Dél-börzsönyi panorámatúra

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Fontos információk

Dél-Börzsöny

Részvételi díj:

Törzsutas ár:

Ft

A túra időpontja:

Nehézség 4
Kalandfaktor 5
Kényelmi együttható 5

Túránkat kisvonatozással indítjuk az árnyas erdőben, majd megérkezvén Márianosztrára útnak indulunk a Börzsöny déli részének legszebb kilátást kínáló csúcsai felé. A túra után betekintést nyerhetünk az idilli tájon fekvő, de igazi nehézfiúkat őrző Márianosztrai Fegyház és Börtön életébe, és megtekinthetjük az egyetlen magyar alapítású rend, a pálosok Bazilikáját is.

A túra ingyenes, de lehetőséged van a helyszínen tetszőleges mértékben adományozni az Igazgyöngy alapítvány számára, amivel a mélyszegénységben élő gyerekek oktatását segíted. Túránkkal az a célunk, hogy lehetőség szerint minél több érdeklődő figyelmét felkeltsük a természetjárás pozitív hatásaira, valamint felhívjuk a figyelmet a gyerekszegénységre és átörökített mélyszegénységre. Bízva abban, hogy ezzel túratársaink érdeklődését és látószögét tágíthatjuk. Az adományozás teljesen önkéntes, összegét nem határozzuk meg, és senki sem fog rosszallóan nézni rád, ha úgy döntesz ezen a napon inkább csak a természetjárással foglalkoznál.

Aktivitások:

Első nap

2020.06.14. vasárnap Budapest – Márianosztra – Budapest

8:07-kor a Nyugati-pályaudvarról induló szobi vonattal vágunk bele a mai napba. Szobon átszállunk a kisvonatra és az árnyas erdőben zötykölődve ráhangolódunk a túrára. 9:40-kor érkezünk Márianosztrára, ahonnan a túránk indul. Először mezők mentén, majd a Misa-Réti-patak gyönyörű völgyében vezet utunk. Fokozatos emelkedőn felkapaszkodunk a Nagy-Koppányra, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Dunakanyarra. Innen lefelé haladva Nagyirtáspusztára érünk ki, majd újabb kaptató után már a Nagy-Rétről csodáljuk a kilátást, ahol szendvicseinket is elfogyasztjuk. Márianosztra felé fordulva érintjük Sós-hegy csúcsát is, ahonnan belátható a Dunakanyar nagy része. Opcionálisan a Kopasz-hegyre is felkapaszkodhatunk, majd egy hosszú mélyúton érünk vissza a településre.

Táv: 16 km, szint 600 méter, mindhárom hegycsúcsról a szép kilátás – közepes nehézség

A túra után megtekinthetjük a pálos bazilikát, illetve a Márianosztrai Fegyház és Börtön börtönmúzeumát, majd a csapat a Kis Róza Étteremben töltheti fel akkumulátorait. Indulás Szobra a 17:05-ös kisvonattal, majd Szobról a Nyugati-pályaudvarra, ahová 7 óra körül érkezünk.

Utazás költsége

0 Forint, ami tartalmazza:

  • csoportvezetés és szervezés

Nem tartalmazza:

  • utasbiztosítás
  • étkezést
  • Utazást, ami vonattal történik.

Utazás szervezője: WanderWell Zrt. Engedélyszám: U-001855

Extra szolgáltatás igénylése a túra mellé

(ha kiválasztod a szolgáltatást, akkor megjelenik egy mennyiségválasztó, amivel beállíthatod hány főnek igényled a kiegészítő szolgáltatást)

Utazás nehézsége

Átlagos állóképességgel teljesíthető túra, de a nagy melegben történő folyamatos fel-le haladás miatt kitartást igényel.

Túravezető

Linda

Linda WanderWelles karrierjét irodai munkatársként kezdte, de földrajzos szaktudásának, magabiztos fellépésének, és utasbarát hozzáállásának köszönhetően hamar magyarországi túráink élén találta magát. Országunk, erdőink, folyóink, növény és állatvilágunk ismerőjeként biztosan lesz egy-két érdekessége számodra.

Ha nem utaztál még velünk, olvass bele a Facebook oldalunkra írt értékelésekbe:

https://www.facebook.com/pg/wanderwell.hu/reviews/

 

Gyakori kérdések

Egyedül vagy többen?

Többen

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek

Fizikum, kalandvágy, tapasztalat

Mindegyik

Repülőjegy

Nem kell

Felszerelés, eszközök, oltások

Mindegyik kell