sajnos a turisták java csak ezt látja. Pedig az örök tavasz szigete jóval több ennél és a hozzánk hasonló kalandhajhászokat is elkényezteti. Európában egyedülálló kanyonok, óceáni panorámát ígérő gerinctúrák, égbe nyúló sziklafalak, a sziget fölé tornyosuló Teide vulkán, és autentikus, apró hegyi falvak a legjobb spanyol borokkal… ez vár rád Tenerifén, nem a szállodasor!

Utazásunkat teljes mértékben az aktív kikapcsolódásnak szenteljük. Az Anaga köddel borított völgyei felett, a hegygerincen túrázva mesés kilátásban lesz részünk az óceánra. Felmászunk Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb csúcsára, a Teide vulkánra, ahol menedékházban el is töltünk egy éjszakát, hogy másnap reggel a napfelkeltében gyönyörködhessünk. Szűk kanyonban próbálhatod ki az egyik legizgalmasabb módját a természetjárásnak, a canyoningot! Sokszázméteres sziklafalak tövében kajakozunk az óceánon, majd a kalandokat egy hűsítő koktél mellett idézzük fel valamelyik homokos tengerparton. Csatlakozz csapatunkhoz és járd be velünk az örök tavasz szigetét úgy, ahogy az ide látogatók közül csak kevesen.

Első nap

Kiutazás Budapest – Tenerife

Liszt Ferenc reptérről induló közvetlen Wizzair járattal, vagy költségtakarékos megoldásként átszállással megyünk Tenerifére. Este érkezünk meg a szálláshoz, kipakolunk, majd az első korty spanyol sörök/borok kíséretében megismerkedünk egymással.

Második nap

Túrázás az Anaga-hegységben

A reggeli elfogyasztását követően a sziget észak-keleti csücskébe indulunk, ahol az Anaga-hegység vár ránk. A Kanári-szigetek egyik legkülönlegesebb helye ez. Babérlombú erdőkön át vezet utunk, a völgyeket ellepik az óceán felől érkező felhők. Többek szerint az Azori-szigetekhez, Madeirához, vagy egyenesen Új-Zélandhoz hasonló táj ez. Túránk kiindulópontja egy apró hegyi falu lesz, ahonnan felkapaszkodunk a hegygerincre és a felhők felett, az óceánra néző mesés panorámában sétálhatunk. Rálátásunk van a hegyoldalakban elszórt apró falvakra, a sziklaszirtekre épített világítótornyokra, de megpillanthatunk a távolban tengerjáró hajókat is.

A hegygerincről leereszkedünk egy eldugott, turisták által csak ritkán érintett tengerpartra, ahova egy többnyire lakatlan falun keresztül jutunk le. A tengerparton piknikezünk, a délután folyamán pedig egy patakvölgyet követve visszasétálunk a parkolóhoz.

Túra nehézsége: 9km hosszú – 700m fel, 700m le szintben 

Harmadik nap

Canyoning túra és Masca

Tenerife nyugati partjainál, egy aprócska hegyi falu mellől indul canyoning túránk, amit képzett helyi túravezetők segítségével teljesítünk. Tenerife egyik legizgalmasabb canyoning útvonala ez. Felvesszük neoprén ruházatunkat, a beülőt és a sisakot, majd nekivágunk az 5-6 órás kalandnak. Utunk a patak mentén sűrű nádasban vezet mielőtt beérnénk a hatalmas sziklák közé. Kis séta után már el is érjük az első ugró, majd az első köteles ereszkedőpontot. Ugrásoknál 2-8 méter magasból landolunk mély medencékben, de bizonyos helyeken természetes csúszdákat is igénybe veszünk. A patak teljesen simára csiszolta a követ, így biztonságosan több méter magasból csúszhatunk rajta egyenesen a medencékbe. Igazán különleges helyszín, az adrenalinlöket pedig még különlegesebbé teszi. Helyenként 10-20 méteres magasságból ereszkedünk le kötélen, aminek használatát a túravezetők a túra elején megtanítják. Mindenféle előképzettség nélkül teljesíthető tehát, viszont szükség van jó adag bátorságra és sportos fizikumra is. Ugyanis a canyoning alatt nagyjából 600 métert megyünk le szintben, amit utána visszafelé is meg kell tennünk. Az ösvényt (így magát a canyoningot is) csak szédülésmentes utasoknak ajánljuk. Amikor elérjük a kanyon alját, a zsákból előbányásszuk a túraruhát és nekivágunk az emelkedőnek. A sziklaszirtről bámulatos kilátás nyílik a kanyonra és az óceánra.

Levezetésképpen még egy rövid séta is belefér a napba a festői Masca városkában, ami egykoron a kalózok rejtekhelye volt.

Negyedik nap

Teno-hegység

A canyoning után kicsit visszaveszünk a tempóból. Könnyebb túrát teszünk a sziget nyugati csücskében lévő Teno-hegységben, ahol emberméretű kaktuszok és szürreális bazaltformák között sétálhatunk, miközben újfent az óceáni panoráma szolgálja a hátteret. A sziklás, kaktuszokkal borított ösvényt hirtelen felváltják fennsíkon elterülő füves domboldalak, ahol parányi falvak között túrázunk. Az egyik ilyen ősi településen egy kávézóban megpihenve megkóstoljuk a helyben készült sajtokat és egyéb finomságokat. Innen leereszkedünk a partra, majd Tenerife egyik legtöbbet fotózott világítótornyát is szemügyre vesszük. Hazafelé a sziget legszebb, a meredek partfalba vájt autóútján haladva zárjuk be a túra által leírt kört.

Túra nehézsége: 10km hosszú, ~700m szintemelkedéssel

Ötödik nap

Teide

A délelőttöt hesszeléssel, készülődéssel töltjük, majd napközben indulunk a Teide lábához. A parkolóból gyalog túrázunk fel a 3260 méter magasan található menedékházba. A hotelből csak a legszükségesebbeket hozzuk, egy éjszakát töltünk a Teidén. Túránk eleinte holdbéli tájakon vezet. Kopár, sivatagos, köves terep ez, ami pár km után elkezd meredeken emelkedni. Naplemente előtt már elérjük a menedékházat, így a látványt már annak teraszán csodálhatjuk. Éjszaka a Teidéről pompás panoráma terül elénk a szigetre és a csillagos égboltra.

Túra nehézsége: 9km hosszú – 950m fel,  4-5 óra megállókkal, fotózással (nem sietünk)

Hatodik nap

Az Atlanti-óceán csúcsán

Hajnalban kelünk, irány a 3718 méteres csúcs! Jól felöltözünk, mert Tenerife más pontjaival ellentétben itt hideg lesz! A csúcson ér minket a napfelkelte, aminek látványát garantáltan sosem feledjük! A felhők fölött várjuk a napot, ami az égbolt egyik részét vörösen világítja be, másikra pedig felvetíti a Teide hatalmas árnyékát. Káprázatos látvány az Atlanti-óceán csúcsán, ahogy a felhők fölül nézünk le a szigetre. Ha már kigyönyörködtük magunkat, visszatúrázunk a felvonókig. Az első kabinnal leutazunk a parkolóhoz.

Túra nehézsége csúcsra: 2km hosszú – 460m fel, 460m le, 2 óra

A Teidét elhagyva a szálláshoz megyünk, ahonnan tisztálkodás után indulunk is tovább Tenerife egyik legszebb strandjára, Playa de Las Teresitasra! Mivel a szigeten természetesen csak fekete, vulkáni homok található, ide a Szaharából hoztak fehér homokot. Ezen a meseszerű helyen pihenjük ki a Teidét. Egy délután erejéig a trópusokon érezhetjük magunkat, és egy jeges koktél mellett felidézzük az elmúlt napok kalandjait.

Hetedik nap

Újra az Anagában

Újfent Tenerife ködben úszó, esőerdőszerű szegletében, az Anagában találjuk magunkat. Az első túránkhoz hasonlóan most is egy aprócska hegyi faluból indulunk, és utunk első szakasza rövid, de meredek emelkedőt ígér. Hamar feljutunk a gerincre, ahonnan már pazar kilátás terül elénk a völgyekre és az óceánra. A gerinc másik oldalán leereszkedve, óceáni panorámában haladunk a hegyoldalban, mígnem elérünk egy eldugott kis partot. Időjárástól függően a vállalkozó kedvűek megmártózhatnak a vízben, míg a többiek egy sziklán fekve, az óceán morajlását hallgatva chilleznek. Innen egy völgyön keresztül túrázunk vissza a kis faluba, ahonnan reggel elindultunk. Az estét egy kiadós tapas vacsora után valószínűleg valamelyik belvárosi borozóban töltjük, és méltó hangulatban búcsúzunk az elmúlt egy hét kalandjaitól.

Túra nehézsége: 12km hosszú, ~700m szintemelkedéssel  

Nyolcadik nap

Fakultatív kajaktúra és lazulás a déli parton

Az előző esti dajdajozást kipihenve, délelőtt elhagyjuk szállásunkat, és a déli part felé vesszük az irányt. A déli part turistás, tele van szállodákkal és bárokkal, ezért nem is töltünk itt sok időt. Utolsó napi levezetésnek még gépünk indulása előtt viszont tökéletes. Járatunk aktuális menetrendjétől függően lehetőségünk van Los Gigantes hatalmas, több száz méteres sziklafalai alatt kajakozni és/vagy egy utolsót csobbani az óceán hullámai között. Gépünk várhatóan késő este indul vissza Budapestre, ahova éjjel érkezünk meg.

Részvételi díj:

239.990 Ft, ami tartalmazza:

 • Szállást 3 csillagos hotelben 2-3 személyes szobákban, egy éjszakát pedig a Teidén menedékházban 16-19 fős hálóteremben emeletes ágyakon
 • reggeli 6 alkalommal
 • közlekedés szigeten belül bérelt autókkal/kisbuszokkal
 • üzemanyag
 • felvonó díja Teidéről lefelé
 • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest-Tenerife (South) útvonalra (várhatóan 160.000-240.000 Forint között)
 • fakultatív canyoning túra helyi túravezetőkkel 75-85 EUR a résztvevők számától függően
 • fakultatív kajaktúra utolsó napon (~25-30 EUR)
 • reggelin túli étkezéseket
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes ár 40%-a fizetendő, majd a fennmaradó összeget az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

A túrát minimum 14 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 16-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik megfelelő fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

5 nap

Utazás nehézsége

Aktív életmódot és sportos fizikumot igényel. Akkor jelentkezz erre az útra, ha rendszeresen jársz túrázni és minimum heti egyszer sportolsz. Nincs szükséged hegymászó skillekre (falmászás, kötélhasználat), de a fakultatív canyoning során elengedhetetlen a fegyelmezettség, bátorság és a szédülésmentesség. A túravezető instrukcióit betartva alapvetően biztonságos a canyoning túra, de helyenként 6-8 méteres sziklafalakról kell majd beleugranod a vízbe. A Teide csúcsmászáshoz engedélyt kell igényelni, amiből csak limitált számmal adnak ki. Népszerű túra, így hónapokkal előre kell kérvényezni. Jelentkezz időben, és ne hagyd az utolsó pillanatra!

Fontos: a COVID szabályoktól függően előfordulhat, hogy a Teidén lévő menedékház nem fogad majd turistákat. Ebben az esetben felfelé megyünk a felvonóval, és a naplementét nézzük meg a hegycsúcsról. Ezt követően sötétben, a csillagos ég alatt túrázunk le a hegy lábánál lévő parkolóba. Amennyiben a felvonó menetrendje ezt nem teszi lehetővé, úgy felfelé túrázunk éjjel, a napfelkeltét a hegycsúcson köszöntjük, és reggel az első felvonóval lemegyünk.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk belvárosi háromcsillagos szállodában lesz, ahol 2-3 ágyas privát fürdős szobák állnak rendelkezésünkre. Reggelizni a szállodában fogunk. Szállásunk közelében számos étterem és bár van, ahol a túrák után lazíthatunk.

Preferáltan Budapestről vagy Bécsből Wizzair légitársasággal utazunk Tenerifére. A túra indulásához szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyet. Amennyiben igényled, partnerirodánk tud segíteni a jegyvásárlásban. A tenerifei reptéri transzfereket azok számára tartalmazza a túra ára, akik a csoportnak kiajánlott járattal utaznak. Ha Te másik járattal utaznál, esetleg pár nappal korábban szeretnél megérkezni, kérjük jelezd nekünk. Ebben az esetben a reptéri transzfer, és a program megkezdéséig az összes költség téged terhel.

Tenerifén bérelt autókkal közlekedünk, amit mi magunk vezetünk. Így rugalmasan, és gyorsan járhatjuk be a szigetet. Kérjük, amennyiben szívesen vezetnél, jelezd nekünk.

Fedezd fel Tenerifét úgy, ahogyan az ide látogató turisták közül csak kevesen teszik! Kalandtúránk során Tenerife legszebb túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi spanyol hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, és kevesek által járt vidékek várnak ránk!

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Tenerifei kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni a régió természeti és történelmi értékeit. Kalandtúránk során Tenerife legszebb túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi spanyol hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, és kevesek által járt vidékek várnak ránk!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumot, kitartást és lépésbiztonságot igénylő túra. Helyenként kitett szakaszokon megyünk, így erősen tériszonyos embereknek nem javasoljuk a részvételt! Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen túráznak vagy heti szinten végeznek cardio edzéseket.

Repülőjegy

Preferáltan Budapestről vagy Bécsből Wizzair légitársasággal utazunk Tenerifére. A túra indulásához szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyet. Amennyiben igényled, partnerirodánk tud segíteni a jegyvásárlásban. A tenerifei reptéri transzfereket azok számára tartalmazza a túra ára, akik a csoportnak kiajánlott járattal utaznak. Ha Te másik járattal utaznál, esetleg pár nappal korábban szeretnél megérkezni, kérjük jelezd nekünk. Ebben az esetben a reptéri transzfer, és a program megkezdéséig az összes költség téged terhel.

Felszerelés, eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. A canyoninghoz a helyi túraszervező cég biztosítja a felszerelést, ami beülőt, neoprén ruhát, kötelet és sisakot jelent. A canyoning során saját cipőt használunk, ami lehet túracipő, vagy futócipő is, de semmi esetre sem szandál vagy papucs.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.