Zakopane & Magas-Tátra téli túra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Lengyelország és Szlovákia

Részvételi díj:

49.990 Ft

Törzsutas ár:

44.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

A Magas-Tátra legjavát válogattuk össze nektek egy pörgős & lazulós háromnapos téli túrába. Napközben a térdig érő hóban gázolunk fenyvesek között, majd a hegygerinceken elképesztő panorámában folytatjuk utunkat. A leglátványosabb túraútvonalak ezek, melyeket még hegymászótudás és felszerelés nélkül teljesíteni lehet. Zakopane méltán a Lengyel-Tátra kedvence. Túráink után téli mesevilág vár ránk, amit megspékelünk a lengyel gasztronómiával, esténként pedig egymás társaságába feledkezve, egy (vagy több) korsó sör mellett kártyázunk, szaunázunk, lazítunk.

Aktivitások:

Első nap

Csorba és Poprádi-tó, majd Zakopane

Reggel indulunk Budapestről, majd a Magas-Tátra felé vesszük az irányt, ahol a déli órákban kezdjük könnyű túránkat a téli fenyvesekben. A (valószínűleg) befagyott Csorba-tótól vezet utunk a Poprádi-tóhoz, ahol a fölénk magasodó gerincek között gázolunk át a havon, majd egy forró tea társaságában a menedékház melegéből csodálhatjuk az utánozhatatlan téli tátrai hangulatot. Túránk végeztével folytatjuk utunkat Zakopane felé, ahova az esti órákban érkezünk. Zakopane nem véletlenül Lengyelország egyik legforgalmasabb turisztikai pontja. A kisváros a rá jellemző faépületekkel egy téli mesevilág, ahol az utcákon sétálva már ismerkedhetünk a lengyel gasztronómia remekeivel. Majd egy kellemes vacsora mellett és a kiváló lengyel sörök kíséretében folytatjuk az estét.

Túra nehézsége: 9km, 300m szint

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: önellátó

Második nap

Öt-tó vidéke

Háromnapos utazásunk legszebb szakasza jön. Reggelit követően az Öt-tó vidékére túrázunk, ahol a fenyvesek után egy meredek kaptatót követően a Tátra közepében találjuk magunkat. Egy hamisítatlan magashegyi menedékházig vezet utunk, ahol a tavak mellett magasodó gerincek árnyékában fogyaszthatjuk el ebédünket. Körülöttünk gigászi hegyek, és hatalmas hótömeg. A tavak környékére hóba ugrálást, “vérre menő” hógolyócsatát és angyalkázást jósolnak a meteorológusok. Miután minőségi időt töltöttünk el a Magas-Tátra egyik legszebb téli útvonalán, visszatérünk Zakopaneba, hogy nyakunkba vegyük a lengyel éjszakát! Forralt sör, Zubrowka, Pierogi, Gołąbki és még sok más finomság várja, hogy a fárasztó túra után a társaságában pihenj.

Túra nehézsége: 16km, 1000m szint fel és le

Szállás: szállóban 2-3 személyes szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Morskie Oko

Nem is találhatnánk szebb lezárást 3 napos utazásunknak. Morskie Okohoz (Halastó) túrázunk, ami Zakopane egyik jelképe, és II. János Pál Pápa kedvelt helye volt. A tóhoz vezető út mérsékelten tartalmaz emelkedőket, könnyen elérhető. Oda és vissza is lehetőségünk van lovaskocsival menni. A tónál gyönyörű menedékházban tudunk ebédelni. Ezután búcsút veszünk a Tátrától, és elindulunk Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk.

Túra nehézsége: 18 km (9 oda, 9 vissza ), 400m szint fel és le, nagyjából 5 óra, amin lovaskocsival lehet opcionálisan gyorsítani

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

49.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás szállóban 2-3 személyes szobákban (párok 2 személyesben)
  • reggeli 2 alkalommal
  • belépők a Nemzeti Parkba
  • hótalpak bérleti díja (amennyiben a körülmények szükségessé teszik)
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 22.000-29.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. szeptember 25-i hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • egyéb ellátást
  • biztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 90 Forint / 1 PLN árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-25 fő. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek edzéseket. A hótalpak használatát a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot. Hótalpat csak abban az esetben használunk, ha az indokolt. 

A túrán való részvétel feltétele, hogy rendelkezz cipőre/bakancsra rögzíthető csúszásgátlóval/hómacskával! Mi egy fémfogakkal ellátott, láncos hómacskát javaslunk, mely nagy szolgálatot fog tenni neked a téli túrákon is. 

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/lengyelorszag

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunkon 2-3 ágyas szobák állnak rendelkezésünkre. Párokat 2 személyes szobákba osztjuk be. Mindkét reggelen kapunk reggelit a szálláson. Szállásunkon a szobákhoz privát fürdőszoba tartozik, valamint van lehetőségünk este a túrák után szaunázni, biliárdozni, és egy privát bár is a rendelkezésünkre áll.

 

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Tarts velünk, ha kis csoporttal és felkészült vezetőkkel szeretnél eltölteni egy pörgős & lazulós háromnapos hosszú hétvégét.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Átlagos fizikummal teljesíthető program, de mint minden hegyi túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel sportolsz. Leginkább azoknak ajánljuk, akik hetente végeznek cardio edzéseket. A hótalpak használatát a túra során megtanítjuk, így kezdőknek is bátran ajánljuk ezt a programot.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz cardio edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott, vízálló túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen aláöltözeted, könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, meleg pulcsid, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.