Berchtesgaden & Hallstatt téli gyalogtúra

Törlés
Jelentkezési határidő:

Fontos információk

Németország és Ausztria

Részvételi díj:

109.990 Ft

Klubtag ár:

99.990 Ft

A részvételi díj tartalmát a Tudnivalók fül részletezi.

A túra időpontja:

Nyitott2024.11.14.-2024.11.17.
Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Berchtesgaden, a Bajor-Alpok szívében, a túrázók valóra vált álma! Ha szereted a lélegzetelállító tájakat, a kristálytiszta tavakat és a monumentális hegycsúcsokat, akkor ez a hely neked való. Képzeld el, ahogy a Königssee partján sétálsz, ahol a tükörsima víz felszínén visszatükröződnek a fenséges hegyek. A friss hegyi levegő és a nyugodt környezet minden lépést élménnyé varázsol.

A kaland itt még nem ér véget! A környék felfedezése közben ellátogatunk Hallstattba is, amely egyenesen a mesék világába repít. Ez az apró osztrák városka a festői Hallstatti-tó partján fekszik, és lenyűgöző szépsége még a Disney-t is megihlette. Ahogy a tó partján sétálsz, elbűvöl a hely varázsa, a hegyek és a tó közötti idilli látvány pedig felejthetetlen élményt nyújt.

Tarts velünk, és fedezd fel ezt a két bámulatos helyet, ahol a természet szépsége és a történelmi hangulat találkozik!

Aktivitások:

1. nap

Budapest – Grünstein (1304 m)

1. nap

Budapest – Grünstein (1304 m)

Kora reggel indulunk Budapestről, és megérkezünk a festői Königssee partjához, ahol mai túránk veszi kezdetét. A célunk a 1304 méter magas Grünstein, a Watzmann-hegység legkisebb, de semmiképp sem alábecsülendő csúcsa. Bár nem tartozik a legmagasabbak közé, a kilátás és az élmény semmivel sem marad el a nagyobb hegyek nyújtotta látványtól.

A túra a Königssee partjáról indul, egy közepesen nehéz ösvényen, amely fokozatosan emelkedik a hegycsúcs felé. Amikor felérünk a csúcsra, eléd tárul a mesés panoráma: a Königssee kristálytiszta, türkizkék vize és a környező hegyek fenséges látványa szinte lélegzetelállító. Tiszta időben a Watzmann hatalmas csúcsai is jól kivehetők, ami felejthetetlenné teszi a látványt.

A csúcson található bájos Grünsteinhütte menedékház tökéletes hely arra, hogy megpihenj, élvezd a helyi bajor ételeket és italokat, és közben gyönyörködj a csodálatos panorámában.

Túra nehézsége: 7.2 km, 700 m szint, 4 óra

Szállás: igényes ifjúsági szállón 4-8 fős szobákban

2. nap

Watzmannhaus körtúra

2. nap

Watzmannhaus körtúra

A Watzmannhaushoz vezető túra az egyik legikonikusabb és leglenyűgözőbb gyalogtúra a Berchtesgadeni Alpokban. A túra célpontja a 1930 méter magasan fekvő Watzmannhaus, amely a Watzmann-hegység csúcsai közé ékelődve kínál fantasztikus kilátást és egy felejthetetlen alpesi élményt.

Az út során sűrű erdőkön haladsz keresztül. A fenyvesek elhagyása után nyílt hegyi legelők és sziklás ösvények következnek, ahonnan már látni lehet a Watzmann hatalmas csúcsait. Ahogy közeledünk a Watzmannhaushoz, a környezet egyre inkább alpesi jelleget ölt: a vadregényes sziklás táj, a mélyben elterülő völgyek és a magasba nyúló hegycsúcsok igazán monumentálisak. A menedékházhoz érve megpihenhetsz, és élvezheted a helyi bajor specialitásokat, miközben a környező hegyek panorámája tárul eléd.

Túra nehézsége: 16.3 km, 1300 m szint, 8 és fél óra

Szállás: igényes ifjúsági szállón 4-8 fős szobákban

Ellátás: reggeli

3. nap

Königssee (hajókázás), Eiskapelle, Kühroint (A-s ferrata betét)

3. nap

Königssee (hajókázás), Eiskapelle, Kühroint (A-s ferrata betét)

Ma a Königssee partjára utazunk. A tó északi partján hagyjuk autóinkat és egy rövid hajókirándulást teszünk Németország harmadik legmélyebb (190 m) taván. A fjordhoz hasonlító Königssee-t meredek lejtők és sziklafalak övezik, amelyek kitűnő akusztikáját és a híres visszhangot a hajó legénysége rövid trombitaszóló segítségével mutatja be.  A tó nyugati oldalán, a Szent Bertalan kolostornál fogunk kikötni. Innen sétálunk fel a Watzmann legendás, tekintélyt parancsoló keleti sziklafalában megbújó jégbarlang, az Eiskapelle (magyarul Jégkápolna) alá. A gleccserbarlang meglátogatása életveszélyes, így mi is csak a bejáratát tekintjük meg. Ha beteltünk a látvánnyal visszatérünk a tó partjára, ahol megjutalmazzuk magunkat egy fagyival és indulunk tovább. 

Azokra, akik nem fáradtak még el az előző két nap kihívásaiban, a visszaúton egy szép túra és egy nagyon könnyű ferrata vár. Észak felé haladunk végig a tó nyugati oldalán található panoráma ösvényen. Kár lenne kihagyni ezt a kilátást! A Watzmann csúcsaira nyíló pazar panorámájáról is ismert, idilli alpesi tanya, a Kührointalm hüttéjében pihenünk meg és töltődünk fel, mielőtt gyönyörű erdőkön keresztül ereszkedünk vissza a Königssee északi partjára.

Akik úgy érzik inkább pihenéssel töltenék a mai napot a tó partján, van lehetőségük a visszafelé utat is hajóval megtenni, azonban ez a program opcionálisan választható.

Távolság: 17,5 km; Menetidő: 8-9 óra; Szintemelkedés: 1100 m fel és le

Szállás: igényes ifjúsági szállón 4-8 fős szobákban

Ellátás: reggeli

4. nap

Hallstatt városnézés és hazaút

4. nap

Hallstatt városnézés és hazaút

Ma búcsút veszünk Berchtesgaden hegyeitől, de nem kell csüggedni, a program Hallstattban folytatódik. 

Hazafelé megállunk Hallstattban, ahol a városnézés egy utazás a történelem és a természet találkozásába. Ez az apró, de bájos osztrák városka a Hallstatti-tó partján fekszik, és a világörökség része, köszönhetően egyedülálló szépségének és ősi múltjának.

A városnézést követően az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Ellátás: reggeli

Részvételi díj

109.990 Forint, ami tartalmazza:

  • 3 éjszaka szállás kényelmes, jól felszerelt ifjúsági szállóban 4-8 fős szobákban emeletes ágyakon
  • svédasztalos reggeli 3 alkalommal
  • túravezetés és szervezés
  • hajókázás a Königssee-n (Königssee > Szent Bertalan-templom)

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezéseket
  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 30.000-48.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2024. szeptemberi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.
  • Hajókázás visszafelé (Szent Bertalan-templom> Königssee, 11,30 EUR/fő)
  • utasbiztosítás

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-16 fő. Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Utazás nehézsége

A túrák sportos fizikummal teljesíthetők, de leginkább azoknak ajánljuk akik hetente végeznek cardio edzéseket és rendelkeznek túrázási tapasztalattal. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/nemetorszag
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ausztria

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Berchtesgaden mellett egy igényes, remek kilátással rendelkező ifjúsági szálló 4-6-8 fős, emeletes ágyas szobáiban lesz, amelyekhez jól felszerelt, közös fürdő és mellékhelyiség tartozik. A szálláson közös helyiségek és számos kültéri és beltéri játék, illetve sportolási lehetőség áll a rendelkezésünkre.

A túra helyszínére az utazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson.

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. A négy nap alatt – azon túl, hogy felfedezzük a Berchtesgadeni-Alpok legszebb túraútvonalait és bámulatos természeti kincseit – lesz lehetőségünk kellemesen elfáradni, jókat enni, inni, beszélgetni és egymást megismerni is.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:
https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek ajánljuk, aki aktív kikapcsolódásra vágyik és van már ferrátázós tapasztalata. A négy nap alatt – azon túl, hogy felfedezzük a Berchtesgadeni-Alpok legszebb ferráta útvonalait és bámulatos természeti kincseit – lesz lehetőségünk kellemesen elfáradni, jókat enni, inni, beszélgetni és egymást megismerni is.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mint minden túrát, ezt is könnyebben és élvezetesebben tudod teljesíteni, ha legalább heti szinten végzel cardio edzéseket. A gyalogtúra útvonalak közepesen nehezek, kitartást igényelnek.

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban. A menedékházban szükség lesz egy vékony hálózsákra is. 15-25 literes hátizsákra van szükség. A túrán kötelező a saját, bakancsra illeszthető csúszásgátló használata.