Alacsony-Tátra gerinctúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Gyömbér – Chopok – Derese – Budapest

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.04.
Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Hétvégi túránkon nem másra, mint az Alacsony-Tátra főgerincén haladva, a hegység három legmagasabb csúcsának – Gyömbér (2 043 m), Chopok (2 024 m), Derese (2 004 m) – megmászására vállalkozunk. Annak érdekében, hogy valóban kimozduljunk a hétköznapok rohanásából, a gerinctúrát egy jó hangulatú estével készítjük elő a Stefanika-menedékházban finom szlovák sörök társaságában!

A Vág- és a Garam-folyók völgye között, 80 kilométeres hosszúságban elterülő Alacsony-Tátra – a Magas-Tátra után – Szlovákia második leglátogatottabb hegysége. A szelíd csúcsokban, széles hegyhátakban és messze nyúló füves lejtőkben gazdag gerinc legszebb szakaszát fogjuk végigjárni.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Stefanika-menedékház (1 740 m)

08:30-kor találkozunk a Nyugati Pályaudvar, Westend City Center előtti parkolójában, ahonnan kb. 4 órás autózást követően érkezünk meg az Alacsony-Tátra lábánál fekvő Trangoska parkolóba. Gyors szerelvényigazítást követően megkezdjük nyugodt emelkedésünket a Stefanika-menedékházhoz. Nagyjából három órával később már elfoglaljuk szobáinkat és élvezhetjük a menedékház hamisíthatatlan hangulatát. A délután a lazításról és a másnapi túrára való felkészülésről szól. Azokkal, akik elég erőt éreznek magukban, csak a legszükségesebb felszerelést cipelve – bemelegítés gyanánt –, felmászunk a Gyömbér csúcsra, hogy onnan élvezhessük a hegyi naplementét. Akik inkább a pihenést választják, a menedékház körüli platón sétálhatnak vagy éppen a teraszon finom sörök társaságában várhatják be a naplementét. Este ízletes szlovák hegyvidéki falatok társaságban folytatjuk az ismerkedést. Bár csábító az éjszakai hegyi mulatozás, azért korán nyugovóra térünk, hogy másnap energikusan vághassunk neki a gerinctúránknak. Túra nehézsége: 4 km; Menetidő: 3 óra; Összes emelkedés: 620 m

Éjszaka: menedékház

Második nap

Gyömbér – Chopok – Derese – Budapest

Korai kelést és egy tartalmas reggelit követően összekészítjük felszerelésünket, majd búcsút intve a Stefanika-menedékháznak elindulunk első csúcsunk, a Gyömbér irányába. Nagyjából másfél órás emelkedést követően érkezünk meg az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsára. Szép idő esetén elképesztő körpanorámában, többek között a Liptói havasok és a Magas-Tátra csipkés bérceiben is gyönyörködhetünk. A csúcscsokik elfogyasztását és a fotók elkészítését követően célba vesszük a Chopokot. A Demänovská-nyereg érintésével a hegység főgerincén haladunk nyugati irányba. Kisebb ereszkedéseket és emelkedéseket követően érkezünk meg a hegység második legmagasabb csúcsára, a köves Chopokra. A csúcsélményt követően a Kamenná-menedékházban egy rövidebb pihenéssel és ebéddel töltjük fel energiaraktárunkat és készülünk fel az utolsó csúcstámadásra. A Derese csúcsát nagyjából fél óra alatt érjük el. A harmadik csúcsélménnyel hátunk mögött a sípályák mentén leereszkedünk a Trangoska parkolóban várakozó autóinkhoz. Gyors rendezkedést követően elindulunk Budapestre, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

Túra nehézsége: 15 km; Menetidő: 8-9 óra; Összes emelkedés: 571 m; Összes ereszkedés: 1 200 m

Utazás költsége

17.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára hegyi menedékházban 5-8 ágyas szobákban
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • Utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 6-10.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.
  • Reggelit és vacsorát. Reggelit 6 EUR, vacsorát 9 EUR áron vásárolhatsz a menedékházban, de akár hozhatsz is magaddal.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető, de mint minden magashegyi túra, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket.

Zsombor

Zsombor

Zsombor több mint 7 éves túravezetői és túraszervezői tapasztalattal rendelkezik. Szűnni nem akaró szenvedélye az iszlám világ . Marokkótól Afganisztánon át Indonéziáig, Boszniától Irakon át Szudánig vitte őt a kíváncsiság. Célja, hogy az évtizedes személyes tapasztalatait és tudományos ismereteit felhasználva olyan utakat szervezzen, amelyek során az iszlám világnak azt az izgalmas oldalát mutathatja be utastársainak, amiről a médiában keveset hallani. Amikor éppen nem a a sivatagos Közel-Kelet izgalmas helyszíneit fedezi fel, Európa vadregényes magashegységeiben túrázik.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Kis csapattal megyünk, így zavaró tömeg nélkül élvezheted a magashegyi túrázást.

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell