Túra kategóriák

Hétvégi túrák: 1-4 napos utazások jellemzően Magyarországgal szomszédos régiókba. Általában vendégházas, apartmanos, vagy szállodai elszállásolással 2-3-4 személyes szobákban. Esetenként, főleg magashegyi túráknál alszunk menedékházakban és sátorban is. Legtöbbször telekocsi rendszerben utazunk, mert csoportjaink kicsik, és ekkora létszámnál nem éri meg buszt bérelni. Szeretnénk a természetjárás örömét a lehető legszélesebb körben terjeszteni, így kirándulásainkat költségtakarékos módon szervezzük. Régiótól függően igyekszünk a legjobb ár-érték arányú kínálatot létrehozni. Szállásaink színvonala azért nagyon változó ebben a kategóriában, mert régiónként nagyon eltérő a kínálat. Példa: X régióban jó minőségű, 3 csillagos szállodába, reggelivel, kétágyas szobával kerül annyiba a szállás, mint Y régióban  egy 2 csillagos panzióban reggeli nélkül 3-4 személyes szobákban. Ekkora különbségek nem csak egyes országok között vann, hanem akár országon belül is.

Kaland kényelmesen: Ezeken az utazásokon egy adott régió minél alaposabb bejárására, a jelenlévő kultúra megismerésére fókuszálunk, de mindezt a lehető legkalandosabb módon. A kaland kényelmesen kategóriát a tapasztalt utazókon túl azoknak is ajánljuk, akik még csak ismerkednek az efféle világjárással, és szeretnék tágítani komfortzónájukat. A kaland mellett törekszünk az elvárható kényelem biztosítására is, így kalandtúráinkon háromcsillagos szállodákban és jó minőségű vendégházakban alszunk. Természetesen itt is függünk a helyi adottságoktól, de minden esetben a kínálatból közép és felső középkategóriás szállásokat választunk.

Vagány túrák: Ha ilyen útra jelentkezel, készülj fel, hogy nem kímélünk. Vagy a miénktől rendkívül eltérő és esetenként kényelmetlen kultúrközegbe viszünk, vagy fizikailag lesz megterhelő a túra. Vagány túráink az átlagos WanderWell túráknál is nagyobb rugalmasságot és legtöbbször jó fizikumot követelnek. A “Kaland kényelmesen” kategóriától eltérően itt esetenként sátorban, jurtában, erdei viskókban alszunk, hisz olyan helyekre visz utunk, ahol a madár se jár.