Dobogókő, éjszakázás Prédikálószéken

Törlés
Jelentkezési határidő:

Fontos információk

Dömös

Részvételi díj:

A részvételi díj tartalmát a Tudnivalók fül részletezi.

A túra időpontja:

Nyitott2024.07.27.-2024.07.28.
Nehézség 6
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 3

A Visegrádi-hegységben magasodó, 639 méteres Prédikálószékről nyílik az egyik legszebb panoráma a Dunakanyarra. Különböző fényviszonyok között mindig más arcát mutatja hazánk talán legismertebb természeti képződménye. Hogy minél több arcát megismerhessük, a tetején álló kilátóban töltjük az éjszakát. A felfelé vezető útvonal rövid, azonban a kellően látványos Vadálló-kövek mellett halad végig. A naplemente surlófényeiben készítjük el az első képeslap-fotókat, majd a csillagok fényénél kipróbáljuk élesben a főzőket, a derékaljakat és a hálózsákokat. Természetesen leteszteljük a pálinka-felhozatalt is. A rövid, de aktív alvás után a napfelkeltében folytatjuk a fotózást. Reggeli után felkapaszkodunk Dobogókő csúcsára, majd a Thirring-sziklák érintésével megnézzük, hogy megvan-e még a Ferenczy-szikla a Rám-hegy csúcsán. Ezt követően a Lukács-árkon keresztül visszaereszkedünk a parkolóba és a délutáni órákban indulunk haza.

Aktivitások:

1. nap

Dömös - Prédikálószék

1. nap

Dömös - Prédikálószék

Péntek délután találkozunk túránk kiindulópontján, Dömösön. A parkolóban felszerelkezve elegendő élelemmel, hálózsákkal és derékaljjal nekivágunk a túrának. A Vadálló-kövek érintésével felkapaszkodunk Prédikálószékre, és a csúcson lévő kilátóban lelünk menedékre. A kilátóból élvezzük a naplementét, az éjszakát is itt töltjük. A gázfőzők segítségével elkészítjük nomád vacsoránkat, beszélgetés és társasjátokok kíséretében fogyasztjuk el a magunkkal hozott házi pálinka kínálatot.

Táv: 4 km, szint: 530 m fel, idő: kb. 2 óra

2. nap

Dobogókő csúcs

2. nap

Dobogókő csúcs

Korán ébredünk a nap első sugaraival. Közös reggeli után elbontjuk a táborhelyet és nekivágunk a mai túránknak. Felkapaszkodunk Dobogókő csúcsára, majd a Thirring-sziklák érintésével megnézzük, hogy megvan-e még a Ferenczy-szikla a Rám-hegy csúcsán. Ezt követően a Lukács-árkon keresztül visszaereszkedünk a parkolóba és a délutáni órákban indulunk haza.

Táv: 15 km, szint: 810 m fel, 300 m le, idő: kb. 6-7 óra

Részvételi díj tartalma:

  • túraszervezés és túravezetés

Kizárólag WanderWell törzsutasoknak és WanderWell klubtagoknak szervezett program, számukra a részvétel ingyenes.

Nem tartalmazza:

  • utazást a túra kiindulópontjára
  • napközbeni enni-innivalókat, étkezéseket
  • hazautazást a túra végpontjáról
  • biztosítást
  • a bivakoláshoz szükséges eszközöket (derékalj, hálózsák)

 

UTAZÁS

egyénileg tömegközlekedéssel vagy autóval

Tömegközlekedéssel (egyénileg)

A busz 16:35-kor indul Újpest Városkapu megállóból, és 18:01-kor érkezik Dömös, templom megállóhoz. A találkozó pont a parkolóban van.

(https://maps.app.goo.gl/eJnZcLyaSzejMDbk9)

Autóval (egyénileg)

Találkozó ideje: 18:10

Találkozó helye: Dömös parkoló

https://maps.app.goo.gl/eJnZcLyaSzejMDbk9

 

Csapat

Várunk szeretettel minden törzsutast és klubtagot, aki megfelelően rugalmas egy ilyen túrához, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Utazás nehézsége

Átlagos sportos fizikummal és állóképességgel teljesíthető. A napközbeni energia-utánpótlás biztosítására célszerű itthonról könnyen fogyasztható nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzliszelet, energiaszelet) és szendvicset hozni magaddal. Megfelelő mennyiségű víz és meleg ital legyen nálad!

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de a megfelelő túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs. Legyen technikai aláöltözeted, könnyen, gyorsan száradó pólód, polárkabátod, esőkabátod és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod, kamáslid. Fejlámpát mindenképpen hozz magaddal.

Az éjszakát a kilátóban töltjük, hozz magaddal derékaljat és hálózsákot! A vacsorát és a reggelit gázfőzőink segítségével készítjük el, így a főzéshez szükséges eszközöket se felejtsd otthon!

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

 

Gyakori kérdések

Kiknek ajánljuk?

Minden törzsutasnak és klubtagnak, aki egy 1 napos, aktív kikapcsolódásra vágyik. Tarts velünk, ha a WanderWell családhoz tartozó törzsutas- és klubtársakkal, szeretnél találkozni.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagos sportos fizikummal és állóképességgel teljesíthető. A napközbeni energia-utánpótlás biztosítására célszerű itthonról könnyen fogyasztható nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzliszelet, energiaszelet) és szendvicset hozni magaddal. Megfelelő mennyiségű víz és meleg ital legyen nálad!

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de a megfelelő túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túrabakancs. Legyen technikai aláöltözeted, könnyen, gyorsan száradó pólód, polárkabátod, esőkabátod és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod, kamáslid. Fejlámpát mindenképpen hozz magaddal.