Rafting és túrák az Alpokban

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Ausztria

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

54.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 4
Kényelmi együttható 6

Négynapos túrára hívunk az augusztus huszadikai hosszú hétvégén Ausztria hozzánk közel eső vidékeire.

A híres Ötschergräben szurdokkal kezdjük túránkat, amit korábban Ausztria legszebb túraútvonalának választottak. Hidak és kapaszkodók segítenek leküzdeni a sziklákat, miközben mi csobogó vízesések mellett, vagy fölött gyönyörködhetünk a bámulatos látványban. Másnap a Gesäuse Nemzeti Parkban teszünk körtúrát, ahol szintén igencsak emlékezetes panorámában lehet részünk. Harmadik napon adrenalinfröccs következik egy rafting keretében. A túrát a Grüner See-vel, a smaragdzöld színű hegyi tó látogatásával zárjuk.

Tarts velünk, ha kitolnád a komfortzónád, izgalmas túrákra, és egy vidám társaságra vágysz!

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Wienerbruck – Ötschergraben – szállás

Kora reggel indulunk Magyarországról. Nagyjából 4,5 órás utazást követően érkezünk meg Wienerbruckba, Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyének bejáratához.

Wienerbuckba érkezésünket követően gyors készülődés után nekivágunk “Ausztria Grand Canyonjának“, ahol a meredek sziklafalak között a hegyi patak mentén túrázunk mesebeli tájon. Túránk során számos vízesést keresztezünk, melyek közül a leghíresebb a 80m magas Mirafall. Erlaufklause-ból vonattal megyünk vissza a kiindulóponthoz.

Túránk után visszaautózunk szállásunkra, ahol pár pohár jóféle osztrák sör mellett beszélgethetünk, ismerkedhetünk, vagy pihenhetünk a medencénél.

Túra nehézsége: nagyjából 10 km hosszú, 430 m szintemelkedéssel

Második nap

Gesäuse Nemzeti Park

Negyed órás kocsiút után érkezünk meg a mai túra kiindulópontjához, a Gesäuse Nemzeti Park parkolójába. Az első 1,5 km-es szakaszt 2010-ben alakították teljesen át. Miután elhagyjuk Sagenweg-et, egy ösvényre fordulunk, ahol kissé nehezebben mászunk kavicsos terepen. Kis szerencsével megpillanthatunk néhány zergét a sziklák és a hegyi fenyők között. A túra kulcsfontosságú pontja következik. Az utolsó néhány métert a hegygerincig sziklába horgonyzott lánc és kötél segítségével kell leküzdenünk. Miután elértük a legmagasabb pontot 1218 méteren, lemegyünk a rendkívül hangulatos Haindlkarhütte-be és kiadósan megebédelünk. Bizarr sziklaalakzatok és a Hochtor hegy északi falának látványa inspirálja tekintetünket. Újult erővel ismét útnak indulunk, és egy köves ösvényen ereszkedünk, majd egy száraz patakmederen keresztül érkezünk vissza autóinkhoz.

Ezután már csak egy rövid autózás választ el minket a szállásunk éttermében elfogyasztandó, megérdemelt vacsorától, a gyöngyöző korsó sörtől és a kényelmes ágyainktól.

Túra nehézsége: 8 km, 700 m fel, 470 m le, kb. 6 óra

Harmadik nap

Rafting a Salza-n és Wasserlochklamm

Nem kevésbé izgalmas nap vár ránk ma is! Az erre fogékonyak a Salza-ra mennek raftingolni, ahol sebes hegyi folyón vethetik magukat a hullámok közé. A raftingra elsőbálozók is bátran jöhetnek, mert a nagyobb hajókban könnyű beletanulni a vadvízi evezésbe. Aki kihagyná a raftingot, az az 1800 méter magas Hochkaron tesz könnyű, de látványos körtúrát. 

Nehézség: II-III

Délután egyesül a két csapat, és közösen egy csodaszép, vad hegyi patak vájta szurdokba látogatunk el. A Wasserlochklamm-ba, a vízesések birodalmába kalauzoljuk a csapatot, ahol függőhídon vágunk át a szurdokon, és épített ösvényen járhatjuk be a környék vízeséseit.  Meseszép útvonal, ami tökéletes lezárása lesz a napnak.

Túra nehézsége: 4 km, 500 m szintemelkedés, kb. 3-4 óra

Negyedik nap

Grüner See

A túra lezárásaként a Grüner See smaragdzöld színű hegyi tavához kirándulunk, mely 2014-ben elnyerte az Ausztria legszebb helye díjat. A Hochschwab-hegycsoport szívében megbúvó tavacska nemcsak a kirándulók, hanem a búvárok körében is igen népszerű, hiszen ösvények, fák, sőt még egy híd is található a tófenéken. A víz elképesztő tisztasága miatt ezeket akár mi is láthatjuk a partól. A tó körül kiépített, vízszintes ösvényen teszünk egy fotós sétát és felkapaszkodunk egy közeli magaslatra, ahonnan távlati képet kapunk a festői tájról.

Megtelt memóriakártyákkal térünk vissza az autóinkhoz. Az alpesi élmények után az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Túra nehézsége: 9-10 km, 420 m szintemelkedés, 4-4,5 óra

Utazás költsége

59.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás fogadóban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
  • reggeli 3 alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezéseket
  • Ötschergräben belépő díja 2 EUR és vonatjegy egy útra Erlaufklause és Wienerbuck között 2,4 EUR
  • Wasserlochklamm belépő (7 EUR) és rafting (15 000 Forint)
  • utasbiztosítást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 9.000-14.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 12-20 fő. Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

1 nap

Utazás nehézsége

Átlagos kondícióval teljesíthető túra. A raftinghoz úszni tudás szükséges. Jelentkezz bátran, ha még csak ismerkedsz a magashegyek világával, de akkor is ajánljuk ezt a csodaszép programot, ha már gyakorlott túrázó vagy.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk két éjszakára egyszerű, de kényelmes vendégház lesz, ahol két és háromágyas szobák állnak rendelkezésünkre. A szobákhoz privát fürdőszoba tartozik. Reggelizni a vendégházban fogunk, és a túrák után vacsorázni is van itt lehetőségünk. A vendégház mellett található kisbolt.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Kis csoportos kalandutazás az augusztus huszadikai hétvégén, amiben az ausztriai Alpok csodaszép ösvényeit és szurdokait látogatjuk meg. Kezdők számára is teljesíthető túra gyönyörű panorámákkal. Ajánljuk azokat, akik még csak ismerkednek a magashegyi túrákkal, de a tapasztaltabb túrázók is élvezni fogják.
Tarts velünk, ha aktívan töltenél el négy napot a hegyek között, és lehűtenéd magad a Salza jéghideg vizében egy rafting túra keretei között. Mindezt kis csapattal, felkészült vezetőkkel, kényelmes szálláson.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Túránk úgy van felépítve, hogy a nehezebb napokat egyszerűbbek követik, így a négy nap alatt bőven lesz lehetőségünk jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük északi szomszédunk bámulatos hegyeit.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagosnál picit jobb fizikummal teljesíthető utazás. Akkor jelentkezz, ha heti 1-2 alkalommal végzel cardio edzéseket. Ha a túrát megelőző 1 hónapban odafigyelsz erre, akkor már biztosan tudod abszolválni. Kis bátorsággal biztonságosan teljesíthető ez is. Túravezetőd tapasztalt mászó és túrázó. Mindenben a segítségedre lesz, de kérjük nagyon súlyos tériszonnyal ne jelentkezz erre a túrára.

Kiutazás

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik. A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget. Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Felszerelés és eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyeken gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.