Adria aktívan

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Horvátország

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

80.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 6

Horvátországi utazásunk során – más kalandtúráinkhoz hasonlóan – arra törekszünk, hogy megmutassuk Nektek a köztudatban turistamágnes régióként élő Dalmácia híresebb és kevésbé ismertebb természeti kincseit. Délnyugati szomszédunk ugyanis jóval több természeti csodát rejt egy adriai strandolásnál. Aktív programunk két pillérre, a túrázásra és a kajakozásra épül.

Utunk első felében a Dínári-hegyvidék legnagyobb tömbjét, a tengerpart felett magasodó Velebit-hegységet fedezzük fel. Az Észak-Velebit Nemzeti Park és a Paklenica Nemzeti Park karsztvidéke csodálatos mészkőformákkal és fantasztikus panorámával csalogat minket izgalmas túrákra. A program másik felében kajakból fedezzük fel a Dalmát tengerpart nyugodt öbleit és égszínkék vízzel körülölelt apró szigeteit. A lapátolás mellett csobbanás és más vízi élmények is várnak ránk! Dalmácia híres történelmi városaiban, Zadar és Sibenik hangulatos sikátoraiban pedig felfedezzük a balkáni, a görög és az olasz ízvilágot idéző horvát konyha remekeit.

Első nap

Észak-Velebit

Hosszabb utazást követően kora délután érkezünk meg a horvát néphagyomány egyik természeti szimbólumához, a Velebit-hegységhez. A karsztformáiról nevezetes Észak-Velebit Nemzeti Park területén teszünk egy gyönyörű túrát, ahol nemcsak különleges mészkősziklák, de bámulatos panoráma vár ránk. Estére érkezünk szállásunkra, ahol a hosszú napunkat az változatos horvát gasztronómia segítségével pihenjük ki.

Túra nehézsége: 8 km, 400 m szint fel/le, ~3 óra

Második nap

Paklenica

Reggeli után nem sokkal Starigradban, a Paklenica Nemzeti Park bejáratánál készülődünk túránkhoz. Dalmácia egyik leghíresebb nemzeti parkja csodálatos mészkő sziklaformákkal, szurdokvölgyekkel és egy egészen pazar panorámát kínáló csúccsal vár minket. A Crni vrh 1100 méter fölé magasodó csúcsáról elénk táruló panorámát pedig még sokáig nem fogjuk elfelejteni.

Túra nehézsége: 14 km, 1040 m szint fel/le, ~8-9 óra

Harmadik nap

Kajaktúra a Sibeniki-öbölben

Az előző napi túrákkal lábizmainkat kellőképpen átmozgattunk – jöhetnek a karizmok! Sibenik környékét kajakkal “fedezzük fel”. A Trónok Harcából ismert Braavos bejáratát megtestesítő Szent Antal csatorna nyugodt vízéről nemcsak az ódon városban gyönyörködhetünk egy különleges perspektívából. Lapátolás közben elhaladunk hatalmas sziklafalak és azokban nyíló kis barlangok mentén, sőt még egy kagylófarmot is láthatunk. A vízi élmények után este jöhet a lazítás a tengerparton.

Negyedik nap

Kajaktúra a szigetek között

A bemelegítő lapátolást követően emeljük a tétet: kajakjainkkal kimerészkedünk a az égszínkék vízzel borított Dalmát-szigetvilágba. Egész napos vízitúránk során két kis szigetre is ellátogatunk. A Tijat-sziget öblében egy hangulatos étteremben töltjük fel az energiaraktárainkat. Természetesen az adriai strandolás sem maradhat ki a programból! A Prvic-sziget után visszafordulunk a szárazföld felé, ahol egy jó sörrel ünnepeljük meg a mai teljesítményünket.

Ötödik nap

Sibenik, majd hazautazás

Utolsó napunkon még andalgunk egyet az ezeréves Sibenik óvárosában. A Szent Jakab katedrális és a Teknősös-kút érintésével, hangulatos sikátorokon keresztül mászhatunk fel a várost és öblöt uraló Szent Mihály erődbe. Séta közben megkóstoljuk Sibenik méltán híres és ízletes fagylaltját is. Ezt követően búcsút intünk Dalmáciának, majd elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Utazás költsége

89.990 Forint, ami tartalmazza:

  • kényelmes apartmanokban 2-3 személyes szobákban (párok kétszemélyesben)
  • kétszer egynapos kajaktúrák képzett túravezetőkkel
  • felszerelés bérlése kajaktúrákhoz
  • Nemzeti Park belépők
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utazás telekocsi rendszerben, mely helyszínen fizetendő
  • utasbiztosítás
  • étkezések

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 10-20 fő. Várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy.

Ennyi szabadság kell hozzá:

3 nap

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik minimum heti 1 alkalommal végeznek cardio edzéseket. A kajaktúrához úszni tudás szükséges.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink kényelmes apartmanok lesznek, amikben 2-3 személyes szobák állnak rendelkezésünkre. Az apartmanok közelében boltok és éttermek is találhatóak, de a konyhában melegíthetünk otthonról hozott ételt is.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik, és szeretné felfedezni Horvátország azon részeit, amit az átlagos nyaralások alatt nem lehet.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Komoly túrázási tapasztalatra nincs szükség, de fontos, hogy a túrát megelőző 1-2 hónapban legalább heti szinten végezz cardio edzéseket, mert bár a program alapvetően közepes nehézségű, helyenként lesznek meredek kaptatók. A kajaktúrához úszni tudás szükséges.

Kiutazás

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik. A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget. Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Felszerelés, eszközök, oltások

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. A Velebitben és a Paklenicában is erős széllel találkozhatunk. A kajaktúrához kiemelten fontos a fej takarása, és ajánlott a hosszú ujjú felső, ha könnyen leégsz. Emellett természetesen a fürdőruha se maradjon otthon.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.