Zakopane & a Magas-Tátra legszebb tóvidékei

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Lengyelország
Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

53.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos túrába. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyek a Tátra legszebb tóvidékeire kalauzolnak minket. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után igazi mesevilág vár ránk itt, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, lazítunk.

Aktivitások:

Első nap

Tátra főgerinc & Zakopane

Indulás várhatóan kora reggel Budapest belvárosából. A Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük első túránkat. Felvonóval megyünk fel a Tátra főgerincére, ahol szép időben elképesztő panoráma fogad minket. A felvonótól kiindulva a gerincen túrázunk, majd elkezdünk ereszkedni, és apró tavak mellett érkezünk meg a környék leghangulatosabb menedékházába. Itt legurítunk pár pohár sört/teát/forrócsokit, majd folytatjuk utunkat vissza a parkolóba.

Zakopane, ahova az esti órákban érkezünk, nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy igazi mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Egy kellemes közös vacsora mellett, kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét.

Túra nehézsége: 15 km, 300 m szintben fel, 1400 m szintben le – kb. 5-6 óra

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban

Második nap

Öt-tó vidéke

Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a “már megszokott” fenyvesek után újfent a Tátra közepén találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó hegygerinc árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. Az Öt-tó vidéke a Lengyel-Tátra talán legszebb útvonala. Innen ereszkedünk le Zakopane leghíresebb tavához, a smaragd vizű Morskie Okohoz.

A túra után fakultatív program Zakopaneban.

Túra nehézsége: 18 km, 1000 m szint

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Csorba-tó és Poprádi-tó

Fájó szívvel hagyjuk el Zakopanet, de a mai túra egészen biztosan kárpótol minket a búcsúért. A Magas-Tátra szlovák oldalán barangolunk ma, ahol a kiindulópontunk a méltán híres Csorba-tó lesz. Hesszelünk kicsit a tóparton, majd a fenyvesek közé vetjük magukat. Kényelmes erdei túraútvonal vezet minket a sziklás hegyekkel körülölelt Poprádi-tóig. Itt a parton fekvő menedékházban megebédelünk, majd miután kiélveztük a látványt, visszamegyünk az autókhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.

Túra nehézsége: nagyjából 9 km, 300 m szint
Ellátás: 
reggeli

Részvételi díj

59.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás jó minőségű szállóban, szaunával, 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • reggeli 2 alkalommal
  • Lengyel-Tátra Nemzeti Park belépő
  • Kasprowy Wierch felvonó ára
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • egyéb ellátást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 22.000-29.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. áprilisi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR 85 Ft / 1 PLN árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

Nagyjából 15-25 fős csapat. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá

1 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program. Mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik rendszeresen végeznek edzéseket.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/lengyelorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Zakopaneban igényes, kényelmes, de egyszerű panzióban lesz, ahol utasainkat 2 és 3 személyes szobákban helyezzük el. Párokat kétszemélyes szobába osztjuk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Háromnapos túránkba a Magas-Tátra szlovák és lengyel oldalát is meglátogatjuk. A Tátra legszebb tóvidékein kalandozunk majd, ahol a meseszép tengerszemeken túl Zakopane magával ragadó faházai, és a hegység legszebb gerincei várnak ránk. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Háromnapos túránkba a Magas-Tátra szlovák és lengyel oldalát is meglátogatjuk. A Tátra legszebb tóvidékein kalandozunk majd, ahol a meseszép tengerszemeken túl Zakopane magával ragadó faházai, és a hegység legszebb gerincei várnak ránk. Tarts velünk, ha kis csoporttal, felkészült vezetőkkel szeretnél túrázni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz cardio edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.