Barlangok és fennsíkok a Bükkben

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Bükk

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Két napon át a Bükk hegység kiterjedt fennsíkjain és barlangrendszereiben túrázunk, hogy ,,tetőtől talpig” megismerjük egyedülálló formakincsét és élővilágát. Vacsoránkat saját magunk grillezzük meg szabad tűzön, miközben a vidék legfinomabb borait kortyoljuk.

Aktivitások:

Első nap

2020. november 21. szombat | Budapest – Bükk-fennsík – Kő-Lyuk – Jávorkút

Szombat reggel megérkezünk mai túránk kiindulópontjára, a Bükk-fennsík keleti peremére. Autóinkat itt hagyjuk, és egy könnyű, szakvezetett túrára indulunk a Kis-fennsík töbrökkel, víznyelőkkel és sok-sok barlanggal tarkított karsztfennsíkján.

Egy jó órás túra után megérkezünk a Kő-Lyuk hatalmas barlangszájához, ahol overallt, és sisakot húzunk. Felkapcsoljuk fejlámpáinkat, és leereszkedünk a mélybe, ahol egy teremben jégkorszaki barlangi medve csontokat is megfigyelhetünk, miközben a neolitikum emberének településnyomai között pislogunk bele a sötétbe. A barlang egy részén kúszunk-mászunk, aminek köszönhetően hamarosan megérezzük olyan izomcsoportjaink jelenlétét is, melyekről eddig tudomásunk sem volt.

A barlangtúránk után beszerezzük az ország talán legjobb minőségű, helyben nevelt pisztrángjait, melyeket egy közös grillezés keretében vacsorára fogunk elfogyasztani. Délután szállásunkra utazunk, mely a Bükk egyik legmagasabb régiójában, a fennsík peremén fekvő Jávorkúton lesz. A szobák elfoglalása után megmártózunk a faszén illatos füstjében, melynek parazsán saját magunk grillezzük meg hamisítatlan bükki pisztrángunkat. Az ízletes halfalatokat száraz egri fehér cuvée-vel kísérjük le, miközben jót beszélgetünk.

Túra nehészsége: távolság 12 km, szint 180 m fel és le

Szállás: igényes panzióban 2-3-4 ágyas szobákban (párok kétszemélyesben)

Ellátás: vacsora

Második nap

2020. november 22. vasárnap | Sebesvíz-vízesés – Látó-kövek – Csipkéskút – Budapest

Reggelink után Jávorkút bővizű forrása mellett elhaladva víznyelők és fennsíki rétek közt sétálunk le Sebesvíz vízesésének lépcsősorához, mely sokak szerint még a közismert Fátyol-vízesésnél is szebb. A Garadna-völgyből visszakapaszkodunk a Szentlélek Pálos-kolostorának romjaihoz, ahonnan megcsodáljuk a Látó-kövekről elénk táruló panorámát. A kilátópont nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen tiszta időben a Magas-Tátra havas csúcsai is feltűnnek a horizonton. A páratlan kilátás és a folyamatosan bejelző szlovák telefonhálózat biztosan feledteti velünk a Covid-19 okozta bezártságérzetet…

A délután folyamán Bánkút érintésével víznyelők és évszázados bükkösök közt Csipkéskútra túrázunk, ahol a híres bükki lipicai ménes csikóit nevelik. Innen egy ősfenyvesen keresztül érkezünk vissza autóinkhoz, Jávorkútra, ahonnan a késő délutáni órákban indulunk haza.

Túra nehézsége: távolság 19 km, szintkülönbség 720 méter fel, ugyanennyi le.

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

26.990 Forint, ami tartalmazza:

  • szállás egy éjszakára kényelmes panzióban, 2-3-4 ágyas szobákban
  • vacsora szombaton: grillezett pisztráng körettel és kísérőnek helyi borral
  • reggeli vasárnap
  • túravezetés
  • barlangtúra vezetővel és a belépő díja
  • overál a barlangtúrához
  • szervezés

Nem tartalmazza:

  • egyéb étkezések
  • helyszínre való utazást ami egyénileg történik, vagy budapesti indulással korlátozott számban tudunk kínálni helyet kisbuszban. Kisbuszos utazás költsége 8000 Forint / fő.

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő Kis csapat, nagy kaland! Várunk szeretettel mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen utazáshoz, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

0 nap

Utazás nehézsége

A túra átlagos fizikummal teljesíthető. A barlangban előfordulnak szűkebb részek, melyeken nem okoz gondot az átjutás, de nagy erős klausztrofóbiával küzdőknek nem javasoljuk.

 

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell