A Dunazug kincsei

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Pilis és Visegrádi-hegység

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Ezen a kétnapos túránkon a Pilis és a Visegrádi-hegység leghíresebb csúcsait és látványosságait járjuk be, majd másnap a Dunán evezünk. Felkapaszkodunk a Vadálló-kövekhez, meghódítjuk a Prédikálószék csúcsát, majd visszaereszkedünk egy mély völgybe, hogy a Rám-szakadékon keresztül kapaszkodjunk fel Dobogókőre, ahol turistaházban, hangulatos kétágyas szobákban töltjük az erdei éjszakát. Másnap busszal Tátra utazunk, ahol csónakba szállunk és a dunai egyik legszebb szigetcsoportja körül evezünk. Szintkülönbségben és élményben nem lesz hiány!

Aktivitások:

Első nap

2020. július 18. szombat Dömös – Prédikálószék – Rám-szakadék – Dobogókő

A 7:35-ös busszal indulunk Újpest-Városkaputól Dömösre, ahova 9 óra körül érkezünk meg. Rövid készülődés után útnak is indulunk, először a Malom-patak völgyében, ahonnan hamarosan le is térünk és megkezdjük igen meredek emelkedő szakaszunkat. Alaposan megdolgoztatjuk combizmainkat, de a kezünkre is néhol szükség lehet. A kaptató után megérkezünk a Vadálló-kövekhez, ahol szusszanunk is egyet, miközben a kilátást is megcsodáljuk. A pihenő után már egy rövidebb emelkedőt kell csak leküzdeni, hogy felérjünk a PrédikálószékreEz hazánk egyik leghíresebb hegycsúcsa, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Dunakanyarra. Itt hosszabb pihenőt tartunk, elfogyasztjuk szendvicseinket és a kilátóba is felmegyünk.

Miután feltöltöttük energiakészletünket lefelé vesszük az irányt és visszaereszkedünk a völgybe, melyet keresztezve a Rám-szakadékba vezet utunk. A szakadék hűvös klímájában ismét felfele lépkedünk, hol láncokba kapaszkodva, hol létrákon felmászva. A szakadék után már szélesebb, enyhén, de folyamatosan emelkedő turistaúton érjük el Dobogókő települését, mely az azonos nevet viselő csúcson helyezkedik el. Az itt álló Báró Eötvös Loránd menedékházban elfoglaljuk szállásunkat és megvacsorázunk.

Táv: 14 km, 1000 méter szint fel, 435 méter szint le

Második nap

2020. július 19. vasárnap Dobogókő – Tát – Budapest

Bőséges reggelink után különbusszal Esztergom környékére utazunk. Rövid oktatást követően kenuba szállunk és útnak indulunk a Táti-szigetek körül.  A szigetcsoport számtalan védett állat- és növényfaj otthona, 2020 márciusa óta természetvédelmi terület. Kis szerencsével teknősök, fehér gólyák, kormoránok mellett európai hóddal, réti sassal és fekete gólyával is találkozhatunk. A szigeteken őz, szarvas, borz, vaddisznó és aranysakál is él. Miközben csónakjaink halkan szelik a vizet, hallhatjuk a közeli és távolabbi fák törzsében csemegék után kutató fakopáncsok kopácsolását. A parti fákon megfigyelhetjük a hódok nyomait is.

A kenutúra végével visszautazunk tömegközlekedéssel Budapestre.

Túra ára

19.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállást ízléses turistaházban egy éjszakára 2 ágyas szobákban
  • idegenforgalmi adót
  • reggelit vasárnap
  • kisbuszos transzfert Dobogókőről Tátra
  • kenubérlés
  • csoportvezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • a reggeli kivételével a további étkezéseket
  • utazást tömegközlekedéssel Dömösre, majd Tátról haza

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Utazás nehézsége

Combizmot próbáló közepes-nehéz túra, melyhez sportos fizikum szükséges! A Vadálló-kövek alatti szakasz néhol omladékos, ahol fontos a lépésbiztonság, a Rám-szakadékban pedig egyes szakaszokon láncok és létrák segítik a haladást. Az evezéshez nem szükséges tapasztalat.

Túravezető

Linda

Linda WanderWelles karrierjét irodai munkatársként kezdte, de földrajzos szaktudásának, magabiztos fellépésének, és utasbarát hozzáállásának köszönhetően hamar magyarországi túráink élén találta magát. Országunk, erdőink, folyóink, növény és állatvilágunk ismerőjeként biztosan lesz egy-két érdekessége számodra.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell