Andalúzia

Törlés

Fontos információk

Spanyolország

Részvételi díj:

199.990 Ft

A túra időpontja:

2021.10.01.-2021.10.08.
Nehézség 7
Kalandfaktor 8
Kényelmi együttható 7

Spanyolország legdélibb tartománya rendkívül változatos tájaival, évszázadokon átívelő sokszínű kulturális emlékeivel és páratlan gasztronómiájával minden utazót rabul ejt. A hosszan kanyargó mediterrán tengerparttól a Sierra Nevada égbetörő hegyláncáig, a csodálatos arab-mór építészeti emlékektől a hangulatos középkori spanyol városokig, a mecsetektől a flamencoig és a bikaviadalokig, s a fenséges halételektől a tapasokig Andalúzia kimeríthehetlen élményeket kínál. 

Egy tapas tálhoz hasonlóan kalandutazásunk során szemezgetünk Andalúzia hegyeken, völgyeken, sziklafalakon és a tengeren átvezető legszebb túraútvonalaiból, miközben nem feledkezünk meg a legjelentősebb kulturális emlékekről és gasztronómiai élményekről sem. Természet, adrenalin és a felejthetetlen spanyol életérzés, azaz Andalúzia legjava vár ránk!

Aktivitások:

Első nap

Érkezés Andalúziába

Budapestről lehetőség szerint közvetlen járattal Málagába repülünk. Rövid utazást követően már Európa egyik legcsodálatosabb karsztvidékén fogjuk koptatni bakancsainkat, elképesztő mészkőformák érintésével. A rövid túra után Antequera hangulatos középkori óvárosában megebédelünk, majd továbbutazunk Granadába. Este ízletes andalúz tapasok és borok kíséretében ismerkedünk meg utastársainkkal.

Második nap

Sierra Nevada

Reggeli után a Granada keleti horizontját uraló Sierra Nevada hegységbe utazunk. A Genil-folyó festői völgyében az egykori rézbányához vezető Vereda de la Estrella ösvényen túrázunk a hegység szívébe. A mély völgyben vezető utunkat buja növényzet, az Ibériai-félsziget három legmagasabb csúcsa és látványos kilátópontok kísérik. A túrát követően Granadában, a legfinomabb spanyol borok társaságában lazítunk.

Harmadik nap

Granada

Természetesen mi sem hagyhatjuk ki Granadában a mór építészet monumentális gyöngyszemét, az Alhambrát! A XIII. századi hatalmas mór erőd épületrészeinek bejárására elegendő időt szánunk. Emellett az Alhambrától nem messze fekvő és szintén az UNESCO Világörökség részét képező középkori mór városnegyed, az Albaicín hangulatos sikátorait barangoljuk be. 

Negyedik nap

Pico Veleta (3394m)

Irány a Sierra Nevada 3. legmagasabb csúcsa, a 3394 méter magas Veleta! Egyenesen a csúcsra vezet Európa legmagasabb aszfaltútja, ami igen népszerű hegyi kerékpáros körökben. Mi azonban kétlábon hódítjuk meg a jellegzetes alakja után csak “Sziklaszirtnek” nevezett kopár csúcsot. Miután kigyönyörködtük magunkat a körpanorámában, egy másik ösvényen ereszkedünk le a hegy lábához.

Ötödik nap

Tenegerikajakozás Nerja partjainál

Reggeli után búcsút intünk Granadának és a csodás tengerparti környezetben fekvő Nerjába utazunk. A kisvárost először kívülről, a már megszokott “WanderWell-es” recept alapján, tengerikajakokkal fedezzük fel. A meredek sziklafalakkal és homokos strandokkal tagolt tengerpart mentén egy eldugott vízeséshez is ellapátolunk. A tengeri élmények után Nerja éjszakai pörgésében lazulhatunk.

Hatodik nap

El Caminito del Rey

Ma Spanyolország egyik legismertebb, és leglátványosabb hegyi ösvénye, az El Caminito del Rey vár ránk. Az El Chorro kanyon függőleges falába, több száz méteres magasságban kiépített szédítő ösvény az adrenalinfüggők paradicsoma. Pulzusszámunkat először Setenil de las Bodegas sziklafalba vájt kisvárosában, majd este Rondában állítjuk vissza nyugalmi állapotba.

Hetedik nap

Canyoning vagy hegyi túra

A Sierra de las Nieves hegység leglátványosabb canyonját keressük fel. Aki újabb adrenalinlöketre vágyik, az canyoningozás, a nyugodtabb kalandorok pedig gyalogtúra keretében fedezhetik fel a zöldelő növényzettel borított vadregényes sziklavilágot. A búcsúestet már Málagában töltjük.

Nyolcadik nap

Hazautazás

Fájó szívvel és rengeteg szép élménnyel búcsúzunk Andalúziától, majd megkezdjük utazásunkat Budapest felé.

 

Program költsége

199.990 Forint, ami tartalmazza:

 • reptéri transzferek
 • szállások jó minőségű apartmanokban, 2-3 személyes szobákban
 • közlekedés kisbusszal és autókkal
 • kajaktúra
 • belépő Caminito del Rey túrára
 • szervezés és magyar nyelvű túravezetés

Nem tartalmazza:

 • repjegy Budapest – Málaga (korábbi tapasztalatok alapján 70.000-100.000 Forint)
 • utasbiztosítást
 • költőpénzt (nagyjából 40.000 – 70.000 Forint)
 • fakultatív canyoning túrát ~45 EUR / fő
 • belépőket fakultatív programokra ~ 20 EUR

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 375 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 10 fő befizetésével indítjuk el. Átlagos létszám 10-16 fő.

Utazás nehézsége

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti szinten végeznek cardio edzéseket.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Négy éjszakát Granadában, utána egyet-egyet Nerja, Ronda és Málaga városokban töltünk. Szállásaink egyszerű, de kényelmes és igényes apartmanok lesznek, ahol 2-3 személyes szobákban alszunk.

Preferáltan Budapestről vagy Bécsből Wizzair légitársasággal utazunk Málagába. A túra indulásához szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyet. Amennyiben igényled, partnerirodánk tud segíteni a jegyvásárlásban.

A reptéri transzfereket azok számára tartalmazza a túra ára, akik a csoportnak kiajánlott járattal utaznak. Ha Te másik járattal utaznál, esetleg pár nappal korábban szeretnél megérkezni, kérjük jelezd nekünk. Ebben az esetben a reptéri transzfer, és a program megkezdéséig az összes költség téged terhel.

Spanyolországban bérelt kisbusszal és autókkal közlekedünk.

Kalandtúránk során Andalúzia legismertebb túraösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi spanyol hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk!

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Andalúziai kalandtúránkat leginkább azoknak ajánljuk, akik kis csoporttal, aktívan szeretnék felfedezni a régió természeti és történelmi értékeit. Kalandtúránk során Andalúzia legismertebb ösvényei mellett a rejtett kincsek felfedezésére, és az igazi spanyol hangulat megélésére fókuszálunk. Apró halászfalvak, vidéki éttermek, piacok, és kevesek által járt túraútvonalak várnak ránk!

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagosan sportos fizikumot igénylő túra. Leginkább azoknak ajánljuk, akik heti szinten végeznek cardio edzéseket.

Repülőjegy

Preferáltan Budapestről vagy Bécsből Wizzair légitársasággal utazunk Málagába. A túra indulásához szükséges létszám elérését követően utasaink egyénileg vásárolják meg a repjegyet. Amennyiben igényled, partnerirodánk tud segíteni a jegyvásárlásban. A reptéri transzfereket azok számára tartalmazza a túra ára, akik a csoportnak kiajánlott járattal utaznak. Ha Te másik járattal utaznál, esetleg pár nappal korábban szeretnél megérkezni, kérjük jelezd nekünk. Ebben az esetben a reptéri transzfer, és a program megkezdéséig az összes költség téged terhel.

Felszerelés és eszközök

Alapvető túraruházat szükséges, de semmilyen speciális felszerelésre nincs szükség. A canyoninghoz a helyi túraszervező cég biztosítja a felszerelést, ami beülőt, neoprén ruhát, kötelet és sisakot jelent. A canyoning során saját cipőt használunk, ami lehet túracipő, vagy futócipő is, de semmi esetre sem szandál vagy papucs.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2021-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.