TÚRA KATEGÓRIÁK

KALAND KÉNYELMESEN

Ezeken az utazásokon egy adott régió minél alaposabb bejárására, a jelenlévő kultúra megismerésére fókuszálunk, de mindezt a lehető legkalandosabb módon. A kaland kényelmesen kategóriát a tapasztalt utazókon túl azoknak is ajánljuk, akik még csak ismerkednek az efféle világjárással, és szeretnék tágítani komfortzónájukat. A kaland mellett törekszünk az elvárható kényelem biztosítására is, így kalandtúráinkon háromcsillagos szállodákban és jó minőségű vendégházakban alszunk. Természetesen itt is függünk a helyi adottságoktól, de minden esetben a kínálatból közép és felső középkategóriás, központi elhelyezkedésű szállásokat választunk.

VAGÁNY TÚRÁK

Ha ilyen útra jelentkezel, készülj fel, hogy nem kímélünk. Vagy a miénktől rendkívül eltérő és esetenként kényelmetlen kultúrközegbe viszünk, vagy fizikailag lesz megterhelő a túra. Vagány túráink az átlagos WanderWell túráknál is nagyobb rugalmasságot és legtöbbször jó fizikumot követelnek. A “Kaland kényelmesen” kategóriától eltérően itt esetenként sátorban, jurtában, erdei viskókban alszunk, hisz olyan helyekre visz utunk, ahol a madár se jár.

HÉTVÉGI TÚRÁK

1-5 napos utazások jellemzően Magyarországgal szomszédos régiókba. Általában vendégházas, apartmanos, vagy szállodai elszállásolással 2-3-4 személyes szobákban. Esetenként, főleg magashegyi túráknál alszunk menedékházakban és sátorban is. Legtöbbször telekocsi rendszerben utazunk, mert csoportjaink kicsik, és ekkora létszámnál nem éri meg buszt bérelni. Szeretnénk a természetjárás örömét a lehető legszélesebb körben terjeszteni, így kirándulásainkat költségtakarékos módon szervezzük. Régiótól függően igyekszünk a legjobb ár-érték arányú kínálatot létrehozni. Szállásaink színvonala azért nagyon változó ebben a kategóriában, mert régiónként nagyon eltérő a kínálat. Példa: X régióban jó minőségű, 3 csillagos szállodába, reggelivel, kétágyas szobával kerül annyiba a szállás, mint Y régióban egy 2 csillagos panzióban reggeli nélkül 3-4 személyes szobákban. Ekkora különbségek nem csak egyes országok között van, hanem akár országon belül is. Ebből adódóan, ahelyett, hogy egy fix színvonalhoz ragaszkodnánk mindenhol, az adott kínálatból választjuk ki az ár-érték arányban legmegfelelőbbet.

Eisenerz túra Ausztria