Baranec csúcstúra & Rohácsi-tavak

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Szlovákia

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

39.990 Ft

A túra időpontja:

Nehézség 7
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

A Magas-Tátrával egy geológiai egységet alkotó, de alacsonyabb átlagmagasságával, szelídebb vonulatával könnyebben járható Liptói-havasok, alias a Nyugati-Tátra lesz a hétvége célpontja. Csipkés csúcsaival és vadregényes völgyeivel eredményesen csalogatja a túrázást kedvelőket. Egy gyönyörű körtúra keretében megmásszuk a hegység egyik leglátványosabb csúcsát és kalandozunk a Tátra gyöngyszemei, a Rohács-völgy tavai és vízesései között. És még egy kis hegyi rollerezés is belefér majd az időnkbe. A két és félnapos túránkat pénteken munkaidő után indítjuk, hogy szombaton a hosszú és nehéz csúcstúrának időben vághassunk neki, és ne aznap kelljen Magyarországról hajnalban utaznunk.

Aktivitások:

Első nap

Utazás

Péntek délután indulunk Budapestről Liptószentmiklósra, ahova az esti órákban érkezünk meg. Elfoglaljuk szobáinkat, majd egy közös vacsora és pár pohár jóféle szlovák sör társaságában megismerkedünk a túratársakkal.

Ellátás: önellátó

Második nap

Baranec csúcstúra

A korai reggelit követően a Zsári-völgy bejáratához autózunk, ahonnan már gyalog folytatjuk az utat. Egy meredek emelkedőt leküzdve felkapaszkodunk a beszédes nevű Tar-hegyre, ahonnan a gerincen megyünk tovább. Három markáns gerinc találkozásánál érjük el a Nyugati-Tátra harmadik legmagasabb csúcsát, a 2184 m magas Baranec-et. Csúcsáról nem kicsit szép kilátás nyílik a környező hegyekre, kelet felé a Magas-Tátra ormaira, délre pedig az Alacsony-Tátra vonulatára. A túloldalon kezdjük meg az ereszkedést, ahol egy nyereg elérése után egy rövid emelkedő vezet fel a még mindig 2000 méter feletti Smrek-csúcsra. A Zsári-hágónál lefordulunk a Zsári-völgybe, amiben a hasonló nevű menedékház várja a fáradt vándorokat.

Itt megpihenünk, felfrissülünk, amire szükségünk is van, mert innen kezdődik az izgalmas rész. A parkolóig hátralévő utat ugyanis hegyi rolleren gurulva tesszük meg, jelentősen felgyorsítva a haladást. Az estét egy jó vacsorával indítjuk, majd sörözéssel, beszélgetéssel, társasjátékkal töltjük el egymás és pár pohár Tatratea társaságában.

Túra nehézsége: 12 km, 1450 méter fel-le, 7-8 óra 

Szállás: középkategóriás panzióban, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Rohácsi-tavak

Ma északról, Bölényfalu (Zuberec) felől támadjuk a Liptói-havasokat, a Rohács-völgyön keresztül. A kocsik hátrahagyása után elindulunk a jégár faragta völgyben. Már innen is fenséges a látvány, mert félkörívben – mint egy amfiteátrum lelátója – olyan csodaszép, karcsú csúcsok koszorúja szegélyezi, mint a Baníkov az Ökrös-hegy (Volovec) vagy a Hegyes-Rohács (Ostrý Roháč). Túránk során megnézzük a 18 méter magas Rohácsi-vízesést, valamint az íves gerinc vonalát követve teszünk egy kört, érintve a Rohácsi-tavak láncolatát. Az utolsó mellett állómenedékházban megpihenünk, majd egy könnyű gyaloglással visszaérkezünk az autóinkhoz. Gyors bepakolás után indulunk is, és estére érkezünk meg Budapestre. 

Túra nehézsége: 13 km, 700 m fel-le, 5-6 óra
Ellátás: reggeli

Részvételi díj

44.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás két éjszakára középkategóriás panzióban, 2-3 ágyas szobákban
  • reggelit 2 alkalommal
  • túravezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • reggelin túli étkezéseket
  • utasbiztosítást
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség és a parkolók összesen 18.000-28.000 Forint között várható. Függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk. A várható útiköltséget a 2023. áprilisi hazai üzemanyagárak alapján kalkuláltuk. Az üzemanyagárak esetleges változása befolyásolhatja az útiköltséget is.

Miért telekocsi?

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.
Fontos: ha saját autót hoznál, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. Amennyiben mégis utólag jelzed nekünk ezirányú szándékodat, nagy eséllyel nem fogunk tudni eleget tenni kérésednek. 

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 400 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Csapat

Kis csapat, nagy kaland! A túrát 12 fő befizetésével indítjuk. Szeretettel várunk mindenkit, aki rendelkezik elégséges fizikummal és fűti a kalandvágy. Átlagos létszám: 16-24 fő

Utazás nehézsége

A túrák sportos fizikummal teljesíthetők, de leginkább azoknak ajánljuk akik hetente végeznek cardio edzéseket és rendelkeznek túrázási tapasztalattal. A túrán elsősorban olyanok részvételére számítunk, akik kedvelik a hegyeket, nem rettenti el őket a sziklás terep, szeretik a kalandokat, és nem idegenkednek komfortzónájuk feszegetésétől. 

Beutazási szabályok

Az aktuális beutazási feltételekkel kapcsolatban itt tudsz tájékozódni:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Szállásunk Liptószentmiklós közelében egy középkategóriás panzióban lesz, ahol utasainkat 2-3-4 ágyas szobákban helyezzük el. Reggelit a szálláson kapunk, vacsorázni a közeli éttermekben lesz lehetőségünk.

A túra helyszínére a kiutazás egyénileg saját autóval, vagy telekocsi rendszerben történik.

A nagy buszok bérlése drága, így csak 30-50 fővel tudnánk indítani az utat. Szerintünk a hasonló magashegyi túrák nem élvezetesek ekkora csapattal, így mi a telekocsi rendszerre esküszünk. Ennek köszönhetően alacsonyan tarthatjuk az árat, és megőrizhetjük a védjegyünkké vált kiscsoportos kalandtúra feelinget.

Fontos: ha egyénileg utaznál ki a helyszínre, vagy ha saját autót hoznál amibe utasokat oszthatunk telekocsi rendszerben, kérjük mindenképp a JELENTKEZÉSKOR tüntesd fel a megjegyzés/üzenet rovatban. Ha ezt elmulasztod, úgy kezeljük, hogy utasként tartasz igényt telekocsi szolgáltatásra. A túra előtti napokban/hetekben már nem áll módunkban változtatni a telekocsi beosztáson. 

Hétvégi túra a Liptói-havasok egyik legszebb csúcsára, és a Rohácsi-tavakhoz. Mivel két éjszakát töltünk Szlovákiában, így szombaton nem kell hajnalban kelnünk ahhoz, hogy időben el tudjuk kezdeni a csúcstúrát.

Kis csapat, nagy kaland! Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe: https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/
Ha érdekel, hogyan tudunk kedvező ár mellett magas minőséget kínálni, olvass bele a “Rólunk” szekcióba: https://wanderwell.hu/rolunk

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Túráinkra sokan egyedül jelentkeznek, mert az ismerőseik nem érdeklődnek a kalandos utazások iránt. Bátran csatlakozz hozzánk akár egyedül is, mert jó eséllyel hasonszőrűekkel leszel körülvéve. Büszkék vagyunk rá, hogy utazásainkon kapcsolatok születnek, és barátságok köttetnek. Emellett bátran ajánljuk túráinkat társaságoknak és pároknak is. 5 főt elérő társaságoknak bizonyos túrák esetén kedvezményt tudunk felajánlani az árból.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki aktív kikapcsolódásra vágyik. Túránk úgy van felépítve, hogy a mozgással töltött órák után még lesz időnk  jókat enni, inni, beszélgetni, nevetni is, azon túl, hogy felfedezzük északi szomszédunk bámulatos hegyeit és szurdokait.

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Átlagosnál picit sportosabb fizikummal teljesíthető utazás. Akkor jelentkezz, ha heti 1-2 alkalommal végzel cardio edzéseket. 

Felszerelés, eszközök

Speciális eszközökre nincs szükség, de az átlagos túraruházat elengedhetetlen. Fontos a kényelmes, bejáratott túracipő vagy túrabakancs. A szállásunk végig egy helyen lesz, így a négynapi felszerelésedet ott tudod hagyni, és a túrákra csak egy kicsi, kb. 10-15 literes hátizsákra van szükség. Legyen könnyen, gyorsan száradó pólód, széldzsekid, esőkabátod, és lehetőleg szintén gyorsan száradó nadrágod. Mivel a magashegyek között gyorsan változik az időjárás, egy meleg pulcsi is legyen a táskádban.

COVID

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, a programot töröljük és a befizetésedet visszaigényelheted, vagy átviheted másik túránkra. Irodánk engedéllyel rendelkező utazásszervező cég, így 2023-ra is érvényes biztosítással rendelkezünk. Ezt az engedélyt csak a stabil pénzügyi háttérrel rendelkező cégek kapták meg.