Cseh sörtúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Budapest – Schönau am Königssee – Grünstein – szállás

A túra bruttó ára:

A túra időpontja:

2020.10.03. - 2020.10.08.
Nehézség 5
Kalandfaktor 7
Kényelmi együttható 7

Mi jut eszünkbe először Csehország hallatán? Nagy valószínűséggel a világhíres és több száz éves múltra visszatekintő sörkultúra. Ám a csehek gazdagsága nemcsak a sörök terén kiemelkedő, sőt! A páratlan természeti látnivalók és a középkori hangulatot árasztó városok tovább gazdagítják a csehországi élményeket. Ezt szem előtt tartva állítottuk össze ezt a cseh természeti-kulturális-gasztronómiai utazásunkat is.

Punkva-barlang földalatti, valamint a Cseh Paradicsom felszíni sziklacsodái nemcsak a geológusokat ejtik ámulatba. A Sumava Nemzeti Park őszi színekben pompázó végtelen erdőségében túrázva is meg fogjuk érteni, miért nevezik Európa Zöld Szívének. Prága és Český Krumlov UNESCO Világörökség részét képező, elragadó belvárosai a gazdag történelmi múltat regélik. S mi az, ami a múltat a jelennel, a természetet a kultúrával összeköti? Bizony a sörkultúra. Így az út során a kóstolás mellett természetesen a sörgyártás évszázados hagyományaival és modern eljárásaival is megismerkedünk.

Aktivitások:

Első nap

Budapest – Morva-karszt – Cseh Paradicsom

Hosszú nap áll előttünk, így már a kora reggeli órákban elhagyjuk Budapestet, hogy a késő délelőtt órákban már a Brno melletti Morva-karszt köszönthessenek minket. A Punkva-barlangrendszer varázslatos cseppkőbirodalmát és a Macocha-szakadék lélegzetelállító 140 méteres mélységét gyalog, illetve elektromos csónakkal járjuk be. Gyors ebédet követően folytatjuk utunkat északnyugat felé. A Cseh Paradicsom melletti szállásunkat az esti órákban foglaljuk el. Az ismerkedési estet ízletes falatok és Bohémia söreinek társaságában tartjuk meg.

Éjszaka: háromcsillagos hotel, kétágyas szobákban

Második nap

Cseh Paradicsom: Hrubá Skála és Porladó-sziklák túra, Prága

Napunkat a Cseh Paradicsom egyik legérdekesebb területében, Hrubá Skála homokkő- és sziklabirodalmának kezdjük. A bizarr sziklaalakzatok lábainál és tetején vezető zegzugos ösvények labirintusszerűen hálózzák be a sziklavárost, ahol még két impozáns várkastélyt is. A Cseh Paradicsom sziklavarázsa ebéd után folytatódik. A Porladó-szikláknál szintén elképesztő homokkő- és sziklaformák tövében és tetején bolyongunk, elképedve a természet alkotóművészetében. Eltelve a Cseh Paradicsom látványával Prágába utazunk. A szállásunk elfoglalása után egy esti sétára indulunk, a főváros sörözőinek érintésével.

Távolság: 10 km, illetve 6 km; Menetidő: 4-5 óra, illetve 3-4 óra; Szintkülönbség: 450 m fel és le, illetve 360 m fel és le

Éjszaka: háromcsillagos hotel, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Harmadik nap

Prága

Egy teljes nap Prágában. Gyalogosan és a közlekedést igénybe véve fedezzük fel a főváros ismert és kevésbé ismert történelmi, kulturális, valamint gasztronómiai értékeit. Természetesen a listáról nem hiányozhat egy sörgyárlátogatás sem, ahol mélyebben is megismerkedhetünk a sörkultúra múltjával és jelenével.

Éjszaka: háromcsillagos hotel, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Negyedik nap

Sumava Nemzeti Park

Búcsút intve a fővárosnak, nyugat felé a német határhoz utazunk. Itt található – a cseh oldalon – a Sumava Nemzeti Park, amely a határ túlsó oldalán folytatódó Bajor Erdővel együtt alkotja Európa Zöld Szívét. Az elnevezés nem véletlen: a végtelen erdő Közép-Európa legnagyobb összefüggő erdőterülete. Az ősz csodálatos színekbe öltözteti a helyenkén az alaszkai vadont idéző erdőt, ahol mi is túrázunk egyet az egyik legszebb tengerszem, a Plešné-tó érintésével. A túra után a Český Krumlov melletti szállásunkra utazunk.

Távolság: 12 km; Menetidő: 5-6 óra; Szintkülönbség: 550 m fel és le

Éjszaka: háromcsillagos hotel, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli

Ötödik nap

Český Krumlov – Budapest

délelőttöt Dél-Csehország leghangulatosabb városának, a Moldva kettős kanyarulatánál fekvő Český Krumlov bebarangolásával töltjük. A történelmi belváros méltó módon viseli lassan három évtizede az UNESCO Világörökségi címet. A városnéző séta során visszarepülünk a középkorba: az ódon utcák, tekintélyt parancsoló várak és régi sörfőzdék mintha mit sem változtak volna az elmúlt évszázadokban. Egy finom ebédet követően búcsút intünk Český Krumlovnak és Csehországnak és csodálatos élményekkel (no meg finom sörökkel feltankolva) elindulunk hazafelé. Budapestre a közlekedési viszonyoktól függően az esti órákban érkezünk.

Ellátás: reggeli

Utazás költsége

69.990 Forint, ami tartalmazza:

  • 4 éjszaka szállás háromcsillagos hotelekben és panzióban 2-3 fős szobákban
  • reggeli 4 alkalommal
  • belépő a Punkva-barlangba, a Hrubá Skála sziklavárosába és a prágai sörgyárlátogatásra
  • szervezés
  • túravezetés

Nem tartalmazza:

  • fakultatív belépőket a városnéző séták során Prágában és Český Krumlovban
  • reggelin kívüli étkezéseket
  • utazást, amit telekocsis rendszerben oldunk meg. Ha rendelkezel jó állapotban lévő autóval, és szívesen (valamint biztonságosan!) vezetsz, jelentkezz sofőrnek. Sofőrök és túravezetők nem fizetnek üzemanyagba. Utasoknak az üzemanyagköltség, autópálya-, parkoló- és egyéb díjak nagyjából 14.000 – 24.000 Forint között várható fejenként. Az összeg természetesen függ a fogyasztástól és az autóban utazók létszámától. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusszal megyünk.
  • utasbiztosítás (ennek megkötése kötelező, a túravezető indulást megelőzően ellenőrzi!)

Jelentkezéskor a teljes összeg fizetendő.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855
Az utazás árát 360 Ft / 1 EUR árfolyamig tudjuk vállalni. E fölött az utazási szerződésben foglaltak szerint árkorrekcióra kényszerülhetünk.

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Csapat

15-25 fő. Kis csapat, nagy kaland! Kortól függetlenül szeretettel várunk mindenkit, aki megfelelően rugalmas egy ilyen túrához, fűti a kalandvágy és rendelkezik elégséges fizikummal.

Ennyi szabadság kell hozzá:

2 nap

Utazás nehézsége

Átlagos fizikummal teljesíthető. Mint minden túrát, ezt is jobban fogod élvezni, ha heti rendszerességgel végzel cardio edzéseket.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell