Bali & Nusa Penida

Törlés

Fontos információk

Indonézia

Részvételi díj:

349.990 Ft

Törzsutas ár:

289.990 Ft - 319.990 Ft

A túra időpontja:

Nyitott2024.03.08.-2024.03.17.
Nehézség 4
Kalandfaktor 6
Kényelmi együttható 8

Autentikus kalandtúra az istenek szigetén!
Bali az ősi hindu kultúrájáról, vallási hagyományairól, mesés strandjairól és színes, vibráló városi életéről ismert. A sziget számos izgalmas élményt rejt magában. Bár Bali Indonézia része, mégis többféle tekintetben különbözik az indonéz kultúrától és életmódtól.
10 napos utazásunk során bejárjuk Bali meseszép tájait, rizsteraszait, több száz éves templomait, gyönyörű vízeséseit, pálmafás tengerpartjait és felfedezzük a balinéz hinduk misztikus világát. Ellátogatunk a szomszédos Nusa Lembongan és Nusa Penida szigetekre, végigjárjuk hajóval a legszebb fehér homokos partszakaszait, snorkelezünk, hogy a tengeri élővilágot közelről is megcsodálhassuk.

 

Nulladik nap

Indulás Ázsiába

Indulás Budapestről vagy Bécsből várhatóan a délutáni órákban Denpasarba.

Első nap

Érkezés Balira

Járatunktól függően késő délután/este érkezünk meg az Istenek szigetére. Szállásunk Ubudban, Bali spirituális központjában lesz. Érkezésünk függvényében tehetünk egy sétát a közeli rizsföldeken, meglátogathatjuk a közeli Warungot, hogy megkóstoljuk életünk első Nasi Gorengjét, vagy a hosszú utazást akár egy masszázzsal is kipihenhetjük.

Második nap

Majomerdő és Tegallalang rizsterasz

Csodálatos környezetben ébredünk. A medence mellett már készül a reggeli kávénk. A szálló dolgozói viszik a felajánlásokat a házi oltárhoz. Füstölők égnek, madarak csiripelnek. Az Istenek szigetéből béke és állhatatosság árad, ami érződik a helyieken, a természeten, a templomokon. A délelőttöt szabad programmal és az ázsiai időjáráshoz, időeltolódáshoz való alkalmazkodással töltjük, majd útnak indulunk és bejárjuk a Szent Majomerdőt, pár hozzánk közel eső templomot, útközben megállunk egy könnyed túrát teszünk a Tegalalang rizsteraszon is. Az egész terület hosszú sorban álló rizsföldekből áll, amelyek lépcsőzetesen épültek, így egy hatalmas, zöld színű folyosót alkotnak. A rizsteraszok mellett sétálva megcsodálhatjuk a helyi gazdákat földművelés közben.

Késő délután szabad program keretein belül ajánljuk: kellemes sétát tehetünk a közelben található Bukit Campuhanon, ahol további gyönyörű falvakon, rizsföldeken és zöldellő dombokon haladunk majd át, vagy ellátogathatunk a Pura Dalemben megrendezésre kerülő  tradicionális Gamelan zenés előadásra, de pihenéssel is tölthetjük a nap hátralévő részét.

Harmadik nap

Goa Gajah, Tegenungan vízesés, Gunung Kawi és Tirta Empul

Mai napunk első állomása a Goa Gajah vagy másnéven az Elefánt-barlang lesz, melyet egy teória szerint remetelakként vagy szentélyként használtak a hindu papok, akik teljesen kézzel ásták a barlangot.  Ezt követően a Tegenungan vízeséshez tartunk. A vízesés magassága több mint 15 méter, és a zuhanó víz hangja messzire hallatszik, zöld növényzet veszi körül, a vízesés mögött pedig hatalmas kőfalak magasodnak. Ha kedved tartja vízbe merülve élvezheted a természet adta fürdőzési élményt. Utunkat Gunung Kawi templom felé folytatjuk, ami egy különleges, sziklába vésett templomcsoport,  rizsföldekkel és erdővel körülvéve. Utolsó állomásunk egy rövid séta a helyi kávéültetvényeken, de előtte még a Tirta Empulba érkezünk, ami híres az itt található medencékről, és a gyógyító, szent vizéről. A balinéz hinduk rituálisan mosdanak és imádkoznak itt. 

Negyedik nap

Batur vulkán 

Választhatsz, hogy a délelőttöt pihenéssel és Ubud további bejárásával töltöd, vagy inkább hajnalban kelsz, feltúrázol a Batur vulkán tetejére még sötétben, kanyargós hegyi utakon át és megvárod a napfelkeltét. Az 1717 méteres Batur vulkán az egyik legjobb hely a napfelkelte megfigyelésére Balin, tehát megéri korán kelni és útnak indulni. A napfelkelte után a hegytetőn reggelizünk, pihenésképp pedig egy vulkáni termálvízben “pezsgőfürdőzünk”. Ha inkább a pihenés mellett döntenél, részt vehetsz egy frissítő jógaórán Ubudban, ellátogathatsz egy helyi piacra, vagy akár masszíroztathatsz is.

Túra után visszatérünk a szállásra, egy kis pihenés után a kora délutáni órákban fakultatív kultúr programon vehetsz részt. Ellátogatunk egy helyi iskolába, megismerkedünk a balinéz kultúrával, a hinduizmussal, tapasztalatot szerzünk a tradicionális földművelésben, részt veszünk egy balinéz főzőtanfolyamon majd a program végén közösen vacsorázunk élő zene és táncosok kíséretében.

Túratáv: nagyjából 11 km, szintben 700m – 5 óra

Ötödik nap

Nung Nung vízesés, Jatiluwih rizsterasz és Tanah Lot

A mai napon útnak indulunk a Nung Nung vízeséshez, ahol könnyű túrát teszünk az erdőben. A sziklák között jutunk le a vízeséshez, ahol a bátrabbak akár úszhatnak is. Még a vízesés előtt megállunk szintén rövid túrára a hatalmas Jatiluwih rizsteraszokon, végezetül pedig az ikonikus Tanah Lothoz látogatunk el. Ez egy tengerparti sziklán található hindu szentély, amelyet Balinéz nyelven “Tenger Temploma” néven is ismernek és az ősi balinéz vallás és kultúra egyik legfontosabb szimbóluma.

Hatodik nap

Sekumpul vízesés és Danu Bratan

Reggelink után Bali egyik legszebb vízesése felé vesszük az irányt, a Sekumpul vízeséshez. Túrázunk a rizsföldeken, kisebb templomok mellett haladunk el végül elérünk a vízesésig ahol a bátrabbak fürödhetnek is. A víz zuhatagának hatalmas ereje határozottan lenyűgöző, és a környező növényzet csak fokozza a látványt. Napunk következő állomása a Danu Bratan nevű Siva szentély lesz, ami egy tó közepén található. Ez a balinéz hinduizmus egyik legfontosabb szentélye. Végezetül pedig a Taman Ayun balinéz templomba látogatunk el. A templom területén sétálva gyönyörűen ápolt zöld kerteket találunk, amelyekben a hagyományos balinéz építészeti stílus jegyeit mutató pavilonok és szobrok is láthatóak.  Kellemesen fárasztó nap sok sétával csodaszép környezetben.

Hetedik nap

Nusa Penida, Kelingking és Broken Beach

A mai nap folyamán áthajózunk a szomszédos Nusa Penida szigetre, ahol két éjszakát töltünk el. Ellátogatunk az egyik legtöbbet fotózott parthoz, a Kelingkinghez is. A sziklák szinte egészen a vízbe merülnek, és lenyűgöző kilátás nyílik a környező szigetekre és a kék tengerre. A meredek ösvényeken leereszkedve a homokos parton sétálhatunk, és megmártózhatunk a tengerben. Ezután a Broken Beach felé vesszük az irányt. Ez egy csodálatos öblös terület a sziget déli részén, amelyet a tengeri áramlatok alakítottak ki az évek során.
Sokan a Nusa Penidáról készült képek miatt döntenek úgy, hogy ellátogatnak Balira, és megérkezésükig nem is tudják, hogy két külön szigetről van szó. 

Nyolcadik nap

Nusa Penida legszebb partjai

Korán reggel hajó túrára indulunk ahol Nusa Penida legszebb partjait járjuk be. Az alkalmas helyeken békatalpba bújunk, és alámerülünk, hogy a tengeri élővilágot közelről csodálhassuk. Kis szerencsével a halakon túl teknősökkel és rájákkal is találkozhatunk. A tengeri kalandokat elképesztően szép fehér homokos parton, a Crystal Bayen pihenhetjük ki, egy hideg sörrel a kézben. Naplementében indulunk vissza hajóval a szállásunkra.

Kilencedik nap

Uluwatu templom, Kuta

Egy reggeli sétát követően elhagyjuk Nusa Penidát, és székhelyünket ideiglenesen újra áttesszük Balira. A sziget déli részén található Kuta parton szállunk majd meg. Innen indulunk felfedezni Bali déli részét. Délutáni állomásunk az Uluwatu templom lesz. Lélegzetelállító kert, gyönyörű kilátás innen fogjuk megnézni a naplementét tradicionális Kecak tánc show kíséretében. 

Tizedik nap

Hazautazás

Eljött a búcsú ideje, összepakolunk, és elkezdünk felkészülni a hazaútra. Járatunktól függően, várhatóan késő délután indulunk vissza Budapestre. 

Részvételi díj

349.990 Forint helyett, ami tartalmazza:

 • szigeten való közlekedést privát busszal
 • szállást háromcsillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban 
 • reggelit 9 alkalommal, ebédet 1 alkalommal
 • hajós transzfert Bali és Nusa Penida között
 • hajótúrát Nusa Penida legszebb partszakaszain
 • belépőket templomokba, vízesésekhez, rizsföldekre (Majomerdő, Goa Gajah, Tirta Empul, Nugnung vízesés, Tegalalang vízesés, Tegenungan vízesés, Kávé ültetvények, Tanah Lot, Jatiluwih rizsterasz, Danu Bratan, Taman Ayun, Uluwatu templom)
 • Kecak táncbemutató
 • vezetett túrát a Sekumpul vízesésnél és ebédet a túra közben
 • a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést

Nem tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegyet Budapest/Bécs – Denpasar útvonalra (korábbi tapasztalatok alapján várhatóan 390.000-440.000 Ft egy átszállással)
 • költőpénzt étkezésekre, szuvenírekre stb. (kb. 150-250 USD)
 • fakultatív kultúrprogramot, iskolalátogatással, főző tanfolyammal (létszámtól függően kb. 50 USD)
 • fakultatív Batur vulkán túrát (létszámtól függően 60-70 USD)
 • utasbiztosítást

Jelentkezéskor a teljes összeg 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeget legkésőbb az utazást megelőző 30. napig szükséges rendezni.

Fontos

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Az utazás árát 385 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az ÁSZF-ünkben meghatározott módon, és a hatályos jogszabályok szerint áremelésre kerülhet sor (maximum 8%-ig az árfolyamemelkedéssel megegyezően).

Amennyiben jelentkezéskor a részvételi díj teljes egészében, egy összegben kifizetésre kerül, abban az esetben árfolyamtól független, garantált a részvételi díj. Fizesd ki egy összegben a részvételi díjat, és küszöböld ki az árfolyamkockázatot!

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. A túrát minimum 12 fő befizetésével indítjuk. Átlagos létszám: 15-20 fő

Ennyi szabadság kell hozzá:

6-7 nap járattól függően

Utazás nehézsége

Sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A fakultatív Batur vulkános napfelkelte túrát ezzel szemben olyanoknak ajánljuk, akik sportos életet élnek, rendszeresen (legalább heti egyszer) végeznek kardio edzést, és szoktak túrázni.

Ha bármilyen ételérzékenységed van, vagy speciális diétát folytatsz, kérjük a jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot. Nem tudjuk garantálni, hogy speciális diétádnak megfelelő étkezést biztosítunk a túrán, ezért még a jelentkezés előtt érdeklődj ezzel kapcsolatban.

Beutazási feltételek

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/indonezia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásaink jó minőségű háromcsillagos szállodákban kétszemélyes szobákban lesznek.

Budapestről vagy Bécsből, lehetőleg 1 átszállással utazunk Denpasarba. A szükséges létszám elérését követően veszünk csoportos jegyet azoknak, akik erre igényt tartanak. Utasaink dönthetnek ettől függetlenül úgy, hogy egyénileg vásárolják meg a repjegyeket. A reptéri transzfereket csak azoknak tartalmazza a túra ára, akik a kiajánlott járattal utaznak.

Balin privát busszal közlekedünk.

Járd be velünk  Bali lélegzetelállító vidékeit, ismerkedj meg a balinéz kultúrával és szerezz életre szóló élményeket. 10 napos utunk alatt, zöldellő rizsföldeken járunk, ellátogatunk a legszebb vízesésekhez, hajóval körbejárjuk Nusa Penida legszebb partszakaszait, snorkelezünk, rájákkal úszunk, tradicionális  tánc shown veszünk részt, ha bevállalós vagy velünk tarthatsz egy kellemesen fárasztó túrára az 1717 méter magas Batur vulkánon, ami után a vulkáni termálvízben relaxálhatsz és akár még főzőtanfolyamon is részt vehetsz. 

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is.

Kiknek ajánljuk?

Szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és az idegen kultúrák iránti kíváncsiság. Indonéz utazásunk egy kalandtúra, aminek során a helyi kultúrából fakadóan nagyfokú rugalmasságra lehet szükség.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Sportos fizikumot nem igényel, de 10 napon át folyamatosan mozgásban leszünk és könnyebb túrákra is számítani kell. Ennek tükrében minimális állóképesség és kalandvágy elengedhetetlen. A fakultatív Batur vulkános napfelkelte túrát ezzel szemben olyanoknak ajánljuk, akik sportos életet élnek, rendszeresen (legalább heti egyszer) végeznek kardio edzést, és szoktak túrázni.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2024-re is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.