Albánia

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Albánia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

224.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 6
Kalandfaktor 9
Kényelmi együttható 7

Albánia Európa egyik utolsó érintetlen ékszerdoboza, ahol az Albán-Alpok csipkés hegygerinceitől az Adria eldugott homokos partjaiig számos kincset találunk. Kis csoportos kalandtúránkon felfedezzük az ország legszebb és legrejtettebb szegleteit: túrázunk az Albán-Alpokban, kajakozunk a Komani-tavon és eldugott tengerparton csobbanunk. Az elképesztően szép természeti adottságok mellett elbűvölő középkori városokkal, és szemünk láttára megelevenedő történelemmel találkozhatunk.

Túránk a kaland kényelmesen és a vagány túrák kategóriák közé esik. Egy éjszakát sátorban töltünk varázslatos, Isten háta mögötti tengerparton, de a program többi részén szállásaink inkább városokban és falvakban lesznek, ahol a helyi kínálatból felső középkategóriás vendégházakat és szállodákat választottunk. Ha a komfortzónádat még nem feszegetnéd túlságosan, de már a vagányabb túrák felé kacsintgatsz, albán kalandtúránk tökéletes választás számodra!

Első nap

2022.08.14. vasárnap – Budapest/Bécs-Tirana

Budapestről vagy Bécsből közvetlen járattal repülünk Tiranába. Ha időnk engedi, szállásunk elfoglalása után sétálunk egyet az albán fővárosban, ahol a modern épületekkel és bájos kávézókkal teli utcák és a Balkánra jellemző szocialista-realista városnegyedek színesítik a városképet. Este beülünk vacsorázni és iszogatni, ami remek alkalom lesz útitársaink megismerésére.

Szállás: szállodában  2-3 ágyas szobákban

Második nap

2022.08.15. hétfő – Tirana – Albán-Alpok

Reggeli után bérelt buszra szállunk, és elkezdjük a festői hegyek közé tartó roadtrippünket. Rövid megállók után délután érkezünk a Valbona-völgybe, az Albán-Alpok szívébe. Szállásunk elfoglalása után kinyújtóztatjuk végtagjainkat, és rövid sétát teszünk a festői környezetben helyet foglaló falu körül. Este finom albán fogásokból válogatva, pár pohár sör mellett sztorizgatunk.

Szállás: falusi vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

2022.08.16. kedd – Sziklák, páncélfenyők, vízesések: túra az Albán Alpokban

Reggel bakancsba bújunk, és egy egész napos túrára indulunk az Albán-Alpok hatalmas mészkőszirtjei közé. Ősöreg páncélfenyők és havasi rétek között kanyarog az utunk egyre feljebb, míg a sziklás csúcsok között meg nem közelítjük az albán-montenegrói határt. A hágóból gyönyörű kilátás tárul elénk: a túloldalt Montenegró sziklás csúcsai, alattunk a mélyben a Valbona-völgy, és ameddig a szem ellát, háborítatlan hegyek, erdők, mély völgyek.

Rövid pihenő után a délutáni órákban visszaereszkedünk a völgyben, hogy az estét megszokott szállásunkon töltsük.

Túra nehézsége: nagyjából 14-16km, szintben 1250 m fel/le, 7-8 óra

Szállás: falusi vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Negyedik nap

2022.08.17. szerda – Gyalogos zarándoklat a Dinaridák tejéhez

A Valbona-völgy házait és és virágzó legelőit elhagyva egyre magasabbra kapaszkodunk a zúgó hegyi patak sziklás völgyében. Ahogyan elfogynak az évszázados páncélfenyők erdejei, sziklatömbök közt vezet az utunk, egy történelmi idők óta használt egykori hegyi karaván-ösvényen, mely a szomszédos Teth völgyébe vezet. Kiérve a sziklás gerincre, kitárul alattunk a világ: túloldalt a Tethi-völgy mélyén nyújtózó falvak, felettünk pedig az egész Dinaridák legmagasabb pontja, a Jezerce 2694 m magas sziklás, havas csúcsa emelkedik. Miután kigyönyörködtük magunkat az egész Albán-Alpok talán legszebb körpanorámájában, elindulunk vissza szállásunkra, ahová a délutáni órákban érkezünk.

Túra nehézsége: 15 km, szintben  910m fel/le, 6-8 óra

Szállás: falusi vendégházban 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Ötödik nap

2022.08.18. csütörtök – Hajón az albán hegyek között

A kora reggeli órákban Fierza településig utazunk, ahol hajóra szállunk, és egy 2 órás panorámás hajózás következik a Drin-folyón felduzzasztott Komani-víztározón. Az Albán-Alpok sziklás csúcsai közt kanyargó kristálytiszta mély hegyi tó egy vízerőmű építése során jött létre, elvágva a hegyi falvakat mindenféle közúttól, így azokat ma csak vízi úton, komppal lehet megközelíteni. A kompozás után kajakba szállunk, és néhány órát a Paqe sziget, azaz a Béke Szigete környékén evezünk. Kajakozás után Komanban ismét buszunkra szállunk, és Skodra város környékén szállunk meg, ahova az esti órákban érkezünk. 

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hatodik nap

2022.08.19. péntek – Skodra- Durres

Reggeli után buszra szállunk és az albán tengerpart legnagyobb városába, Durresbe utazunk. A közel 10 km hosszú partszakaszon akár több strandot is kipróbálhatunk: csobbanhatunk az Adriai-tengerben, lazulhatunk egyet az aktív napok után. De akár római kori romokat is meglátogathatunk: a durresi amfiteátrum fénykorában a Balkán-félsziget legnagyobbja volt; az egykor 20 000 fős nézősereg befogadására alkalmas építmény maradványai a mai napig megtekinthetők.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Hetedik nap

2022.08.20. szombat – Durres-Gjipe

Reggeli után ismét buszba szállunk és végigkanyargunk a csodálatos kilátópontokkal tarkított Albán-riviéra hegyi szerpentinjein. Útközben megállunk a bő 1000 m magas Llogara-hágón, mely közvetlen a tengerpart fölé magasodik, így gyönyörű kilátást nyújt az Albán-riviérára. Délután érkezünk meg a riviéra legszebb tengerpartjához a Gjipe-kanyon szájában kialakult, sziklafalak ölelte Gjipe-partra. Itt egy kempingben, öreg olajfák alatt töltjük az estét. A partra csak gyalogút visz, nincsenek szállodák, nincs tömeg, csak a tengerpart morajlása.

Két strandolás közt teszünk egy rövid túrát a Gjipe-kanyon sziklafalai közé, majd a napfelkeltében egy hideg sör kíséretében születnek új barátságok.. Szállásunk ma este távol a városoktól, egy tengerpati kempingben sátrakban lesz.

Szállás: sátorban
Ellátás: reggeli

Nyolcadik nap

2022.08.21. vasárnap – Gjipe – Gjorkaster – Permet

Búcsút mondunk a tengerparti idillnek, és keresztülvágunk Albánián. Útközben megállunk az UNESCO Világörökségnek nyilvánított Gjirokasterben. A város egyike Albánia azon kevés városainak, melyek túlélték a kommunizmus település-rombolásait, így megmaradt középkori hangulata. Sok száz kőlapokkal fedett, faerkélyes hagyományos balkáni ház között kanyarognak a szűk utcácskák a hegyen magasodó fellegvár felé. Az éjszakát Permet városában töltjük, vacsorára megkóstolhatjuk az albán konyha specialitásait.

Szállás:szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: önellátó

Kilencedik nap

2022.08.22. hétfő – Rafting és Langarica-kanyon

Reggeli után a mellettünk kanyargó Vjosa folyó partjára megyünk, ahol már várnak ránk csónakjaink, melyekkel egy látványos raftingtúrára indulunk a hegyek között. A sziklafalak, hegyi falvak közt kanyargó rafting élvezeti értékét növeli, hogy a megszokott rafting-túrákkal ellentétben itt nem kell tartani a hideg víztől, hiszen a Vjosa a nyári melegben kellemes 25 fokra melegszik.

Raftingolás után pihenünk egyet, majd a hatalmas hegyek között megbúvó szurdokban töltjük a délutánt, ahol hol térdig, hol derékig gázolva a langyos vízben teszünk egy rövid túrát. Igen, langyos vízben, ugyanis a környéken több természetes termálforrás fakad, melyeket már az ókori idők óta használnak.

Szállás: szállodában  2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizedik nap

2022.08.23. kedd – Permet – Berat – Tirana

Reggeli után búcsút mondunk Permetnek, és észak felé vesszük az irányt. Útközben megállunk az olajbogyójáról is híres Beratban. Berat Albánia egyik legrégibb városa, fehér házaival, szűk utcáskájival, ortodox templomaival és az azok fölé magasodó fellegvárral méltán lett UNESCO Világörökség.

Miután kibolyongtuk magunkat a városka történelmi hangulatot árasztó szűk utcácskáin, a késő délutáni órákban Tiranába utazunk. Este még utoljára lesz alkalmunk élvezni a balkán konyha különlegességeit és inni egy-két kör rakiját a felejthetetlen albániai utazásunkra.

Szállás: szállodában 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Tizenegyedik nap

2022.08.24. szerda – Tirana-Budapest/Bécs

Elbúcsúzunk Albániától és járatunktól függően a tiranai reptérre megyünk, ahonnan Budapestre vagy Bécsbe repül gépünk.

Részvételi díj

239.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzfereket, ha a csoportnak kiajánlott járatokkal utazol
 • az utazást Albánián belül létszámtól függően 16-30 személyes busszal
 • a szállásokat a programleírásban részletezve (városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban 2-3 személyes szobákban [párok kétszemélyesben], vendégházban 2-3-4 személyes szobákban,egy éjszakát pedig sátorban)
 • étkezéseket a programleírásban részletezve
 • a kajakozás árát
 • a hajózást a Komani-tavon
 • a raftingolás árát
 • a leírásban szereplő programokat
 • a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet

Nem tartalmazza:

 • Budapest-Tirana repülőjegyet (várhatóan 60.000-80.000 Forint). Amennyiben a Wizzair módosítja a menetrendjét, vagy törli a járatait augusztus 14-24-re, úgy Bécsből repülünk és a túra dátuma módosul augusztus 13-23-ra. 
 • utasbiztosítás
 • költőpénzt szuvenírekre és étkezésre (kb. 30.000 – 50.000 Ft vérméséklettől függően)
 • sátor, amit Magyarországról viszünk. Ha van sátrad, kérjük jelezd a jelentkezésnél, mi pedig a készlet alapján leszervezzük, hogy mindenkinek jusson. A sátrak összeszervezésében segítünk, de bérbeadni nem tudunk.

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 14 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 14-20 fő.

Utazás nehézsége

Albán utunk egy kalandtúra, ahol szükség van átlagosan sportos, aktív erőnlétre. A túrákat úgy válogattuk össze, hogy azok az aktív életet élőknek ne okozzanak gondot, de még nekik is szükségük lesz kitartása bizonyos szakaszokon. Leginkább azoknak ajánljuk, akik minimum hetente végeznek cardio edzéseket.

Mind a szállások, mind a járművek tekintetében ár-érték arányban a legjobbat választottuk. Városokban jó minőségű háromcsillagos szállodákban alszunk 2-3 ágyas szobákban, hogy kipihentek legyünk a túrákra. Egy éjszakát viszont sátorban töltünk el, hogy vadregényes, a civilizációtól távol eső helyen hajthassuk álomra fejünk.

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Albániai kalandtúránk a kaland kényelmesen és a vagány túrák közé esik. Egy éjszaka sátrazunk egy csodaszép homokos tengerparton és élvezzük, hogy távol lehetünk bármiféle civilizációtól.. Ezenkívül viszont jó minőségű, kényelmes háromcsillagos szállodákban és szintén jó minőségű vendégházakban szállunk meg, hogy a kalandoknak kipihenve vághassunk neki.

 

Budapestről vagy Bécsből direkt járattal repülünk Albánia fővárosába, Tiranába. Innen bérelt busszal utazzuk be az országot, helyi sofőrrel, aki jól ismeri az albán utakat és közlekedést. Utazásunk végén Tiranából ismét Budapestre vagy Bécsbe repülünk. A Bécsbe kijutás és az onnan hazajutás önállóan megoldható vonattal, busszal, de ha van rá igény, segítünk összeszervezni autókat.

Albánia Európa egyik utolsó érintetlen ékszerdoboza, ahol az Albán-Alpok csipkés hegygerinceitől az Adria eldugott homokos partjaiig számos kincset találunk. Kis csoportos kalandtúránkon kiaknázzuk Albánia adottságait, és felfedezzük az ország legszebb és legeldugottabb szegleteit. Az elképesztően szép természeti adottságok mellett elbűvölő középkori városokkal, és szemünk láttára megelevenedő történelemmel találkozhatunk.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Albániai kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni a Balkán természeti értékeit. Kalandtúránk során Albánia legismertebb túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi balkáni hangulat megélésére fókuszálunk. Apró falvak, vidéki éttermek, középkori kisvárosok, kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk. Mivel egy éjszakát sátorban töltünk, kalandtúránkhoz a rugalmasság és alkalmazkodóképesség elengedhetetlen.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Albán utunk egy kalandtúra, ahol szükség van átlagosan sportos, aktív erőnlétre. A túrákat úgy válogattuk össze, hogy azok az aktív életet élőknek ne okozzanak gondot, de még nekik is szükségük lesz kitartása bizonyos szakaszokon. Leginkább azoknak ajánljuk, akik minimum hetente végeznek cardio edzéseket.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. Amennyiben van saját sátrad, kérjük jelezd. Mi összeszervezzük a sátorral rendelkező utasokat azokkal, akiknek nincs saját sátruk.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2022-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.